§ 1  Justering av protokoll

 

Protokollet för den 10 november justerades.

§ 2  Anmälan om fördröjt svar på interpellation

 

Följande skrivelse hade kommit in:

 

Interpellation 2022/23:59

 

 

Till riksdagen

Interpellation 2022/23:59 Ukrainska flyktingar som tvingas till prostitution

av Annika Hirvonen (MP)

Interpellationen kommer inte hinna besvaras inom tidsfristen.

Skälet till dröjsmålet är tjänsteresor och andra sedan tidigare inbokade arrangemang.

Interpellationen kommer att besvaras den 24 januari 2023.

Stockholm den 30 november 2022

Justitiedepartementet

Maria Malmer Stenergard (M)

Enligt uppdrag

Jenny Kvarnholt

Expeditionschef

§ 3  Anmälan om faktapromemorior

 

Andre vice talmannen anmälde att följande faktapromemorior om förslag från Europeiska kommissionen hade kommit in och överlämnats till utskott:

2022/23:FPM19 Förslag till direktiv om ändring av ramdirektivet för vatten, grundvattendirektivet och prioämnesdirektivet COM(2022) 540 till miljö och jordbruksutskottet

2022/23:FPM20 Översyn av EU:s luftkvalitetsdirektiv COM(2022) 542 till miljö- och jordbruksutskottet

2022/23:FPM21 Ett reviderat avloppsdirektiv COM(2022) 541 till miljö och jordbruksutskottet

§ 4  Ärenden för hänvisning till utskott

 

Följande dokument hänvisades till utskott:

Skrivelse

2022/23:26 till utrikesutskottet

 

EU-dokument

COM(2022) 666 och COM(2022) 667 till näringsutskottet

Åttaveckorsfristen för att avge ett motiverat yttrande skulle gå ut den 15 februari 2023.

§ 5  Motioner för omedelbar hänvisning

 

2 235 motioner avlämnade under den allmänna motionstiden anmäldes.

 

Kammaren biföll talmannens förslag att motionerna omedelbart skulle hänvisas till utskott enligt motionsförteckningens förslag.

 

Motionsförteckningen hade i bilaga fogats till detta protokoll.

Svar på interpellation

§ 6  Svar på interpellation 2022/23:35 om prostitution som grund för utvisning från Sverige

Anf.  1  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Fru talman! Jessica Rodén har frågat mig om jag anser att någon form av prostitution ska vara grund för utvisning från Sverige och hur jag avser att agera utifrån min ståndpunkt. Jessica Rodén har även frågat mig om jag kommer att verka för att den utredning som nämns i Tidöavtalet inte ska komma till stånd.

Låt mig börja med att slå fast att personer som befinner sig i prostitu­tion i de flesta fall befinner sig i stor utsatthet. Personer i prostitution är också ofta utsatta för brott, till exempel människohandel för sexuella ända­mål.

Detta är en del av bakgrunden till att Jämställdhetsmyndigheten har ett övergripande uppdrag att främja utvecklingen av förebyggande insatser mot såväl prostitution som människohandel för alla ändamål. Likaså är det Jämställdhetsmyndigheten som ansvarar för att på nationell nivå samordna arbetet mot människohandel för alla ändamål, utveckla samverkan mellan myndigheter och andra aktöreräven internationella aktörersamt bistå myndigheterna med metodstöd och kompetensutveckling.

Förbudet mot köp av sexuella tjänster trädde i kraft den 1 januari 1999. Sverige var då det första landet i världen som kriminaliserade köp, men inte försäljning, av sex. Förbudet mot köp av sexuella tjänster är ett viktigt verktyg i arbetet mot människohandel för sexuella ändamål. Det utgör också ett centralt led i arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

Den pågående utredningen om ett exitprogram för vuxna personer som är utsatta för prostitution och människohandel för sexuella ändamål ska bland annat lämna förslag på utformning och organisering av ett exitprogram. Den ska också bedöma hur Sverige lever upp till internationella åtaganden om identifiering, skydd, stöd och återvändande för offer för människohandel och vid behov föreslå åtgärder för att utveckla arbetet. Jag ser fram emot att ta del av utredningens förslag om hur vi kan stärka en mycket utsatt grupp.

Utlänningsrättens möjligheter till tidsbegränsat uppehållstillstånd för brottsoffer under pågående brottsutredningar ska fortsätta att användas. Det är viktigt att varje brottsoffer ges en chans till upprättelse och får samhällets stöd, oavsett om det gäller människohandel eller andra brott, oavsett om brottsoffret försörjer sig genom prostitution eller på annat vis och oavsett om det rör kvinnor eller män.

Svar på interpellation

Av Tidöavtalet framgår att en utredning ska tillsättas som bland annat ska analysera förutsättningarna att återinföra möjligheten att utvisa utlänningar på grund av bristande vandel. I punkten görs bland annat en uppräkning av vad som i förarbetena till äldre lagstiftning har räknats som bristande vandel. I dessa förarbeten nämns prostitution som ett exempel. Vad som kan ligga till grund för utvisning på grund av bristande vandel får en utredning utvisa.

Jag kommer givetvis att verka för att Tidöavtalet fullt ut förverkligas. Denna punkt i avtalet syftar till att analysera förutsättningarna att återinföra en lagstiftning samt till att ta fram författningsförslag i den utsträckning det är möjligt. Av Tidöavtalet framgår också att den aktuella utredningen bland annat ska analysera de rättsliga möjligheterna utifrån svensk grundlag, EU-rätten, Europakonventionen och andra folkrättsliga åtaganden. Regeringen avser att återkomma med kommittédirektiv där utredningens uppdrag utvecklas närmare. Jag kommer inte att föregripa beredningen av dessa direktiv.

Anf.  2  JESSICA RODÉN (S):

Fru talman! Jag riktar ett stort tack till statsrådet Paulina Brandberg för svaret.

Vi lever i ett samhälle som blir alltmer sexualiserat och digitaliserat. Porren har normaliserats, och den är dessutom extremt lättåtkomlig för unga i dag – ja, för alla. Prostitutionen har på grund av den tekniska utvecklingen, men också på grund av pandemin, fått ett enormt digitalt genomslag.

Ett av de vanligaste missförstånden med sexhandel är att det skulle finnas bra respektive dålig sexhandel och prostitution, där bra prostitution definieras som frivillig sex mot betalning medan dålig prostitution definieras som att det finns tvång med i bilden. Den tanken är förrädisk och håller inte i praktiken. Det går inte att sära på människohandel och prostitution.

Det gläder mig att statsrådet lyfter fram Jämställdhetsmyndighetens viktiga arbete och uppdrag att främja utvecklingen av förebyggande insatser mot såväl prostitution som människohandel för alla ändamål. Däremot blir jag mycket bekymrad över statsrådets formuleringar i svaret på min interpellation, fru talman.

I sitt svar säger statsrådet att personer som befinner sig i prostitution i de flesta fall befinner sig i utsatthet och att personer i prostitution ”ofta” är utsatta för brott, till exempel människohandel för sexuella ändamål”. Låt det sjunka in – ”i de flesta fall” och ”ofta” utsatta för brott! Nej, prostitution är en modern typ av slavhandel. Hundratals kvinnor slussas in i och ut ur Sverige i ett enda syfte: att säljas till män. Personer som befinner sig i prostitution utsätts alltid för brott.

Det är inte kvinnorna och barnen som utnyttjas som uppvisar bristande vandel; de är brottsoffer. Med anledning av detta, fru talman, vill jag fråga statsrådet: Tycker inte statsrådet att det är kränkande mot dessa brottsoffer att man i Tidöavtalet skriver att prostitution är ett exempel på vandel?

(Applåder)

Anf.  3  DENIS BEGIC (S):

Svar på interpellation

Fru talman! Varmt grattis till ministerposten, statsrådet! Jag är glad över att en åklagare som har erfarenhet av människohandel är just jämställdhetsminister. Jag tror också att jämställdhetsministern har mycket större erfarenhet av dessa frågor än de flesta av oss i den här kammaren. Men jag vill delta i den här debatten eftersom det kan uppfattas som om den bara handlar om kvinnofrågor när det är en mycket större fråga som inte bara rör kvinnor. Det är en samhällsproblematisk fråga.

Jämställdhetsministerns kollega Maria Malmer Stenergard sa i en intervju med SVT att om man kommer till Sverige och gör allt man kan för att integreras – följer lagar, normer och värderingar – ska man inte vara orolig.

Låt mig berätta om en flicka – vi kan kalla henne Sara – som blev kidnappad av män när hon var 15 år. Hon såldes och våldtogs flera gånger. Sedan såldes hon igen – och igen – för en 15-årig flicka inbringar, som jämställdhetsministern vet, väldigt mycket pengar till dessa satans människohandlare.

Till slut, när Sara hade sålts kanske fem gånger, hamnade hon i en lägenhet på Östermalm i Sverige. Där våldtogs, misshandlades och utnyttjades hon kanske tio gånger om dagen av svenska män.

En dag efter tio år när Sara kanske är 25 år lyckas hon fly och hamnar hos en svensk polis. Då får hon reda på att hon bor i Sverige och ska utvisas. Hennes brott är att hon har blivit kidnappad av män och utnyttjad på det mest avskyvärda sätt, återigen av män. Om hon inte lyckats fly hade hon hamnat på en ännu svartare marknad där man säljer människodelar och kanske gått mot en säker död. Var i den svenska lagen står det att Sara gjort sig skyldig till bristande vandel?

Det är min skyldighet att hjälpa Sara och alla kvinnor som hamnar hos dessa kriminella män. Jag måste ta kvinnorna i försvar och säga till ministern att hjälpa dem och vara mer mänsklig när det gäller deras situation. Ge dem åtminstone andrum i Sverige! Det är inte Sara som ska straffas utan helt andra personer.

Enligt osäkra källor finns det i dag 200–250 kvinnor som prostituerar sig i Sverige. De flesta är utländska kvinnor. Det finns förstås även svenska tjejer som hamnar där. De hotas inte av utvisning, men de hotas av att det svenska samhället inte tar hand om dem. Det får vi ta en annan interpella­tionsdebatt om.

Det är alltså inte tusentals kvinnor som vi ska ta hand om här, utan de är väldigt få. Sverige, som är ett av de rikaste länderna i världen, har råd att ta hand om de här människorna och ge dem andrum. Därför vill jag uppmana ministern att ta kontakt med till exempel Talita och lyssna på vad de säger och att ta kontakt med de poliser som har jobbat med de här frågorna och lyssna på vad de säger.

Dessa kvinnor är inte kriminella. Låt inte SD:s människosyn färga av sig på er liberaler!

Fru talman! Jag måste ge kredd till jämställdhetsministern, som sa i en DN-intervju, om jag minns rätt, att det här inte ska vara grund för utvisning. Men hon nämnde inte med ett enda ord att dessa kvinnor inte är kriminella. Min konkreta fråga blir alltså: Anser jämställdhetsministern att dessa kvinnor är kriminella, och bör de i så fall utvisas ur Sverige?

Svar på interpellation

(Applåder)

Anf.  4  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Fru talman! Jag delar föregående talares uppfattning att det är väldigt viktigt att se till utsatta kvinnors och brottsoffers situation. Jag har suttit i rättssalar i Sverige och känt en enorm frustration och en skam över den brist på brottsofferperspektiv som funnits i det svenska rättssystemet.

Svenska kvinnor som blivit våldtagna eller slagna har kunnat möta sina förövare på gatan strax därefter. Förövare har släppts ut på gatan efter korta fängelsestraff och kunnat begå nya övergrepp som inte hade behövt ske.

Den här regeringen kommer att stå på utsatta brottsoffers sida på en helt annan nivå än vad tidigare regering har gjort, men jag tycker att det är väldigt välkommet att det här perspektivet nu lyfts fram så tydligt av Socialdemokraterna.

I Tidöavtalet har vi flera punkter som syftar till att stärka brottsoffers situation. Det blir skärpta straff för vålds- och sexualbrott, och livstidsstraff ska till och med kunna övervägas för de allvarligaste brotten. Vi kommer att utöka möjligheterna till kontaktförbud och vistelseförbud. Det blir häktningar i fler fall och ökat stöd och information till brottsoffer och potentiella brottsoffer. Det kommer att tas större hänsyn till brottsoffer vid beslut om permissioner och införas skärpta villkor för villkorlig frigivning. Detta är jätteviktiga åtgärder för att få ett mycket bättre brottsofferperspektiv i vår politik.

Jag vill vara väldigt tydlig och säga om den här punkten i Tidöavtalet att det inte finns någon som helst avsikt från regeringens sida att utvisa människor på grund av att de försatts i utsatthet. Det är inte det som ska utgöra grund för utvisning.

Som jag sa i mitt inledande svar syftar den här klausulen i Tidöavtalet till att titta på en tidigare lagstiftning som funnits i Sverige och se i vilken mån den ska återinföras. Exakt hur det kommer att se ut får utredningen ta fram.

Slutligen vill jag bara bemöta det som Jessica Rodén sa. Hon reagerade på att det står i mitt svar att de här kvinnorna ”ofta” är utsatta för brott. Enligt vår definition av sexköp är de som man köper sex av nämligen inte brottsoffer. De har inte brottsofferstatus enligt den lagstiftning vi har i dag. Om man däremot är utsatt för människohandel eller grova kopplerier har man brottsofferstatus enligt de definitioner vi har i svensk lagstiftning i dag. Annars har man status som vittne.

I svaret är det formulerat så att de ofta befinner sig i ”stor utsatthet”. Jessica Rodén sa att de ofta befinner sig i ”utsatthet”. Jag menar att de alltid befinner sig i utsatthet, men ibland är den extra stor – till exempel när det är fråga om människohandel. Därför är det beskrivet på det sättet.

Slutligen, apropå Denis Begics uppmaning att kontakta Talita och poliser som jobbar med prostitution, kan jag också vara tydlig med att jag har haft kontakt med både Talita och poliser som jobbar med prostitution på polisens människohandelssektion flera gånger i veckan under flera år. Jag har fått med mig det perspektivet i alla delar.

Anf.  5  JESSICA RODÉN (S):

Svar på interpellation

Fru talman! Tack för svaren, fru statsråd! För mig är människors förtroende för den svenska lagstiftningen avgörande. Tidöavtalet har skapat en stor och onödig oro i samhället, bland annat hos flera människorättsorganisationer som befarar att regeringen tänker riva upp den svenska sexköpslagstiftningen. Personer som säljer sin kropp skulle då kunna dömas för bristande vandel trots att det i Sverige inte är kriminellt att sälja sex. Arbetet mot kvinnors utsatthet och stödet till dem måste öka – inte minska.

Tidöavtalet är regeringens kommunikation till svenska folket. Där beskriver regeringen vad man har för intentioner med sin politik under mandatperioden. Det är tydligt för svenska folket att vi har en svag regering. Den har endast två mandats marginal. Och redan nu, endast några veckor efter det att regeringen presenterade sitt samarbetsavtal och sin budget, noterar vi att partierna i regeringsunderlaget inte hade pratat ihop sig inför regeringsbildningen. Statsråd från olika partier inom regeringsunderlaget har öppet kritiserat flera förslag i Tidöavtalet – så även statsrådet Paulina Brandberg.

Fru talman! Jag vill även uppmärksamma kammaren och lyssnarna på detta: I en interpellationsdebatt i denna kammare för endast några veckor sedan sa statsrådet Maria Malmer Stenergard från Moderaterna att de svepande formuleringar som finns i Tidöavtalet inte är lagstiftning. Om nu Tidöavtalet endast är ett dokument med ”svepande” formuleringar undrar jag varför samarbetspartierna väljer att använda just det specifika exemplet prostitution som skäl för utvisning.

Anf.  6  DENIS BEGIC (S):

Fru talman! Vi pratar just nu om prostitution. Det är det som är kärnan i denna fråga, och det var därför jag gick upp i debatten. Det handlar inte om all annan kriminalitet, för där kan vi komma överens. Men inom prostitution är kvinnorna utsatta, och återigen ska de som har det värst anses vara kriminella.

Jämställdhetsministern säger att hon träffar poliser i sitt yrke. Det gläder mig att vi har fått en åklagare som jämställdhetsminister, för hon förstår dessa frågor. Samtidigt oroar det mig att jag inte får svar på frågan om jämställdhetsministern anser att dessa kvinnor är kriminella. För mig kan de aldrig vara kriminella, och det får inte finnas en sådan formulering i någon svensk lagstiftning. De är de mest utsatta av alla.

Jag ställer frågan igen: Anser jämställdhetsministern att dessa kvinnor är kriminella och bör utvisas?

Anf.  7  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Fru talman! Jag kan svara rakt på de frågor som har ställts till mig. Som jag förstår det var en fråga om regeringen har planer på att riva upp sex­köpslagen. Några sådana planer finns absolut inte. Denis Begic frågade om kvinnor som säljer sin kropp är kriminella, och svaret är nej, inte enligt nuvarande lagstiftning. Regeringen har heller inga planer att kriminalisera detta.

Som jag sa i mitt interpellationssvar finns grunden för formuleringen om prostitution att hitta i förarbetena till den lagstiftning som gällde i Sverige fram till 2005. Det är ingen hemlighet att regeringen kommer att ställa högre krav på människor som kommer till vårt land, och vi kommer att se över under vilka förutsättningar man kan få stanna i Sverige. Det är på den grunden som denna punkt finns med.

Svar på interpellation

Det är inte fråga om en svepande formulering. Det som står i Tidöavtalet är att denna fråga ska utredas. Frågan har inte utretts utan ska utredas. Innan denna utredning är klar kommer vi inte att veta exakt hur förslaget kommer att se ut. Det vore att föregripa utredningen.

Låt mig åter vara tydlig med att regeringen ser utsattheten hos denna grupp, och vi kommer inte att formulera någon lagstiftning där utsattheten i sig eller att någon utsatts för brott i sig ska utgöra en grund för utvisning från vårt land. Vi kommer att ha ett starkt brottsofferperspektiv, och vi kommer att ta till vara utsatta kvinnors intressen.

Anf.  8  JESSICA RODÉN (S):

Fru talman! Tidöavtalet innehåller inga reformer för att öka jämställdheten. Regeringen vill grundlagsskydda aborträtten men tycks inte ha några andra förslag för att stärka kvinnors och flickors rättigheter. Det är allvarligt i en tid då utvecklingen mot ökad jämställdhet har stannat av, och motståndet mot kvinnors rättigheter och feminism bara växer.

Arbetet mot kvinnors utsatthet och stödet till dem måste öka, inte minska. Men med regeringens budget kommer svångremmen att dras åt ännu mer för de ekonomiskt mest utsatta. I Tidöavtalet nämns ordet vandel elva gånger medan jämställdhet nämns en gång. Det är tydligt vad den högerkonservativa regeringen prioriterar. Regeringens budget kommer att få oerhörda konsekvenser för kvinnorna, jämlikheten och välfärden.

(Applåder)

Anf.  9  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Fru talman! Jag kan inte låta bli att bli lite förvånad över Jessica Rodéns påstående att Tidöavtalet inte innehåller några reformer för att stärka kvinnors rättigheter.

Jag har i dagens debatt nämnt många av våra reformer, bland annat att vi ska skärpa straffen för sexualbrott och våld i nära relation och att vi ska öka stödet till brottsoffer. Vi ska på olika sätt se till att kvinnor skyddas från förövare genom kontaktförbud, vistelseförbud, fler häktningar och så vidare. Utöver detta finns exempelvis reformer för jämställd vård, och som Jessica Rodén nämnde vill vi även grundlagsskydda aborträtten.

Även i regeringens budget finns viktiga satsningar för kvinnors och flickors rättigheter. Bland annat satsar regeringen 50 miljoner kronor på att stärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck – ett arbete som var alltför eftersatt under det socialdemokratiska styret. Det finns även en öronmärkt peng för kvinnors och flickors organisering i utsatta områden för att dessa kvinnor och flickor ska kunna integreras bättre i det svenska samhället, kunna ta till vara sina rättigheter och kunna ställa de krav de har rätt att ställa.

Svar på interpellation

Regeringen står på de brottsutsattas sida och ser kvinnors och flickors utsatthet och kommer att värna deras intressen. Tidöavtalet innehåller vissa punkter, men vi kommer i all vår politik att ha ett jämställdhetsperspektiv och värna utsatta kvinnors och flickors intressen.

 

Interpellationsdebatten var härmed avslutad.

Ajournering

 

Kammaren beslutade kl. 12.27 på förslag av andre vice talmannen att ajournera sammanträdet till kl. 14.00, då frågestunden skulle börja.

Återupptaget sammanträde

 

Sammanträdet återupptogs kl. 14.00.

Frågestund

§ 7  Frågestund

Anf.  10  FÖRSTE VICE TALMANNEN:

Jag vill hälsa statsråden välkomna. Frågor besvaras i dag av arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson, statsrådet Johan Forssell, statsrådet Niklas Wykman och statsrådet Paulina Brandberg.

En fråga ska vara av övergripande och allmänpolitiskt slag eller avse ett ämne som faller inom statsrådets ansvarsområde och rör dennes tjänste­utövning. Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson besva­rar såväl allmänpolitiska frågor som frågor inom sitt eget ansvarsområde.

Regeringens arbetsmarknadspolitik

Anf.  11  TERESA CARVALHO (S):

Herr talman! Under de två gångna mandatperioderna har vi socialdemokrater bäddat för en starkare och bättre fungerande arbetsmarknad. Facit vid valet i september vittnar bland annat om den högsta sysselsättningsgraden på 30 år – som också är i det absoluta toppskiktet i EU – samt, fantastiskt nog, en lägre arbetslöshet än när vi gick in i pandemin.

Detta beror till stor del på att vi har bedrivit en klok och aktiv arbetsmarknadspolitik med en bred uppsättning av åtgärder anpassade efter den arbetslöses behov, i kombination med tydligare krav på vad som förväntas från den enskilde.

Mot bakgrund av detta vill jag fråga Johan Pehrson: Varför skär regeringen och Sverigedemokraterna ned den aktiva individanpassade arbetsmarknadspolitiken med miljardbelopp samtidigt som vi går in i en lågkonjunktur?

Anf.  12  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Det är viktigt att ha höga ambitioner när det gäller att hjälpa människor som är i en mycket smärtsam arbetslöshet.

Det är korrekt att Sverige sedan många år har en hög nivå på sysselsättningen jämfört med många andra länder i världen och Europa. Vi är många, både män och kvinnor, kan man väl säga att det handlar om, som går till jobbet och får den egenmakt som är så central.

Men det är tyvärr 534 000 inskrivna vid Arbetsförmedlingen. De möter mängder av olika åtgärder. Den neddragning som nu, korrekt, sker handlar om pengar som inte har kommit till användning. Vår bedömning är att det finns goda möjligheter att möta en eventuellt stark lågkonjunktur när de rejäla satsningarna på garantier och program och – snart, hoppas jag – de tillkommande etableringsjobben är på plats.

Anf.  13  TERESA CARVALHO (S):

Frågestund

Herr talman! Vi verkar glädjande nog vara överens om att arbetslösheten är för hög och att långtidsarbetslösheten måste ned. Men det verkar vara ett magiskt trollspö som Johan Pehrson har när en fjärdedels borttrollade resurser till arbetsmarknadsinsatserna ska förvandlas till både mer och bättre stöd för fler.

Om nu inte arbetsmarknadsutbildningarna ska röras, som vi har hört regeringen säga tidigare, vilka insatser är det då Johan Pehrson tänker ta bort?

Anf.  14  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! De regleringsbrev som nu har funnits, från den tidigare regeringen, har inneburit att miljardbelopp som inte har använts har skickats tillbaka. Det är den intäkten vi har nu.

Vår bedömning är att Arbetsförmedlingen är väl rustad genom de reformer som nu har kommit på plats, den sista i dag, den 1 december. Dessa gör att man har ett helt annat utrymme för att kunna jobba i lugn och ro med de viktiga garantier och program som finns i Arbetsförmedlingen. Och snart kommer det att kompletteras, hoppas jag, med etableringsjobben, som är en viktig ny språngbräda för att man ska slippa smärtan med arbetslöshet.

Bistånd och handel

Anf.  15  RASMUS GIERTZ (SD):

Herr talman! Min fråga går till statsrådet Johan Forssell. Regeringens ambition för biståndet innebär ett paradigmskifte som styr bort från en­procentsmålet, vilket innebär en nödvändig och historisk reformering av en förlegad politik. Den svenska biståndspolitiken har saknat uppföljning av målen och transparens. Vi i Sverigedemokraterna menar att det har funnits stora behov av analys.

Inom ramen för Tidöavtalet är Sverige fortsatt världsledande inom biståndsgivande. Då är det väldigt viktigt att Sveriges skattebetalare är medvetna om att dessa pyramidala belopp gör rejäl skillnad.

Att koppla internationell handel närmare biståndet ser vi som nödvändigt för att lyfta fattiga länder in i världshandeln. Sverige har tidigare bidragit till projekt i bland annat länder som Sri Lanka och Vietnam för att stötta storskalig industri och elproduktion. Storskalig och stabil elproduk­tion är centralt för att länder ska lyfta sig ur fattigdom. Är detta något som regeringen fortsatt är beredd att stödja?

Anf.  16  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Jag tackar så mycket för frågan. Jag kan bara instämma i vikten av att svenska skattebetalare alltid upplever att de får valuta för de pengar som de väljer att lägga på bistånd. Det kommer nästa år att vara 56 miljarder kronor, vilket är en mycket stor summa pengar.

Frågestund

Regeringens uttalade ambition – det har framgått i både Tidöavtalet och regeringsförklaringen – är att öka effektiviteten och även kvaliteten i biståndet. En viktig del i det är, precis som nämns här, att på ett helt annat sätt än tidigare lägga ihop handel och bistånd. De sakerna står inte emot varandra på något sätt, herr talman. De är tvärtom olika sidor av samma mynt. Båda behövs. Det handlar inte minst om den viktiga handels­aspekten, inte bara för att bekämpa fattigdomen i världen, för det kan man göra med bistånd, utan för att ge en väg till välstånd. Detta är denna reger­ings ambition, och vi kommer framöver att uttrycka det än tydligare i bland annat olika regleringsbrev.

Anf.  17  RASMUS GIERTZ (SD):

Herr talman! Tack, ministern, för svaret! Min följdfråga är då: Hur ser ministern på att minska antalet mottagarländer när det gäller svenskt bistånd, till förmån för ett större och mer effektivt bistånd i färre länder genom till exempel storskaliga projekt inom industri och elproduktion? Kan vi genom färre men större projekt få ut mer av det svenska biståndet?

Anf.  18  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Just antalet samarbetsländer är en fråga som vi kommer att få återkomma till. Det styrs framför allt genom olika strategier som vi just nu arbetar med och som vi kommer att återkomma till i regleringsbrevet.

Men jag kan påpeka en sak: Det faktum att vi nu har ett krig i Europa kommer under överskådlig tid att få en väldigt stor inverkan på det svenska biståndet. Jag skulle inte bli förvånad om Ukraina nästa år kommer att vara den största bilaterala mottagaren av svenskt bistånd, och det kommer så­klart att få följder på en lång rad olika områden.

En aktiv arbetsmarknadspolitik

Anf.  19  CICZIE WEIDBY (V):

Herr talman! Sveriges ekonomi befinner sig nu i ett ganska allvarligt läge. Varslen ökar, och antalet nyinkomna jobb hos Arbetsförmedlingen minskar. I en intervju i Agenda säger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson att vi är väl rustade inför den kommande lågkonjunkturen. Han lyfter bland annat den reformerade Arbetsförmedlingen, den något förbättrade akassan och omställningsstudiestödet. Men han nämner inte ett ord om en aktiv arbetsmarknadspolitik. Det är heller inte något som går att finna i slottsavtalet.

Jag vet att Johan Pehrson alldeles nyss fick frågan om vad han tänker göra för att få människor i jobb och hur man ska möta den arbetslöshet som vi har för att de också ska kunna få ett jobb när konjunkturen växer.

Jag ställer frågan igen: Vad tänker Johan Pehrson göra för att ha en aktiv arbetsmarknadspolitik?

Anf.  20  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Frågestund

Herr talman! Jag tackar för en viktig fråga. Det är klart att många av de 534 000 människor som är inskrivna på Arbetsförmedlingen har varit borta väldigt länge från arbetsmarknaden.

Vi inventerar nu möjligheterna att göra stora omtag. Man ärver ju inte bara den svåra situationen, en lågkonjunktur och ett väldigt högt ränteläge som gör det otroligt svårt att manövrera för att klara den långsiktiga ekonomiska situationen i Sverige.

Låt mig peka på de förstärkningar som vi gör på yrkesvuxenutbildning och på att få fler i praktiktjänster. Vi förstärker nystartsjobben och ser till att det finns ett rejält extra stöd beroende på hur lång tid som man har varit borta från arbetsmarknaden. Detta görs tillsammans med hela den övriga paletten.

Slutligen vill jag också lägga till vikten av att vi lyssnar på de branscher där det saknas människor. Det saknas i dag lokförare och så vidare. Jag återkommer, herr talman.

Anf.  21  CICZIE WEIDBY (V):

Herr talman! Jag hoppas verkligen att vi har anledning att återkomma till det och att arbetsmarknadsministern faktiskt kan prata mer om arbetsmarknadspolitik och inte bara om sin relation till Sverigedemokraterna. Faktum är att vi står inför en lågkonjunktur då vi måste möta detta och se till att människor kommer i jobb på ett bra sätt och att vi har en bra politik för det.

Anf.  22  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Jag ser mycket fram emot att prata med hela riksdagen om detta. Det är klart att det är någonting som är lite udda i Sverige när det är 534 000 människor inskrivna på Arbetsförmedlingen samtidigt som vi saknar bussförare, vi saknar lokförare, vi saknar många människor i vården, vi saknar människor i skolan och vi saknar poliser. Vi saknar till och med Jas-piloter. Men jag vill understryka att det är ganska svårt att tänka sig att de ska komma direkt från en arbetsmarknadsutbildning. Vi behöver göra så mycket mer för att matcha bättre. Det är också därför som vi står bakom den förändring som vi har gjort av Arbetsförmedlingen för att få mer kraft i hjälpen att minska smärtan i arbetslöshet.

Skyddat boende

Anf.  23  HELENA VILHELMSSON (C):

Herr talman! Mäns våld mot kvinnor är den eviga pandemin. Det är ett strukturellt problem som framför allt orsakar ett enormt lidande för brottsoffren men som också slukar stora samhällsresurser.

Skyddade boenden för de drabbade kvinnorna och barnen behövs i våra kommuner. Finansieringen av dem är alltid en fråga som är aktuell, särskilt så här i budgettider. Men en fråga handlar också om hur dessa boenden ska organiseras.

Frågestund

Enligt en lagrådsremiss föreslår regeringen att skyddade boenden ska regleras och bli en placeringsform i socialtjänsten, vilket är bra. Det gör att hanteringen blir jämlik över landet och att medföljande barn omfattas av ett eget beslut. Regleringen innebär också att kvalitetskrav ställs, vilket underlättar för kommuner, då privata aktörer också driver skyddade boenden. Planen är att detta ska införas i juli nästa år.

Min fråga till jämställdhetsministern är: Kommer planen att fullföljas och, framför allt, är finansieringen av kommunernas nya uppdrag säkerställd?

Anf.  24  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Herr talman! Jag tackar för en viktig fråga.

Det stämmer att mäns våld mot kvinnor är en ständigt pågående pandemi som vi måste ta krafttag mot på ett sätt som vi inte har gjort tidigare.

Jag har i min tidigare roll som åklagare noterat att det finns väldigt stora geografiska skillnader i vårt land när det gäller vilket skydd som man kan få om man som våldsutsatt kvinna söker skydd – söker sig till en kvinnojour eller ett skyddat boende – för att kunna leva tryggt. Detta är givetvis helt oacceptabelt. Det ska vara på samma nivå i hela landet. Oav­sett var i landet man bor ska man ha rätt till skydd.

Detta är absolut en viktig fråga som denna regering kommer att följa upp. Hur säkerställer vi att detta skydd blir på en hög nivå i hela landet? Exakt hur denna utredning kommer att utfalla kommer vi att få återkomma till. Men ambitionsnivån är solklar.

Anf.  25  HELENA VILHELMSSON (C):

Herr talman! Jag är glad för svaret. Men jag flaggar för ett problem här, eftersom SKR har helt andra siffror än regeringen för implementeringen av denna lag. Det är lite svårt att utläsa av regeringens budget. Men det är klart att det kostar pengar med ny lagstiftning och implementering av den i form av administration och föreskrifter om kvalitetskrav, tillståndsplikt och så vidare.

Låt mig vara tydlig. Detta är en jätteviktig reform och en bra reform. Och den får inte stupa på att man slirar på finansieringen.

Min fråga är: Tillämpas finansieringsprincipen fullt ut, det vill säga nya ålägganden till kommuner och medföljande finansiering?

Anf.  26  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Herr talman! Vi kommer att säkerställa att skyddade boenden kommer att fungera för kvinnor i hela Sverige. Det finns alltid olika sätt att hantera frågor på. Vi kommer att få återkomma till exakt hur detta ska genomföras. Men att problematiken finns ser denna regering, och vi kommer att agera utifrån det.

Jämlikhetsdata

Anf.  27  ANNIKA HIRVONEN (MP):

Herr talman! Kvinnor dör i barnsäng efter att inte ha fått rätt hjälp, barn mobbas för sin hudfärg i skolan och kvinnor trakasseras på stan tills de drar sig för att gå ut. Ja, den strukturella rasismen i Sverige är ett hot mot demokratin, och i värsta fall dödar den.

Frågestund

Under lång tid har vi hört vittnesmål om rasistiska trakasserier och om hur människor felbehandlas i vården på grund av fördomar. För att komma åt den strukturella rasismen måste kunskapen om den systematiseras.

Att Sverige numera är ett av världens mest jämställda länder är tack vare könsuppdelade data. Avsaknaden av statistik kopplad till rasism har kritiserats från både EU och FN.

Min fråga är: Kommer regeringen att lyssna på FN:s kritik och införa jämlikhetsdata?

Anf.  28  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Vi lyssnar alltid på dessa argument. Jag hade nyligen besök av Diskrimineringsombudsmannen. Vi diskuterade hur vi kan ta ytterligare steg för att se till att vi förvisar rasismens fula tryne dit den hör hemma.

Jag har också nyligen träffat representanter för den nystartade verksamheten Institutet för mänskliga rättigheter. Det är någonting som vi har saknat i Sverige men som nu kommer på plats med uppemot ett femtiotal anställda. När de kommer igång vill jag gärna se vad de vill ha för verktyg och vilken lagstiftning som de vill att regeringen ska ta fram och som riksdagen kan anta med finansiering. Det handlar också om vad de myndigheter som driver verksamheten saknar.

Låt mig därför få återkomma i frågan när denna verksamhet är igång och när jag har pratat med dem ordentligt.

Anf.  29  ANNIKA HIRVONEN (MP):

Herr talman! Frågan om jämlikhetsdata utreddes av Diskrimineringsombudsmannen redan 2012. Slutsatsen var att jämlikhetsdata både kan och bör införas i Sverige. Miljöpartiet vill därför att insamling av jämlikhetsdata ska utredas och införas, eftersom det är helt oacceptabelt att barn möter rasism i skolan och att kvinnor dör i förlossningsvården till följd av rasism.

Anf.  30  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Detta håller jag absolut med Annika Hirvonen om. Det är helt självklart att det är oacceptabelt.

Jag ser hur man jobbar hos Diskrimineringsombudsmannen och hur man tittar på och driver olika fall. Man gör det inte för att säga vad som är oacceptabelt, vad som förekommer och vad som är dåligt, utan man går in på område efter område och försöker strategiskt rätta till det som gör att människor far illa. Det handlar om människor vars mänskliga rättigheter, som de är inskrivna i den svenska grundlagen, helt enkelt blir kränkta.

Jag vill återkomma när jag har fördjupat våra diskussioner på Arbetsmarknadsdepartementet. Då får vi se om det är en ny utredning eller den existerande som man i så fall ska vrida och vända på. Låt mig därför återkomma.

Bidragsfusk

Anf.  31  OLIVER ROSENGREN (M):

Frågestund

Herr talman! Bidrag är till för behövande, inte för bedragare. Därför är det ett samhällsproblem att 20 miljarder skattekronor varje år försvinner från tryggheten, välfärden och, ytterst, hårt arbetande människors plånböcker för att i stället gå till fusk och felaktigheter.

I går kom en rapport från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen som tittar på felaktiga utbetalningar i just arbetslöshetsförsäkringen. De konstaterade att det under tidigare år felaktigt har betalats ut 600 miljoner kronor. Det vanligaste skälet är fel från den sökande, därefter fel från Arbetsförmedlingen och slutligen fel från a-kassorna.

Min fråga till statsrådet är: Vad planerar regeringen för åtgärder för att få stopp på läckaget av skattepengar till bedragare?

Anf.  32  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Det här är en viktig och helt central fråga. Sveriges samhällsbärare ställer ofta upp på relativt höga skatter som går till rätt saker – skatter som går till att finansiera den a-kassa man tjänar in och skaffar sig rätt till, en sjukförsäkring eller andra system som är till för att hålla ihop Sverige. Samhällsbärare blir dock i regel rätt ilskna när skattepengar systematiskt används på ett felaktigt sätt och väldigt lite händer.

Våra åtgärder för att komma till rätta med detta handlar nu om att försöka att hyvla ned de sekretesströsklar som finns mellan olika myndigheter. Vi jobbar med att ge ett förstärkt uppdrag, i mitt fall till just Arbetsförmedlingen, för att de ska intensifiera detta. Rätt a-kasseersättning ska gå till rätt person, inte till någon som inte ska ha den. Detta gäller även andra ersättningar och inte minst garantier och program inom Arbetsförmedlingen som också kan missbrukas.

Till 2024 är vi på gång att sjösätta det som vi kallar en utbetalningsmyndighet för att hålla ännu bättre koll på pengarna. Rätt ska vara rätt!

Anf.  33  OLIVER ROSENGREN (M):

Herr talman! Tack, statsrådet, för svaret!

Statsrådet berörde själv Arbetsförmedlingen. Redan 2019 konstaterade IAF att Arbetsförmedlingen i åtta av tio fall där en nyanländ inte följer sin etableringsplan avstår från att vidta sanktioner. Det är i förlängningen ett hot mot effekten av exempelvis etableringsreformen.

Vilka åtgärder ser statsrådet att vi skulle kunna vidta just för att se till att Arbetsförmedlingen tar fusk och felaktigheter på större allvar?

Anf.  34  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Det gör vi i regleringsbrevet i den nya förordningen för Arbetsförmedlingen som nu kommer på plats, faktiskt i dag. Det är viktigt.

Det är också centralt att fundera på hur kontrollen sker på plats, alltså vilket förarbete som görs innan människor kommer ut på olika former av praktik som vi tycker ska vara väldigt arbetsplatsnära. Är det här en bra arbetsplats? Är det här okej?

Vi genomför också förstärkningar för att stötta andra aktörer i att kunna göra kontroller tidigt och tydligt för att ingen ska utnyttjas men även så att personer själva inte gör något fel.

Arbetslösheten

Anf.  35  MAGNUS JACOBSSON (KD):

Frågestund

Herr talman! Även min fråga går till statsrådet Johan Pehrson.

Arbetslösheten ligger på ungefär 7 procent, varav 35 procent är långtidsarbetslöshet och 21 procent är ungdomar. Sverige ligger på sjunde sämsta plats i Europa. Den föregående regeringen behagade lägga tolv propositioner på fyra år, varav flera handlade om EU.

Samtidigt har vi företag som helt enkelt har svårt att hitta folk. Vi har hög arbetslöshet, vi har svårt att hitta folk och den föregående regeringen gjorde inte så jättemycket.

Då uppstår givetvis min fråga: Hur ämnar statsrådet jobba med detta framgent?

Anf.  36  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Det är ett fantastiskt viktigt uppdrag som jag har i min roll som arbetsmarknadsminister. Det handlar om att både rusta och matcha människor till ett jobb, människor som kanske under väldigt lång tid har befunnit sig i ett ganska besvärligt utanförskap där smärtan har blivit ett ok som blir svårt att bära och som påverkar hela familjer. Sanningen är den att vi har områden i Sverige där många människor är utsatta för samma smärta, vilket kan leda till andra sociala problem i form av utanförskap.

Vårt mål är att jobba brett och se till att många olika aktörer, inte minst ideella sådana, medverkar till att i olika program och åtgärder försöka att steg för steg flytta en människa in i egenmakten, bort från den smärtsamma arbetslösheten och det utanförskap som det innebär att vara arbetslös väldigt länge.

Anf.  37  MAGNUS JACOBSSON (KD):

Herr talman! Tack för den sista delen av svaret! Under hösten har jag tagit mig tid att göra en del studiebesök. Som gammal kommunpolitiker är man ju lite nyfiken, och jag har varit i Norrköping och sett hur de samverkar i en egen nämndstruktur när det gäller de här frågorna. Jag har även varit i Örebro vid två tillfällen, och även där har man en stark samverkan på den kommunala nivån. Min grundinställning är väl att riksdagen har sitt, regeringen sitt och kommunerna sitt.

Det som också är spännande i Örebro är att civilsamhället hjälper till och har bra verksamhet. Frågan är hur statsrådet nu kommer att jobba för att vi ska få denna samverkan att fungera.

Anf.  38  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Många av de satsningar som har funnits på plats sedan den stora katastrofen när många människor tvingades att fly, inte minst från Syrien, och sedan kom till vårt land håller man nu på och anpassar till en ny situation. Vi står som bekant inför en mycket smalare migration, något som har debatterats här i kammaren i andra sammanhang.

Frågestund

Det är många som måste hjälpa till, för även om det är enkelt sagt är detta komplicerat, och jag har hört många från i stort sett alla partier här i kammaren säga att alla vuxna som kan jobba också ska jobba.

Sveriges arbete mot hiv

Anf.  39  ANNA STARBRINK (L):

Herr talman! I dag är det Världsaidsdagen. Det har gått 40 år sedan de första fallen konstaterades, men aids är fortfarande en dödlig sjukdom.

Ojämlikhet, stigma och diskriminering går hand i hand med smittspridningen. Varannan minut smittas en ung kvinna av hiv. Under 2021 smittades en och en halv miljon människor – en miljon fler än det gemensamma globala delmålet som vi skulle sträva mot.

Man kan bli besviken och känna hopplöshet, men det finns verkligen stort hopp. Det finns länder där hbt-personers rättigheter stärks, och det finns länder där flickors och kvinnors rättigheter också stärks.

Sverige har en stark tradition av att vara pådrivande i den globala kampen för mänskliga rättigheter. Min fråga går till biståndsminister Johan Forssell. Hur vill regeringen fortsätta det viktiga arbetet för att motverka hiv och bidra till att målet om en aidsfri generation kan uppnås?

Anf.  40  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Tack så mycket, Anna Starbrink, för frågeställningen! Precis som jag har sagt här tidigare kommer svensk biståndspolitik att fortsätta att vara generös. Den kommer att koncentreras till ett antal strategier, och vi kommer på ett helt annat sätt att sätta kvalitet och effektivitet i fokus snarare än ett mål för just hur mycket pengar som ska betalas ut.

En av hörnstenarna kommer att vara arbetet för global hälsa. Det kommer vi att få anledning att återkomma till inte minst inom ramen för det svenska ordförandeskapet i Europeiska unionen, där vi också väntar oss viktiga slutsatser på EU-nivå. Vi kommer också i våra regleringsbrev inom bara några veckor att presentera mer kopplat till olika tematiska prioriteringar och i förlängningen också vilka organisationer vi ska samarbeta med och på vilket sätt.

Man kan konstatera att Sverige under lång tid, vilket är bekant för frågeställarna, har gett ett väldigt generöst bistånd till organisationer på flera olika nivåer. Jag ser framför mig att vi kommer att fortsätta med det framöver.

Anf.  41  ANNA STARBRINK (L):

Herr talman! Tack, ministern, för svaret!

Jag tänker att civilsamhället både i Sverige och i andra länder är en viktig resurs i det här arbetet, liksom en samverkan däremellan.

Statsrådet nämnde också vikten av att arbeta med hälsa. Därför vill jag fråga om han skulle kunna utveckla något mer när det gäller Sveriges möjligheter att bidra till en förbättrad hälsa just kopplat till hiv. Det finns inget botemedel eller vaccin, men det finns både bromsmediciner och förebyggande läkemedel, så kallade Prep.

Anf.  42  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Frågestund

Herr talman! Precis som jag sa kommer vi i närtid att presentera våra regleringsbrev. Där kommer det att klarna lite mer exakt vilka organisa­tioner vi kommer att samarbeta med och på vilket sätt.

Flera av strategierna löper under flera år. Unaids startade för några år sedan och löper några år till, och där kan man få viss vägledning. Vi har under flera års tid gett ett omfattande ekonomiskt stöd, bland annat till dem.

Amorteringskravet

Anf.  43  ADNAN DIBRANI (S):

Herr talman! Min fråga går till statsrådet Niklas Wykman, men innan jag ställer min fråga vill jag gratulera till det nya uppdraget.

Herr talman! Vallöfte efter vallöfte sviks av regeringen och Sverigedemokraterna. Det är dessutom frågor som är viktiga för gemene man och familjers planer i viktiga plånboksfrågor. Vi pratar om ISK-beskattning, som i princip skulle tas bort. Den blir nu dubbelt så hög. Vi pratar elstöd, som skulle komma på plats den 1 november men nu i bästa fall kommer på plats i februari/mars. Vi pratar drivmedelspriser med 4, 6- och 10-kronorssänkningar som blev de berömda 14 örena.

En ännu viktigare fråga för många i dessa räntetider är amorteringskravet.

Vi vet fortfarande inte om det ska ges ett stöd eller när. Nuvarande finansminister sa att hon skulle peka med hela handen, men det har fortfarande inte skett någonting där. När kommer ett stöd?

Anf.  44  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M):

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Som angavs i samband med att budgetpropositionen lades fram befinner sig Sverige i ett svårt ekonomiskt läge. Det gör vi tillsammans med många andra. Det är krig och prisrusningar.

Finansinspektionen har i sin stabilitetsrapport och det har även Riksbanken gjort – beskrivit de problem som kan finnas för hushållens och företagens motståndskraft mot höjda räntor. Samtidigt pressas hushållens ekonomi av inflationen, och vi har tidigare i dag diskuterat arbetslösheten.

Om man ska vända en negativ utveckling som har rått under lång tid måste vissa fundamenta vara i god ordning. Elisabeth Svantesson har varit tydlig med att man inte ska störa inflationsbekämpningen med finanspoli­tiken. Vi har vidare tydligt sagt att vi ska återkomma om amorteringskravet. Och jag har haft mitt första möte med Finansinspektionen.

Kvinnojourer och skyddat boende

Anf.  45  CARITA BOULWÉN (SD):

Herr talman! Våld i nära relation är ett stort samhällsproblem, som får allt starkare fäste i vårt samhälle. Kvinnor, män och barn drabbas, men särskilt kvinnor är extra utsatta.

Frågestund

Sverigedemokraterna ser därför positivt på att regeringen i sitt pressmeddelande i förra veckan meddelade att man kommer att påbörja arbetet med ett åtgärdsprogram för att motverka våld mot kvinnor. Det har vi också hört i debatten tidigare i dag.

En viktig del i arbetet med att skydda de kvinnor som flyr är att säkerställa att de faktiskt har någonstans att fly till. De kvinnojourer och skyddade boenden som finns gör ett otroligt viktigt arbete ute i landet. I en del kommuner drivs de i kommunal regi, men i många fall drivs de av ideella organisationer. Det är därför viktigt att säkerställa att de håller god kvalitet.

Sverigedemokraterna menar därför att en nationell certifiering är av särskild vikt för att säkerställa att alla jourer och boenden håller god kvalitet med rätt kompetens för att utsatta ska få den hjälp de förtjänar.

Med anledning av detta vill jag fråga jämställdhetsminister Paulina Brandberg om hon avser att arbeta för att stärka de kommunala såväl som de ideella jourerna och skyddade boendena i Sverige.

Anf.  46  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Återigen är jag glad för att denna fråga uppmärksammas. Det är en otroligt viktig fråga. För att man ska ha möjlighet att lämna en destruktiv relation eller en våldsam relation är det viktigt att man känner sig trygg.

Precis som det har påpekats höll jag och Gunnar Strömmer en pressträff i förra veckan där vi meddelade att vi kommer att påbörja arbetet med en ny nationell strategi och ett nytt åtgärdsprogram för att stärka kvinnor och flickor som är utsatta för våld i nära relationer.

Som en del i detta kommer vi naturligtvis att se över hur skyddet fungerar vad gäller kvinnojourer och skyddade boenden så att vi kan skapa ökad trygghet för kvinnor som utsätts för våld.

Ekonomiska effekter av ny amerikansk lag

Anf.  47  HELENA BOUVENG (M):

Herr talman! För en tid sedan träffades EU:s handelsministrar i Bryssel. Inte minst var frågan om de försämrade handelsrelationerna mellan EU och USA, en effekt av den amerikanska lagen Inflation Reduction Act, uppe för diskussion. Det är en lag som väntas leda till att en rad investeringar och arbetstillfällen hamnar i USA i stället för i Europa.

Svenskt Näringsliv ser med stor oro på den nya lagen, och effekterna kan bli allvarliga för både Europa och vårt exportberoende Sverige. Man nämner effekter i form av försvagad konkurrenskraft för investeringar som är förlagda till Sverige samt att forskning och innovation flyttas hem till USA.

Herr talman! Jag undrar om utrikeshandelsministern delar oron. Vilka lösningar anser ministern är möjliga att införa?

Anf.  48  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Det korta svaret är: Ja, vi delar oron.

Låt mig först säga att det naturligtvis är positivt att den amerikanska administrationen tar ett kliv framåt i den gröna omställningen. Problemet är det sätt lagen är utformad på, som gör att den tyvärr har starka protek­tionistiska drag. Det är förmodligen inte i enlighet med WTO-regelverket, även om det kan vara svårt att vandra just den vägen för att få en ändring eftersom deras överprövningssystem ligger nere sedan ett antal år tillbaka.

Frågestund

Vi följer frågan noga. Den upptar mycket av min arbetstid, inte minst i europeisk kontext. Jag har talat direkt med USA:s handelsrepresentant ambassadör Tai och påpekat att detta kan få stora negativa konsekvenser inte bara för Sverige och Europa utan även för USA eftersom det här potentiellt sett skulle kunna eskalera till ett handelskrig. Det finns starka sådana krafter i Europa.

Regeringen vill inte se en sådan utveckling, utan vi driver på för att försöka hitta en överenskommelse med USA.

Gängens rekrytering av unga

Anf.  49  TORSTEN ELOFSSON (KD):

Herr talman! För någon vecka sedan besökte jag en mellanstor svensk stad och träffade polisområdeschefen.

Staden är hårt drabbad av gängkriminalitet som skapar otrygghet och är systemhotande. Trots goda insatser från polisen pågår en ständig nyrekrytering bland unga till gängen. Polisen har identifierat 50 unga som är på väg att bli tungt kriminella. Egentligen borde de omhändertas, men platser saknas.

Riktigt oroande är att det finns en växande skara barn, i flera fall under tio års ålder, som dras till gängen och är predestinerade att bli kriminella om inget görs. I grunden handlar det om bristande integration och osunda värderingar som präglar barnen.

Hur påverkar vi barnen att tänka i andra banor och se utbildning och jobb som vägen till ett gott vuxenliv? Vad avser regeringen att göra för att förhindra att barn dras in i den kriminella miljön?

Anf.  50  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Ja, vad gör man med den enorma mentala fattigdom som så många barn uppenbart befinner sig i? Det är fråga om ekonomisk och mental fattigdom. De har inget tillträde till vettiga fritidsaktiviteter – det som annars skulle stödja en ung människa som har det tufft.


Regeringen satsar på föräldrastödsinsatser för att tidigt nå fram till de familjer som har det jobbigt. Även inom skolan jobbar vi med tanke på att fler sociala team ska skapas för att verkligen nå fram till killen med en V8 i bröstet som måste få hjälp – kanske i en mindre undervisningsgrupp i skolan.

Vi gör också insatser för att agera tidigare och tydligare med lite tvång, så att säga, från socialtjänsten. Det kan handla om saker som börjar riktigt tidigt. Vi stärker också förutsättningarna för barn- och ungdomspsykiatrin.

Sverigebilden

Anf.  51  AIDA BIRINXHIKU (S):

Frågestund

Herr talman! Jag vill börja med att gratulera statsrådet Johan Forssell till det nya uppdraget.

Min fråga till statsrådet handlar om Sverigebilden. Svenska institutet konstaterar att Sverigebilden har stor betydelse för att främja handeln med ett exportberoende land som Sverige. Efter valresultatet 2022 bedömer dock Svenska institutet att bilden av Sverige kan komma att förändras på längre sikt. Av myndighetens rapport framgår att resonemang förs kring huruvida bilden av Sverige som ett land känt för välfärd, öppenhet och jämlikhet nu kan komma att förändras.

Jag har tidigare noterat att regeringspartierna varit särskilt måna om hur bilden av Sverige har återgivits utomlands. Mot bakgrund av detta vill jag fråga statsrådet hur han bedömer att bilden av Sverige har förändrats efter valresultatet 2022 och vad det innebär för svenskt handels- och investeringsfrämjande.

Anf.  52  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Jag tackar för frågan och hälsningen.

Regeringens bedömning är att bilden av Sverige utomlands är väldigt stabil och på många sätt även utomordentligt positiv. Vi kan konstatera att Sverige senast i dag framställs som det allra bästa landet att leva i enligt US News & World Reports årliga rankning. Tittar man på de rapporter som har kommit från Svenska institutet – jag har tagit del av dem själv – kan man även se att det under lång tid har varit en positiv utveckling. Valets utgång har inte heller förändrat den beskrivningen.

Sedan kan man naturligtvis alltid säga att bilden kan förändras fram­över. Där tror jag inte att det här valet var något undantag, utan så har det väl alltid varit tidigare. Det finns ett antal problem, och är man mån om Sverigebilden tror jag att det allra bästa sättet att hantera det på är att hantera de väldigt allvarliga samhällsproblem som finns i vårt land – inte minst kopplat exempelvis till gängkriminalitet och otrygghet. Det är denna regering fullt fokuserad på att göra.

En likvärdig bolånemarknad i hela landet

Anf.  53  PER SÖDERLUND (SD):

Herr talman! Jag vill rikta min fråga till finansmarknadsministern.

Förutsättningarna för familjer att beviljas lån från banken för att bygga småhus skiljer sig en del åt beroende på var i landet man vill bo och bygga sin bostad. Vill man bygga ett hus i anslutning till ett mer expansivt område är det ofta lättare att få bra lånevillkor från banken då värdet på huset kan förmodas bli högre och stiga efter att huset är färdigställt, till skillnad från om man i stället bygger på landsbygd eller i glesbygd. Det händer också att folk får rådet av sin bank att de för att få ett lån beviljat ska bygga sitt framtida hem i grannkommunen i stället för på den plats där de verkligen vill bo.

Därför vill jag fråga finansmarknadsministern i vilken utsträckning han anser att staten och regeringen har ett ansvar för att vi ska få en mer likvärdig och rättvis bolånemarknad för hela Sverige.

Anf.  54  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M):

Frågestund

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Kreditgivning från bank till kund är givetvis någonting som i första hand banken ska besluta om. Sedan vet vi att vi som samhälle och det finansiella systemet blir väldigt exponerat ifall kreditgivningen blir för expansiv eller ges utan goda grunder eller på ett sådant sätt att de som har tagit krediterna helt enkelt inte kan betala dem. Det har vi sett hända i andra länder.

Det är därför inte regeringens intention att försöka lägga sig i kredit­givningen på ett sådant sätt att det utfärdas krediter som i grunden så att säga inte är återbetalbara. Däremot ska vi självklart alltid verka för ett effektivt system. En central sak är dock att det ställs krav på banker att alltid ha motståndskraft ifall ekonomin blir sämre, men särskilda typer av särregleringar är inte vägen framåt.

Kompetensbristen i besöksnäringen

Anf.  55  CARL NORDBLOM (M):

Herr talman! Min fråga går till arbetsmarknadsminister Johan Pehrson.

Den svenska besöksnäringen är en viktig bransch för jobb, tillväxt, turism och svensk mat- och restaurangkultur. Hotell- och restaurangbranschen sysselsätter i dag över 200 000 personer i Sverige. 42 procent av dem är utlandsfödda, och nästan 30 procent är under 25 år. För många erbjuder den här branschen ett viktigt första steg in på arbetsmarknaden. Men behovet av arbetskraft med rätt kompetens till de här branscherna är stort, och det råder just nu brist på personal med rätt kompetens inom svenska hotell och restauranger.

Jag undrar därför: Vad avser regeringen att göra för att underlätta kompetensförsörjningen till hotell- och restaurangbranschen och andra bran­scher som lider av kompetensbrist och har svårt att rekrytera personal?

Anf.  56  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Jag tackar för att, precis som har varit fallet i de andra frågorna, en synnerligen viktig sak tas upp. Hur ser vi till att detta värdskap får medarbetare i tillräcklig omfattning för att Sverige ska vara ett land dit man kommer för att turista och där människor reser runt för att få den fantastiska rekreation som vårt vackra land erbjuder?

Ja, det handlar ju om att öka attraktionen i dessa utbildningar så att fler ungdomar känner att detta är viktigt att utbilda sig för. Där har vi haft en diskussion, och inte minst från Liberalernas sida – även om vi står samlade – står vi bakom det nya regelverket för gymnasieskolan som innebär att man kan välja bort delar av det teoretiska om det skulle vara aktuellt för en sådan utbildning. Det handlar om att snabbt kunna komma ut i jobb och om att få en examen över huvud taget.

Det stora problemet är att det är för många ungdomar som aldrig ens kommer till gymnasiet eller har svårt att komma in därför att de går ut nian med otillräckliga betyg, så det är ett starkt fokus. Sedan måste vi göra mer för att se till att arbetsmarknadsutbildningarna matchar det som behövs.

Frågestund

Jag tror att min talartid är slut, herr talman. Annars kan jag prata väldigt länge – det är inga problem! Men jag stannar där, helt enkelt.

Reformering av biståndet

Anf.  57  GUDRUN BRUNEGÅRD (KD):

Herr talman! Sverige har ett högt anseende internationellt för vårt generösa bistånd.

Majoritetens partier har kommit överens om en reformering av biståndet där kärnstödet minskas och en större andel ska förmedlas via civilsamhällesorganisationer. Det hörs en oro att fokus ska förflyttas till kortsiktiga, akuta åtgärder i stället för att ligga på långsiktigt utvecklingsbistånd. Långsiktigt utvecklingsbistånd ger befolkningen i låginkomstländer förutsättningar att exempelvis förbättra jordbruksmetoder för att stärka samhällets motståndskraft mot fattigdom, hunger och klimateffekter och på så vis öka sitt oberoende av nödhjälp. Det hjälper länderna att ta viktiga steg mot självförsörjning.

Min fråga till biståndsministern är hur vi ska utforma biståndet fram­över så att det svenska biståndet i än större utsträckning än tidigare ska bidra till att bygga starka, demokratiska och motståndskraftiga samhällen.

Anf.  58  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Jag tackar för frågan. Vi har stora och akuta humanitära behov i världen, inte minst på Afrikas horn, och regeringen har sagt att vi kommer att förstärka de humanitära insatserna. Även Ukraina är ett exempel på det.

När det gäller de mer långsiktiga delarna kommer vi att inleda en förändring av svenskt bistånd. Det håller på många sätt redan i dag hög kva­litet, men man kan samtidigt konstatera att många länder runt om i världen som under flera decennier har fått mycket stora summor i svenskt bistånd fortsätter att vara väldigt beroende av svenskt bistånd. Uppenbarligen finns det alltså potential för förbättringar här.

En mycket tydlig sådan prioritering som vi har gjort är att på ett helt annat sätt än tidigare gjuta ihop bistånd med handel. Här ligger en väldigt stor potential att få in mer av företagande, marknadsekonomi, rättsstat och demokrati, ja, allt som konstituerar ett gott samhälle. Vi har alltså inte lägre ambitioner här än tidigare – tvärtom, skulle jag säga.

Initiativ för att stärka svensk demokrati

Anf.  59  PER-ARNE HÅKANSSON (S):

Herr talman! Min fråga går till statsrådet Paulina Brandberg.

I höstens val sjönk valdeltagandet i Sverige för första gången på flera decennier. Mest alarmerande är att skillnaderna i valdeltagande har klara socioekonomiska paralleller: I välmående områden i städer och orter är valdeltagandet högt, och i utsatta områden eller på gles- och landsbygd är det alarmerande lågt.

Frågestund

På regeringens hemsida noterar jag att ministern framhåller att målet ska vara en levande demokrati som kännetecknas av delaktighet och av att möjligheterna till inflytande är jämlika. Den förra regeringen tillsatte en utredning som lade fram betänkandet Vår demokrati värd att värna varje dag, vilket innehåller en hel del konkreta förslag. Vad jag kan se har de till stor del med frågor om integration, jämlikhet och att utjämna sociala skillnader att göra.

Frågan till Paulina Brandberg är vilka initiativ statsrådet avser att ta för att stärka demokratin och öka människors delaktighet i samhället.

Anf.  60  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Detta är en viktig fråga. För att vi ska ha en stark demokrati krävs det att vi har ett högt valdeltagande och att människor i alla områden i vårt land är med och röstar och deltar i vår demokrati.

Denna regering har gjort en särskild satsning i budgeten som jag är oerhört stolt över. Vi har satsat öronmärkta pengar på kvinnors och flickors organisering i utsatta områden. Vi ser att det oftast är de som kanske står absolut längst ifrån samhället. Vi tycker att det är viktigt – och inte minst en viktig jämställdhetspolitisk åtgärd – att se till att de får möjlighet att bättre organisera sig, så att de kan ta vara på sina demokratiska rättigheter och ställa krav på samhället som de har rätt att göra.

Integration och krav

Anf.  61  ANN-CHRISTINE FROM UTTERSTEDT (SD):

Herr talman! Integrationen i Sverige har under många år varit fullständigt havererad. Äntligen går vårt land, med Sverigedemokraternas inflytande, i en mer hälsosam riktning. Åtgärder för strängare straff, åtgärder mot hedersförtryck och begränsning av tillgången till vårt välfärdssystem är några positiva effekter av en mer Sverigevänlig politik.

Fler åtgärder än de nu överenskomna krävs för att komma till rätta med segregationen. Det ska inte finnas någon som helst tvekan om vad vi förväntar oss av nya medborgare.

Jag vill fråga integrationsministern: Kommer regeringen att förtydliga målen i integrationspolitiken med krav på etablering, anpassning och egen ansträngning?

Anf.  62  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Jag har ju haft förmånen att före min nuvarande roll ha varit riksdagsledamot. Jag minns när jag satt ute i kammaren och Mona Sahlin stod här i talarstolen. Ämnet var: Ska vi prata svenska i Sverige?

Mitt svar var: Självklart! Det var dock inte så att alla riksdagens partier då tyckte att det var självklart, utan det blev en väldigt lång debatt. Jag är därför väldigt glad att vi nu förtydligar något som jag gärna vill trycka på i integrationspolitiken, nämligen att den som har rätt att komma till Sverige – och kommer till Sverige – ska vara välkommen och välkomnas med tydlighet.

Frågestund

Det ska vara tydligt: Här jobbar vi, här pratar vi svenska och här sköter vi oss. Gör man inte det måste man möta tydliga drivkrafter att göra det ändå. Min uppfattning är att detta i 99,9 procent av fallen även ligger i individens intresse. Vem kommer till ett land utan att vilja bli en del av landet?

Vi gör stora förändringar på integrationsområdet, och det är jag glad för.

Biståndsstrategi för Ukraina

Anf.  63  MAGDALENA SCHRÖDER (M):

Herr talman! Sverige har ett av världens största bistånd, både sett till andel av bni och i faktiska tal. Sverige är också ett av de länder som ger absolut mest bistånd i form av obundet kärnstöd till olika FN-organisa­tio­ner. Sverige befinner sig i den absoluta toppen av finansieringen av många organisationer, och i flera organisationer står svenska skattebeta­lare för över 10 procent av organisationens centrala budget. Här finns möj­lighet att tydligare fokusera och prioritera det svenska stödet, exempelvis för att kunna ge mer stöd till Ukraina.

Statsrådet har aviserat att regeringen kommer att ta fram en ny och egen strategi för Ukraina. Jag undrar om statsrådet kan berätta när denna nya strategi kommer att vara på plats, om det sker någon samordning med andra länders stöd och om det sker någon dialog med Ukraina för att säkerställa att svenskt bistånd gör största möjliga nytta.

Anf.  64  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Jag tackar ledamoten för en viktig fråga om ett mycket angeläget ämne. Precis som jag har sagt tidigare kommer Ukraina, av helt uppenbara skäl, att bli en mycket stor mottagare av svenskt bistånd. Vi har ett krig i Europa. Behoven är enorma och växer egentligen timme för tim­me.

Svenskt bistånd kan inte lösa alla problem i detta, men vi kan ändå göra väldigt mycket för att förbättra situationen. Inte minst inom ramen för EUkretsen, där vi har påbörjat ett arbete som vi kommer att accelerera under ordförandeskapet för att poola ihop de europeiska resurserna, kan vi göra väldigt mycket.

De här stöden börjar kanaliseras ut just nu. Vi kommer att fortsätta med det. Biståndspaketet som vi gav häromveckan är inte det första och kommer inte heller att vara det sista.

Vi har också inlett ett arbete på temat att gjuta ihop handel och bistånd, till exempel genom att ge Ukraina tullfrihet. Då bekämpar man inte bara den akuta humanitära krisen utan påbörjar också en återuppbyggnad av landet.

Klimatpolitiken och Sveriges EU-ordförandeskap

Anf.  65  JYTTE GUTELAND (S):

Herr talman! Min fråga är av allmänpolitisk karaktär, och jag vänder mig till statsrådet Johan Pehrson.

Frågestund

Den 1 januari 2023 tar Sverige över ordförandeklubban i EU. Vi har en period framför oss som av många skäl är väldigt aktiv. Väldigt stora och för klimatpolitiken avgörande delar av EU:s klimatpaket Fit for 55 kommer förhoppningsvis att klubbas under denna tid.

Min fråga till Johan Pehrson är hur tidsplanen ser ut och vilka kontakter som tas med anledning av detta. Det pågår ju en del spekulation om att Sverige inte vill ta den här ledande rollen under ordförandeskapet. Det sägs att Sverigedemokraterna bestämmer vad Sverige ska tycka på miljö- och energiområdet. Jag vill därför veta om Sverige är berett att ta över den ambitiösa klimatpolitik som Sverige har präglats av under den socialdemokratiska regeringen.

Anf.  66  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Tack, Jytte Guteland, för en viktig fråga! Vi bär ju tillsammans ett ansvar för hur vårt ordförandeskap går och framför allt för de beslut vi tar, som är viktiga för Europa och för vår framtid.

Vi har sagt att vi samarbetar också i EU-frågor på de områden som berörs av det avtal som regeringen har med Sverigedemokraterna. Det är ju helt självklart. Det kan ju vara en hel del kantbollar där som vi får döma av. Där det inte är så är det helt självklart att vi antingen måste söka stöd hos Sverigedemokraterna utanför avtalet eller från Socialdemokraterna i EU-nämnden. Därför är Socialdemokraterna i högsta grad delaktiga i hur det här går.

Vi planerar och har fullt upp med att förbereda ordförandeskapet på olika ställen. Vi kommer att försöka ta vid efter det tjeckiska ordförandeskapet och ta så mycket som det bara går i mål. Det är viktigt. Resten lämnar vi med varm hand över till spanjorerna efter oss, men det här är ett mycket viktigt halvår inte bara för regeringen utan också för Sverige och Europa.

Åtgärder mot överskuldsättning

Anf.  67  MIKAEL ESKILANDERSSON (SD):

Herr talman! Min fråga går till finansmarknadsministern.

Av en rapport från Kronofogdemyndigheten som kom nyligen framgår att skulderna växer hos unga personer, framför allt unga kvinnor. Ökning­en beror främst på konsumtionsskulder. Näthandel utgör en stor andel av inkomna mål mot unga vuxna och är den vanligaste orsaken till skulder hos unga. Det är naturligtvis alarmerande, och åtgärder behövs för att motverka överskuldsättningen.

En utredning om åtgärder mot överskuldsättning tillsattes av den förra regeringen efter kraftfulla påtryckningar från myndigheter, experter och den politiska oppositionen.

Från Sverigedemokraternas sida lanserar vi ett kraftfullt åtgärdspaket mot överskuldsättning. Överskuldsättning är ett enormt problem både för den skuldsatta, som drabbas av att må dåligt och fara illa, och för den ekonomiska stabiliteten i stort.

Frågestund

Min fråga till finansmarknadsministern är hur det viktiga arbetet med att motverka den växande överskuldsättningen nu fortsätter.

Anf.  68  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M):

Herr talman! Överskuldsättning, inte bara bland unga utan i hela samhället, är ett betydande problem. Det gäller både oss som land och den enskilde som drabbas.

Bakom överskuldsättning ligger många gånger också en djupare problematik. Det kan handla om beroendeproblematik kring spel eller shopping, bipolär sjukdom eller andra saker som gör att den enskilde har svårt att fatta beslut som är bra och hållbara för personen själv.

Det har gjorts och görs en hel del. Men här finns sällan en enda lösning, utan det handlar om att inom en rad olika områden, såsom information, utbildning, konsumentvägledning och kreditgivning, sätta upp olika typer av hinder för att den enskilde inte ska överskuldsätta sig. För att nämna ett exempel kan man numera inte ha kreditköp som förhandsval. Här finns dock många fler, men de ryms inte på en minut.

Arbetslivskriminaliteten

Anf.  69  JIM SVENSK LARM (S):

Herr talman! Min fråga går till statsrådet Paulina Brandberg.

Häromveckan kunde vi läsa i Aftonbladet att ett sextiotal elektriker på Facebookbygget i Umeå blivit utan lön. Elektrikerna är anställda i ett bolag som i sin tur är entreprenör i flera led från det bolag som fått kontraktet. Detta är tyvärr inte ovanligt, och leden av entreprenörer gör det svårt att följa upp och kräva ansvar.

Arbetslivskriminaliteten breder ut sig och får stora konsekvenser för hela samhället. Den socialdemokratiska regeringen tog fram en strategi mot arbetslivskriminalitet som innehåller flera punkter som ska ge oss en tryggare arbetsmarknad, bland annat en punkt om entreprenörsansvar.

Hur ska regeringen arbeta vidare med strategin, och vilka nya initiativ avser regeringen att ta utöver strategin för att stoppa arbetslivskriminaliteten?

Anf.  70  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Herr talman! Arbetslivskriminalitet är ett område som täcker in många problem, och regeringen kommer att fortsätta att ha en hög ambitionsnivå här. Vi håller på att bygga upp olika arbetslivskriminalitetscentrum i landet, och vi har även en delegation mot arbetslivskriminalitet som tittar på dessa frågor.

Vad gäller entreprenörsansvar och att säkerställa att arbetstagare får sin lön vid flera entreprenörsled pågår en utredning som regeringen med intresse kommer att invänta resultatet av, och vi kommer givetvis att titta vidare på frågan.

Indikatorer för jämställdhet

Anf.  71  MICHAEL RUBBESTAD (SD):

Herr talman! Min fråga går också till jämställdhetsminister Paulina Brandberg.

Frågestund

Målet för Sveriges jämställdhetspolitik är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, vilket görs genom sex jämställdhetspolitiska delmål.

Det första målet, jämn fördelning av makt och inflytande, har två indikatorer som bägge är rent numerära, vilket riskerar att leda till kvotering, som ligger nära till hands för att nå en bra statistik. Detta verktyg har regeringspartierna till skillnad från den tidigare regeringen varit tydliga med att de inte ser som rätt väg att gå.

Ser man till de rent numerära faktorerna skulle ett parlament med 49 procent kvinnor som inte har något som helst att säga till om ses som mer jämställt än ett parlament bestående av säg 40 procent kvinnor där samtliga har ett konkret inflytande och stor möjlighet att påverka.

För Sverigedemokraterna innebär jämställdhet att kvinnor och män de facto har samma makt och inflytande i praktiken, inte att statistiken ser bra ut.

Hur ser regeringen på dessa indikatorer för hur en jämn fördelning av makt och inflytande nås?

Anf.  72  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L):

Herr talman! Utgångspunkten för all jämställdhetspolitik är att män och kvinnor ska vara med och forma sina egna liv och delta i samhällsprocesser. Det finns olika sätt att uppnå detta. Kvotering är ett sätt. Ett annat sätt är att skapa drivkrafter och möjliggöra för kvinnor och män att forma sina egna liv och delta i olika former av processer.

Regeringen har inga planer på att införa någon form av kvotering som lösning, utan vi kommer att jobba stenhårt med att just skapa de möjligheter som ger förutsättningar att delta på lika villkor oavsett om man är man eller kvinna och oavsett etnisk bakgrund och annat som gör oss olika som människor.

Nedskärningar i kärnstödet till FN

Anf.  73  OLLE THORELL (S):

Herr talman! Svensk biståndspolitik förändras nu i grunden på ett mycket oroande sätt. Biståndet skärs ned, och den SD-styrda moderatledda regeringen ger upp enprocentsmålet. Rättighetsperspektivet och de fattigas och utsattas perspektiv får ge vika för svenska egenintressen.

Dessutom aviseras nu kraftiga nedskärningar i kärnstödet till FN-organ. Dessa kärnstöd är otroligt viktiga för att FN ska kunna agera snabbt och flexibelt när kriser uppkommer och när inga andra organisationer når fram. När talibanerna tar över, när kriget i Ukraina bryter ut och när juntan i Myanmar begår brott mot mänskligheten är det ofta bara FN som finns kvar på marken, och de kan ofta vara där tack vare kärnstöd från Sverige.

Jag frågar därför biståndsministern: Vilka konsekvensanalyser har regeringen gjort av nedskärningen av kärnstödet till FN?

Anf.  74  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M):

Herr talman! Jag tackar ledamoten för frågan.

Regeringen har högre ambitioner för biståndet än att bara fokusera på hur mycket pengar Sverige kan betala ut under ett enskilt år. Vi kommer att sätta upp tydliga mål om kvalitet, effektivitet och resultat.

Frågestund

I budgetprocessen har vi arbetat på precis samma sätt som den tidigare regeringen. Vi har varit måna om att få en långsiktighet i detta. Vi vill till exempel undvika det som hände i våras när den tidigare regeringen genomförde kraftiga limiter utan någon konsekvensanalys över huvud taget. Detta vill vi inte upprepa. Därför har regeringen infört en treårig budgeteringsram så att det ska finnas en förutsägbarhet och en långsiktighet. Vi har därtill infört ett tak kopplat till just flyktingavräkningarna.

Låt mig också påpeka att även om FN är en viktig spelare finns det fler globala aktörer, till exempel Europeiska unionen. Jag skulle önska att vi breddade diskussionen lite, inte minst i ljuset av det fruktansvärda krig som pågår i Ukraina.

Äldreomsorgslyftet

Anf.  75  MIKAEL DAHLQVIST (S):

Herr talman! Min fråga går till arbetsmarknads- och integrationsminis­ter Johan Pehrson.

Den förra socialdemokratiskt ledda regeringen gjorde stora satsningar för att lyfta, trygga och modernisera den svenska äldreomsorgen. Vårt äldreomsorgslyft, där vård- och omsorgspersonal har fått studera på betald arbetstid, blev en succé. Över 25 000 personer har hittills påbörjat en utbildning till vårdbiträde, undersköterska eller annan adekvat kompetens.

Satsningen finns med i regeringens budget men inte efter 2023. Detta kommer sannolikt att medföra en förvärrad situation när det gäller vårdens och omsorgens kompetensförsörjning och bristande språkkunskaper.

Varför ska Äldreomsorgslyftet avslutas efter 2023 när det är en succé?

Anf.  76  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Regeringen gör stora satsningar på utbildningsväsendet för att se till att fler unga människor söker sig till bland annat de utbildningar som ger jobb inom äldreomsorg med mera. Vi prioriterar detta.

Vi ser också till att människor som är föremål för den breda paletten av åtgärder inom Arbetsförmedlingen ska styras dit där det finns ett skriande behov av arbetskraft.

Som jag inledde frågestunden med är 534 000 människor inskrivna på Arbetsförmedlingen – en effekt av de framgångsrika år frågeställaren refererade till. Jag vill nu se till att man gör allt man kan för att dessa perso­ner kommer i de arbeten som efterfrågas. Då kan de vara föremål för olika former av utbildningar eller omställning mitt i livet.

Det är denna väg vi vill gå. Jobben finns, och vi måste stödja människor så att fler vågar söka sig till denna verksamhet.

Insatser mot skatteflykt

Anf.  77  MATHIAS TEGNÉR (S):

Herr talman! I en artikel i Dagens industri den 3 oktober stod det att läsa: ”Tidigare Skatteverksanställda hjälper företagare att komma undan vinstskatt. För 300 000 kronor erbjuds ett utlandspaket där inte en krona går till den svenska statskassan.

Frågestund

Vi socialdemokrater har alltid arbetat mot skatteflykt, av moraliska skäl men också av mer pragmatiska. Min fråga till finansmarknadsminister Niklas Wykman är: Vad gör statsrådet och regeringen för att stoppa detta omoraliska och eventuellt olagliga agerande?

Anf.  78  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M):

Herr talman! Jag tackar för frågan.

Skattelagstiftningen per se ligger inte inom mitt område utan hos ett annat statsråd. Men om jag får expandera frågan lite till mitt område vad gäller till exempel trovärdigheten i att jobba på en myndighet och sedan återvända till eller göra premiär i näringslivet kan jag säga att det pågår ett arbete inom EU med olika typer av karensregler. Där har det varit viktigt för Sverige att värna möjligheten att ha karens på så sätt att vi inte ska ha olika typer av överutnyttjande av system eller kunskap som man har, samtidigt som det är viktigt att värna flexibiliteten. Man ska givetvis kunna röra sig mellan myndigheter och det privata näringslivet eftersom detta stärker kompetensen hos båda.

Den svenska positionen är väldigt tydlig här. Olika intressen står mot varandra, och man måste värna integriteten både för systemet och för arbetsmarknadens möjligheter generellt.

Arbetsförmedlingens förutsättningar

Anf.  79  SERKAN KÖSE (S):

Herr talman! Min fråga går till arbetsmarknadsminister Johan Pehrson.

I Agenda i söndags påstod arbetsmarknadsministern att Sverige står väl rustat inför en ekonomisk kris därför att vi har en stark arbetsförmedling. Samtidigt har ministerns eget parti, Liberalerna, sedan många år medverkat till att genomföra drakoniska nedskärningar både på AF:s förvaltningsanslag och på Arbetsförmedlingens program.

I nästa års budget bekräftas mönstren från tidigare år. Vi socialdemokrater förstärker både program och anslag inom arbetsmarknadspolitiken, medan regeringen återigen skär ned på åtgärder och anslag.

Min fråga till arbetsmarknadsministern är därför: Hur kan ministern påstå att Arbetsförmedlingen står väl rustad när ministerns eget parti i åratal har drivit på för att skära ned myndighetens möjligheter att bedriva rustande och jobbskapande verksamhet?

Anf.  80  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L):

Herr talman! Det märks på många sätt att det har varit ett regeringsskifte. Socialdemokraterna har glömt bort att de har regerat i åtta år. Minnesbilden av vad man har medverkat till har bleknat ganska snabbt, hör jag.

Vi i Liberalerna och regeringen menar att de åtgärder som har genomförts kommer att tjäna medborgarna väl för det fall att de drabbas av arbetslöshetens smärta. Mycket av kritiken handlar om att det finns åtgärder eller resurser som inte har använts under det innevarande året. Det har inte varit ovanligt att man också under tidigare år har skickat tillbaka pengar till staten beroende på att regleringsbreven från den socialdemokratiska regeringen har varit för svaga och att fokus på jobb och på jobbskapande, nära insatser har varit för svagt.

Frågestund

Detta kan vi prata mycket om. Jag vill påstå att de fantastiska medarbetarna på Arbetsförmedlingen är väl rustade och har bra program och garantier.

 

Frågestunden var härmed avslutad.

§ 8  Bordläggning

 

Följande dokument anmäldes och bordlades:

Skrivelse

2022/23:25 Riksrevisionens rapport om beslutsunderlag inför stora reformer

§ 9  Anmälan om interpellationer

 

Följande interpellationer hade framställts:

 

den 30 november

 

2022/23:62 Åtgärder mot att ukrainska flyktingar tvingas till prostitution

av Annika Hirvonen (MP)

till statsrådet Paulina Brandberg (L)

2022/23:63 Utvisning av utländska medborgare vid grov brottslighet

av Richard Jomshof (SD)

till justitieminister Gunnar Strömmer (M)

2022/23:64 Sveriges klimatpolitik under ordförandeskapet i EU

av Jytte Guteland (S)

till klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L)

2022/23:65 Vapenexport till Turkiet

av Jacob Risberg (MP)

till utrikesminister Tobias Billström (M)


2022/23:66 Försäkringskassans resurser

av Åsa Eriksson (S)

till statsrådet Anna Tenje (M)

2022/23:67 Absoluta tidsgränser i sjukförsäkringen

av Åsa Eriksson (S)

till statsrådet Anna Tenje (M)

§ 10  Anmälan om frågor för skriftliga svar

 

Följande frågor för skriftliga svar hade framställts:

 

den 30 november

 

 

2022/23:93 Elprisernas påverkan på småföretag

av Lena Hallengren (S)

till energi- och näringsminister Ebba Busch (KD)

2022/23:94 Högre företagsbot vid arbetsmiljöbrott

av Johanna Haraldsson (S)

till statsrådet Paulina Brandberg (L)

§ 11  Anmälan om skriftliga svar på frågor

 

Skriftliga svar på följande frågor hade kommit in:

 

den 30 november

 

2022/23:67 Vårbocksjakten i södra Sverige

av Tomas Kronståhl (S)

till landsbygdsminister Peter Kullgren (KD)

2022/23:64 Dubbla straff för gängkriminella

av Pontus Andersson (SD)

till justitieminister Gunnar Strömmer (M)

2022/23:65 Kommunerna, allmännyttan och bostadsförsörjningen

av Markus Kallifatides (S)

till statsrådet Andreas Carlson (KD)

2022/23:68 Stärkt skydd för kulturutövare som är hbtq-plus

av Daniel Vencu Velasquez Castro (S)

till kulturminister Parisa Liljestrand (M)

2022/23:66 Längre lördagsöppet på Systembolaget

av Pontus Andersson (SD)

till socialminister Jakob Forssmed (KD)

2022/23:69 Fortsatt skattebefrielse för höginblandade biodrivmedel

av Rickard Nordin (C)

till finansminister Elisabeth Svantesson (M)

2022/23:77 Beredskapsflygplatser i alla län

av Mikael Larsson (C)

till statsrådet Andreas Carlson (KD)


2022/23:73 Brist på medicin mot alkoholberoende

av Karin Rågsjö (V)

till statsrådet Acko Ankarberg Johansson (KD)

2022/23:74 Export av vapen till Ukraina

av Peter Hultqvist (S)

till försvarsminister Pål Jonson (M)

2022/23:82 Skolverkets uppdrag att införa kvalitetsdialoger

av Rose-Marie Carlsson (S)

till statsrådet Lotta Edholm (L)

2022/23:70 Lärarkrisen i norra Sverige

av Linus Sköld (S)

till statsrådet Lotta Edholm (L)

2022/23:76 Bibilotekslagens portalparagrafs förenlighet med anmälningsplikt

av Lawen Redar (S)

till kulturminister Parisa Liljestrand (M)

2022/23:80 Barngruppernas storlek i förskolan

av Jim Svensk Larm (S)

till statsrådet Lotta Edholm (L)

2022/23:75 Krav på måttfullhet vid marknadsföring av spel

av Lawen Redar (S)

till socialminister Jakob Forssmed (KD)

2022/23:81 Oro för höga elpriser

av Jim Svensk Larm (S)

till energi- och näringsminister Ebba Busch (KD)

2022/23:83 Skyddsombuds möjlighet att företräda enskilda arbetstagare

av Johanna Haraldsson (S)

till statsrådet Paulina Brandberg (L)

2022/23:85 En utredning om djurhållningskrav

av Sofia Skönnbrink (S)

till landsbygdsminister Peter Kullgren (KD)

2022/23:79 Politisering av statliga museer

av Jonas Andersson (SD)

till kulturminister Parisa Liljestrand (M)

§ 12  Kammaren åtskildes kl. 15.13.

 

 

Sammanträdet leddes

av andre vice talmannen från dess början till ajourneringen kl. 12.27 och

av förste vice talmannen därefter till dess slut.

 

 

Vid protokollet

 

 

ANNALENA HANELL  

 

 

/Olof Pilo


Bilaga till riksdagens protokoll 2022/23:29


Motioner – allmänna motionstiden 2022/23


32 av Rasmus Ling (MP)

Avskaffande av gränskontrollerna mellan Danmark och Sverige

JuU

 

33 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C, S, L, V, MP)

Dags för ett modernt statsskick

KU

 

34 av Linus Lakso (MP)

Återinförande av persontrafik på tågen genom Sörmland

TU

 

35 av Rasmus Ling (MP)

Tid för en ny kommunreform

KU yrkande 1

FiU yrkande 2

 

36 av Per Bolund m.fl. (MP)

Åtgärder för att ge Sverige EU:s billigaste och miljövänligaste energi

NU yrkande 1-3, 6, 8, 12-13, 16, 18-19, 23, 25-29

MJU yrkande 4-5, 20

CU yrkande 7, 15, 21

FöU yrkande 9

SkU yrkande 10-11, 14, 17, 24

TU yrkande 22, 30

 

37 av Rasmus Ling (MP)

En metro mellan Malmö och Köpenhamn

TU

 

40 av Rasmus Ling m.fl. (MP)

Ett skärpt regelverk kring anonyma donatio­ner till partierna

KU

41 av Rasmus Ling m.fl. (MP)

Sanktioner mot kommuner som inte tar emot kvotflyktingar

AU

 

42 av Saila Quicklund (M)

Stöd för svenskt mathantverk

MJU

 

43 av Saila Quicklund (M)

Precisera och begränsa riksintressens areal

CU

 

44 av Hans Wallmark (M)

Utlandssvenskarnas möjligheter att delta i val

KU

 

45 av Hans Wallmark (M)

Stärkande av utlandssvenskarnas ställning

KU yrkande 1

JuU yrkande 2

SkU yrkande 3

UbU yrkande 4

 

46 av Ann-Sofie Lifvenhage och Anna af Sillén (båda M)

Förbättrade villkor för årsrika på arbetsmarknaden

AU

 

47 av Ann-Sofie Lifvenhage och Anna af Sillén (båda M)

Bevilja jakt efter säkrad bevarandestatus

MJU

 

48 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Deponering av återställningskostnader vid nystart av soptipp

MJU


49 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Ersätta befintlig byggnad inom strandskydd

MJU

 

50 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Licensjakt på varg

MJU

 

51 av Robert Stenkvist (SD)

Godkännande av utländska investeringar av strategisk betydelse

FöU

 

52 av Hanna Gunnarsson m.fl. (V)

Jämställdhetsarbetet i Försvarsmakten

FöU

 

53 av Lotta Johnsson Fornarve m.fl. (V)

Hbtqi-frågor i världen

UU yrkande 1-2, 4-5, 11-12, 14-17, 19-22

FiU yrkande 3

KU yrkande 6, 9

CU yrkande 7-8, 18

AU yrkande 10, 13

 

54 av Maj Karlsson m.fl. (V)

Stöd till personer som utsatts för sexuellt våld och exploatering

SoU

 

55 av Hanna Gunnarsson m.fl. (V)

Trygga anställningar i Försvarsmakten

FöU

 

56 av Jessica Wetterling m.fl. (V)

Grundlagsskydd för gemensam egendom

KU

 

57 av Ciczie Weidby m.fl. (V)

Arbetsmiljö och arbetstid

AU yrkande 1-13, 16-24

JuU yrkande 14-15

 


58 av Robert Stenkvist (SD)

Skärpta regler för passhantering och skärpta straff för otillåten passhantering

JuU

 

59 av Robert Stenkvist (SD)

Staten som garant för verksamheten vid Uppåkra

KrU

 

60 av Robert Stenkvist (SD)

Lex Botkyrka – skarpare lag angående deponering av avfall

MJU

 

61 av Nima Gholam Ali Pour (SD)

Avskaffande av pubertetsutvecklingsrekvisitet i barnpornografibrottet

JuU

 

62 av Nima Gholam Ali Pour (SD)

Införande av möjlighet till brottsofferutsagor under huvudförhandlingar som gäller barnpornografibrott JuU

 

63 av Martin Westmont (SD)

Trygghetsbelysning som redskap i den situationella brottspreventionen

JuU

 

64 av Martin Westmont (SD)

Nationell plan för fler företagsbostäder

CU

 

65 av Oliver Rosengren (M)

Samhällsnyttiga insatser som del av aktiveringen för försörjningsstödsmottagare

SoU

 

66 av Oliver Rosengren (M)

Utvidgad utbildningsplikt för arbetslösa med försörjningsstöd

SoU

 


67 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Krav på registerutdrag för arbete i hemtjänst och äldreomsorg

SoU

 

68 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Höjd status för arbete med psykiatri

SoU

 

69 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Fysisk och social aktivitet för att minska psykofarmaka inom psykiatri

UbU

 

70 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Barnets rätt till föräldrar - inte föräldrars rätt till barnet

CU

 

71 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Tillstånd giltigt i hela landet

SoU

 

72 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Barns rätt till personliga gåvor

SoU

 

73 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Rätten att värdigt få avsluta sitt liv

SoU

 

74 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Minskad administration med en uppgift – en gång

NU

 

75 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Överväg digitalt valdeltagande

KU

 

76 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Tillåta dold egendomsbevakning

JuU

 


77 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Avtjäna fängelsestraff i hemland

JuU

 

78 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Ett digitaliserat Myndighetssverige

TU

 

79 av Robert Stenkvist (SD)

Nationella regler mot missbruk av inskränkningar gällande biltrafik på kommunal nivå

TU

 

80 av Robert Stenkvist och Anders Alftberg (båda SD)

Skärpta straff för fornminnesbrott

KrU

 

81 av Robert Stenkvist och Anders Alftberg (båda SD)

Bevara och levandegör språket älvdalska

KU

 

82 av Samuel Gonzalez Westling m.fl. (V)

Högskola och forskning

UbU yrkande 1-11, 13-15

SfU yrkande 12

 

83 av Gudrun Nordborg m.fl. (V)

En brottsofferombudsman

JuU

 

84 av Linda Westerlund Snecker m.fl. (V)

Förbättrade arbetsvillkor i yrkestrafiken

TU

 

85 av Karin Rågsjö m.fl. (V)

En äldreomsorg för framtiden

SoU yrkande 1-2, 4-15

UbU yrkande 3

 

86 av Nadja Awad m.fl. (V)

Konsumentfrågor

CU yrkande 1, 3-7

SoU yrkande 2

 

87 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Ledarhund som trygghet för synskadade

SoU

 

88 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Plan för obligatoriska BVC-besök

SoU

 

89 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Obligatoriskt ställningstagande till organdonation

SoU

 

90 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Pilotprojekt – Seniorhälsa

SoU

 

91 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Samverkan med anhöriga kring psykiatrisk vård

SoU

 

92 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Språkkörkort för förare i färdtjänst

TU

 

93 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

En trygg vård med kommunala läkare

SoU

 

94 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Utbildningskrav för personal inom psykiatrin

SoU

 

95 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Tillgång till digitala kontaktytor på Sis ungdomshem och HVB-hem

SoU

 

96 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Studier i privatekonomi på schemat

UbU

 

97 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Ett rättvist bistånd

UU

98 av Fredrik Kärrholm (M)

Skärpta straff för hotfulla och kränkande beteenden i rättssalen

JuU

 

99 av Fredrik Kärrholm (M)

Översyn av Brottsförebyggande rådets verksamhet

JuU

 

100 av Hans Wallmark m.fl. (M)

Sydsvenskt försvar

FöU

 

101 av Marie Nicholson (M)

Försvarsmaktens möjlighet till övning och utbildning i Kalmar län

FöU

 

102 av Mikael Damsgaard och Caroline Högström (båda M)

Infrastruktur i Västmanland

TU

 

103 av Oliver Rosengren m.fl. (M)

Regler för alkoholservering

SoU yrkande 1-5

JuU yrkande 6

 

104 av Saila Quicklund (M)

Lantmäteriets handläggningstider

CU

 

105 av Saila Quicklund (M)

Kontanthantering och betaltjänster

FiU

 

106 av Saila Quicklund (M)

Rakel

FöU

 

107 av Saila Quicklund (M)

Polisnärvaro på landsbygden

JuU

 


108 av Saila Quicklund (M)

Idrott för nyanlända

KrU

 

109 av Saila Quicklund (M)

Samverkan mot osunda kroppsideal

KrU

 

110 av Saila Quicklund (M)

Åtgärder mot hälsofarliga kosttillskott

MJU yrkande 1-4

SoU yrkande 5

KrU yrkande 6

 

111 av Saila Quicklund (M)

Huvudmannaskap för specialistsjukvården

SoU

 

112 av Saila Quicklund (M)

Beräkningsgrunder för infrastrukturmedel

TU

 

113 av Saila Quicklund (M)

Upprustning av inlandsbanan

TU

 

114 av Saila Quicklund (M)

Barnomsorg på obekväm arbetstid

UbU

 

115 av Saila Quicklund (M)

Entreprenörskap i grundskolan

UbU

 

116 av Viktor Wärnick och John E Weinerhall (båda M)

Allmän jakt på skarv och andra åtgärder

MJU

 

117 av Viktor Wärnick (M)

Dubbelspårig ostkustbana

TU

 


118 av Viktor Wärnick (M)

Fyrfilig E4 Söderhamn–Gävle

TU

 

119 av Helén Pettersson (S)

Vargföryngringar inom renskötselområdet

MJU

 

120 av Helén Pettersson (S)

Värna acceptansen för den svenska älgförvaltningen

MJU

 

121 av Aida Birinxhiku (S)

Tidiga och samordnade insatser för barn och unga som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck

SoU

 

122 av Aida Birinxhiku (S)

Mäns ekonomiska våld mot kvinnor

AU

 

123 av Anna Vikström (S)

Fler åtgärder för bättre folkbokföring

SkU

 

124 av Ola Möller (S)

En översyn av lagen om hets mot folkgrupp

JuU

 

125 av Yasmine Bladelius (S)

Nollvision mot barnfattigdom

SfU

 

126 av Yasmine Bladelius (S)

Barnkonventionens roll i migrationspolitiken

SfU

 

127 av Yasmine Bladelius (S)

Cykelhjälmstvång

TU

 

128 av Yasmine Bladelius (S)

Barns säkerhet i bilen är vårt ansvar

TU

129 av Anna Wallentheim (S)

Stöd till en stark idrottsrörelse

KrU

 

130 av Anna Wallentheim (S)

Idrott för alla

KrU

 

131 av Anna Wallentheim (S)

Stöd vid missfall

SoU

 

132 av Lars Isacsson (S)

Tillgänglig idrott

KrU

 

133 av Louise Meijer (M)

Omvandling av IB-elevers poäng till meritvärde

UbU

 

134 av Louise Meijer (M)

Anmälan till donationsregistret via deklarationen

SoU

 

135 av Louise Meijer (M)

Införande av aktiv dödshjälp

SoU

 

136 av Robert Stenkvist och Anders Alftberg (båda SD)

Införande tidsgränser för språktolk

KU

 

137 av Niklas Karlsson (S)

Ökad godstågskapacitet över Öresund

TU

 

138 av Kalle Olsson och Anna-Caren Sätherberg (båda S)

En digital legitimeringstjänst i statlig regi

TU

 


139 av Kalle Olsson och Anna-Caren Sätherberg (båda S)

Permanent baserade kärnvapen på svensk mark

UU

 

140 av Kalle Olsson och Anna-Caren Sätherberg (båda S)

Infrastrukturen i Jämtlands län

TU

 

141 av Ingela Nylund Watz (S)

Utökning av antalet hyresnämnder för att stävja olovlig andrahandsuthyrning

JuU

 

142 av Ingela Nylund Watz (S)

Nationellt förbud mot användning och försäljning av fyrverkerier

FöU

 

143 av Niklas Karlsson (S)

Tandvård för alla

SoU

 

144 av Lawen Redar (S)

Frigivande av Gui Minhai

UU

 

145 av Lawen Redar (S)

Frigivande av Dawit Isaak

UU

 

146 av Lawen Redar (S)

Kriminalisering av oskuldskontroller och oskuldsoperationer

JuU

 

147 av Lawen Redar (S)

Åtgärder för en levande, dynamisk och konkurrenskraftig konstmarknad

SkU

 

148 av Lawen Redar (S)

Acceleration av klimatomställningen

MJU

149 av Lawen Redar (S)

Kriminalisering av sexköp utomlands

JuU

 

150 av Eva Lindh (S)

Grönt flyg

NU

 

151 av Hanna Westerén (S)

Hållbart grönt guld

MJU

 

152 av Eva Lindh (S)

Stärkt medarbetarskydd

JuU

 

153 av Hanna Westerén (S)

Jämlik tandvård

SoU

 

154 av Hanna Westerén (S)

Vindkraftsveto och ersättning/kompensation

MJU

 

155 av Hanna Westerén (S)

Jämlik klimatpolitik

MJU

 

156 av Hanna Westerén (S)

Gränsjusteringsmekanism för koldioxid

SkU

 

157 av Hanna Westerén (S)

Globalt koldioxidpris

SkU

 

158 av Hanna Westerén (S)

Reformera Gotlandstillägget

TU

 

159 av Sofia Skönnbrink och Sanne Lennström (båda S)

Jämlik vård

SoU

 

160 av Mirja Räihä (S)

Högre böter och utökad hastighetsövervakning vid vägarbetsplatser

TU

 

161 av Kadir Kasirga och Mirja Räihä (båda S)

En tryggare sjukförsäkring

SfU

 

162 av Lawen Redar m.fl. (S)

Frige Selahattin Demirtaş

UU

 

163 av Mathias Tegnér och Serkan Köse (båda S)

Om utvecklingen i Latinamerika

UU

 

164 av Serkan Köse (S)

Förbifart vid väg 546, Segersängsvägen

TU

 

165 av Tomas Eneroth (S)

Satsningar på blåsmusiken

KrU

 

166 av Serkan Köse (S)

Trafiksäkerhetshöjande åtgärder på väg 225 samt utöka Nynäsbanan med dubbelspår

TU

 

167 av Mona Olin (SD)

Godkända betyg i kärnämnena

UbU

 

168 av Nima Gholam Ali Pour (SD)

Borttagande av fribeloppet för studiemedel

UbU

 

169 av Ann-Christine From Utterstedt och Angelica Lundberg (båda SD)

Stockholm-Västerås flygplats som beredskapsflygplats

TU

 

170 av Ann-Christine From Utterstedt och Angelica Lundberg (båda SD)

Förbifart Västerås

TU

 

171 av Ann-Christine From Utterstedt (SD)

Värnande av kontanter

FiU

 

172 av Björn Söder (SD)

Upphörande av bistånd till den palestinska myndigheten

UU

 

173 av Björn Söder (SD)

Verka för att Taiwan tillåts delta i WHO

UU

 

174 av Björn Söder (SD)

Strategi för inlemmande av Taiwan i internationella organisationer

UU

 

175 av Björn Söder (SD)

Minnesdag tillägnad kommunismens offer

KU yrkande 1

UU yrkande 2

 

176 av Björn Söder (SD)

Erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad

UU yrkande 1

KU yrkande 2

 

177 av Björn Söder (SD)

Riksmötets öppnande i Rikssalen

KU

 

178 av Björn Söder (SD)

Villa Bonnier som talmansbostad

KU

 

179 av Björn Söder (SD)

Ändrad placering av ledamöter i plenisalen

KU

 

180 av Björn Söder (SD)

Utredning om Allmänna arvsfondens verksamhet och framtid samt hur medel ur fonden ska fördelas

SoU

 

181 av Märta Stenevi m.fl. (MP)

Stärk demokratin och de mänskliga rättigheterna

KU yrkande 1-4, 6-8, 10, 13-14, 17, 22-25, 27-28, 3031, 33

UbU yrkande 5, 9, 26

KrU yrkande 11-12

AU yrkande 15, 21

SfU yrkande 16

SoU yrkande 18-20

JuU yrkande 29

UU yrkande 32, 34-35

 

182 av Daniel Helldén (MP)

Stärkande av cyklingens potential och ställning som transportsätt på landsbygden

TU

 

183 av Daniel Helldén och Rebecka Le Moine (båda MP)

Vägrenarnas potential för den biologiska mångfalden

TU

 

184 av Daniel Helldén och Jacob Risberg (båda MP)

Markåtkomst för cykelvägar på landsbygd och utanför tätort

TU

 

185 av Jörgen Grubb och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

Utredningen om fler fasta förbindelser över Öresund

TU

 

186 av Nima Gholam Ali Pour (SD)

Främja demokrati i Iran

UU

 


187 av Magnus Persson (SD)

Vårjakt på råbock

MJU

 

188 av Magnus Persson (SD)

Utökad jakttid på räv

MJU

 

189 av Magnus Persson (SD)

Snabbspår gällande skyddsjakt på varg

MJU

 

190 av Jörgen Grubb (SD)

Möjlighet till lägre reavinstskatt vid försäljning av privatbostad

SkU

 

191 av Jörgen Grubb (SD)

Cyklar på cykelbanan

TU

 

192 av Anna-Caren Sätherberg och Kalle Olsson (båda S)

Förstärkning av kommuners ekonomi genom turistavgift

NU

 

193 av Anne-Li Sjölund (C)

Ny broförbindelse till Alnö

TU

 

194 av Anne-Li Sjölund (C)

Eftergymnasial utbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning

UbU

 

195 av Anne-Li Sjölund (C)

Civilpliktsutbildning

FöU

 

196 av Anne-Li Sjölund (C)

Översyn av regelverket för AM-körkort

TU

 


197 av Anne-Li Sjölund (C)

Regionalisering fastighetsskatten på vatten- och vindkraft

NU

 

198 av Anne-Li Sjölund (C)

Säkra vägar

TU

 

199 av Anne-Li Sjölund och Helena Lindahl (båda C)

Lantmäteriets kostnader på landsbygden

CU

 

200 av Anne-Li Sjölund och Helena Lindahl (båda C)

Begränsad jakt på högdräktiga älgkor

MJU

 

201 av Anne-Li Sjölund och Helena Lindahl (båda C)

Varumärkesvård och uppförandekod för statliga bolag

NU

 

202 av Helena Lindahl (C)

Proportionalitet gällande återbetalning av lönebidrag

AU

 

203 av Helena Lindahl (C)

Likvärdig stödområdesindelning för det natio­nella stödet och kompensationsstödet för norra Sverige

MJU

 

204 av Helena Lindahl (C)

Elektrifiering av Västerbottenbanan – Tvärbanan i Västerbotten

TU

 

205 av Helena Lindahl (C)

Tillägg och förtydligande i fastighetslagen angående hänsyn till landsbygdens lokala behov

CU

 

206 av Helena Lindahl (C)

Åretruntfärja till Holmön

TU

 

207 av Helena Lindahl och Anne-Li Sjölund (båda C)

Utbyggnation av stamnätet i hela landet

NU

 

208 av Helena Lindahl och Anne-Li Sjölund (båda C)

Omprövning av beslut om viltvårdsförvaltningen

MJU

 

209 av Mikael Larsson (C)

Höjd ålder för a-kassan

AU

 

210 av Mikael Larsson (C)

Bekämpning av ogräsen stånds och renkavle

MJU

 

211 av Mikael Larsson (C)

Avverkningsanmälan och dess offentlighet

MJU

 

212 av Mikael Larsson (C)

Småföretagarlots

NU

 

213 av Mikael Larsson (C)

Bildande av naturreservat

MJU

 

214 av Mikael Larsson (C)

Ersättning för markinlösen

CU

 

215 av Mikael Larsson (C)

Naturbruksskolorna och de gröna näringarna är framtiden

UbU

 


216 av Mikael Larsson (C)

Utveckling av gymnasieskolans program med inriktning ekonomi mot ekonomisk redovisning

UbU

 

217 av Mikael Larsson (C)

Övervakningsorgan för illegala penningflöden

FiU

 

218 av Mikael Larsson (C)

Sekretess inom djurskydd

MJU

 

219 av Mikael Larsson (C)

Klassning av miljöfarligt avfall

MJU

 

220 av Mikael Larsson (C)

Demokratiutvecklingspengar till föreningsrörelsen

KrU

 

221 av Mikael Larsson (C)

En uppdaterad livsmedelsstrategi

MJU

 

222 av Mikael Larsson (C)

Beslut inom sex månader för småföretagare

NU

 

223 av Mikael Larsson (C)

Bedrägerier med personnummer

SkU

 

224 av Fredrik Lindahl (SD)

Insatser mot djurrättsextremisters brottslighet

JuU

 

225 av Fredrik Lindahl (SD)

Arbetsmiljö och arbetsmarknad för nattarbetare

AU

 


226 av Fredrik Lindahl (SD)

Åtgärder mot lootlådor och andra lotteriliknande moment inom dataspel

KrU

 

227 av Fredrik Lindahl (SD)

Insatser mot missbruk av förkomna pass

JuU

 

228 av Fredrik Lindahl (SD)

Tryggheten för väktare och annan bevakningspersonal

AU

 

229 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Barnbidrag utifrån behov

SfU

 

230 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Delad pensionsavsättning under föräldraledighet

SfU

 

231 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Hinder för fusk med assistansersättningar

SoU

 

232 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Inverterat flerbarnstillägg till barnbidraget

SfU

 

233 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Pausa pensionsutbetalningar

SfU

 

234 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Obligatoriskt PCR-prov vid utvisning

SfU

 

235 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Nationella prov för särskolan

UbU

 

236 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Säkrad kompetens i bristyrken

UbU

237 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Särskild prövning till särskola

UbU

 

238 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Överföring av skolhälsovården till regionalt ansvar för en sammanhållen vård

UbU

 

239 av Viktor Wärnick (M)

Skärpta och utökade befogenheter vid förvar av utlänningar

SfU

 

240 av Viktor Wärnick (M)

Återvändandearbetet vid avslagsbeslut

SfU

 

241 av Angelica Lundberg (SD)

Schemalagda skolmåltider

UbU

 

242 av Angelica Lundberg (SD)

Översyn av tillsatser i mat

MJU

 

243 av Angelica Lundberg och Markus Wiechel (båda SD)

Möjlighet att avskaffa flerbarnstillägget

SfU

 

244 av Gudrun Nordborg m.fl. (V)

Polisen

JuU

 

245 av Nadja Awad m.fl. (V)

Våld och vårdnad

CU

 

246 av Ali Esbati m.fl. (V)

Konsumenternas ställning på de finansiella marknaderna

FiU

 


247 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Försvarsmakten, klimat och miljö

UU yrkande 1, 10

FöU yrkande 2-9

 

248 av Tony Haddou m.fl. (V)

EU:s migrationspolitik

SfU yrkande 1-6, 8-11, 16-18

JuU yrkande 7, 12-15

 

249 av Hanna Gunnarsson m.fl. (V)

Bättre ekonomi för värnpliktiga

FöU

 

250 av Angelica Lundberg och Mikael Eskilandersson (båda SD)

Låsta föräldradagar vid vårdnadstvister

SfU

 

251 av Angelica Lundberg (SD)

Ökat antal dubbeldagar i föräldraförsäkringen

SfU

 

252 av Angelica Lundberg (SD)

Utredning av möjligheten att avskaffa plastpåseskatten

SkU

 

253 av Angelica Lundberg (SD)

Höjd åldersgräns för könsbyte

SoU

 

254 av Angelica Lundberg (SD)

Motverkande av ungas tobaksrökning

SoU

 

255 av Angelica Lundberg (SD)

Ohälsosamma livsmedels påverkan på folkhälsan

SoU

 

256 av Angelica Lundberg (SD)

Järnvägsförbindelse mellan Jönköping och Göteborg

TU

 

257 av Angelica Lundberg (SD)

Nya bestämmelser gällande däck

TU

 

258 av Mikael Eskilandersson och Angelica Lundberg (båda SD)

Järnvägsförbindelse mellan Helsingborg och Linköping via Jönköping

TU

 

259 av Angelica Lundberg (SD)

Reserverat barnbidrag vid vårdnadstvister

SfU

 

260 av Mattias Ottosson (S)

Politiska vildar

KU

 

261 av Alexandra Völker (S)

Föräldrapenning för tvillingföräldrar

SfU

 

262 av Ingela Nylund Watz och Anna Vikström (båda S)

Ökade möjligheter för kommunerna att bidra i det myndighetsgemensamma arbetet mot organiserad välfärdsbrottslighet

SfU

 

263 av Mattias Vepsä (S)

Organiserad rastverksamhet i skolan

UbU

 

264 av Mattias Vepsä (S)

Säkerställande av rätten till arbetshjälpmedel

SfU

 

265 av Gunilla Carlsson (S)

Kulturskolan

UbU

 

266 av Peter Hedberg och Malin Larsson (båda S)

Stärkt försvarsförmåga i Västernorrland

FöU

 

267 av Peder Björk och Malin Larsson (båda S)

Campusförlagda utbildningsplatser på Mittuniversitetet i Sundsvall

UbU

 

268 av Malin Larsson och Peter Hedberg (båda S)

Regelverk för epatraktorer

TU

 

269 av Malin Larsson och Peter Hedberg (båda S)

Förbättrat regelverk för att underlätta för barnfamiljer

SfU

 

270 av Malin Larsson och Peter Hedberg (båda S)

Utökade möjligheter för polisen att eftersöka personer

JuU

 

271 av Hanna Westerén (S)

Stärkning av folkbildningen

KrU

 

272 av Leif Nysmed och Lars Mejern Larsson (båda S)

Avdragsrätt för fackligt medlemskap

SkU

 

273 av Lawen Redar (S)

Stoppa vinstuttaget ur svensk skola

UbU

 

274 av Lawen Redar (S)

Onlineplattformar och det straffrättsliga regelverket

JuU

 

275 av Björn Wiechel och Helén Pettersson (båda S)

Demokratiutveckling och fattigdomsbekämpning

UU

 

276 av Isak From och Helén Pettersson (båda S)

Klövviltsförvaltning

MJU

 

277 av Isak From och Helén Pettersson (båda S)

Ersättning vid jobbpendling

SkU

 

278 av Helén Pettersson (S)

Avskaffande av fideikommiss

CU

 

279 av Åsa Eriksson (S)

Renhållningsavgift

MJU

 

280 av Lena Johansson (S)

Hjulstabron

TU

 

281 av Peter Hedberg och Peder Björk (båda S)

Nämndemännens villkor

JuU

 

282 av Peder Björk och Peter Hedberg (båda S)

Åtgärder för ett långsiktigt hållbart fiske i Östersjön och Bottniska viken

MJU

 

283 av Kadir Kasirga (S)

Rätten till modersmålsundervisning

UbU

 

284 av Hanna Westerén (S)

Hållbar energiförsörjning

NU

 

285 av Mirja Räihä (S)

Upphandling av kollektivtrafik

TU

 


286 av Ann-Christine From Utterstedt (SD)

Insyn i barns läkemedelslista

SoU

 

287 av Gustaf Göthberg och Marie-Louise Hänel Sandström (båda M)

Dolda hyresavgifter

CU

 

288 av Jan Ericson (M)

Den svenska krisberedskapen

FöU

 

289 av Jan Ericson (M)

Avskaffa tvånget att anlita kontrollansvarig vid uppförande av småhus

CU

 

290 av Jan Ericson (M)

Tekniska specifikationer för småhus

CU

 

291 av Jan Ericson (M)

Tillträde för personer med assistanshund

AU

 

292 av Jan Ericson (M)

Nationell folkräkning och biometriska id-handlingar

SkU

 

293 av Jan Ericson (M)

Skärpta straff för miljö- och klimatrelaterad kriminalitet

JuU

 

294 av Jan Ericson (M)

Skydd av yttrandefriheten på sociala medier

KU

 

295 av Jan Ericson (M)

Pant på batterier

MJU

 


296 av Jan Ericson (M)

Det rullande kulturarvet

TU

 

297 av Jan Ericson (M)

Samordning av villkor för statsråd och riksdagsledamöter

KU

 

298 av Jan Ericson (M)

Minskning av Trafikverkets makt över kommunernas planarbete

TU

 

299 av Jan Ericson (M)

Småskalig livmedels- och djurproduktiom

MJU

 

300 av Stefan Olsson (M)

Transparens och rättssäkerhet vid tjänstetillsättningar i kommuner och regioner

KU

 

301 av Stefan Olsson (M)

Skilda valdagar för en bättre lokal demokrati

KU

 

302 av Stefan Olsson (M)

Introduktionsutbildning i svensk historia för invandrare

AU

 

303 av John E Weinerhall och Viktor Wärnick (båda M)

Uranbrytning i Sverige

NU

 

304 av John E Weinerhall m.fl. (M)

Ostlänken

TU

 

305 av Margareta Cederfelt (M)

Förbud mot konverteringsterapi

JuU

 


306 av Margareta Cederfelt (M)

Gårdsförsäljning av egenproducerade alkoholhaltiga drycker

SoU

 

307 av Jörgen Berglund m.fl. (M)

Höjd vägstandard i norra Sverige

TU

 

308 av Jörgen Berglund m.fl. (M)

En modern järnväg längs hela Norrlandskusten

TU

 

309 av Jörgen Berglund (M)

Gifttunnorna i Bottenhavet

MJU

 

310 av Markus Wiechel (SD)

Ökad organdonation och fler blodgivare

SoU

 

311 av Markus Wiechel (SD)

Läkemedelsförmånen och kommitté mot bristande läkemedelshantering

SoU

 

312 av Markus Wiechel (SD)

Vaccinationsfrågor

SoU

 

313 av Markus Wiechel (SD)

Värdighet för äldre och en professionalisering av äldreomsorgen

SoU yrkande 1-3, 5-6

UbU yrkande 4

 

314 av Markus Wiechel (SD)

Nationell äldreombudsman

SoU

 

315 av Markus Wiechel (SD)

Internationellt kris- och hälsosamarbete

UU yrkande 1

SoU yrkande 2, 4, 6

FöU yrkande 3, 5

316 av Markus Wiechel (SD)

Assisterad dödshjälp för svårt sjuka

SoU

 

317 av Markus Wiechel (SD)

Integritetsskydd vid Ivo-anmälningar

SoU

 

318 av Markus Wiechel (SD)

Avveckla Folkhälsomyndigheten

SoU

 

319 av Markus Wiechel (SD)

Beredskapslag

FöU

 

320 av Markus Wiechel (SD)

Kunskapscentrum om postcovid

SoU

 

321 av Markus Wiechel (SD)

Särskilda bolån till förstagångsköpare och unga samt fördelaktigt bosparande för förstagångsköpare

FiU yrkande 1-2

SkU yrkande 3

 

322 av Markus Wiechel (SD)

Lönsamhet vid amortering och sunt sparande samt finansiell stabilitet

FiU

 

323 av Markus Wiechel (SD)

Åtgärder för en ökad möjlighet till en egen bostad

CU

 

324 av Markus Wiechel (SD)

Obligatorisk hemförsäkring

CU

 

325 av Markus Wiechel (SD)

Förenklingar för företagare

NU

 


327 av Jonny Cato m.fl. (C)

Färdigställande av Västkustbanan

TU

 

328 av Rickard Nordin och Niels Paarup-Petersen (båda C)

Avskaffandet av danstillstånd och illegal dans

JuU

 

329 av Rickard Nordin och Niels Paarup-Petersen (båda C)

Lagar och regler som bör avskaffas

MJU yrkande 1, 4

JuU yrkande 2

FöU yrkande 3

SkU yrkande 5, 9

NU yrkande 6-7

KrU yrkande 8

SoU yrkande 10

 

330 av Rickard Nordin (C)

Servering av mat som inte får produceras i Sverige

MJU

 

331 av Rickard Nordin (C)

Olagliga komposter

MJU

 

332 av Rickard Nordin (C)

Ljusföroreningar

TU

 

333 av Rickard Nordin (C)

Förenklande för privatpersoner att vaska guld och leta mineral

NU

 

334 av Rickard Nordin (C)

Fler bygglovsbefriade byggnader

CU

 


335 av Rickard Nordin (C)

Utveckla e-sporten och spelandet i Sverige

KrU yrkande 1-4, 6, 8-10

SfU yrkande 5

UbU yrkande 7, 11

 

336 av Rickard Nordin (C)

Införande av bindande bud i bostads- och fastighetsaffärer

CU

 

337 av Rickard Nordin (C)

Förbättrade förutsättningar för forskares familjer

SfU

 

338 av Rickard Nordin (C)

18-årsgräns för lustgas och förbud mot försäljning i berusningssyfte

SoU

 

339 av Rickard Nordin (C)

Att kunna lita på myndigheters besked

KU

 

340 av Rickard Nordin (C)

Införande av en proportionalitetsprincip för avslag i miljötillståndsprocesserna

MJU

 

341 av Rickard Nordin (C)

Arbetet mot mördarsniglar, kanadagäss och andra främmande och invasiva arter

MJU

 

342 av Rickard Nordin (C)

Genomförande av utredningen om regler om gode män och förvaltare

CU

 

343 av Rickard Nordin (C)

Förenkla fakturering i samband med årsskifte för det gröna avdraget

SkU

 


344 av Rickard Nordin (C)

Möjlighet att delta i Kulturskolans musikundervisning under lektionstid

UbU

 

345 av Rickard Nordin (C)

Ökad möjlighet att skydda geotermala tillgångar

NU

 

346 av Rickard Nordin (C)

Utsatta partners ofrivilliga skuldsättning

FiU

 

347 av Rickard Nordin (C)

Omsättningsgräns för lotterier för allmännyttiga ändamål

KrU

 

348 av Rickard Nordin (C)

Ökad jämställdhet inom akademin

SfU yrkande 1

UbU yrkande 2

 

349 av Rickard Nordin (C)

Förslag för ökad cyklism i Sverige

TU

 

350 av Anders W Jonsson (C)

Värna ett levande fäbodbruk

KrU yrkande 1

MJU yrkande 2

 

351 av Anders W Jonsson (C)

Vattenbrukscentrum Norr

MJU

 

352 av Anne-Li Sjölund m.fl. (C)

Nya Ostkustbanan – dubbelspårsutbyggnad mellan Gävle och Härnösand

TU

 

353 av Jonny Cato m.fl. (C)

Fast HH-förbindelse

TU

 

354 av Jonny Cato (C)

Utökad kontroll vid ansökan om personlig konkurs

CU

 

355 av Jonny Cato (C)

Slopande av rökförbud på uteserveringar

SoU

 

356 av Jonny Cato (C)

Ett barnbidrag riktat efter behov

SfU

 

357 av Niels Paarup-Petersen (C)

Kinas ökande makt

UU

 

358 av Niels Paarup-Petersen (C)

Utredning av elområden

NU

 

359 av Niels Paarup-Petersen (C)

För ett tryggare Malmö och Sverige

JuU yrkande 1, 5, 7, 9, 13-14, 16-19

TU yrkande 2-4

SkU yrkande 6

CU yrkande 8, 15

SoU yrkande 10, 12

KU yrkande 11

 

360 av Niels Paarup-Petersen (C)

Ett levande kultur- och klubbliv i Sveriges städer

CU

 

361 av Niels Paarup-Petersen (C)

Lika villkor för alla blodgivare

SoU

 

362 av Niels Paarup-Petersen (C)

Fler broar och färre hinder i Öresundsregio­nen

TU

 


363 av Niels Paarup-Petersen (C)

Upphandling och offentliga inköp under EU:s tröskelvärden

FiU

 

364 av Niels Paarup-Petersen (C)

Stöd till barn på skyddat boende

SoU

 

365 av Niels Paarup-Petersen (C)

En plan för att göra Öresund till biosfärområde

MJU

 

366 av Niels Paarup-Petersen (C)

Införande av lex Ahmed för polisen

JuU

 

367 av Niels Paarup-Petersen (C)

Statlig kontrollstyrka mot livsmedelsfusk

MJU

 

368 av Niels Paarup-Petersen (C)

Gör avsättningar till en periodiseringsfond sjukpenninggrundande

SfU

 

369 av Niels Paarup-Petersen (C)

Inför ett blått avdrag

SkU

 

370 av Niels Paarup-Petersen (C)

Finansiering av utgrävningar i Uppåkra

KrU

 

371 av Niels Paarup-Petersen (C)

Sanering av Östersjön

MJU

 

372 av Niels Paarup-Petersen (C)

Bevaka våra grannländers narkotikapolitik

SoU

 


373 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C)

Borttagande av gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark

JuU

 

374 av Stina Larsson (C)

Utveckla studenthälsan

UbU

 

375 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C)

Cirkulära livsmedelssystem

MJU

 

376 av Gudrun Brunegård (KD)

Regler och byråkrati vid offentliga upphandlingar

FiU

 

377 av Anna Wallentheim (S)

Förbud mot religiösa friskolor

UbU

 

378 av Anna Wallentheim (S)

Politiska partier i skolan

UbU

 

379 av Anna Wallentheim (S)

Ett tredje juridiskt kön

KU

 

380 av Anna Wallentheim (S)

Estetiska ämnen för gymnasieelever

UbU

 

381 av Anna Wallentheim (S)

Nollvision mot mobbning

KrU yrkande 1-3

UbU yrkande 4-5

 

382 av Kristoffer Lindberg (S)

Statliga jobb till Gävleborg

NU

 

383 av Joakim Sandell (S)

Anmälningsplikt för fordonsverkstäder

MJU

384 av Joakim Sandell m.fl. (S)

Bredda utredningen om fler fasta förbindelser över Öresund

TU

 

385 av Joakim Sandell (S)

Ny enhet för utredning av brott mot välfärdssystemen

SfU

 

386 av Joakim Sandell (S)

Tullverkets möjligheter till brottsbekämpning

JuU

 

387 av Johan Andersson (S)

Ersättning till vigselförrättare

CU

 

388 av Jessica Rodén (S)

Jämlik svensk skola

UbU

 

389 av Jessica Rodén (S)

Nationell strategi för kollektivtrafiken

TU

 

390 av Hanna Westerén och Peder Björk (båda S)

Stärkt va-beredskap

CU

 

391 av Peder Björk och Anna-Belle Strömberg (båda S)

Nya Ostkustbanan och Förbifart Örnsköldsvik

TU

 

392 av Peder Björk och Anna-Belle Strömberg (båda S)

Tröskeleffekter i flerbarnstillägget

SfU

 

393 av Anna-Belle Strömberg och Peder Björk (båda S)

Stötta idrottsrörelsen

KrU

 

394 av Ida Ekeroth Clausson och Louise Thunström (båda S)

Kvinnohat som grund för hatbrott – femicid

JuU

 

395 av Peder Björk och Hanna Westerén (båda S)

Begränsade möjligheter till överklagan för att inte äventyra samhällsutvecklingen

CU

 

396 av Hanna Westerén (S)

Kapitalförsörjning i gles- och landsbygd

FiU yrkande 1

NU yrkande 2

 

397 av Isak From (S)

Vi behöver betande djur

MJU

 

398 av Isak From (S)

Utveckla skyddsjakten

MJU

 

399 av Helén Pettersson och Isak From (båda S)

Digitalt utanförskap

TU

 

400 av Anna Vikström och Kadir Kasirga (båda S)

Hotellägenheter och blockuthyrning

CU

 

401 av Serkan Köse (S)

En ny bostadsförsörjningslag

CU

 

402 av Niklas Karlsson och Åsa Eriksson (båda S)

Statsbidragsprincip

FiU

 


403 av Ingela Nylund Watz m.fl. (S)

Ny bro eller tunnel över Saltsjö-Mälarsnittet i Södertälje

TU

 

404 av Marianne Fundahn (S)

Individualiserad föräldraförsäkring

SfU

 

405 av Ola Möller (S)

Skälighet i hyresprövningen

CU

 

406 av Erik Hellsborn (SD)

Flytt av Sveriges ambassad i Israel till Jerusalem

KU

 

407 av Erik Hellsborn (SD)

Bistånd som medel för att kontra Kinas ekonomiska makt

UU

 

408 av Erik Hellsborn (SD)

Förbud mot uppvaktning av barn syftande till att värva dem till kriminalitet

JuU

 

409 av Erik Hellsborn (SD)

Stärkt skydd mot sexuell exploatering av unga

JuU

 

410 av Erik Hellsborn och Carita Boulwén (båda SD)

Motorvägsförbindelse till Ullared

TU

 

411 av Erik Hellsborn (SD)

Skottpengar på vildsvin

MJU

 

412 av Erik Hellsborn (SD)

Utredning och samråd för nyetablering av kärnkraft

NU


413 av Jörgen Grubb och Patrik Jönsson (båda SD)

Beskattning av snus

SkU

 

414 av Mattias Jonsson (S)

Ökad säkerhet för A-traktorer samt en harmonisering med mopedbilar

TU

 

415 av Jessica Rodén och Louise Thunström (båda S)

320 säkra förlossningar om dagen

SoU yrkande 1

UbU yrkande 2

 

416 av Staffan Eklöf (SD)

Kartläggning och löpande uppföljning av offentlighetsprincipen och dess tillämpning

KU

 

417 av Staffan Eklöf (SD)

Möjlighet att förvara och visa vissa kulturarvsföremål i deras hemort

KrU

 

418 av Staffan Eklöf (SD)

Skydda och bevara älvdalskan

KU

 

419 av Staffan Eklöf (SD)

Återinträde i akademisk forskning

UbU

 

420 av Staffan Eklöf (SD)

Förutsättningar för Sveriges fortsatta roll som kunskapsnation

UbU

 

421 av Staffan Eklöf (SD)

Flexibilitet för kommunerna i att erbjuda förskola för äldre barn med hemmavarande syskon

UbU

 


422 av Staffan Eklöf (SD)

Ingen åldersgräns för forskning

UbU

 

423 av Staffan Eklöf (SD)

En mer demokratisk process vid ingående av avtal för Sveriges räkning

KU

 

424 av Staffan Eklöf (SD)

Folklig granskning inför ratificering av internationella avtal

KU

 

425 av Staffan Eklöf (SD)

Former för att säkerställa medborgarnas informerade och fria åsikter vid folkomröstning

KU

 

426 av Staffan Eklöf (SD)

Yttrandefriheten i en föränderlig tid

KU

 

427 av Staffan Eklöf (SD)

Förenklade delgivningsregler

JuU

 

428 av Staffan Eklöf och Mats Nordberg (båda SD)

Precisera proportionalitetsprincipens tillämpning i förvaltningslagen

KU

 

429 av Staffan Eklöf (SD)

Semester på landet en möjlighet för alla

KrU

 

430 av Staffan Eklöf (SD)

Utvidgad kontantplikt för livsmedelsbutiker och apotek

FiU

 

431 av Lars Johnsson (M)

Tillsyn av landets förskolor

UbU

 

432 av Lars Johnsson m.fl. (M)

Bevarande av ålfisket

MJU yrkande 1

KrU yrkande 2

 

433 av Erik Ottoson (M)

Förseningsavgiften för sent inbetald trängselavgift

SkU

 

434 av Erik Ottoson (M)

Trafiksäkerhet för jakthundar

TU

 

435 av Erik Ottoson (M)

Tvärförbindelse Södertörn

TU

 

436 av Erik Ottoson (M)

Märkning av åtelkameror och fällor med jägar-id

JuU yrkande 1

MJU yrkande 2

 

437 av Erik Ottoson (M)

Förvaltningen av den svenska vargstammen

MJU

 

438 av Erik Ottoson (M)

Etablerandet av en ny myndighet för jakt- och viltförvaltningsfrågor

MJU yrkande 1

JuU yrkande 2-3

 

439 av Erik Ottoson (M)

Motverkande av missbruk av attefallsreglerna

CU

 

440 av Ulrik Nilsson (M)

Återbetalning av studiemedel med bruttolöneavdrag

SkU

 

441 av Ulrik Nilsson (M)

Nya mål för biståndspolitiken

UU

442 av Susanne Nordström m.fl. (M)

Räddande av Östersjön

MJU

 

443 av Susanne Nordström och John E Weinerhall (båda M)

Kinda kanal som riksintresse

KrU

 

444 av John Widegren m.fl. (M)

Östergötlands skogsägare

MJU

 

445 av Mats Green (M)

Rättighet till ersättning för enskilds rättegångskostnader vid rätt mot myndighet

JuU

 

446 av Mats Green (M)

Återvinning av glykol

MJU

 

447 av Mats Green (M)

Viltförvaltningsdelegationernas mandat och sammansättning

MJU

 

448 av Mats Green (M)

Specifika krav för skydd av natur

MJU

 

449 av Mats Green (M)

Rätt till delaktighet och överklagan för markägare

MJU

 

450 av Mats Green (M)

En mer ändamålsenlig bullerlagstiftning genom bullerservitut

CU

 

451 av Mats Green (M)

Art- och habitatdirektivet

MJU

 


452 av Mats Green (M)

Ekologisk odling – ett problem för livsmedelsförsörjningen och Sveriges säkerhet

MJU

 

453 av Kjell Jansson (M)

Höjd hastighet på motorväg

TU

 

454 av Kjell Jansson (M)

Stärkt egendomsskydd för bostadsrätter

CU

 

455 av Kjell Jansson (M)

Strandskyddet och äganderätten

MJU

 

456 av Kjell Jansson (M)

Körkortskrav för skotrar

TU

 

457 av Anna af Sillén och Ann-Sofie Lifvenhage (båda M)

Skarvens påverkan i Sörmlands skärgård och i resten av Sverige

MJU

 

458 av Anna af Sillén (M)

Tvångsanslutning av enskilda avlopp

CU

 

459 av Lars Johnsson (M)

Kraftigt utökad vargjakt

MJU

 

460 av Isak From och Åsa Karlsson (båda S)

Finansservicen i småkommuner

FiU

 

461 av Åsa Karlsson och Isak From (båda S)

Orosanmälan vid köp av sexuella tjänster

JuU

 


462 av Åsa Karlsson (S)

Övergången mellan aktivitetsersättning och sjukersättning

SfU

 

463 av Ida Drougge (M)

Ändrad trängselskatt i Ropsten

SkU

 

464 av Åsa Karlsson och Björn Wiechel (båda S)

Regler för pensionsålder

AU

 

465 av Mirja Räihä (S)

Modernisering av posthantering

TU

 

466 av Isak From m.fl. (S)

Reglering av bilprovningen

TU

 

467 av Isak From och Monica Haider (båda S)

Säkerställande av den svenska skogsproduk­tionen

MJU

 

468 av Isak From (S)

Klimatkompensation i bilstödet

SoU

 

469 av Mattias Jonsson (S)

Användningen av trä som fasadmaterial

CU

 

470 av Mattias Jonsson (S)

Förstärk polisen

JuU

 

471 av Mattias Jonsson och Dzenan Cisija (båda S)

Förbud mot reklam för fossilbaserade produkter och tjänster

CU

 

472 av Mattias Jonsson och Dzenan Cisija (båda S)

Villkor för kulturarbetare

KrU

 

473 av Linnéa Wickman (S)

Åtgärder för ett hållbart fiske

MJU

 

474 av Adrian Magnusson (S)

Kommunal vetorätt vid friskoleetableringar

UbU

 

475 av Adrian Magnusson och Sofia Skönnbrink (båda S)

Dubbel straffbarhet och köp av sexuella tjänster utomlands

JuU

 

476 av Niklas Karlsson och Adrian Magnusson (båda S)

Tillträde till universitet och högskolor

UbU

 

477 av Gunilla Svantorp (S)

Förutsättningarna för att minska utslagningen från skolan

UbU

 

478 av Gunilla Svantorp och Tomas Kronståhl (båda S)

Infrastruktur för lärcentrum för att minska utbildningsklyftorna

UbU

 

479 av Gunilla Svantorp och Tomas Kronståhl (båda S)

Partipolitiska föreningars rätt att nyttja lokaler vid lärosäten

UbU

 

480 av Gunilla Svantorp och Tomas Kronståhl (båda S)

Nationella riktlinjer för lärarledd undervisningstid vid högre utbildning

UbU

 

481 av Lawen Redar (S)

Reglering av barnarbete på onlineplattformar

AU

 

482 av Lawen Redar (S)

Utveckling av den nationella planeringen av bostadspolitiken

CU

 

483 av Eva Lindh och Åsa Eriksson (båda S)

Lag om att retuscherade bilder ska markeras

CU

 

484 av Eva Lindh (S)

Tidsgräns för delgivning vid överklagandeprocesser

CU

 

485 av Mattias Ottosson m.fl. (S)

F-skatt

SkU

 

486 av Anna-Belle Strömberg och Peter Hedberg (båda S)

Digitaliseringsstöd till bibliotek

KrU

 

487 av Anna-Belle Strömberg och Peter Hedberg (båda S)

Utredning av hundaveln i Sverige

MJU

 

488 av Peter Hedberg och Malin Larsson (båda S)

Registrering av testamente

CU

 

489 av Peter Hedberg och Anna-Belle Strömberg (båda S)

Ett förändrat stöd för studier vid folkhögskola

UbU

 


490 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Förbud mot snabblån, stöd till skuldsatta och åtgärder mot reafusk

CU

 

491 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

En samhällsförberedande skola

UbU

 

492 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Hälsosam och kvalitetssäkrad skolmat

UbU

 

493 av Lawen Redar och Mathias Tegnér (båda S)

Idrottsplatser som en del av samhällsplaneringen

CU

 

494 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Slopat fribelopp

UbU

 

495 av Mathias Tegnér (S)

TBE-vaccin

SoU

 

496 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Förändringar i läroplanen

UbU

 

497 av Mathias Tegnér (S)

Om att öka uppklaringen av de grövsta brotten

JuU

 

498 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Utökad skattefrihet för bostäder

SkU

 


499 av Mathias Tegnér (S)

Om klimatkatastrofer

FöU yrkande 1

CU yrkande 2

 

500 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Reformerad plastpåseskatt

SkU

 

501 av Mathias Tegnér (S)

Digitalisering inom hälsoområdet

SoU

 

502 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Utökad avdragsrätt och skattefrihet

SkU

 

503 av Markus Wiechel (SD)

Skärpta krav på kycklingindustrin

MJU

 

504 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Småföretagares bokförings- och deklarationsmöjligheter

SkU

 

505 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Hot mot och ansvar som förtroendevalda

JuU

 

506 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Offentlig databas över grova brottslingar

JuU

 

507 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Nationell djurskyddspolis

JuU

 


508 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Krigs- och terrorbrott

JuU

 

510 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Civilkuragelag

JuU

 

511 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Ändrat förhållningssätt gentemot poliser i nödvärn

JuU

 

512 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Situationen för blåljuspersonal vid potentiellt farliga utryckningar

JuU

 

514 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Utvisning vid grovt blåljussabotage

SfU yrkande 1

KU yrkande 2

 

515 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Reformering av hotellagen

JuU

 

516 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Organstöld

SoU

 

517 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Offentliga försvarare för yrkeskriminella

JuU

 

518 av Markus Wiechel (SD)

Djurbalk och djurskyddsmyndighet

MJU

519 av Markus Wiechel (SD)

Förbud mot vilda djur på cirkus och valar i fångenskap

MJU

 

520 av Markus Wiechel (SD)

Gårdsnära slakt och slakttransporter

MJU

 

521 av Markus Wiechel (SD)

Förändrad strandskyddslagstiftning

MJU

 

522 av Markus Wiechel (SD)

Förhindra vanvård av katter

MJU

 

523 av Markus Wiechel (SD)

Etisk avel

MJU

 

524 av Markus Wiechel (SD)

Antibiotikaresistens

MJU

 

525 av Markus Wiechel (SD)

Optimalt näringsintag

MJU

 

526 av Markus Wiechel (SD)

Privatisering av distriktsveterinärverksamheten

MJU

 

527 av Markus Wiechel (SD)

Ökad användning av avfall och restprodukter

MJU

 

528 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Synliggör skatter, moms och avgifter

SkU

 

529 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Rotavdrag för miljövinst i boende

SkU

 

530 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Kompetenshöjande åtgärder via bruttolöneväxling

SkU

 

531 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Friskvårdsbidrag för naprapat/kiroprator

SkU

 

532 av Saila Quicklund (M)

Idrott och fysisk aktivitet på fritidshem

UbU

 

533 av Saila Quicklund (M)

Förstärkt elevhälsa

UbU

 

534 av Saila Quicklund (M)

Fjällräddningen

SkU yrkande 1

JuU yrkande 2-3

 

535 av Markus Wiechel (SD)

Störande av vital infrastruktur

JuU

 

536 av Markus Wiechel (SD)

EU-arbete mot korruption

JuU yrkande 1

FiU yrkande 2

 

537 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Bättre matchning inför framtida yrkesval

UbU

 

538 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Förbättrat arbete med public service

KrU

 

539 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Nordisk samverkan i världen

UU

540 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Samverkan mellan scoutrörelsen och Försvarsmakten

KrU

 

541 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Åtgärder för att minska rökning

SoU

 

542 av Alexander Christiansson och Markus Wiechel (båda SD)

Könsdysfori i ung ålder

SoU

 

543 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Nationell handlingsplan rörande våld mot barn

SoU

 

544 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Rättvist förfarande vid arbetstvister

AU

 

545 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Samordnad cancervård och snabbare tillgång till nya behandlingar

SoU

 

546 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Försäljning av statliga bolag

NU yrkande 1-3

FiU yrkande 4

 

547 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Utreda omfattningen av produkter som framkommit genom slavarbete

NU

 


548 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD) Civilrättsliga sank­tioner på immaterialrättens område

NU

 

549 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Benefit corporation

CU

 

550 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Översyn av dagens narkotikalagstiftning

JuU

 

551 av Markus Wiechel och Mats Nordberg (båda SD)

Kost-, nutritions- och näringslära för sjukvårdspersonal

UbU

 

552 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Rättvis validering av utländska betyg

UbU

 

553 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Rymningar, samhällstjänst för dömda och betalning av skulder

JuU

 

554 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Samlad satsning för den svenska diasporan

KrU

 

555 av Markus Wiechel och Lars Andersson (båda SD)

Nationell strategi för nutrition och fysisk aktivitet

SoU

 

556 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Lindrigare läkemedelsalternativ inom sjukvården

SoU yrkande 1-3

UbU yrkande 4

 

557 av Markus Wiechel (SD)

Starkare skydd för fornlämningar

KrU

 

558 av Markus Wiechel (SD)

Momslättnader till transportsektorn

SkU

 

559 av Markus Wiechel (SD)

Ett transparent skattesystem och ett ökat skydd för känsliga personuppgifter

SkU yrkande 1-4, 6

KU yrkande 5

 

560 av Markus Wiechel (SD)

Ändrade regler för studiestöd

UbU

 

561 av Markus Wiechel (SD)

Rekrytering av rektorer

UbU

 

562 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Åtgärder för en effektivare byggprocess

CU

 

563 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Uppdaterade regler för överförmyndare och gode män

CU

 

564 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Småhus och egna hem

CU

 

565 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Förslag för en sundare fastighetsmarknad

CU

 


566 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Förlorad vårdnad vid mord

CU

 

567 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Gårdsförsäljning och krav på matservering

SoU

 

568 av Heléne Björklund och Annette Rydell (båda S)

Utvecklingen för Ronneby flygplats

TU

 

569 av Heléne Björklund och Annette Rydell (båda S)

Nationell samling för att säkra kompetensförsörjningen i hälso- och sjukvården

SoU

 

570 av Heléne Björklund och Annette Rydell (båda S)

Omlokalisera statlig myndighet till Blekinge

NU

 

571 av Annette Rydell (S)

Tydligare utbildning i skolan om den svenska modellen på arbetsmarknaden

UbU

 

572 av Annette Rydell (S)

Förstärkning av sjukförsäkringen

SfU

 

573 av Kadir Kasirga (S)

Nationella riktlinjer gällande elolyckor

SoU

 

574 av Denis Begic (S)

Förbud för sexsajter på svensk mark

JuU

 

575 av Matilda Ernkrans (S)

1 procent av BNI till bistånd

UU

 

576 av Helena Storckenfeldt (M)

Organdonationer

SoU

 

577 av Helena Storckenfeldt och Lars Püss (båda M)

Melatonin som kosttillskott

SoU

 

578 av Helena Storckenfeldt (M)

Förvaring av vapen i annans vapenskåp

JuU

 

579 av Helena Storckenfeldt (M)

Aktiv dödshjälp

SoU

 

580 av Helena Storckenfeldt (M)

En säkrare myndighetsutövning

KU

 

581 av Helena Storckenfeldt (M)

Nya ungdomsstraff

JuU

 

582 av Helena Storckenfeldt och Lars Püss (båda M)

Ett legitimt skattesystem

SkU

 

583 av Helena Storckenfeldt (M)

Avskaffa fribeloppet

UbU

 

584 av Helena Storckenfeldt och Lars Püss (båda M)

Angående en sömlös vård

SoU

 

585 av Lars Püss och Helena Storckenfeldt (båda M)

Placera den nya myndigheten för att bekämpa välfärdsbrottslighet i Halland

FiU

 

586 av Helena Storckenfeldt och Lars Püss (båda M)

Opinionsbildande myndigheter och statliga bolag

KU yrkande 1

NU yrkande 2

 

587 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Vistelseförbud för dömda pedofiler

JuU

 

588 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Effekten av farmakologisk behandling för personer som begått sexualbrott

JuU

 

589 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Dömda sexualförbrytare

JuU

 

590 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Nationellt centrum för sexualbrottsutsatta

SoU

 

591 av Marléne Lund Kopparklint och Sten Bergheden (båda M)

Risken för konflikter mellan oskuldspresumtionen och beslut som fattas i EU

MJU

 

592 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Bevarande och utveckling av svensk motorsport

MJU

 

593 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Insatser för våldsutsatta barn i hela landet

SoU

 

594 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Stöd och hjälp till barn som blivit utsatta i barndomen

SoU

 


595 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Tillgång till mobil, Ipad och dator för gängkriminella som har blivit dömda till sluten ungdomsvård

SoU

 

596 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Förebyggande metoder gällande dödsfall som orsakas av narkotikaöverdoser

SoU

 

597 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Orsakerna till psykisk ohälsa hos barn

SoU

 

598 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Stärkt kunskapsbaserad vård för sexualbrottsutsatta människor

SoU

 

599 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Barns tillgång till pornografiskt och våldsamt innehåll på nätet

KU

 

600 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Behandlingsmetoder för dömda pedofiler

JuU

 

601 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Sveriges rullande kulturarv

TU

 

602 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Beredskap för att dricksvatten och avloppsförsörjning säkerställs i kristider

MJU

 

603 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Värnande om Sveriges skjutbanor

JuU yrkande 1, 3

CU yrkande 2

 


604 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Förebyggande åtgärder gällande psykisk ohälsa och suicid bland barn och unga

SoU

 

605 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Licensansökningar av vapen avsedda för jakt och sportskytte

JuU

 

606 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Markeringen i belastningsregistret för dömda sexualbrottslingar

JuU

 

607 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Stärk barns skydd gällande brott som rör sexuella övergrepp

JuU

 

608 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Valfrihet gällande sysselsättningsmodeller för personer med funktionsvariation

SoU

 

609 av Marléne Lund Kopparklint (M)

Motverkande av sexuellt utnyttjande av och övergrepp på barn mellan 15 och 17 år

JuU

 

610 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Marknadsskolan

UbU

 

611 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

En arbetsrätt för starka och trygga löntagare

AU yrkande 1-7, 9-14

UbU yrkande 8

FiU yrkande 15

 

612 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Ryssland

UU

 


613 av Markus Kallifatides (S)

Demokratisk kontroll över den kommunala välfärden

SoU

 

614 av Mattias Vepsä och Jytte Guteland (båda S)

100 procent hållbar offentlig upphandling för klimat och rättvisa

FiU

 

615 av Markus Kallifatides (S)

Modernisering av det finanspolitiska ramverket

FiU

 

616 av Jim Svensk Larm (S)

Barnomsorg på obekväm arbetstid

UbU

 

617 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

Startpistoler

JuU

 

618 av Jim Svensk Larm och Kristoffer Lindberg (båda S)

Strandskyddsregler för att bo och verka i hela landet

MJU

 

619 av Jim Svensk Larm och Kristoffer Lindberg (båda S)

Begränsa beståndet av skarv

MJU

 

620 av Gudrun Brunegård (KD)

Analys och prioritering av eftersatta områden för infrastruktursatsningar

TU

 

621 av Camilla Rinaldo Miller och Magnus Jacobsson (båda KD)

Översyn av körkortslagen när det gäller hantering av handledartillstånd vid övningskörning för mc

TU

 

622 av Camilla Rinaldo Miller och Magnus Jacobsson (båda KD)

Civilsamhällets fortsatta arbete med Transportstyrelsens olycksdatabas

TU

 

623 av Magnus Berntsson (KD)

Behovsstyrd hinderbelysning av vindkraftverk till havs

TU

 

624 av Mathias Bengtsson och Gudrun Brunegård (båda KD)

Erkännande av älvdalska som språk

KU

 

625 av Camilla Rinaldo Miller (KD)

Ökad energieffektivisering med hjälp av rot

SkU

 

626 av Cecilia Engström och Torsten Elofsson (båda KD)

Utbyggnad av E6 mellan Malmö och Helsingborg

TU

 

627 av Cecilia Engström och Larry Söder (båda KD)

Fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör

TU

 

628 av Malin Höglund m.fl. (M)

Förändring av Lantmäteriets handläggningstider

CU

 

629 av Johan Hultberg (M)

Bristen på deltidsbrandmän i Fyrbodal och Sverige i stort

FöU yrkande 1, 3-4

SkU yrkande 2

 

630 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Utvecklad samhällsorientering för nyanlända

AU

631 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Undantagen skatteplikt för dricks

SkU

 

632 av Niels Paarup-Petersen (C)

Avskaffande av anonyma partibidrag

KU

 

633 av Niels Paarup-Petersen (C)

Tillsättning av en utredning om gråzoner i livets slutskede inklusive dödshjälp

SoU

 

634 av Niels Paarup-Petersen (C)

En fungerande arbetsmarknad i hela Öresundsområdet

SkU yrkande 1, 4, 8

UU yrkande 2-3, 9

SfU yrkande 5-6

AU yrkande 7

 

635 av Niels Paarup-Petersen (C)

Upphandling av elsparkcyklar

TU

 

636 av Anders W Jonsson (C)

Småskalig livsmedelsproduktion

MJU yrkande 1-3, 5-7

SfU yrkande 4

 

637 av Elisabeth Thand Ringqvist (C)

Bistånd för global hälsa

UU

 

638 av Elisabeth Thand Ringqvist (C)

Osteopati

SoU

 

639 av Elisabeth Thand Ringqvist (C)

En svensk modell för regulatorisk sandlåda

FiU

 

640 av Rickard Nordin (C)

Översyn av lagstiftningen kring spridningstillstånd

FöU

641 av Elisabeth Thand Ringqvist och Anders W Jonsson (båda C)

Beskattning av naturvårdsavtal

SkU

 

642 av Elisabeth Thand Ringqvist och Anders W Jonsson (båda C)

Småskalig alkoholproduktion

SkU

 

643 av Anders W Jonsson och Elisabeth Thand Ringqvist (båda C)

Bättre förutsättningar för fjällräddarna

SkU yrkande 1

JuU yrkande 2

 

644 av Elisabeth Thand Ringqvist och Anders W Jonsson (båda C)

Företagskredit

FiU

 

645 av Anders W Jonsson m.fl. (C)

Inlandsbanan

TU

 

646 av Elisabeth Thand Ringqvist (C)

Möjligheter till innovation på finansmarknaden för konsumenter och svensk konkurrenskraft

FiU

 

647 av Niels Paarup-Petersen (C)

Receptfria och mer tillgängliga naloxonläkemedel

SoU

 

648 av Niels Paarup-Petersen (C)

Det svenska valsystemet

KU

 

649 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Statligt utredningsansvar gällande förekomster av arter i skogen

MJU

 


650 av Mathias Bengtsson (KD)

Statlig närvaro på landsbygden

NU

 

651 av Mathias Bengtsson (KD)

Vinster från de svenska naturresurserna

NU

 

652 av Mathias Bengtsson (KD)

Dalabanans kapacitet och standard

TU

 

653 av Mathias Bengtsson (KD)

Minskad vargstam i Dalarna

MJU

 

654 av Pontus Andersson (SD)

Förlängda öppettider på Systembolaget

SoU

 

655 av Pontus Andersson (SD)

Små systembolag

SoU

 

656 av Camilla Rinaldo Miller och Magnus Jacobsson (båda KD)

Ny körkortsform för 16-åringar

TU

 

657 av Magnus Berntsson (KD)

Tåg Göteborg–Oslo

TU

 

658 av Magnus Berntsson (KD)

Införande av digitala körkort

TU

 

659 av Markus Wiechel (SD)

Åtgärder mot bidragsfusk

SfU

 

660 av Markus Wiechel (SD)

Kvotering av föräldraförsäkringen

SfU

 

661 av David Josefsson (M)

Handeldvapen till Ukraina

JuU

 

662 av David Josefsson m.fl. (M)

Kommunala ordningsvakter

JuU

 

663 av David Josefsson och Marie-Louise Hänel Sandström (båda M)

Stärkt försvar av Göteborg

FöU

 

664 av David Josefsson (M)

Brottsutsatta företag

JuU

 

665 av David Josefsson m.fl. (M)

Minska regelbördan för företag

NU

 

666 av David Josefsson (M)

Strategi för autonoma och elektrifierade fordon

TU

 

667 av Ellen Juntti (M)

Införande av ny brottsrubricering: synnerligen grov våldtäkt

JuU

 

668 av Ellen Juntti (M)

Automatisk uppräkning av kränkningsersättningen

CU

669 av Caroline Högström och Mikael Damsgaard (båda M)

Möjliggöra gårdsförsäljning

SoU

 

670 av Magnus Resare (M)

Förkortad restid mellan Stockholm och Oslo

TU

 


671 av Magnus Resare (M)

Upphandling och produktion av livsmedel

MJU

 

672 av Caroline Högström (M)

Umgängesrätt rörande brottsutsatta

CU

 

673 av Magnus Resare (M)

Förnya strandskyddet

MJU

 

674 av Caroline Högström och Mikael Damsgaard (båda M)

Om avfallsdeponier

MJU

 

675 av Camilla Rinaldo Miller och Magnus Jacobsson (båda KD)

Obligatoriska synkontroller vid körkortsförnyelse

TU

 

676 av Johanna Haraldsson m.fl. (S)

Offentlighetsprincipen och fristående skolor

UbU

 

677 av Johanna Haraldsson m.fl. (S)

Folkhögskolornas framtid

KrU

 

678 av Carina Ödebrink m.fl. (S)

En ny och modern tandläkarutbildning

UbU

 

679 av Carina Ödebrink m.fl. (S)

En jämlik tandvård

SoU

 

680 av Carina Ödebrink m.fl. (S)

Veterinärutbildningen

MJU

 

681 av Carina Ödebrink m.fl. (S)

Styrning av digitala vårdtjänster

SoU

682 av Yasmine Bladelius och Anna Wallentheim (båda S)

Fler än två vårdnadshavare

CU

 

683 av Yasmine Bladelius (S)

Social bostadspolitik

CU

 

684 av Yasmine Bladelius (S)

En jämlik skola för alla

UbU

 

685 av Mattias Vepsä och Yasmine Bladelius (båda S)

En skola fri från avgifter

UbU

 

686 av Kadir Kasirga (S)

Statligt helhetsansvar för kompetensförsörjningen inom energibranschen

UbU

 

687 av Markus Selin (S)

Norrtälje en del av Stockholmsregionen

TU yrkande 1-2

AU yrkande 3-4

 

688 av Markus Selin (S)

Reformering av sjukvårdssystemets finansiering

SoU

 

689 av Markus Selin (S)

Nationellt inflytanderåd för barn och unga

KrU

 

690 av Azra Muranovic m.fl. (S)

Forskning om kvinnors hälsa

UbU

 

691 av Azra Muranovic m.fl. (S)

Jämställt ekonomiskt bistånd

SoU

 


692 av Azra Muranovic m.fl. (S)

Arbetsmiljöarbete

AU

 

693 av Azra Muranovic m.fl. (S)

Musikskola

UbU

 

694 av Azra Muranovic m.fl. (S)

Omlokalisering av myndigheter

NU

 

695 av Azra Muranovic m.fl. (S)

Förstärkning av kvinnojourerna

SoU

 

696 av Niklas Sigvardsson m.fl. (S)

Äldreomsorgen

SoU

 

697 av Niklas Sigvardsson m.fl. (S)

Förstärkt skydd av Vätterns vatten

CU

 

698 av Niklas Sigvardsson m.fl. (S)

Byggandet av nya stambanor

TU

 

699 av Carina Ödebrink m.fl. (S)

Vinstjakten i skolan

UbU

 

700 av Carina Ödebrink m.fl. (S)

Jönköping University som universitet

UbU

 

701 av Johanna Haraldsson m.fl. (S)

Infrastruktur i Jönköpings län

TU

 

702 av Johanna Haraldsson m.fl. (S)

Utbildning och omställning för fler

SfU

 


703 av Johanna Haraldsson m.fl. (S)

Bättre rehabilitering för långtidssjuka

SfU

 

704 av Magnus Berntsson (KD)

Namnbyte på särskilda operationsgruppen till drabantkåren

FöU

 

705 av Markus Wiechel (SD)

Reformering av utnämningsmakten

KU

 

706 av Markus Wiechel (SD)

Stasiarkiv

KU

 

707 av Markus Wiechel (SD)

Skilda valdagar

KU

 

708 av Helena Gellerman (L)

Digital plattform för gymnasieskolan

UbU

 

709 av Helena Gellerman (L)

Effektivare handläggning av bilstödet för anpassning av fordon

SoU

 

710 av Helena Gellerman (L)

Underlätta steget att starta nytt företag

NU

 

711 av Helena Gellerman (L)

Konkurrenskraftiga villkor för svensk turistnäring

SkU

 

712 av Louise Eklund (L)

Nationell strategi mot stranderosion

CU

 

713 av Louise Eklund (L) Fler Öresundsförbindelser

TU

715 av Lina Nordquist (L)

Fler cykelvägar i anslutning till järnvägsspår

TU

 

716 av Lina Nordquist (L)

Förbättrade villkor för cirkulär ekonomi och återbruk

MJU

 

717 av Lina Nordquist (L)

Delårsskatt vid säsongsboende

SkU

 

718 av Lina Nordquist (L)

Omedelbart omhändertagande av djur i vissa situationer

MJU

 

719 av Lina Nordquist (L)

Statens ansvar för rovdjursskador

MJU

 

720 av Lina Nordquist (L)

Skinn till jägare och samebyar vid skyddsjakt

MJU

 

721 av Malin Danielsson (L)

Digitalt bank-id för personer med funktionsnedsättning

TU

 

722 av Malin Danielsson (L)

Ökad tillgänglighet för assistans- och ledarhundsförare

AU

 

723 av Robert Hannah (L)

Avskaffade spärrar för personval

KU

 

724 av Robert Hannah (L)

Vitbok om svenska samhällets brott mot hbt-personer

AU

 


725 av Robert Hannah (L)

Utomrättsliga kvinnoförnedrande eller hedersrelaterade rättegångar och avtal

JuU

 

726 av Robert Hannah (L)

Namnändring av Göteborg-Landvetter flygplats till Landvetter Torgny Segerstedt flygplats (Airport)

TU

 

727 av Robert Hannah och Helena Gellerman (båda L)

Kemikalieinspektionens placering

MJU

 

728 av Mats Nordberg (SD)

Återställning till de tidigare stegen i hastighetsgränserna

TU

 

729 av Mats Nordberg (SD)

Förbättrade förutsättningar för storskalig kärnkraft

NU

 

730 av Mats Nordberg (SD)

Dalarnas län i elprisområde 2

NU

 

731 av Anna Starbrink (L)

Frihet för hbtqi-personer

SoU

 

732 av Anna Starbrink (L)

Individualiserad bröstcancerscreening

SoU

 

733 av Anna Starbrink (L)

Stockholm som försöksregion för en modern narkotikapolitik

SoU

 


734 av Cecilia Rönn (L)

Bättre utbildning och säkerhet för A-traktorer och mopedbilar

TU

 

735 av Cecilia Rönn (L)

En infrastruktur för framtiden i Halland

TU

 

736 av Martin Melin och Lina Nordquist (båda L)

En översyn av rättegångsbalkens tidsbegränsning för husrannsakan

JuU

 

737 av Martin Melin (L)

Fri väg för förare av utryckningsfordon

TU

 

738 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Västsverige behöver moderna järnvägar

TU

 

739 av Nicklas Attefjord och Ulrika Westerlund (båda MP)

Forskningen om sjukdomen ALS och patienternas rätt till assistans

UbU yrkande 1

SoU yrkande 2

 

740 av Nicklas Attefjord (MP)

Rätt för personer med funktionsnedsättning att få delar av studielånen avskrivna

UbU

 

741 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Syskon till barn med omfattande funktionsnedsättningar

SoU

 

742 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Ökad kunskap om sjukdomen EDS

UbU

 


743 av Nicklas Attefjord och Amanda Lind (båda MP)

Reglering och skydd av yrkestitlarna terapeut och psykolog

SoU

 

744 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Benefit corporations – eller hållbara företag till gagn för samhälle och miljö

CU

 

745 av Nicklas Attefjord (MP)

Reglering av spelmarknaden och ökat skydd för personer med spelberoende

KrU yrkande 1, 3-4

SoU yrkande 2, 5

 

746 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Yttre portar för att skydda Göteborg mot översvämningar och höjda havsnivåer

FöU

 

747 av Nicklas Attefjord (MP)

Boplikt för att stärka landsbygden

CU

 

748 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Förbättrade förutsättningar för arbetsintegrerande sociala företag

AU yrkande 1-2

NU yrkande 3

 

749 av Nicklas Attefjord (MP)

Lokal ekonomi för en levande landsbygd

NU

 

750 av Nicklas Attefjord och Katarina Luhr (båda MP)

Reglering av försäljningen av lustgas i berusningssyfte

SoU yrkande 1-3, 5

JuU yrkande 4

 


751 av Nicklas Attefjord (MP)

Säkerställa att kontanter kan användas som betalningsmedel

FiU

 

752 av Nicklas Attefjord och Ulrika Westerlund (båda MP)

Barns medverkan i statens offentliga utredningar

KU

 

753 av Nicklas Attefjord (MP)

Nationellt kunskapscentrum för matallergi

SoU

 

754 av Nicklas Attefjord (MP)

Narkotikastrafflagen

JuU yrkande 1

SoU yrkande 2

 

755 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Bättre vård vid endometrios

SoU

 

756 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Förbättrad tillgång till könsbekräftande vård

SoU

 

757 av Jan Riise (MP)

Verksamheter som bedrivs enligt LSS

SoU

 

758 av Jan Riise och Nicklas Attefjord (båda MP)

Utveckla Viskadals-, Halmstad–Nässjö- och Markarydsbanorna

TU

 

759 av Jan Riise (MP)

Laholmsbukten som marint skyddsområde

MJU

 

760 av Katarina Luhr m.fl. (MP)

Ökat stöd för klimatanpassning i bebyggd miljö

CU

761 av Katarina Luhr m.fl. (MP)

Minskat matsvinn

MJU yrkande 1-4

SoU yrkande 5

 

762 av Katarina Luhr m.fl. (MP)

En bostadspolitik för fler

CU yrkande 1-6, 8-10

FiU yrkande 7

SoU yrkande 11-12

 

763 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Avveckling av minkfarmarna

MJU

 

764 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Lidandet inom kycklinguppfödningen

MJU

 

765 av Rebecka Le Moine (MP)

Reformering av penningsystemet

FiU

 

766 av Daniel Helldén och Annika Hirvonen (båda MP)

Förutsättningar att gå och cykla till Öland

TU

 

767 av Rebecka Le Moine och Marielle Lahti (båda MP)

Utredning om basinkomst

SfU

 

768 av Rebecka Le Moine och Marielle Lahti (båda MP)

Kortare arbetstid

AU

 

769 av Anna af Sillén (M)

Tryggheten på landsbygden

JuU

 

770 av Anna af Sillén (M)

Ökad transparens gällande skatter

SkU

 

771 av Anna af Sillén och Ann-Sofie Lifvenhage (båda M)

Tillåtande av gårdsförsäljning av alkohol

SoU

 

772 av Mats Green (M)

Införande av s.k. declaration of interest för offentligt anställda

KU

 

773 av Mats Green (M)

Bluffakturor och konsekvenser för företag och enskilda av otillräckliga krav för inkassoverksamhet

FiU

 

774 av Mats Green (M)

Miljöbalken och äganderätt

MJU

 

775 av Mats Green (M)

Skarpare direktiv vad gäller myndigheterna och äganderätten

KU

 

776 av Mats Green (M)

Äganderätt och miljöundantag

KU

 

777 av Kjell Jansson och Fredrik Ahlstedt (båda M)

Det industriella trålfisket i Östersjön

MJU

 

778 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Naturens rättigheter

KU

 

779 av Johan Hultberg och Ann-Sofie Alm (båda M)

Kriminalvårdsanstalt i Åmål

JuU

 


780 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Försvaret på Gotland

FöU

 

781 av Noria Manouchi (M)

Att skydda barn från kriminella gäng

JuU

 

782 av Thomas Ragnarsson (M)

Utbyggnad av den civila beredskapen

FöU

 

783 av Thomas Ragnarsson (M)

Nationell vattenstrategi

CU

 

784 av Josefin Malmqvist m.fl. (M)

Skarvens påverkan i Stockholms skärgård och resten av Sverige

MJU

 

785 av Johan Hultberg (M)

Utveckla den maritima besöksnäringen

SkU yrkande 1

TU yrkande 2-4

 

786 av Johan Hultberg (M)

Åtgärder för fler poliser i Fyrbodal och Sverige i stort

JuU

 

787 av Marie-Louise Hänel Sandström och Ulrika Heindorff (båda M)

Om utredning av faderskap vid samboförhållande

CU

 

788 av Emma Ahlström Köster m.fl. (M)

Stranderosion

CU

 

789 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Förbud mot statligt finansierad lobbning

KU

 


790 av Johan Hultberg (M)

Syresätt svenskt vattenbruk och stärk svensk livsmedelsförsörjning

MJU

 

791 av Peter Ollén (M)

Postnords aktier i Strålfors

NU

 

792 av Johan Hultberg (M)

Kommunalskatt för delårsboende

SkU yrkande 1

FiU yrkande 2

 

793 av Peter Ollén (M)

Skattetrappa för företagare

SkU

 

794 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Förbud mot plågsamma bedövningsmetoder vid slakt

MJU

 

795 av Björn Söder (SD)

Uppåkra Arkeologiska Center

KrU

 

796 av Björn Söder (SD)

Upphörande av bidrag till islamistiska Muslimska brödraskapets underorganisationer

UU yrkande 1

KrU yrkande 2

 

797 av Björn Söder (SD)

Rätt att framföra lätt motorcykel med körkortsbehörighet B

TU

 

798 av Björn Söder m.fl. (SD)

Bevarandet av ålfiske

MJU

 

799 av Björn Söder (SD)

Återförande av ansvaret för att föreslå ny statsminister för riksdagen till statschefen

KU

800 av Niklas Sigvardsson m.fl. (S)

Säkrad tillgång till läkemedel – i hela landet

SoU

 

801 av Louise Thunström och Paula Holmqvist (båda S)

En jämlik klimakterievård i hela landet

SoU

 

802 av Fredrik Lundh Sammeli (S)

Avskaffande av den allmänna motionstiden

KU

 

803 av Anna Wallentheim m.fl. (S)

Utbyggd infrastruktur i Skåne och ordning och reda på våra vägar

TU

 

804 av Helén Pettersson och Fredrik Lundh Sammeli (båda S)

Dawit Isaak måste friges och det fria ordet måste värnas

UU

 

805 av Fredrik Lundh Sammeli (S)

Myndigheters regionalpolitiska ansvar

NU

 

806 av Per-Arne Håkansson m.fl. (S)

Biståndspolitik – en nyckel i fattigdomsbekämpningen

UU

 

807 av Fredrik Lundh Sammeli och Johan Büser (båda S)

Kriminalisering av omvändelseförsök

JuU

 

808 av Ida Karkiainen och Fredrik Lundh Sammeli (båda S)

Stärkt samförvaltningsmodell av fisket i Bottenviken

MJU

 


809 av Ida Karkiainen (S)

Bättre förutsättningar för jordbrukare

MJU

 

810 av Åsa Eriksson och Jennie Nilsson (båda S)

En mer effektiv innovationspolitik

NU

 

811 av Ida Karkiainen (S)

Järnvägstrafik mellan Sverige och Finland

TU

812 av Ida Karkiainen (S)

Rätten till ledsagarinsatser för personer med svår synnedsättning, blinda och dövblinda

SoU

 

813 av Åsa Eriksson och Eva Lindh (båda S)

Utredning av porrens konsekvenser

JuU

 

814 av Ida Karkiainen m.fl. (S)

Åtgärder för att minimera risken för hemmasittande och motverka elevers psykiska ohälsa

UbU

 

815 av Jimmy Ståhl och Dennis Dioukarev (båda SD)

Pilotprojekt i Göteborgs södra skärgård för att utveckla parkeringsarkar

TU

 

816 av Lars Beckman (M)

Ändrat datum för vinterdäcksbyte

TU

 

817 av Lars Beckman (M)

Prövning av förbud mot planerad sjukvård till personer som befinner sig illegalt i Sverige

SoU

 

818 av Lars Beckman (M)

Dubbelspår på järnvägen Gävle–Härnösand

TU

 


819 av Lars Beckman (M)

En uppdaterad alkohollagstiftning

SoU

 

820 av Lars Beckman (M)

Omfördelning av barnbidraget från flerbarnstillägg till förstabarnstillägg

SfU

 

821 av Lars Beckman (M)

Utrikes födda företagares betydelse för Sverige

NU

 

822 av Lars Beckman (M)

Minskning av vargstammen i Gävleborg och i Sverige

MJU

 

823 av Lars Beckman (M)

Förebyggande av att personer med funktionsnedsättningar förlorar jobbet i onödan

AU

 

824 av Lars Beckman (M)

Försäljning av pepparsprej för personskydd i Sverige

JuU

 

825 av Lars Beckman (M)

Förenklingar för legitima vapenbärare

JuU

 

826 av Lars Beckman (M)

Överskott från vattenkraften

NU

 

827 av Lars Beckman (M)

Rut- och rotavdrag för att skapa fler jobb i Sverige

SkU

 

828 av Lars Beckman (M)

Stängning av fordonsregistret för allmänheten

TU

 

829 av Lars Beckman (M)

Underlättande för svenskar boende i utlandet att rösta

KU

 

830 av Lars Beckman (M)

Höjd hastighet för A-traktorer

TU

 

831 av Lars Beckman (M)

Utbyggnad av E4 till fyrfilig motorväg genom Gävleborg

TU

 

832 av Ulrika Heie m.fl. (C)

Ökad motståndskraft för transporter

TU

 

833 av Ulrika Heie m.fl. (C)

It som det femte transportslaget

TU yrkande 1-8, 10-12, 15-19

FöU yrkande 9

SoU yrkande 13-14

 

834 av Ulrika Heie m.fl. (C)

Hållbara transporter med hög tillgänglighet i hela landet

TU yrkande 1-11, 13-37, 39-45, 47-69, 71-81

SkU yrkande 12, 70

MJU yrkande 38

CU yrkande 46

 

835 av Helena Lindahl och Daniel Bäckström (båda C)

Snöröjning av enskilda vägar

TU

 

836 av Helena Lindahl och Daniel Bäckström (båda C)

Berörda kommuners och regioners del av vind- och vattenkraftens värden

NU

 


837 av Daniel Bäckström och Helena Lindahl (båda C)

Direktavskrivning av polisanmälan

JuU

 

838 av Daniel Bäckström och Helena Lindahl (båda C)

Elnätsbegränsningar för etableringar

NU

 

839 av Daniel Bäckström och Helena Lindahl (båda C)

CE-märkning av virke

CU

 

840 av Daniel Bäckström och Mikael Larsson (båda C)

Rotavdrag för renovering av fönsterbågar

SkU

 

841 av Mikael Larsson och Daniel Bäckström (båda C)

Byggnation på landsbygden

CU

 

842 av Helena Lindahl och Daniel Bäckström (båda C)

Krafttag för helhetssyn vid tillståndsprövning

MJU

 

843 av Daniel Bäckström m.fl. (C)

Hållbara gröna och blå näringar

MJU yrkande 1-5, 8-13, 15-17, 19-20, 23, 2930, 32-42, 44-45, 47-61

SkU yrkande 6-7

SoU yrkande 14

CU yrkande 18, 46

SfU yrkande 21, 24-25

NU yrkande 22

UbU yrkande 26-28, 31

JuU yrkande 43

 


844 av Helena Lindahl och Daniel Bäckström (båda C)

Polisens brottsbekämpande och förebyggande arbete på landsbygden

JuU

 

845 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Ökat driftsbidrag till kommunala flygplatser med statligt upphandlad flygtrafik

TU

 

846 av Daniel Bäckström (C)

Avgifter för utbildning av ordningsvakter

JuU

 

847 av Daniel Bäckström (C)

Gränshinder mellan Sverige och Norge

UU

 

848 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C)

En bättre digital säkerhet – stärkt cybersäkerhet för nutid och framtid

UU yrkande 1, 3-6

FöU yrkande 2, 7-15, 17, 20, 22-25, 27-31, 34, 36, 38-39

TU yrkande 16, 26

JuU yrkande 18, 40

FiU yrkande 19, 37

CU yrkande 21

UbU yrkande 32-33, 35

 

849 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Internationellt samarbete i en ny tid

UU yrkande 1-13, 15-25, 28-34, 36, 40-49, 53-62

JuU yrkande 14

SfU yrkande 26

KU yrkande 27, 35

FiU yrkande 37, 39

AU yrkande 38

NU yrkande 50-52

MJU yrkande 63-64

 


850 av Mikael Larsson m.fl. (C)

Ett mer krigsdugligt militärt försvar i hela landet

FöU yrkande 1, 3-10, 12-26

UU yrkande 2, 27

NU yrkande 11

 

851 av Mikael Larsson m.fl. (C)

En stärkt krisberedskap och ett stärkt civilt försvar

FöU yrkande 1-6, 8-19, 23, 26-28, 31-34

CU yrkande 7

MJU yrkande 20-22, 24-25, 29

SoU yrkande 30

 

852 av Jonny Cato m.fl. (C)

Arbetsmarknad

AU yrkande 1-5, 7-9, 11-13, 15-18

SoU yrkande 6

NU yrkande 10

SkU yrkande 14

 

853 av Ulrika Heie m.fl. (C)

Grön omställning av transportsektorn

TU yrkande 1, 4-5, 7-11, 18-20, 23-28, 30-33, 35, 38, 40-47, 58

MJU yrkande 2-3, 6, 15, 17, 29, 36-37, 53

SkU yrkande 12-14, 16, 34, 39, 54

FöU yrkande 21

NU yrkande 22, 50-52, 55-57, 59

CU yrkande 48-49

 

854 av Daniel Bäckström m.fl. (C)

Skog och bioekonomi

MJU yrkande 1-9, 12-23, 25-29

SkU yrkande 10-11

FöU yrkande 24

NU yrkande 30

 

855 av Daniel Bäckström m.fl. (C)

En hållbar jakt

MJU yrkande 1-3, 5-16, 19-21

JuU yrkande 4, 18

NU yrkande 17

 


856 av Anders W Jonsson m.fl. (C)

En stärkt folkhälsa från barndom till ålderdom

UbU yrkande 1-6, 10-11

SoU yrkande 7-9, 12, 14-15, 17, 19-28

SkU yrkande 13, 16

CU yrkande 18

 

857 av Martina Johansson m.fl. (C)

Ekonomisk trygghet för föräldrar och barn

SfU

 

858 av Martina Johansson m.fl. (C)

Ekonomisk trygghet för sjuka och funktionshindrade

SfU yrkande 1-22, 24, 26-34

SoU yrkande 23, 25

 

859 av Martina Johansson m.fl. (C)

Ekonomisk trygghet vid ålderdom

SfU yrkande 1

SoU yrkande 2-3

 

860 av Anne-Li Sjölund m.fl. (C)

Ett idrottsliv, friluftsliv och civilsamhälle tillgängligt för alla

KrU yrkande 1, 3-12, 15, 18-21

SkU yrkande 2, 16

UbU yrkande 13-14

CU yrkande 17

 

861 av Catarina Deremar m.fl. (C)

Ett fritt och brett kulturliv i hela landet

KrU yrkande 1-9, 11-15, 17-21

SkU yrkande 10

SfU yrkande 16

SoU yrkande 22

 

862 av Catarina Deremar m.fl. (C)

Fri journalistik och opinionsbildning som bevakar hela Sverige

KU yrkande 1-2, 6-7

JuU yrkande 3-5

TU yrkande 8

KrU yrkande 9-11

 

863 av Ulrika Liljeberg m.fl. (C)

Rättspolitik

JuU yrkande 1-4, 6-7, 11-17, 19-20, 22-40, 42-44, 4657, 59-65, 68-80, 83

SkU yrkande 5

SoU yrkande 8, 66-67

CU yrkande 9-10, 41

AU yrkande 18

KU yrkande 21, 81

TU yrkande 45

SfU yrkande 58

KrU yrkande 82

 

864 av Ulrika Liljeberg m.fl. (C)

När barn blir brottsoffer

JuU yrkande 1-3, 5-11, 13-14, 20-24, 30-42

SoU yrkande 4, 12, 26-28, 43, 45

UbU yrkande 15-19, 25

KrU yrkande 29

AU yrkande 44

 

865 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Hållbar konsumentpolitik

CU yrkande 1-4, 6-7, 9-12, 14-17, 19, 21-24

FiU yrkande 5, 20

SoU yrkande 8

KrU yrkande 13

TU yrkande 18

 

866 av Michael Rubbestad (SD)

Kostnadsfri parkering för rörelsehindrad med tillstånd

TU

 

867 av Michael Rubbestad (SD)

Kommunens skyldigheter enligt lagen om allmänna vattentjänster

CU

 

868 av Michael Rubbestad (SD)

Klädbidrag till personal inom förskola

AU

 

869 av Michael Rubbestad (SD)

Sex- och kärleksberoende

SoU

870 av Michael Rubbestad (SD)

Införande av pantsystem för färgpatroner

MJU

 

871 av Michael Rubbestad (SD)

Hastighetsbegränsning om 30 km/tim vid förskolor

TU

 

872 av Michael Rubbestad (SD)

Förändrad mervärdesskatt för utövande konstnärer och danstillställningar

SkU

 

873 av Michael Rubbestad (SD)

Fyllnadsval i lagen om proportionellt valsätt

KU

 

874 av Michael Rubbestad (SD)

Företag med endast en ägare

CU

 

875 av Michael Rubbestad (SD)

Förbud mot försäljning av fjädrar av fågeldun

MJU

 

876 av Michael Rubbestad m.fl. (SD)

Färjeförbindelse mellan Skokloster och Knivsta i Uppsala län

TU

 

877 av Michael Rubbestad (SD)

Fartkameror som mäter medelhastighet

TU

 

878 av Michael Rubbestad (SD)

Ansvarsfrihet och anmärkning i kommunallagen

KU

 

879 av Michael Rubbestad (SD)

Frivillig likvidation av välmående aktiebolag

CU

 


880 av Michael Rubbestad (SD)

Införande av blåljuspersonalens dag

KU

 

881 av Martina Johansson m.fl. (C)

En rättssäker familjepolitik i tiden

CU yrkande 1, 4-7, 9-12, 17, 22-23, 26-28, 35-37, 44, 61

JuU yrkande 2-3

TU yrkande 8

SoU yrkande 13-16, 18-21, 30-34, 38-43, 4558, 60

SkU yrkande 24

SfU yrkande 25

UbU yrkande 29

KU yrkande 59

 

882 av Christofer Bergenblock m.fl. (C)

Ett friare Sverige för människor med funk­tionsnedsättning

SoU yrkande 1-2, 5-7, 16-18, 20-24, 26-29

AU yrkande 3, 11-15, 19

JuU yrkande 4

UbU yrkande 8-10

TU yrkande 25

 

883 av Ulrika Liljeberg m.fl. (C)

Våld i nära relation – ett samhällsproblem

JuU yrkande 1-7, 18, 20-22, 25-29, 32-33, 3941

SoU yrkande 8-11, 30, 35

UbU yrkande 12, 31, 34, 37

CU yrkande 13-17, 19

SkU yrkande 23

AU yrkande 24, 36

SfU yrkande 38

 

884 av Muharrem Demirok m.fl. (C)

Utbildning för livslångt lärande

UbU yrkande 1-4, 6-92

JuU yrkande 5

 


885 av Victoria Tiblom (SD)

Obligatorisk reflexväst som säkerhetsutrustning i alla fordon

TU

 

886 av Victoria Tiblom (SD)

Säkrat tillträde för sällskapsdjur till skyddsrum

FöU

 

887 av Michael Rubbestad (SD)

Ändring av vapenlagen gällande pepparsprej

JuU

 

888 av Michael Rubbestad (SD)

Undantag för dricks som skattepliktig ersättning för arbete

SkU

 

889 av Michael Rubbestad (SD)

Tillfälligt parkeringstillstånd för rörelsehindrad

TU

 

890 av Michael Rubbestad (SD)

Talartid i fullmäktige enligt kommunallagen

KU

 

891 av Michael Rubbestad (SD)

Sänkta kostnader för att driva företag

CU

 

892 av Michael Rubbestad och Patrik Jönsson (båda SD)

Sänkt påminnelse- och tilläggsavgift för trängselskatt

SkU yrkande 1-2

TU yrkande 3

 

893 av Michael Rubbestad (SD)

Skärmförbud på badanläggningar

FöU

 


894 av Christofer Bergenblock m.fl. (C)

En jämlik och kunskapsbaserad socialtjänst i hela landet

UbU yrkande 1, 3, 41

SoU yrkande 2, 4-32, 34-36, 38-40, 43-44, 46-49

AU yrkande 33

JuU yrkande 37, 45

CU yrkande 42

 

895 av Michael Rubbestad (SD)

Skyddsregistrering av företagsnamn för enskild näringsverksamhet i andra län

NU

 

896 av Michael Rubbestad (SD) Reklam – nej tack!

CU

 

897 av Michael Rubbestad (SD)

Passager vid betalstation för trängselskatt

SkU

 

898 av Michael Rubbestad (SD)

Parkeringsanmärkningar och kontrollavgifter för blåljusfordon

TU

 

899 av Michael Rubbestad (SD)

Pant på saftflaskor

MJU

 

900 av Michael Rubbestad (SD)

Olagligt att fota och filma olycksplats

JuU

 


901 av Christofer Bergenblock m.fl. (C)

En äldreomsorg med trygghet och valfrihet i hela landet

SoU yrkande 1-13, 15-16, 18, 22-30, 32-36, 38-41

FöU yrkande 14

SkU yrkande 17

UbU yrkande 19-20

FiU yrkande 21

AU yrkande 31

KU yrkande 37

 

902 av Michael Rubbestad (SD)

Obligatoriskt mottagande av importburkar och flaskor

MJU

 

903 av Michael Rubbestad (SD)

Kraftigare påföljd vid brott mot djur

JuU

 

904 av Michael Rubbestad (SD)

En ny kostnadsmodell för veterinärvård

MJU

 

905 av Anders W Jonsson m.fl. (C)

En utvecklad sjukvård i hela landet

SoU yrkande 1-22, 24-26, 29-32, 34-36, 40, 42, 4458, 60-62, 64, 66-82

UbU yrkande 23, 28, 37-39, 41, 43, 59, 63, 65

SfU yrkande 27

SkU yrkande 33

 

906 av Stina Larsson m.fl. (C)

Va och vatten

CU yrkande 1-8, 11-12, 21-23, 25

UbU yrkande 9-10

MJU yrkande 13-14, 17-19, 24, 26-29, 31-37, 39-43, 45

SoU yrkande 15-16 SkU yrkande 20, 30

TU yrkande 38, 44, 46

 


907 av Stina Larsson m.fl. (C)

Cirkulär ekonomi och kemikalier

MJU yrkande 1-6, 11-13, 19, 21, 24-35, 37-63, 69-74, 76, 78-83, 85, 87-88

NU yrkande 7, 22-23, 64-68

FiU yrkande 8, 14-17

SkU yrkande 9-10, 75, 77

CU yrkande 18, 20

TU yrkande 36

FöU yrkande 84

SoU yrkande 86

 

908 av Stina Larsson m.fl. (C)

Biologisk mångfald

MJU yrkande 1-6, 8-15, 17-19, 24, 27-28

NU yrkande 7, 30

SkU yrkande 16

CU yrkande 20-23, 25-26, 29, 31

 

909 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Bostäder och grönt samhällsbyggande

CU yrkande 1-17, 19-20, 23-30, 32-37, 39-45, 49-50

MJU yrkande 18, 46, 48, 51-59

AU yrkande 21-22

SkU yrkande 31, 47

NU yrkande 38

 

910 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

En ekonomiskt och socialt hållbar bostadsmarknad

CU yrkande 1-7, 9, 11, 13, 15-25, 28-30, 32-33

SkU yrkande 8, 14, 31

FiU yrkande 10, 12

JuU yrkande 26

KrU yrkande 27, 34

 

911 av Patrick Reslow m.fl. (SD)

Förutsättningar för en grundskola i världsklass

UbU yrkande 1-5, 7-10

KU yrkande 6

 


912 av Patrick Reslow m.fl. (SD)

Kvalitet och frihet för en högskola i världsklass

UbU

 

913 av Richard Jomshof m.fl. (SD)

Terrorism

JuU

 

914 av Ludvig Aspling och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

En ansvarsfull migrationspolitik

SfU

 

915 av Ludvig Aspling och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

Asylpolitik

SfU

 

916 av Ludvig Aspling och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

Krafttag mot illegal migration för ett säkrare Sverige

SfU

 

917 av Ludvig Aspling och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

Ett stärkt medborgarskap

SfU

 

918 av Ludvig Aspling och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

Arbetskraftsinvandring

SfU

 

919 av Ludvig Aspling och Nima Gholam Ali Pour (båda SD)

Anhöriginvandring

SfU

 

920 av Jonas Andersson m.fl. (SD)

Åtgärder mot extremism i civilsamhället

KrU

 


921 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

ANDTS och missbruks- och beroendevård

SoU yrkande 1-6, 8-9

KrU yrkande 7, 10-11

 

922 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

En prioriterad kvinnohälsa

SoU

 

923 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

En stark och kvalitativ Sis-vård i hela landet

SoU

 

924 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

En trygg och rättssäker socialtjänst

SoU yrkande 1-14, 16-35

UbU yrkande 15

 

926 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

Folkhälsan i fokus

SoU

 

927 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

God vård och omsorg i fråga om äldre

SoU yrkande 1-8, 10-19

TU yrkande 9

 

928 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Mindre betungande regler och byråkrati för svenska företag

NU yrkande 1-7, 9

FiU yrkande 8

 

929 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Utredning av carry back inom bolagsskattesystemet

SkU

 

930 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Uppfinningslandet Sverige

NU

 


931 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Turism och besöksnäring

NU yrkande 1-3, 9-10

JuU yrkande 4-5, 13

SkU yrkande 6, 8, 12

SoU yrkande 7

TU yrkande 11

 

932 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Statligt ägande

NU

 

933 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Konkurrensbegränsning av näringslivet

NU

 

934 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Regional tillväxt – För ett levande Sverige

NU yrkande 1, 5, 9-10

UbU yrkande 2

TU yrkande 3, 7-8

SkU yrkande 4, 12, 16

KU yrkande 6

SoU yrkande 11

MJU yrkande 13-15

 

935 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Näringspolitikens inriktning

NU

 

936 av Tobias Andersson m.fl. (SD) Mineralpolitik för en stark gruvnäring

NU yrkande 1, 3-4, 7-9, 11-12, 14, 16-18

TU yrkande 2

UbU yrkande 5-6

MJU yrkande 10, 13, 15

 


937 av Eric Palmqvist m.fl. (SD) Levande landsbygd

NU yrkande 1-2, 6, 8-9, 14-16, 24

SoU yrkande 3

MJU yrkande 4-5, 7, 10-11, 25-29

CU yrkande 12-13

KU yrkande 17

UbU yrkande 18

TU yrkande 19-21, 23

SkU yrkande 22

FiU yrkande 30

 

938 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Kapitalförsörjning och riskkapital

NU yrkande 1-5, 9

SkU yrkande 6-8, 10

 

939 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Immaterialrättsliga frågor i ett digitalt samhälle

NU

 

940 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Hårdare reglering av handel med metallskrot

NU yrkande 1-3

JuU yrkande 4

SkU yrkande 5

 

941 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Export av snus

NU

 

942 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Exponentiella teknologier

NU

 

943 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

En tillväxtorienterad politik för industrilandet Sverige

NU yrkande 1, 12-13, 16

SkU yrkande 2, 8

UbU yrkande 3-4, 7

AU yrkande 5-6

TU yrkande 9-10

FöU yrkande 11

MJU yrkande 14-15

944 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

En hållbar energipolitik

NU yrkande 1, 4-5, 7-9

MJU yrkande 2-3, 6

 

945 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

En handelspolitik för tillväxt

NU yrkande 1-16, 18-27

UU yrkande 17

 

946 av Leonid Yurkovskiy m.fl. (SD)

Politik för arkitektur och offentliga miljöer

CU yrkande 1, 3-4

KrU yrkande 2, 5-7

 

947 av Runar Filper m.fl. (SD)

Ansvar för världsarven

KrU

 

948 av Sven-Olof Sällström m.fl. (SD)

Totalförsvaret

FöU yrkande 1-4, 6-16, 18-39, 41-43, 45-47

UU yrkande 5

FiU yrkande 17, 40

NU yrkande 44

 

949 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Barnvänlig familjerätt

SoU yrkande 1-2, 8-10

CU yrkande 3-7, 11-23, 25-32, 34

JuU yrkande 24, 33

 

950 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Effektivare tillståndsprocesser

MJU yrkande 1-6, 9-10, 12

NU yrkande 7-8, 11, 13-14

 

951 av Richard Jomshof m.fl. (SD)

Åtgärder mot unga lagöverträdare

JuU

 

952 av Richard Jomshof m.fl. (SD)

Straffrättsliga frågor

JuU

 


953 av Richard Jomshof m.fl. (SD)

Processrättsliga frågor

JuU

 

954 av Richard Jomshof m.fl. (SD)

Polisfrågor

JuU

 

955 av Richard Jomshof m.fl. (SD)

Kriminalvårdsfrågor

JuU

 

956 av Oscar Sjöstedt m.fl. (SD)

Förstärkta rättigheter för sparande och investeringar

SkU yrkande 1

FiU yrkande 2-10

 

957 av Michael Rubbestad m.fl. (SD)

Jämställdhet

AU yrkande 1, 4-7, 10

JuU yrkande 2

UbU yrkande 3

SoU yrkande 8-9

 

958 av Michael Rubbestad m.fl. (SD)

Mäns våld mot kvinnor och våld i nära rela­tioner

AU yrkande 1

SoU yrkande 2-4, 6, 8, 10

JuU yrkande 5, 7, 9

CU yrkande 11

 

959 av Michael Rubbestad m.fl. (SD)

Krafttag mot hedersrelaterat våld och förtryck

KU yrkande 1-2

UbU yrkande 3

SoU yrkande 4-7, 9

SkU yrkande 8

 

960 av Ann-Christine From Utterstedt m.fl. (SD)

Ändring av integrationspolitiskt mål

AU

 


961 av Magnus Persson m.fl. (SD)

Arbetsmarknad och arbetsmiljö

AU yrkande 1-4, 6-7, 9, 12-16

SoU yrkande 5, 8

SkU yrkande 10

SfU yrkande 11

 

962 av Matheus Enholm m.fl. (SD)

Några valfrågor

KU

 

963 av Matheus Enholm m.fl. (SD)

Några kommunala frågor

KU

 

964 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Det svenska stålet

NU yrkande 1, 5

TU yrkande 2

UbU yrkande 3-4

 

965 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Bättre villkor för småföretag

NU yrkande 1, 4, 6

SkU yrkande 2, 8

CU yrkande 3

AU yrkande 5

SfU yrkande 7, 10-11

FiU yrkande 9, 12

 

966 av Tobias Andersson m.fl. (SD)

Brott mot företagare

JuU yrkande 1-2, 6-8

CU yrkande 3-5

 

967 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Ändamålsenlig kemikaliepolitik

MJU yrkande 1-7, 9-10, 12-13, 15

SkU yrkande 8, 14

SoU yrkande 11

 


968 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Återupprätta torvbruket utan avkall på miljö och klimat

MJU yrkande 1-3, 5-11

NU yrkande 4, 12-13

 

969 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Svenskt fiske och vattenbruk

MJU yrkande 1-31, 33, 35-37

CU yrkande 32, 34

 

970 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Svenska livsmedel

MJU yrkande 1-3, 5, 7-13, 15, 17, 19-23, 2526

FiU yrkande 4, 16, 18

KrU yrkande 6

NU yrkande 14, 27-28

FöU yrkande 24

 

971 av Runar Filper m.fl. (SD)

Bibliotek i tradition och förnyelse

KrU

 

972 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Skogspolitik med helhetssyn

MJU yrkande 1-7, 9, 12-13, 15-18, 20-21, 23, 25-57, 59, 61-63

NU yrkande 8, 10

CU yrkande 11, 14, 24

FöU yrkande 19

KrU yrkande 22

FiU yrkande 58

UbU yrkande 60

 

973 av Jonas Andersson m.fl. (SD)

Filmpolitik

KrU

 

974 av Jonas Andersson m.fl. (SD)

Folkbildningsfrågor

KrU

 

975 av Runar Filper m.fl. (SD)

Folkparken som kulturarv

KrU

976 av Michael Rubbestad m.fl. (SD)

Framtidens e-sport

KrU yrkande 1-3, 5, 7-9, 11, 14-15

SfU yrkande 4

CU yrkande 6

JuU yrkande 10

UbU yrkande 12-13

NU yrkande 16

 

977 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Politik för värnad och stärkt äganderätt

MJU yrkande 1-2, 4-8, 10, 12-29, 31-36, 38

CU yrkande 3, 37, 39

KU yrkande 9

NU yrkande 11

JuU yrkande 30

 

978 av Angelika Bengtsson m.fl. (SD)

Friluftsliv för folkhälsa

KrU yrkande 1-3, 7-9

UbU yrkande 4-5, 10

SfU yrkande 6

 

979 av Runar Filper m.fl. (SD)

Immateriellt kulturarv

KrU

 

980 av Angelika Bengtsson m.fl. (SD)

Kultur och natur på recept

KrU

 

981 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Marin miljö och vattenvård

MJU yrkande 1-7, 12-24

CU yrkande 8-11

 

982 av Runar Filper m.fl. (SD)

Kulturmiljöfrågor

KrU yrkande 1-3, 5

MJU yrkande 4

CU yrkande 6

 

983 av Angelika Bengtsson m.fl. (SD)

Matchfixning och straffskärpningar

KrU

984 av Leonid Yurkovskiy m.fl. (SD)

Mediefrågor

KU

 

985 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Låt det svenska jordbruket prestera

MJU yrkande 1-8, 13-32, 34-42, 44, 46-57

CU yrkande 9-12, 43

AU yrkande 33

NU yrkande 45

 

986 av Runar Filper m.fl. (SD)

Museifrågor

KrU

 

987 av Runar Filper m.fl. (SD)

Nationell handlingsplan för kyrkor som tas ur bruk

KrU

 

988 av Michael Rubbestad m.fl. (SD)

Nationella minoriteter i Sverige

KrU yrkande 1, 3-5, 8

KU yrkande 2, 9-12

UbU yrkande 6-7

 

989 av Jonas Andersson m.fl. (SD)

Politik för ett starkt och oberoende civilsamhälle

KrU yrkande 1

SkU yrkande 2-5

 

990 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Kulturarv och miljöer i fädernas bygder

MJU yrkande 1-6, 9-11

KrU yrkande 7-8, 12

 

991 av Leonid Yurkovskiy m.fl. (SD)

Public service-frågor

KrU yrkande 1-3, 6-10

KU yrkande 4-5

 


992 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Hästnäring

KrU yrkande 1

TU yrkande 2, 7

MJU yrkande 3-4, 6

JuU yrkande 5

 

993 av Angelika Bengtsson m.fl. (SD)

Scenkonst

UbU yrkande 1

KrU yrkande 2-4

 

994 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Jakt, viltvård och tradition

MJU yrkande 1-46

JuU yrkande 47

 

995 av Runar Filper m.fl. (SD)

Skydd av kulturarv vid händelse av kris och konflikt

KrU

 

997 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Ett starkare djurskydd

MJU yrkande 1-15, 17, 19-25, 27, 29-36

JuU yrkande 16, 18, 37-40

UbU yrkande 26

CU yrkande 28

 

998 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

En effektiv och grön politik för framtiden

MJU yrkande 1-2, 4, 6, 8-14, 16-20, 22-25

SkU yrkande 3

FöU yrkande 5

NU yrkande 7, 15, 26

TU yrkande 21

 

999 av Martin Kinnunen m.fl. (SD)

Cirkulär ekonomi

MJU yrkande 1-8, 11-14

SkU yrkande 9-10

 

1000 av Matheus Enholm m.fl. (SD)

Några parlamentariska frågor

KU

1001 av Matheus Enholm m.fl. (SD)

Grundlag

KU yrkande 1-13

JuU yrkande 14

 

1002 av Matheus Enholm m.fl. (SD)

Granskning

KU

 

1003 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Sverigevänlig konsumentpolitik

MJU yrkande 1-9

KrU yrkande 10, 19-20

FiU yrkande 11, 15, 31

CU yrkande 12-14, 16-18, 23-27, 29-30

JuU yrkande 21-22

TU yrkande 28

 

1004 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Sverigedemokratisk insolvensrätt

CU yrkande 1-3, 8-9, 12-13

TU yrkande 4-7

JuU yrkande 10-11

 

1005 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Sverigedemokratisk fastighetsrätt

CU

 

1006 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD) Långsiktigt planerande och byggande

CU yrkande 1-8, 10-14

SkU yrkande 9

MJU yrkande 15-16

 

1007 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Krafttag mot överskuldsättning

UbU yrkande 1

CU yrkande 2, 4-20

FiU yrkande 3

 

1008 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Ansvarsfull hyres- och bostadsrätt

CU

 


1009 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Ansvarsfull bostadspolitik

CU

 

1010 av Mikael Eskilandersson m.fl. (SD)

Ansvarsfull associationsrätt

NU yrkande 1

CU yrkande 2-14

 

1011 av Patrik Jönsson m.fl. (SD)

Uppdelning av Trafikverket i ett banverk och ett vägverk

TU

 

1012 av Rashid Farivar m.fl. (SD)

Rätten till digital post

KU

 

1013 av Jimmy Ståhl m.fl. (SD)

Post och it i hela landet

TU yrkande 1-2, 4, 8-9, 12-14

JuU yrkande 3

NU yrkande 5, 10-11

FöU yrkande 6-7

 

1014 av Thomas Morell m.fl. (SD)

Ett konkurrenskraftigt svenskt väginfrastruktursystem

TU yrkande 1-2, 4-6, 8-11, 13-15, 17-41, 4357, 59, 61-81, 83-96

SkU yrkande 3

JuU yrkande 7, 16, 58

UbU yrkande 12, 82

FöU yrkande 42, 60

 

1015 av Jimmy Ståhl m.fl. (SD)

En konkurrenskraftig svensk sjöfart

TU yrkande 1-4, 7, 9-27, 29

SkU yrkande 5-6, 8

UbU yrkande 28

KrU yrkande 30

 


1016 av Patrik Jönsson m.fl. (SD)

En konkurrenskraftig svensk järnväg

TU yrkande 1-3, 5-48, 50-56, 58-61

NU yrkande 4

JuU yrkande 49

UbU yrkande 57

 

1017 av Jimmy Ståhl m.fl. (SD)

En konkurrenskraftig svensk flygindustri

SkU yrkande 1

TU yrkande 2-21

 

1018 av Patrik Jönsson m.fl. (SD)

Attraktivare och säkrare cykel- och elsparkcykeltrafik

TU

 

1019 av Runar Filper m.fl. (SD)

Svenskt kulturarvsår

KrU

 

1020 av Runar Filper m.fl. (SD)

Trossamfundsfrågor

KrU

 

1021 av Björn Söder m.fl. (SD)

Uppåkra Arkeologiska Center

KrU

 

1022 av Per Söderlund m.fl. (SD)

Sverigevänlig skatte- och indrivningspolitik för välfärd, trygghet och företagande

SkU yrkande 1-23, 25-40

NU yrkande 24

 

1023 av Patrick Reslow m.fl. (SD)

En förskola i världsklass

UbU yrkande 1-4, 6-18

KU yrkande 5

 

1024 av Patrick Reslow m.fl. (SD)

En grundskola i världsklass

UbU

 


1025 av Patrick Reslow m.fl. (SD)

En gymnasieskola och vuxenutbildning i världsklass

UbU

 

1026 av Patrick Reslow m.fl. (SD)

Forskning i världsklass – en satsning för framtiden

UbU yrkande 1-3, 5-10

NU yrkande 4

 

1027 av Peter Ollén (M)

Säkrare lådcyklar

TU

 

1028 av Johan Hultberg (M)

Pånyttfödelse för det nordiska samarbetet

UU yrkande 1-4

TU yrkande 5-6

 

1029 av Johan Hultberg (M)

Bättre villkor för buffert- och pensionssparande och en stärkt arbetslinje för äldre

SkU

 

1030 av Johan Hultberg (M)

Infrastruktur i Fyrbodal

TU

 

1031 av Lars Mejern Larsson (S)

Stärkt epilepsivård

SoU

 

1032 av Lars Mejern Larsson m.fl. (S)

Bostadspolitik

CU

 

1033 av Johanna Haraldsson m.fl. (S)

Ofrivilligt egenföretagande genom F-skatt

SkU

 

1034 av Helén Pettersson och Åsa Karlsson (båda S)

Reformerad arbetsskadeförsäkring

SfU

 


1035 av Gustaf Lantz (S)

Krafttag mot näthatet

JuU

 

1036 av Gustaf Lantz och Sanne Lennström (båda S)

Skottpengar på vildsvin i områden med höga halter av cesium

MJU

 

1037 av Gustaf Lantz (S)

Nämndemännens ersättning

JuU

 

1038 av Johan Büser (S)

Järnvägen för framtidens resor, tillväxt och jobb

TU

 

1039 av Johan Büser (S)

Kvalitetssäkring av den kommunala kompetensen gällande medgivandeutredningar vid internationella adoptioner

SoU

 

1040 av Kalle Olsson och Anna-Caren Sätherberg (båda S)

Stärkt lokal banknärvaro

FiU

 

1041 av Kalle Olsson och Anna-Caren Sätherberg (båda S)

Åtgärder för en starkare geografisk representation i riksdagen

KU

 

1042 av Anna-Caren Sätherberg och Kalle Olsson (båda S)

Boplikt för att värna levande samhällen

CU

 

1043 av Malin Larsson och Anna-Belle Strömberg (båda S)

Trygg och stabil mobiltäckning i hela landet

TU

 

1044 av Malin Larsson och Anna-Belle Strömberg (båda S)

Förstärkning av samordningsförbunden

SfU

 

1045 av Anna-Belle Strömberg och Malin Larsson (båda S)

Enskilda vägar

TU

 

1046 av Lars Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist (båda S)

Tillsammans för klimatet

MJU

 

1047 av Lars Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist (båda S)

Den svenska självförsörjningsgraden

MJU

 

1048 av Mikael Dahlqvist och Lars Mejern Larsson (båda S)

Landsbygden och banker

FiU

 

1049 av Mikael Dahlqvist och Lars Mejern Larsson (båda S)

Digital diskriminering

TU

 

1050 av Mikael Dahlqvist och Lars Mejern Larsson (båda S)

Motion om småbryggerier

SkU

 

1051 av Gustaf Lantz (S)

Från daglig verksamhet till arbete

SoU

 

1052 av Sofia Skönnbrink (S)

Långsiktig finansiering av landets kvinnojourer

SoU

 


1053 av Per-Arne Håkansson m.fl. (S)

Främja kunskap och utbildning kring kooperativt företagande

NU

 

1054 av Alexandra Völker och Azadeh Rojhan (båda S)

Syskonförtur i kommunala skolor

UbU

 

1055 av Azadeh Rojhan (S)

Införande av åldersgräns vid köp av produkter och artiklar som innehåller lustgas

SoU

 

1056 av Azadeh Rojhan (S)

Avskaffad snabbhetspremie i föräldraförsäkringen

SfU

 

1057 av Azadeh Rojhan och Alexandra Völker (båda S)

Våldsutövande föräldrars rätt till vårdnad

CU

 

1058 av Sofia Skönnbrink m.fl. (S)

Transportkostnader i glesbygd

SkU

 

1059 av Denis Begic (S)

Trygga jobb

SfU

 

1060 av Sanne Lennström och Ardalan Shekarabi (båda S)

Ökat barnrättsperspektiv i mål om vårdnad

CU

 

1061 av Sanne Lennström och Gustaf Lantz (båda S)

Upphävande av förbudet mot handel med sälprodukter

NU

 


1062 av Leif Nysmed och Lars Mejern Larsson (båda S)

Arbetsmiljöverket

AU

 

1063 av Leif Nysmed och Lars Mejern Larsson (båda S)

Lärlingsanställningar och APL-platser

UbU

 

1064 av Dzenan Cisija och Johan Büser (båda S)

Kontanter

FiU

 

1065 av Camilla Brunsberg (M)

Gårdsförsäljning av alkoholdrycker

SoU

 

1066 av Camilla Brunsberg (M)

Byggandet av Sydostlänken

TU

 

1067 av Camilla Brunsberg (M)

Stärkt infrastruktur i Blekinge

TU

 

1068 av Camilla Brunsberg (M)

Stärkt trafiksäkerhet för ungdomar som kör moped

TU

 

1069 av Alexandra Anstrell (M)

Hästföretagares betydelse

SkU

 

1070 av Alexandra Anstrell och Maria Stockhaus (båda M)

Den dolda momsen för utbildningsföretag

SkU

 

1071 av Alexandra Anstrell (M)

Privatekonomi i alla skolformer

UbU

 


1072 av Alexandra Anstrell m.fl. (M)

Internationellt elituniversitet i Stockholm

UbU

 

1073 av Ann-Sofie Alm (M)

Likformig bedömning av personröster

KU

 

1074 av Ann-Sofie Alm (M)

En trygg demokrati

KU

 

1075 av Ann-Sofie Alm (M)

Folkbildningsrådet

KrU

 

1076 av Ann-Sofie Alm (M)

Nolltolerans mot hederskulturens brott

AU

 

1077 av Lars Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist (båda S)

Rullande väghinder

TU

 

1078 av Camilla Brunsberg (M)

Elpriser

NU

 

1079 av Camilla Brunsberg (M)

Om straffrabatt och villkorlig frigivning för de som återgår till brott

JuU

 

1080 av Camilla Brunsberg (M)

Återinförande av riksdagens öppnande i Rikssalen

KU

 

1081 av Camilla Brunsberg (M)

Förenklande av bostadsbyggande i attraktiva strandnära lägen

MJU

 


1082 av Camilla Brunsberg (M)

Fler lärlingsutbildningar som leder till yrkesexamen

UbU

 

1083 av Gustaf Göthberg m.fl. (M)

En moderniserad alkohollag

SoU

 

1084 av Jörgen Berglund (M)

Värdet av vattenkraftsproduktion

NU

 

1085 av Ida Drougge (M)

En effektiv offentlig förvaltning

FiU yrkande 1

KU yrkande 2, 6, 9

NU yrkande 3-5, 7-8

 

1086 av Ida Drougge (M)

Översyn av förtalslagstiftningen

JuU

 

1087 av Jan Ericson (M)

Sänkt förseningsavgift vid mindre skattebetalningar

SkU

 

1088 av Jan Ericson (M)

Utfasning av djurförsök

UbU

 

1089 av Alexandra Anstrell (M)

Sprinklers i Södra länken i Stockholm

TU

 

1090 av Alexandra Anstrell (M)

Handel med sälprodukter

NU

 

1091 av Alexandra Anstrell (M)

Frivillig sekretess för skyddsjaktsansökare

MJU

 


1092 av Alexandra Anstrell (M)

Det kommunala vetot vad gäller vindkraftsetableringar

MJU

 

1093 av Alexandra Anstrell m.fl. (M)

Idrottssveriges möjligheter att bedriva elitverksamhet för ungdomar

UbU

 

1094 av Alexandra Anstrell och Maria Stockhaus (båda M)

Polisens karriärmöjligheter

JuU

 

1095 av Alexandra Anstrell m.fl. (M)

Flickors frihet i Sverige

KU

 

1096 av Alexandra Anstrell och Mats Green (båda M)

Rätten att själv bestämma över sin kvarlåtenskap

CU

 

1097 av Alexandra Anstrell (M)

Hårdare tag mot huliganism

JuU

 

1098 av Ann-Sofie Alm (M)

Säkrare övningskörning

TU

 

1099 av Ann-Sofie Alm (M)

Säkrare trafik med A-traktorer

TU

 

1100 av Ann-Sofie Alm (M)

Dubbelspårig järnväg mellan Oslo och Göteborg

TU

 

1101 av Ann-Sofie Alm (M)

Svenskt flyg

TU

 

1102 av Ann-Sofie Alm (M)

Lex Rebecka

SoU

 

1103 av Ann-Sofie Alm (M)

Nedskräpning av haven

MJU

 

1104 av Ann-Sofie Alm (M)

Den svenska vargstammen

MJU

 

1105 av Ann-Sofie Alm (M)

All blåljuspersonal ska ha tjänstemannastatus

JuU

 

1106 av Ann-Sofie Alm (M)

Skärpt sexualbrottslag

JuU

 

1107 av Magnus Berntsson (KD)

Undervattensjakt

MJU

 

1108 av Magnus Jacobsson (KD)

Kriminalvården

JuU

 

1109 av Hans Eklind och Yusuf Aydin (båda KD)

Åtgärder för ett mer transparent skattesystem

SkU

 

1110 av Hans Eklind (KD)

Slopande av de fasta stegen i sjukförsäkringen

SfU

 

1111 av Hans Eklind (KD)

Eftersupning

JuU

 

1112 av Hans Eklind (KD)

UNRWA

UU

 

1113 av Roland Utbult (KD)

Skadeståndsansvar för kommunerna när barn vanvårdas

SoU

 

1114 av Ingemar Kihlström (KD)

Sista etappen av vägförbättrande ombyggnation av väg 181

TU

 

1115 av Ingemar Kihlström (KD)

Införande av registrering av testamenten och framtidsfullmakter

CU

 

1116 av Gudrun Brunegård (KD)

Swishtjänst för hela Europeiska unionen

FiU

 

1117 av Gudrun Brunegård (KD)

Förstärkning av barns rättsskydd mot olika former av sexuellt utnyttjande

JuU

 

1118 av Torsten Elofsson (KD)

Digitalisering

TU

 

1119 av Torsten Elofsson (KD)

Det kontantlösa samhället

FiU

 

1120 av Catarina Deremar m.fl. (C)

Nordiskt samarbete

UU yrkande 1-3, 7-10, 15, 17

TU yrkande 4-5

SkU yrkande 6

SoU yrkande 11, 16

NU yrkande 12

AU yrkande 14

UbU yrkande 13

 


1121 av Elisabeth Thand Ringqvist m.fl. (C)

Fler företag, fler jobb och stärkt konkurrenskraft i hela landet

NU yrkande 1, 6, 8-9, 11, 16-17, 19-23, 25, 27, 29, 34, 36

FiU yrkande 2-4, 10, 12-14, 26, 30, 32, 38, 40

SfU yrkande 5

AU yrkande 7

UbU yrkande 15, 24, 35

SkU yrkande 18

KU yrkande 28, 31

SoU yrkande 33

TU yrkande 37, 39

 

1122 av Elisabeth Thand Ringqvist m.fl. (C)

Regelförenkling för bättre styrning och service och ökat företagande

KU yrkande 1, 3, 9, 11

NU yrkande 2, 4-8, 10, 13, 16, 18-19

AU yrkande 12

CU yrkande 14-15, 17

 

1123 av Elisabeth Thand Ringqvist m.fl. (C)

Den svenska basindustrin

NU yrkande 1, 11-18, 20, 26

UbU yrkande 2

TU yrkande 3-10

JuU yrkande 19

MJU yrkande 21-25, 27-28

 

1124 av Elisabeth Thand Ringqvist m.fl. (C)

En hållbar besöksnäring

NU yrkande 1, 9, 12-14, 21-24

TU yrkande 2, 11, 18, 20

SkU yrkande 3, 10

SoU yrkande 4, 6

JuU yrkande 5, 8

FiU yrkande 7

MJU yrkande 15-16

CU yrkande 17

UbU yrkande 19

 

1125 av Lawen Redar (S)

Politik för Sveriges arbetarkvinnor

AU

 

1126 av Mattias Vepsä och Lawen Redar (båda S)

Lobbyistlagstiftning

KU

 

1127 av Mats Wiking (S)

Producentavgift på andelen socker i sockersötade drycker

SkU

 

1129 av Richard Jomshof (SD)

Nationell djurskyddspolis

JuU

 

1130 av Richard Jomshof (SD)

Krafttag mot det illegala gatuspelet

KrU

 

1131 av Richard Jomshof (SD)

Slöjförbud i den svenska för- och grundskolan

KU

 

1132 av Richard Jomshof (SD)

Avveckling av svensk minknäring

MJU

 

1133 av Richard Jomshof (SD)

Förbud mot halal- och koscherslakt

MJU yrkande 1-3, 5

FiU yrkande 4

 

1134 av Richard Jomshof (SD)

Förbud mot icke-medicinsk omskärelse

SoU

 

1136 av Richard Jomshof (SD)

Förbud mot muslimska friskolor

UbU

 

1137 av David Perez och Dennis Dioukarev (båda SD)

Aktiemarknaden

FiU

 


1138 av David Perez (SD)

Motion om maxtak för personbilar

TU

 

1139 av David Perez (SD)

Gemensam databas för besiktigade fordon inom EU

TU

 

1140 av David Perez (SD)

Konservering av fornminnen för framtida generationer

KrU

 

1141 av Linda Lindberg m.fl. (SD)

En tillgänglig sjukvård i världsklass

SoU yrkande 1-4, 6-19

UbU yrkande 5

 

1142 av Jonas Andersson m.fl. (SD)

Spelmarknadspolitik

KrU

 

1143 av Angelika Bengtsson m.fl. (SD)

Idrottspolitiska frågor

KrU yrkande 1-13, 15-18, 20, 22

SkU yrkande 14

MJU yrkande 19

JuU yrkande 21

 

1144 av Per Söderlund (SD)

Vargfrågor

JuU

 

1145 av Per Söderlund (SD)

Jakt på vildsvin

MJU

 

1146 av Per Söderlund m.fl. (SD)

Flytt av fordon

TU

 


1147 av Clara Aranda m.fl. (SD)

Krafttag mot välfärdsbrottslighet och felaktiga utbetalningar

SfU yrkande 1-3, 5

KU yrkande 4

 

1148 av Clara Aranda m.fl. (SD)

En tryggare merkostnadsersättning och anhörigstöd

SfU

 

1149 av Clara Aranda m.fl. (SD)

En trygg och värdig pension

SfU

 

1150 av Angelika Bengtsson (SD)

Tillståndsplikt för utförande av laserbehandling

SoU

 

1151 av Clara Aranda m.fl. (SD)

En trygg och human sjukförsäkring med individen i centrum

SfU yrkande 1-13, 16-36

SoU yrkande 14-15

 

1152 av Mona Olin m.fl. (SD)

En trygg familjepolitik med barnet i centrum

AU yrkande 1

SfU yrkande 2-19, 21-25

SoU yrkande 20

 

1153 av Julia Kronlid m.fl. (SD)

En arbetsskadeförsäkring i behov av förändring

SfU yrkande 1-2

AU yrkande 3

 

1154 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Fast förbindelse Göteborg–Öckerö

TU

 


1155 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Brukaravgifter i stället för trängselskatt

TU

 

1156 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Förbifart Göteborg

TU

 

1157 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Göteborg som experimentstad för ny teknik

NU

 

1158 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Kryssningskaj vid Röda Sten

TU

 

1159 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Muddring av farleden till Fiskebäckshamn

TU

 

1160 av Per-Arne Håkansson (S)

Ökad satsning på cybersäkerhet

FöU

 

1161 av Joakim Järrebring (S)

Skydd för personliga data

KU

 

1162 av Joakim Järrebring (S)

Nationella mål för jämlikhet

FiU

 

1163 av Joakim Järrebring (S)

En skattereform för ökad jämlikhet

SkU

 

1164 av Joakim Järrebring (S)

Förstärkt skydd för personuppgifter

KU

 

1165 av Anna-Belle Strömberg och Peder Björk (båda S)

Yrkeshögskoleutbildningar

UbU

 

1166 av Leif Nysmed och Lars Mejern Larsson (båda S)

Tryggare anställningar och en hållbar arbetsmiljö

AU

 

1167 av Lars Isacsson m.fl. (S)

Hela Sverige ska växa och utvecklas

NU

 

1168 av Per-Arne Håkansson (S)

Producentavgift för sockersötade drycker

SkU

 

1169 av Per-Arne Håkansson och Rose-Marie Carlsson (båda S)

Skånes Dansteaters potential som nationell institution för dans

KrU

 

1170 av Monica Haider (S)

Ett samlat ansvar för vatten

CU

 

1171 av Monica Haider (S)

Progressiva böter vid fortkörning

JuU

 

1172 av Monica Haider (S)

En samlad klövviltsförvaltning

MJU

 

1173 av Monica Haider (S)

Utred behörighetskrav för lätt mc

TU

 

1174 av Marianne Fundahn och Per-Arne Håkansson (båda S)

Nationellt stöd för infrastruktur av riksintresse

TU

1175 av Dennis Dioukarev och Jimmy Ståhl (båda SD)

Kroppskameror för ökad trygghet

JuU

 

1176 av Olle Thorell m.fl. (S)

Bergslagspendeln

TU

 

1177 av Olle Thorell och Lena Johansson (båda S)

Inga nya stupstockar i sjukförsäkringen

SfU

 

1178 av Eva Lindh och Johanna Haraldsson (båda S)

Rot och rut utomlands

SkU

 

1179 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Ökad polisiär närvaro

JuU

 

1180 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Enhetlig skatt vid förvärvsinkomst

SkU

 

1181 av Inga-Lill Sjöblom och Ardalan Shekarabi (båda S)

Den kyrkoantikvariska ersättningen

KrU

 

1182 av Peder Björk och Peter Hedberg (båda S)

Begränsning av bemanningsföretagen i vården

SoU

 

1183 av Malin Larsson och Peder Björk (båda S)

Introduktionsstöd för nya elektrobränslen

NU

 

1184 av Mattias Ottosson m.fl. (S)

Ordningsvakter

JuU

1185 av Olle Thorell och Lena Johansson (båda S)

Ett nytt karensavdrag för vanliga löntagare

SfU

 

1186 av Olle Thorell och Sofie Eriksson (båda S)

Om Strömsholms kanal

TU

 

1187 av Hans Ekström (S)

Översyn av parkeringslagstiftningen

TU

 

1188 av Anna Wallentheim m.fl. (S)

Internationell solidaritet – en stark röst för hbtq-plus-personers rättigheter

UU yrkande 1-4

AU yrkande 5

CU yrkande 6

 

1189 av Teresa Carvalho och Johanna Haraldsson (båda S)

Barnomsorg på obekväm arbetstid

UbU

 

1190 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Strategiska Östersjöhamnar

TU

 

1191 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Ungdomsförbund i skolan

UbU

 

1192 av Teresa Carvalho (S)

Fler vägar till jobb och bättre studiefinansiering

UbU

 

1193 av Teresa Carvalho och Fredrik Lundh Sammeli (båda S)

Långsiktiga förutsättningar för science parks

NU

 


1194 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Ett demokratiskt statsskick

KU

 

1195 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Begränsad arbetskraftsinvandring och arbetsmarknadsprövning

SfU

 

1196 av Mirja Räihä (S)

Initiativ Gryning

JuU

 

1197 av Peter Hedberg och Peder Björk (båda S)

En aktiv arbetsmarknadspolitik i hela landet

AU

 

1198 av Åsa Karlsson och Helén Pettersson (båda S)

Tillgång till internet i riksnormen för försörjningsstöd

SoU

 

1199 av Åsa Karlsson och Helén Pettersson (båda S)

Digitala fakturor

FiU

 

1200 av Malin Larsson och Peder Björk (båda S)

Utvecklingskraft över hela landet – universitetens särskilt avsatta medel för innovationskontor

UbU

 

1201 av Anna-Belle Strömberg och Peder Björk (båda S)

Översyn av statsbidraget för habiliteringsersättning

SoU

 

1202 av Mattias Ottosson m.fl. (S)

Livsmedelsstrategi

FöU

 

1203 av Mattias Ottosson m.fl. (S)

Mängdrabatt

JuU

 

1204 av Lena Johansson (S)

Tågstopp Finslätten, Västerås, Västmanland

TU

 

1205 av Marie-Louise Hänel Sandström (M)

Att synliggöra osynliga skatter

SkU

 

1206 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Export av snus i Europeiska unionen

NU

 

1207 av Josefin Malmqvist (M)

Redovisning av skattepengar

SkU

 

1208 av Peter Ollén m.fl. (M)

Livskraftig skånsk landsbygd

MJU yrkande 1-3

NU yrkande 4-5

 

1209 av Beatrice Timgren (SD)

Programmering som ett eget obligatoriskt ämne

UbU

 

1210 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 15 Studiestöd

UbU

 

1211 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 3 Skatt, tull och exekution

SkU

 

1212 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 26 Statsskuldsräntor m.m.

FiU

 

1213 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 25 Allmänna bidrag till kommuner

FiU

1214 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Åtgärder för de nationella minoriteterna och minoritetsspråken

KU yrkande 1, 3-7

AU yrkande 2

KrU yrkande 8-10

UbU yrkande 11-13

 

1215 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Bostadspolitik, planering och byggande

CU yrkande 1-9, 11-16, 19

SkU yrkande 10

SoU yrkande 17-18, 20-21

 

1216 av Jessica Wetterling m.fl. (V)

Ett modernt och demokratiskt statsskick

KU yrkande 1-3

FöU yrkande 4

 

1217 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Åtgärder med syfte att stoppa våldskulturen

AU yrkande 1

JuU yrkande 2-21, 24

CU yrkande 22

SoU yrkande 23

UbU yrkande 25

 

1218 av Aron Emilsson (SD)

Hållbart och livskraftigt fiske i Östersjön

MJU

 

1219 av Aron Emilsson (SD)

Förvaltning av fäbodmiljöer

KrU

 

1220 av Aron Emilsson (SD)

Restriktivitet vid exploatering av vindkraft i skärgårdar

MJU

 

1221 av Aron Emilsson (SD)

Ökad jakt på skarv

MJU

 


1222 av Aron Emilsson (SD)

Gammelskog för kvalitetsvirke

MJU

 

1223 av Aron Emilsson (SD)

Vindkraft i fjällmiljö

MJU

 

1224 av Vasiliki Tsouplaki m.fl. (V)

Idrottspolitiska frågor

CU yrkande 1

KrU yrkande 2-5

TU yrkande 6-7

SfU yrkande 8

UbU yrkande 9-10

 

1225 av Lotta Johnsson Fornarve m.fl. (V)

Biståndsbudgeten

UU

 

1226 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Vissa kulturpolitiska frågor

KrU yrkande 1, 4-12

UbU yrkande 2-3

 

1227 av Isabell Mixter m.fl. (V)

Ekonomisk familjepolitik

SfU yrkande 1-7, 9-15

AU yrkande 8

 

1228 av Ida Gabrielsson m.fl. (V)

En fungerande sjukförsäkring

SfU yrkande 1-9, 11-19, 21-29

AU yrkande 10, 20

 

1229 av Karin Rågsjö m.fl. (V)

En förbättrad och jämlik barnhälsa

SoU

 

1230 av Tony Haddou m.fl. (V)

Svensk flyktingpolitik

SfU yrkande 1-18, 20-23

AU yrkande 19, 25

UbU yrkande 24

 

1231 av Lorena Delgado Varas m.fl. (V)

Ett hållbart småföretagande

AU yrkande 1, 3-4

NU yrkande 2, 7-8, 11

SfU yrkande 5-6

CU yrkande 9-10

 

1232 av Maj Karlsson m.fl. (V)

En funktionsrättspolitik för trygghet och delaktighet

SoU yrkande 1, 5, 7-21, 24, 26-27

JuU yrkande 2

KU yrkande 3

AU yrkande 4

FiU yrkande 6

FöU yrkande 22-23

KrU yrkande 25

 

1233 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Transporteffektivt och hållbart samhälle

TU yrkande 1-6, 8-11, 14-17, 19, 22, 25-29

SkU yrkande 7, 12-13, 18, 21

NU yrkande 20, 23-24

 

1234 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

En hälso- och sjukvård för jämlikhet och jämställdhet i hela landet

SoU yrkande 1-25

KU yrkande 26

 

1235 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Omställning till förnybar energiförsörjning

NU yrkande 1-6, 8, 10-22

MJU yrkande 7

FöU yrkande 9

 

1236 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn

SfU

 

1237 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 8 Migration

SfU

 


1238 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning

UbU

 

1239 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 18 Samhällsplanering, bostadsförsörjning och byggande samt konsumentpolitik

CU

 

1240 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 20 Allmän miljö- och naturvård

MJU

 

1241 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 23 Areella näringar, landsbygd och livsmedel

MJU

 

1242 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 4 Rättsväsendet

JuU

 

1243 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 14 Arbetsmarknad och arbetsliv

AU

 

1244 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 2 Samhällsekonomi och finansförvaltning

FiU

 

1245 av Ciczie Weidby m.fl. (V)

Ordning och reda på arbetsmarknaden

AU yrkande 1-5, 9-12, 14-15, 18, 25-33

SkU yrkande 6-8, 13, 16-17, 34

FiU yrkande 19-23

SfU yrkande 24

 


1246 av Kajsa Fredholm m.fl. (V)

Hållbart skogsbruk för biologisk mångfald och klimatet

MJU yrkande 1-22

NU yrkande 23

 

1247 av Kajsa Fredholm m.fl. (V)

Minskad övergödning

MJU

 

1248 av Kajsa Fredholm m.fl. (V)

Djurskydd

MJU yrkande 1-17, 19-20

UbU yrkande 18

 

1249 av Malcolm Momodou Jallow m.fl. (V)

Hyresrätt och allmännytta

CU yrkande 1-4, 6, 8-22, 24-34

FöU yrkande 5

SkU yrkande 7

FiU yrkande 23

 

1250 av Jessica Wetterling m.fl. (V)

Riksdagsledamöternas arvoden

KU

 

1251 av Rebecka Le Moine och Marielle Lahti (båda MP)

Förvildat Sverige

MJU

 

1252 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Inkludering av de vilda djuren i djurskyddslagen

MJU

 

1253 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Värna Vättern

CU yrkande 1

FöU yrkande 2

NU yrkande 3

 

1254 av Daniel Helldén (MP)

Matbudens användning av mopeder

TU

 

1255 av Camilla Hansén och Amanda Lind (båda MP)

Idéburna skolor och pedagogisk mångfald

UbU

 

1256 av Camilla Hansén m.fl. (MP)

Möjlighet för fler att åka tåg i Mälardalen och Värmland

TU

 

1257 av Camilla Hansén m.fl. (MP)

Förbud mot utvinning ur alunskiffer

NU

 

1258 av Camilla Hansén m.fl. (MP)

Mer kunskap om miljö, hållbarhet och biologisk mångfald i skolan

UbU

 

1259 av Janine Alm Ericson m.fl. (MP)

Självbestämmande i livets slutskede – utred förutsättningarna för aktiv dödshjälp

SoU

 

1260 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Förbud mot hållande av elefanter, stora kattdjur och delfiner på djurparker

MJU

 

1261 av Markus Wiechel och Björn Söder (båda SD)

Granskning av svenskarnas användning av känslig teknik

FöU

 

1262 av Markus Wiechel och Björn Söder (båda SD)

Ökat stöd för veteraner

FöU

 

1263 av Markus Wiechel (SD)

Nationellt register för parkeringstillstånd för personer med nedsatt rörelseförmåga

TU

 


1264 av Markus Wiechel (SD)

Kunskaps- och säkerhetskrav för framförandet av vissa fritidsbåtar

TU

 

1265 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Löpande och transparent redovisning av korruptionsärenden vid svenska utrikesmyndigheter

KU

 

1266 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Förtroendevaldas närvaro och arvodessystemet

KU

 

1267 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Ökad transparens i utskott och tydliggörande av handlingar

KU

 

1268 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

En levande och välmående skärgård

MJU

 

1269 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Utökade handelsförbindelser och utbyte med Taiwan

NU yrkande 1-2

TU yrkande 3

 

1270 av Jörgen Grubb (SD)

Kontroll av utgående gods, fordon och transporter

SkU

 

1271 av Jörgen Grubb (SD)

Ny landsväg för lastbil, sträckan Malmö–Helsingborg

TU

 


1272 av Jörgen Grubb (SD)

Förarbevis för övriga motordrivna fordon

TU

 

1273 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering

AU

 

1274 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 17 Kultur, medier, trossamfund och fritid

KrU

 

1275 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 19 Regional utveckling

NU

 

1276 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 24 Näringsliv

NU

 

1277 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 5 Internationell samverkan

UU

 

1278 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd

UU

 

1279 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 22 Kommunikationer

TU

 

1280 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 21 Energi

NU

 

1281 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg

SoU

 


1282 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning

SfU

 

1283 av Ida Gabrielsson m.fl. (V)

Pensionssystemet

SfU yrkande 1-15

SkU yrkande 16

 

1284 av Angelica Lundberg (SD)

Barnsäkerhet i bil

TU

 

1285 av Aylin Fazelian (S)

Kriminalisering av oskuldsoperationer

JuU

 

1286 av Adrian Magnusson (S)

Bemanningsföretagens effekter på den svenska sjukvården

SoU

 

1287 av Adrian Magnusson (S)

Certifiering och regelverk för begravningsbranschen

NU

 

1288 av Anna Vikström och Mathias Tegnér (båda S)

Lagstiftning om ekocid

UU

 

1289 av Sanna Backeskog och Sanne Lennström (båda S)

Riktlinjer om chefsutbildning för bättre äldreomsorg

SoU

 

1290 av Sanne Lennström m.fl. (S)

Bekämpning av översvämningsmyggen vid nedre Dalälven

MJU

 


1291 av Sanna Backeskog och Jim Svensk Larm (båda S)

Borttagande av den övre åldersgränsen för mammografi

SoU

 

1292 av Sanna Backeskog m.fl. (S)

Demokratisk kontroll för jämlik tandvård

SoU

 

1293 av Sanna Backeskog m.fl. (S)

Minkarnas rätt till ett gott liv

MJU

 

1294 av Sanna Backeskog m.fl. (S)

Översyn av äldre lagar med hänsyn till barnkonventionen

SfU

 

1295 av Sanna Backeskog (S)

För jämställda villkor – arbetsskor till omsorgs- och förskolepersonal

AU

 

1296 av Leonid Yurkovskiy (SD)

Krav på kontanthantering

FiU

 

1297 av Sanna Backeskog och Linnéa Wickman (båda S)

Översyn av skattesystemet för ökad jämlikhet och starkare välfärd

SkU

 

1298 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

Infrastrukturinvesteringar i hela landet

TU

 

1299 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

En rättvis väg genom krisen – Vänsterpartiets budgetmotion för 2023

FiU

 

1300 av Åsa Eriksson m.fl. (S)

Ansvarsfullt producerad palmolja

MJU

1301 av Inga-Lill Sjöblom m.fl. (S)

Regelverk kring blodgivning

SoU

 

1302 av Åsa Eriksson m.fl. (S)

Den ökande hemlösheten

SoU

 

1303 av Åsa Eriksson m.fl. (S)

Regional utveckling

FiU

 

1304 av Åsa Eriksson m.fl. (S)

Inga dödsfall på jobbet

AU

 

1305 av Marianne Fundahn (S)

Forskning om och behandling av lipödem

SoU

 

1306 av Niklas Karlsson m.fl. (S)

Förköpslagen

CU

 

1307 av Ida Ekeroth Clausson (S)

Samordning av infrastrukturen i Skaraborg

TU

 

1308 av Ida Ekeroth Clausson och Marcus Andersson (båda S)

Järnväg genom Skaraborg

TU

 

1309 av Alexandra Völker (S)

Nationella riktlinjer för förlossningsvården

SoU

 

1310 av Alexandra Völker (S)

Samordnad vård för personer med sällsynta hälsotillstånd

SoU

 


1311 av Alexandra Völker och Azadeh Rojhan (båda S)

Kvinnor som lever under hot

SkU yrkande 1

SoU yrkande 2

CU yrkande 3-5

 

1312 av Mathias Tegnér (S)

Rätten till abort

SoU yrkande 1-2

UU yrkande 3

 

1313 av Mathias Tegnér (S)

Klimatperspektiv i finanspolitiken

FiU

 

1314 av Mathias Tegnér och Markus Kallifatides (båda S)

En grön investeringsbank

FiU

 

1315 av Aylin Fazelian (S)

Kriminalisering av kontrollerande beteenden och psykisk misshandel

JuU

 

1316 av Aylin Fazelian (S)

Stärkning av polisens förebyggande arbete

JuU

 

1317 av Aylin Fazelian (S)

Feministisk utrikespolitik

UU

 

1318 av Aylin Fazelian (S)

Sveriges klimatpolitik

MJU

 

1319 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

Jämlik välfärd i hela landet

FiU

 


1320 av Jytte Guteland och Sofia Skönnbrink (båda S)

Plan för att fasa ut djurförsöken inom forskning och utbildning

UbU

 

1321 av Staffan Eklöf (SD)

Modernisering av regler för A-traktorer

TU

 

1322 av Staffan Eklöf (SD)

Färdigställande av riksväg 40 till dubbelfilig väg

TU

 

1323 av Staffan Eklöf (SD)

Översyn av färdtjänsten

TU

 

1324 av Alexandra Völker (S)

Nationella riktlinjer för vård och behandling av barn och unga vid psykisk ohälsa

SoU

 

1325 av Carita Boulwén och Johnny Svedin (båda SD)

Ökad säkerhet på tågperrongerna

TU

 

1326 av Carita Boulwén (SD)

Teckenspråk

KU yrkande 1

KrU yrkande 2

UbU yrkande 3

 

1327 av Lars Isacsson och Peter Hultqvist (båda S)

Kraftvärme

SkU

 

1328 av Linnéa Wickman och Anna Wallentheim (båda S)

Stärkt rätt till en rökfri boendemiljö

CU

 


1329 av Anna Wallentheim (S)

Ätstörningsvården

SoU

 

1330 av Jim Svensk Larm m.fl. (S)

Förbud mot vinstuttag ur svensk skola

UbU

 

1331 av Jim Svensk Larm m.fl. (S)

Återinförande av avdragsrätten för fackföreningsavgift

SkU

 

1332 av Ida Ekeroth Clausson och Sanna Backeskog (båda S)

Demokratisk kontroll av skolor

UbU

 

1333 av Matilda Ernkrans och Karin Sundin (båda S)

Bostadsbyggande i hela landet

CU

 

1334 av Karin Sundin m.fl. (S)

Sjukersättning

SfU

 

1335 av Joakim Sandell m.fl. (S)

En reglerad arbetskraftsinvandring

SfU

 

1336 av Mats Wiking (S)

Undernäring bland äldre

SoU

 

1337 av Mats Wiking (S)

Trafikljusstyrning för utryckningsfordon

TU

 

1338 av Linnéa Wickman (S)

Skärpta hållbarhetskrav på AP-fonderna

SfU

 


1339 av Amalia Rud Pedersen och Adrian Magnusson (båda S)

Bostadssituationen för studenter

CU yrkande 1, 3-4

UbU yrkande 2

 

1340 av Lars Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist (båda S)

Elpriser

NU

 

1341 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

Riskkapital och bankkontor på landsbygden

NU

 

1342 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

Bredband i hela Sverige

TU

 

1343 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

Statliga servicekontor i hela Sverige

KU

 

1344 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

Likvärdighet i hela landet

NU

 

1345 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

PR-byråer och konsulter i riksdagen

KU

 

1346 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

Säkerhet i drift och underhåll av elnät

NU

 

1347 av Lars Isacsson m.fl. (S)

Infrastrukturmotion Dalarna

TU

 

1348 av Lars Isacsson och Sofie Eriksson (båda S)

Norrland som Sveriges och EU:s tillväxtzon

NU

 


1349 av Sofie Eriksson m.fl. (S)

Statlig identifieringstjänst

TU

 

1350 av Sofie Eriksson m.fl. (S)

Stärkt kompensation till den lokala bygden vid vindkraftsutbyggnad

NU

 

1351 av Sofie Eriksson m.fl. (S)

Älvdalska

UbU

 

1352 av Sofie Eriksson m.fl. (S)

Ödrift

NU

 

1353 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

Jämlik fördelning av högre utbildning över hela landet

UbU

 

1354 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

Stärkt skydd för Natura 2000-områden

MJU

 

1355 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

Avskaffat karensavdrag

SfU

 

1356 av Kristoffer Lindberg m.fl. (S)

En stark arbetslöshetsförsäkring

AU

 

1357 av Joakim Sandell (S)

Förtydligande av vallagen

KU

 

1358 av Sanne Lennström och Sofia Skönnbrink (båda S)

Stärkt förlossningsvård

SoU

 

1359 av Joakim Sandell m.fl. (S)

Avgiftsfritt TBE-vaccin för barn

SoU

1360 av Joakim Sandell m.fl. (S)

Energipolitik för hela landet

NU

 

1361 av Sanne Lennström och Sofia Skönnbrink (båda S)

Åtgärder för att förhindra utbredning av livmoderhalscancer

SoU

 

1362 av Mikael Dahlqvist m.fl. (S)

Arbetsmarknadspolitiska insatser i form av utbildningar

AU

 

1363 av Cecilia Engström (KD)

Effektmål för innovationer

UbU yrkande 1

NU yrkande 2

 

1364 av Roland Utbult (KD)

Näringslivets sponsring av kultur

SkU

 

1365 av Lili André (KD)

Erkännande av e-sport som sport

KrU

 

1366 av Mikael Oscarsson och Magnus Oscarsson (båda KD)

En ny svensk Israelpolitik

UU yrkande 1, 4-8

KU yrkande 2

KrU yrkande 3

 

1367 av Dan Hovskär (KD)

Begravningsverksamhet

KU

 

1368 av Johan Andersson (S)

Överväga ett starkare skydd för Vätterns vatten

CU

 


1369 av Åsa Eriksson m.fl. (S)

Åtgärder för att bryta segregationen

AU

 

1370 av Rose-Marie Carlsson och Jamal El-Haj (båda S)

Krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling

AU

 

1371 av Per-Arne Håkansson m.fl. (S)

Utbyggnad av järnvägen Skånebanan till dubbelspår Helsingborg–Hässleholm–Kristianstad

TU

 

1372 av Anna Wallentheim (S)

Regnbågsblod

SoU

 

1373 av Anna Wallentheim (S)

Barns rätt till frihet från alkoholreklam på sociala medier

SoU

 

1374 av Anna Wallentheim (S)

Färdtjänst till och från idrottsträning

TU

 

1375 av Linnéa Wickman m.fl. (S)

Den demokratiska kontrollen över bilbesiktningen

TU

 

1376 av Linnéa Wickman m.fl. (S)

En nationell hjälpmedelsstrategi

SoU

 

1377 av Linnéa Wickman m.fl. (S)

Högkostnadsskydd inom tandvården

SoU

 

1378 av Linnéa Wickman m.fl. (S)

Stärkt kunskap om kvinnors hälsa och kvinnorelaterade sjukdomar

UbU

1379 av Joakim Sandell (S)

En offensiv storstadspolitik

AU

 

1380 av Niklas Karlsson och Joakim Sandell (båda S)

Skydd för gemensam egendom

KU

 

1381 av Magnus Jacobsson (KD)

Stopp för hädelselagar och dödsstraff för konvertiter

UU

 

1382 av Magnus Jacobsson (KD)

Utvärdering av Migrationsverkets hantering av asylsökande afghaner

SfU

 

1383 av Patrik Jönsson (SD)

Slopat fribelopp

UbU

 

1384 av Patrik Jönsson (SD)

Modernisering av regelverket för uppkörning på motorcykel

TU

 

1385 av Patrik Jönsson (SD)

Räntetak för effektiv ränta gentemot låntagare

CU

 

1386 av Patrik Jönsson (SD)

Ny trafikplats vid Boråstorpet riksväg 40

TU

 

1387 av Patrik Jönsson m.fl. (SD)

Ett paket för Skåne – en utbyggd skånsk infrastruktur för framtiden

TU

 

1388 av Patrik Jönsson (SD)

Infrastrukturen kring Ystad hamn och E65

TU

 


1389 av Patrik Jönsson (SD)

Gör E6 genom Skåne sexfilig

TU

 

1390 av Ingemar Kihlström (KD)

Begränsning av myndigheters offentliggörande och försäljning av personuppgifter

KU

 

1391 av Ingemar Kihlström (KD)

Flytt av Sveriges ambassad i Israel till Jerusalem

KU

 

1392 av Ingemar Kihlström (KD)

Förföljelse av kristna minoriteter

UU

 

1393 av Ingemar Kihlström och Magnus Oscarsson (båda KD)

Erkännande av Somaliland som en självständig stat

UU

 

1394 av Mathias Bengtsson (KD)

Upprustning av Västerdalsbanan

TU

 

1395 av Mathias Bengtsson (KD)

Ökad polisnärvaro på landsbygden

JuU

 

1396 av Mathias Bengtsson (KD)

Journalinformation knuten till patienten, inte till regionerna

SoU

 

1397 av Mathias Bengtsson (KD)

En flexibel föräldraförsäkring

SfU

 

1398 av Mathias Bengtsson (KD)

En samlad socialförsäkringsmyndighet

SfU

 

1399 av Marie-Louise Hänel Sandström m.fl. (M)

Att minska den antimikrobiella resistensen nationellt och internationellt

SoU

 

1400 av Josefin Malmqvist (M)

Stoppat stöd till dem som vistas olagligt i landet

SoU

 

1401 av Marie-Louise Hänel Sandström (M)

Ofrivillig ensamhet och isolering

SoU

 

1402 av Marie-Louise Hänel Sandström (M)

Tydligare krav på redovisning av innehållet i livsmedel

MJU

 

1403 av Camilla Brodin och Cecilia Engström (båda KD)

Kulturskola i hela landet

UbU

 

1404 av Malin Höglund och Crister Carlsson (båda M)

Tillsyn inom servicenäringen

FiU

 

1405 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Anslutning av Gotland till stamnätet för el

NU

 

1406 av Josefin Malmqvist m.fl. (M)

Reformer för ökad tillväxt i Stockholmsregio­nen

NU yrkande 1, 6

SkU yrkande 2, 8

SoU yrkande 3

SfU yrkande 4-5

UbU yrkande 7, 9

CU yrkande 10-12

TU yrkande 13

 


1407 av Josefin Malmqvist (M)

Begränsning av rätten till tolk

KU

 

1408 av Josefin Malmqvist (M)

Reformering av socialtjänstlagen

SoU

 

1409 av Josefin Malmqvist (M)

Avskaffande av strandskyddet

MJU

 

1410 av Josefin Malmqvist (M)

Skärpta insatser mot bidragsfusk

SoU yrkande 1-3, 5

JuU yrkande 4

 

1411 av Johan Hultberg (M)

Åtgärder för ett mer hållbart och konkurrenskraftigt yrkesfiske

MJU yrkande 1-13, 15

NU yrkande 14

 

1412 av Peter Ollén (M)

Gemensamt it-system i vården

SoU

 

1413 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Gotlandstrafiken

TU

 

1414 av Noria Manouchi m.fl. (M)

Nationell Öresundsagenda

UU

 

1415 av Josefin Malmqvist (M)

Lika för alla på bostadsmarknaden

AU

 

1416 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

En svensk ö-politik

NU

 


1417 av Ann-Christine From Utterstedt och Eric Westroth (båda SD)

Produktionsomställning vid samhällskris

SoU

 

1418 av Michael Rubbestad (SD)

Avlivning av djur enligt djurskyddslagen (2018:1192)

MJU

 

1419 av Michael Rubbestad (SD)

Tillgängliggörande av bortglömda byggnader av historisk betydelse

KrU

 

1420 av Jonas Andersson (SD)

Skarven i Roxen

MJU

 

1421 av Mats Wiking (S)

Stärkt familjerådgivning

SoU

 

1422 av Adnan Dibrani m.fl. (S)

Problematiken med att palmolja används i Sverige i så stor utsträckning i livsmedel och kemisk-tekniska produkter

MJU

 

1423 av Ingela Nylund Watz m.fl. (S)

Sopdumpning

MJU

 

1424 av Adnan Dibrani och Jennie Nilsson (båda S)

Energi

NU

 

1425 av Ingela Nylund Watz m.fl. (S)

EBO

SfU

 

1426 av Adnan Dibrani (S)

Viseringsfrihet för befolkningen i Kosovo

SfU

 

1427 av Sanna Backeskog m.fl. (S)

Stärkt anhörigstöd för föräldrar till funktionsnedsatta barn

SoU

 

1428 av Anna-Caren Sätherberg m.fl. (S)

Besöksnäringen som motor för svenskt välstånd

NU

 

1429 av Adnan Dibrani och Jennie Nilsson (båda S)

Vägarna kring Ullared

TU

 

1430 av Adnan Dibrani och Jennie Nilsson (båda S)

Myndigheter till Halland

NU

 

1431 av Adnan Dibrani (S)

Kosovos medborgarskap

SkU

 

1432 av Denis Begic m.fl. (S)

Kommunernas möjlighet att påverka etablering av friskolor

UbU

 

1433 av Louise Thunström och Sofia Skönnbrink (båda S)

Slopad övre åldersgräns för cellprovtagning och mammografi

SoU

 

1434 av Louise Thunström och Paula Holmqvist (båda S)

Höjd ambition på fritidshemmen

UbU

 

1435 av Tomas Eneroth (S)

Utökad trålgräns

MJU

 


1436 av Monica Haider (S)

Ändra civilstånd

SkU

 

1437 av Monica Haider och Tomas Eneroth (båda S)

Återfallsförebyggande arbete

JuU

 

1438 av Monica Haider och Tomas Eneroth (båda S)

Beredskapslager för medicin och medicinsk utrustning

SoU

 

1439 av Monica Haider (S)

Förenklade regler för tillfälliga moduler

CU

 

1440 av Serkan Köse m.fl. (S)

Södertörns högskola

UbU

 

1441 av Serkan Köse m.fl. (S)

Fastställande av dagsböter

JuU

 

1442 av Aida Birinxhiku (S)

En skola utan vinstjakt

UbU

 

1443 av Adnan Dibrani (S)

Informationsplikt vid försäljning av kulturmärkta hus

CU

 

1444 av Zara Leghissa m.fl. (S)

Förbättrad statistik om förskola och fritis

UbU

 

1445 av Aida Birinxhiku (S)

Ett starkare integritetsskydd i arbetslivet

AU

 


1446 av Aida Birinxhiku (S)

Utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombud

AU

 

1447 av Isak From m.fl. (S)

Säkerställande av folkhögskolornas uppdrag

KrU

 

1448 av Adnan Dibrani m.fl. (S)

Ny reform av skattesystemet

SkU

 

1449 av Mattias Jonsson och Adnan Dibrani (båda S)

Skolans arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck

UbU

 

1450 av Adnan Dibrani (S)

Opinionsundersökning nära val

KU

 

1451 av Marielle Lahti (MP)

Nollvision för tågstrul i Sörmland

TU

 

1452 av Ulrika Westerlund och Annika Hirvonen (båda MP)

Nationell strategi för sällsynta diagnoser

SoU

 

1453 av Ulrika Westerlund och Nicklas Attefjord (båda MP)

Förändrad kommittéförordning med ett funk­tionsrättsperspektiv

KU

 

1454 av Katarina Luhr m.fl. (MP)

Cirkulärt byggande

CU

 

1455 av Jacob Risberg och Bassem Nasr (båda MP)

Fred i Palestina

UU

1456 av Ulrika Westerlund och Marielle Lahti (båda MP)

Händelseanalyser vid suicidförsök

SoU

 

1457 av Marielle Lahti och Nicklas Attefjord (båda MP)

Krav på solceller, solfångare och aktiva tak/väggar på byggnader

CU

 

1458 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Påskynda utbyggnad av dubbelspår längs Nya Ostkustbanan

TU

 

1459 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Mindre men bättre kött

MJU

 

1460 av Emma Berginger m.fl. (MP)

Värnande av Arktis

UU

 

1461 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Införande av jämlikhetsdata

AU

 

1462 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Fler fristäder och stärkt skydd för demokratins röstbärare

KrU yrkande 1

SfU yrkande 2

UU yrkande 3-4

 

1463 av Amanda Lind (MP)

Stärkt arbete för fler anläggningar för idrott och rörelse

KrU yrkande 1-2

CU yrkande 3-4

 

1464 av Emma Berginger (MP)

Avståndsbaserad skatt på lätt trafik

SkU

 


1465 av Emma Berginger m.fl. (MP)

Förbud mot kärnvapen och krav på Sveriges framtida Natomedlemskap

UU

 

1466 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Lagstiftning om bemannade skolbibliotek

UbU

 

1467 av Annika Hirvonen och Camilla Hansén (båda MP)

Sex- och samtyckeslyft för lärare

UbU

 

1468 av Janine Alm Ericson m.fl. (MP)

Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd

UU

 

1469 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Rätt till sfi för ukrainska flyktingar

UbU yrkande 1

AU yrkande 2-3

 

1470 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Civilsamhällets långsiktiga förutsättningar

KrU yrkande 1-2, 5-6

SkU yrkande 3-4

 

1471 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Barns och ungas tillgång till kultur

KrU yrkande 1-2, 4, 6

UbU yrkande 3, 5

 

1472 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Höjda ambitioner för svensk parasport

KrU

 

1473 av Amanda Lind m.fl. (MP)

En lagstadgad kulturskola

KrU yrkande 1-4

UbU yrkande 5

 


1474 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Politik för de nationella minoriteterna

UbU yrkande 1-2

KrU yrkande 3-6

KU yrkande 7-9, 11-17

AU yrkande 10

 

1475 av Petter Löberg (S)

Konfessionella inslag i skolan

UbU

 

1476 av Petter Löberg (S)

Nivågruppering och toppning inom barnidrotten

KrU

 

1477 av Petter Löberg (S)

Stärkning av barnkonventionens ställning

SoU

 

1478 av Petter Löberg (S)

Skapa en utställning

KU

 

1479 av Annette Rydell och Heléne Björklund (båda S)

Grundkrav på kollektivavtal

AU

 

1480 av Adnan Dibrani (S)

Möjligheten att ta CSN-lån för den som omskolar sig till yrkeschaufför

UbU

 

1481 av Mattias Jonsson och Adnan Dibrani (båda S)

Reglering av hummerfiske

MJU

 

1482 av Gunilla Svantorp m.fl. (S)

Bemanningsriktlinjer inom förskolan

UbU

 


1483 av Adnan Dibrani m.fl. (S)

Användning av moderna tester för prostatacancer

SoU

 

1484 av Aida Birinxhiku m.fl. (S)

Familje- och jourhem

SoU

 

1485 av Ingela Nylund Watz m.fl. (S)

Värnplikts- och civilpliktsutbildningar i Stockholms och Mälardalsregionen

FöU

 

1486 av Heléne Björklund och Adnan Dibrani (båda S)

Uppdrag åt TLV att fortsätta förhandla om läkemedelsföretagens prissättning

SoU

 

1487 av Adrian Magnusson m.fl. (S)

Destinationsutveckling av östra Skåne

NU

 

1488 av Marianne Fundahn m.fl. (S)

Kvalitet i vård och omsorg genom utbyggnad av vuxenutbildningen

UbU

 

1489 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 1 Rikets styrelse

KU

 

1491 av Carina Ståhl Herrstedt (SD)

Sjöfartsforskning

UbU

 

1492 av Bo Broman (SD)

Ökad skattetransparens

SkU

 

1493 av Bo Broman (SD)

Regelverk om tillåtet antal folkbokförda i en och samma bostad

SkU

 

1494 av Bo Broman (SD)

Portal för myndigheters tjänster och webbplatser

TU

 

1495 av Yusuf Aydin (KD)

Återuppbyggnad av Irak och Syrien

UU

 

1496 av Yusuf Aydin (KD)

Syrisk-ortodoxa kloster och kyrkor i Turkiet

KrU

 

1497 av Lili André (KD)

Skyddsjakt på säl och skarv

MJU yrkande 1-2

NU yrkande 3

 

1498 av Lili André (KD)

Stärkt narkotikaförebyggande arbete i Sverige

SoU

 

1499 av Lili André och Cecilia Engström (båda KD)

Barns och ungas psykiska hälsa

SoU yrkande 1, 3

UbU yrkande 2

 

1500 av Azadeh Rojhan m.fl. (S)

Utvecklingsländers makt över sin egen matproduktion och handel

UU

 

1501 av Joakim Järrebring och Petter Löberg (båda S)

En differentierad ölskatt för bättre konkurrens

SkU

 

1502 av Hanna Westerén (S)

Öläge

SoU

 

1503 av Hanna Westerén (S)

Grundlagsfäst public service

KU

 

1504 av Dzenan Cisija och Amalia Rud Pedersen (båda S)

Utbyggnad av hållbar elproduktion

NU

 

1505 av Johan Büser (S)

Delning av aska vid gravsättning

KU

 

1506 av Jim Svensk Larm m.fl. (S)

Barngruppernas storlek i förskolan

UbU

 

1507 av Sofia Amloh m.fl. (S)

Karensavdraget vid sjukdom

SfU

 

1508 av Larry Söder (KD)

Införande av tjänstemannaansvar

KU

 

1509 av Larry Söder (KD)

Dubblerat barnbidrag

SfU

 

1510 av Larry Söder (KD)

En granskning av public services opartiskhet

KU

 

1511 av Larry Söder (KD)

Omvänd skattskyldighet

SkU

 

1512 av Larry Söder (KD)

Översyn av momssatserna

SkU

 

1513 av Larry Söder (KD)

Ny elproduktion i elområde 3 och 4

NU

 

1514 av Larry Söder (KD)

Utvärdering av kemikalieskatten

SkU

 

1515 av Larry Söder (KD)

Myndighet i Halland

NU

 

1516 av Larry Söder (KD)

Ledsagning

SoU

 

1517 av Larry Söder (KD)

Synskadades rätt till färdtjänst

TU

 

1518 av Larry Söder (KD)

Stöd till folkparker

KrU

 

1519 av Gudrun Brunegård (KD)

Komplettering av lagen om nedskräpning

MJU

 

1520 av Gudrun Brunegård (KD)

Avancerad specialistsjuksköterska

SoU

 

1521 av Gudrun Brunegård (KD)

Tillkännagivande av mottagare av litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (Alma) i Astrid Lindgrens stad Vimmerby

KrU

 

1522 av Gudrun Brunegård (KD)

Inrättande av en nationell Astrid Lindgren-dag

KrU

 

1523 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

E18

TU

 

1524 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

Ett starkare Norden

FöU

 

1525 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

Vapenförvaring

JuU

1526 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

Strategi för mobiltelefonitäckning

TU

 

1527 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

Finnskogen som världsarv

KrU

 

1528 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

Oslo–Stockholm 2.55

TU

 

1529 av Kjell-Arne Ottosson (KD)

Vårdsamverkan över gränsen

SoU

 

1530 av Cecilia Engström (KD)

Hälsosamtal från 40 år för alla

SoU

 

1531 av Cecilia Engström (KD)

Permanent sommartid

TU

 

1532 av Hans Eklind (KD)

Avskaffad tvångskvotering i föräldraförsäkringen

SfU

 

1533 av Hans Eklind (KD)

Nationellt förbud mot böneutrop från religiösa byggnader

KU

 

1534 av Hans Eklind och Yusuf Aydin (båda KD)

Självförsörjningsmål

AU

 

1535 av Hans Eklind (KD)

Samma skatt på snus som nikotinpåsar

SkU

 


1536 av Bo Broman (SD)

Avskaffat krav på matservering för alkoholtillstånd

SoU

 

1537 av Zara Leghissa m.fl. (S)

Beredskapslager

SoU

 

1538 av Ida Karkiainen m.fl. (S)

Dubbelspår på Malmbanan

TU

 

1539 av Linus Sköld m.fl. (S)

Stärkta förutsättningar för nyindustrialisering

NU

 

1540 av Linus Sköld m.fl. (S)

Avståndet mellan stat och medborgare

KU

 

1541 av Linus Sköld (S)

Individualiserad föräldraförsäkring

SfU

 

1542 av Linus Sköld och Ida Karkiainen (båda S)

Alla barns tillgång till kulturskola

KrU yrkande 1

UbU yrkande 2

 

1543 av Linus Sköld m.fl. (S)

Vuxnas tillgång till bildning genom livet

KrU

 

1544 av Linus Sköld (S)

Beredskapsskatt

SkU

 

1545 av Linus Sköld m.fl. (S)

Särskilda parkeringstillstånd efter behov

TU

 

1546 av Patrik Björck (S)

Vargjakt

MJU

1547 av Patrik Björck och Marcus Andersson (båda S)

Högskolan i Skövde

UbU

 

1548 av Patrik Björck (S)

Förbud mot filtercigaretter

SoU

 

1549 av Per-Arne Håkansson (S)

En översyn av kulturhistoriska platser med större allmänt intresse

KrU

 

1550 av Mathias Tegnér och Jennie Nilsson (båda S)

Trygghet för företagare

SfU yrkande 1-2, 4

AU yrkande 3

UbU yrkande 5

 

1551 av Markus Selin och Mathias Tegnér (båda S)

Utvecklade företagsdata för ett starkare näringsliv

NU yrkande 1

FiU yrkande 2

 

1552 av Gustaf Lantz och Petter Löberg (båda S)

Skärpt kontroll av lobbyister som verkar gentemot riksdagsledamöter

KU

 

1553 av Gustaf Lantz och Petter Löberg (båda S)

Missbruk av förtroendevaldas ersättningar

KU

 

1554 av Azadeh Rojhan m.fl. (S)

Främjande av tillkomsten av personalägda företag

NU

 


1555 av Per-Arne Håkansson m.fl. (S)

Främjande av religionsdialog

AU

 

1556 av Aida Birinxhiku m.fl. (S)

Nya konstitutionella spelregler

KU

 

1557 av Aida Birinxhiku m.fl. (S)

Tryggheten i socialförsäkringssystemen

SfU

 

1558 av Aida Birinxhiku m.fl. (S)

Trygghet för skyddsombud

AU

 

1559 av Matilda Ernkrans och Denis Begic (båda S)

Bibehållande av rätt till tolk inom vården

SoU

 

1560 av Denis Begic (S)

Arbetsmarknad som fungerar för alla människor i Sverige

AU

 

1561 av Ingela Nylund Watz och Denis Begic (båda S)

Undervisning om folkmordet seyfo

UbU

 

1562 av Fredrik Lundh Sammeli m.fl. (S)

Förbättring av nattågstrafiken till och från Norrland

TU

 

1563 av Fredrik Lundh Sammeli m.fl. (S)

Kommunklivet, en viktig del av omställningen

FiU

 

1564 av Niklas Karlsson m.fl. (S)

Förbud mot vinster i välfärden

FiU

 


1565 av Zara Leghissa m.fl. (S)

Mer jämställd arbetsmiljö

AU

 

1566 av Zara Leghissa m.fl. (S)

Reglering av nätdoktorers reklam

SoU

 

1567 av Hans Eklind (KD)

Kroppsvisitation i samband med transporter vid landets förvar m.m.

SfU

 

1568 av Dan Hovskär (KD)

Kapacitetshöjande åtgärder på järnvägssträckan Falköping–Jönköping

TU

 

1569 av Dan Hovskär (KD)

Väg 46 mellan Falköping och Skövde

TU

 

1570 av Dan Hovskär (KD)

Utbyggnad av järnvägen mellan Alingsås och Göteborg

TU

 

1571 av Dan Hovskär (KD)

Beredskapslager för livsmedel

MJU

 

1572 av Dan Hovskär (KD)

Ökad självförsörjningsgrad av livsmedel

MJU

 

1573 av Camilla Brodin (KD)

Statens statistikansvar på alkoholområdet

SoU

 

1574 av Christian Carlsson (KD)

Flytt av ambassaden i Israel till Jerusalem

KU

 


1575 av Ingemar Kihlström (KD)

Skolavslutning och firanden av högtider med konfessionella inslag i kyrkolokaler

UbU

 

1576 av Ingemar Kihlström (KD)

Krav på ljudnivåer från idrottsanläggningar

MJU

 

1577 av Ingemar Kihlström (KD)

Utredning av förutsättningarna för att utöka ROT-avdraget

SkU

 

1578 av Ingemar Kihlström (KD)

Utredning av kapacitetseffekt för utbyggnad av Västra stambanan

TU

 

1579 av Roland Utbult (KD)

Kulturella och kreativa näringar

NU

 

1580 av Roland Utbult (KD)

Skyddsjakt och allmän jakt på säl

MJU

 

1581 av Roland Utbult och Lili André (båda KD)

Avveckling av Havs- och vattenmyndigheten

MJU

 

1582 av Roland Utbult (KD)

Införandet av ett flerårigt system för svenskt demersalt yrkesfiske

MJU

 

1583 av Magnus Oscarsson (KD)

Ett Raoul Wallenbergcentrum/-museum

KrU

 

1584 av Magnus Oscarsson (KD)

Ny utredning om vad som hände Raoul Wallenberg

UU

 

1585 av Magnus Oscarsson (KD)

Frisläppande av Dawit Isaak

UU

 

1586 av Magnus Oscarsson och Dan Hovskär (båda KD)

Erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad

UU yrkande 1

KU yrkande 2

 

1587 av Magnus Oscarsson och Yusuf Aydin (båda KD)

Erkännande av folkmordet Seyfo

UU

 

1588 av Sofia Amloh m.fl. (S)

Snabbare tillståndsprocess

NU

 

1589 av Sofia Amloh och Louise Thunström (båda S)

Jämställda pensioner

SfU

 

1590 av Sofia Amloh m.fl. (S)

En strategi för elflyget – kan gynna Skavsta

TU

 

1591 av Sofia Amloh m.fl. (S)

Beståndet av skarv

MJU

 

1592 av Sofia Amloh m.fl. (S)

Ostlänken

TU

 

1593 av Sofia Amloh m.fl. (S)

Säkrad energiförsörjning genom samordning

NU

 


1594 av Caroline Helmersson Olsson m.fl. (S)

Behov av fler kontrollplatser för tunga fordon i Sörmland, inte minst på 55:an

TU

 

1595 av Åsa Karlsson och Björn Wiechel (båda S)

Trygghet för barn och unga när de vistas på statens institutionsstyrelse (Sis)

SoU

 

1596 av Sanna Backeskog m.fl. (S)

Ekonomisk rättvisa mellan boendeformer

SkU

 

1597 av Ingela Nylund Watz och Azadeh Rojhan (båda S)

Utvecklad vård och behandlingsmetoder för folksjukdomen hypotyreos

SoU

 

1598 av Zara Leghissa m.fl. (S)

Stärkt forskning om arbetsmiljö och arbetsliv

UbU yrkande 1

AU yrkande 2

 

1599 av Gudrun Brunegård (KD)

Mandatet för Förenta Nationernas utredning av orsakerna till Dag Hammarskjölds död

UU

 

1600 av Gudrun Brunegård (KD)

Sanningskommission för Sveriges agerande kring Dag Hammarskjölds död

UU

 

1601 av Christian Carlsson (KD)

En skola där ingen lämnas efter

UbU

 

1602 av Mikael Larsson och Catarina Deremar (båda C)

Reformerat lantmäteri

CU

 

1603 av Catarina Deremar (C)

Föräldrars tillgång till sina barns journaler

SoU

 

1604 av Catarina Deremar (C)

En tobaksfri uppväxt

SoU

 

1605 av Catarina Deremar (C)

Bygg mer på gamla detaljplaner

CU

 

1606 av Catarina Deremar (C) Screening längre upp i åldrarna

SoU yrkande 1-2

UbU yrkande 3

 

1607 av Stina Larsson (C)

Tryggare studietid för studenter

SfU

 

1608 av Stina Larsson (C)

Krafttag mot näthat

JuU

 

1609 av Stina Larsson m.fl. (C)

Gårdsförsäljning av öl, vin och cider

SoU

 

1610 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C)

Parkeringsavgifter för elbilar

TU

 

1611 av Niels Paarup-Petersen och Jonny Cato (båda C)

Öresundsmetro

TU

 

1612 av Martina Johansson m.fl. (C)

Lagstiftning för distansarbete

AU

 


1613 av Martina Johansson och Malin Björk (båda C)

Ekonomiska garantier för avfallsplatser

MJU

 

1614 av Martin Ådahl (C)

Dalhalla – en nationell sommarscen för Kungliga Operan

KrU

 

1615 av Martin Ådahl (C)

Belarus

UU

 

1616 av Martin Ådahl (C)

Delad föräldraförsäkring

SfU

 

1617 av Martin Ådahl (C)

Vapenexport till Saudiarabien

UU

 

1618 av Ulrika Heie och Martina Johansson (båda C)

Psykisk ohälsa kan leda till diskriminering

SoU

 

1619 av Kerstin Lundgren (C)

Fler valsedelsbås i vallokalerna

KU

 

1620 av Mikael Larsson och Catarina Deremar (båda C)

Sparbankers kapitalförsörjning och mindre bankers regelverk

FiU

 

1621 av Catarina Deremar (C)

Bedrägerier mot äldre

JuU

 

1622 av Martina Johansson (C)

Översyn av hjälpmedel och bostadsanpassning

SoU

 


1623 av Martina Johansson (C)

Vidareutveckling av sfi

UbU

 

1624 av Martina Johansson (C)

Bedrägerier mot äldre

JuU

 

1625 av Martina Johansson (C)

Utbildning för arbete

UbU

 

1626 av Martina Johansson (C)

Utvärdering av fastighetsskatten

NU

 

1627 av Martina Johansson och Niels Paarup-Petersen (båda C)

Fiber i hela landet

TU

 

1628 av Martina Johansson (C)

ROT-avdrag från utlandet

SkU

 

1629 av Martina Johansson (C)

Mer solenergi

NU

 

1630 av Martina Johansson (C)

Harmoniserad hastighet för A-traktor och mopedbilar och förbättrad förarutbildning

TU

 

1631 av Martina Johansson (C)

Förändrad lagstiftning för jakt

MJU

 

1632 av Martina Johansson och Elisabeth Thand Ringqvist (båda C)

Turismöversiktsplan

CU yrkande 1

TU yrkande 2

 


1633 av Martina Johansson (C)

Pedagogiska tjänster samt fjärrundervisning

UbU

 

1634 av Martina Johansson (C)

Delegationer i sjukvården

SoU

 

1635 av Martina Johansson (C)

Företag inom besöksnäringen

MJU yrkande 1

SoU yrkande 2

AU yrkande 3-4

 

1636 av Martina Johansson (C)

Fler beredningsformer för cytostatika

SoU

 

1637 av Martina Johansson (C)

Förenklade tillståndsansökningar och tillsyn

NU

 

1638 av Martina Johansson (C)

Differentierad vattentaxa

CU

 

1639 av Martina Johansson (C)

Bättre tillgång på cykelvägar

TU

 

1640 av Martina Johansson (C)

Sanering av gamla industrier

MJU

 

1641 av Martina Johansson och Mikael Larsson (båda C)

Förnybar energiomställning

NU yrkande 1

CU yrkande 2

TU yrkande 3

 


1642 av Martina Johansson och Mikael Larsson (båda C)

Trafikpoliser

JuU

 

1643 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C)

En hållbar digitalisering

MJU yrkande 1

TU yrkande 2, 4, 7-8, 12-13, 19-20, 22, 25, 27, 42, 44

KU yrkande 3, 6, 9, 14-15

FiU yrkande 5, 16, 18, 21, 28, 41, 43, 45-46

NU yrkande 10, 30-39

SkU yrkande 11, 17, 40

FöU yrkande 23-24, 26

UbU yrkande 29

 

1644 av Kerstin Lundgren (C)

AP-fondernas investeringar

FiU

 

1645 av Kerstin Lundgren (C)

Ansvar för rovdjursförvaltningen

MJU

 

1646 av Kerstin Lundgren (C)

Ny djurskötarutbildning

MJU

 

1647 av Kerstin Lundgren (C)

Gårdsförsäljning

SoU

 

1648 av Kerstin Lundgren (C)

Avskaffande av EBO

SfU

 

1649 av Kerstin Lundgren (C)

Ge kommunerna samlat ansvar för brottsförebyggande arbete

JuU yrkande 1-2

SoU yrkande 3

 


1650 av Ulrika Heie (C)

Tidsgräns för domstolars handläggning av överklagande av detaljplaner

CU

 

1651 av Anne-Li Sjölund och Helena Vilhelmsson (båda C)

Avskaffat krav om momspliktig verksamhet vid fastighetsupplåtelse

SkU

 

1652 av Elisabeth Thand Ringqvist och Anders Ådahl (båda C)

Modern bokföring

CU

 

1653 av Anders Ådahl (C)

Minska förekomsten av invasiva djurarter

MJU

 

1654 av Anders Ådahl (C)

Säkerhetspolitiskt orienterad doktrin för energi och livsmedel

FöU

 

1655 av Anders Ådahl (C)

Bostadsförsörjning

CU

 

1656 av Anders Ådahl (C)

Modernisering av ellagen

NU

 

1657 av Anders Ådahl (C)

Nationellt program för förbättrad hälsa hos unga

SoU

 

1658 av Anders Ådahl och Ulrika Heie (båda C)

Certifiering av tjänsteföretag

SkU

 


1659 av Anne-Li Sjölund och Ulrika Heie (båda C)

Offentlig information på lättläst svenska

KU

 

1660 av Ulrika Heie (C)

Översyn av det kommunala utjämningssystemet

FiU

 

1661 av Rickard Nordin (C)

Öppenhet kring lokala partiers finansiering

KU

 

1662 av Mattias Bäckström Johansson m.fl. (SD)

Tåginfrastruktur i sydöstra Sverige

TU

 

1663 av Mattias Bäckström Johansson och Johnny Svedin (båda SD)

Färjetrafik mellan Oskarshamn och Byxelkrok

TU

 

1664 av Mattias Bäckström Johansson och Eric Palmqvist (båda SD)

Regelverket för användandet av metallsökare

KrU

 

1665 av Mattias Bäckström Johansson (SD)

Öppen källkod

FiU

 

1666 av Mattias Bäckström Johansson och Johnny Svedin (båda SD)

Trafiksäkerheten på Ölandsbron och behovet av en ny förbindelse

TU

 


1667 av Mattias Bäckström Johansson och Johnny Svedin (båda SD)

Viltets ökning i Kalmar län

TU

 

1668 av Kerstin Lundgren (C)

Motorvägstunnel under Södertälje kanal och säkrande av förbindelserna E4/E20 genom Södertälje

TU

 

1669 av Kerstin Lundgren (C)

Förbättrad miljöinformation i sjökort/båtsportskort

TU

 

1670 av Kerstin Lundgren (C)

Utredning av dödshjälp – rätten att avsluta sitt liv

SoU

 

1671 av Anne-Li Sjölund m.fl. (C)

Skarv

MJU

 

1672 av Annie Lööf m.fl. (C)

En levande landsbygd för Sveriges bästa

SkU yrkande 1, 30, 36, 47, 58

SfU yrkande 2

MJU yrkande 3, 5-6, 8-15, 27-28

NU yrkande 4, 7, 17, 19-20, 48-51

TU yrkande 16, 52-53, 55-57, 59-61

SoU yrkande 18, 45-46

CU yrkande 21-26, 54

FiU yrkande 29, 32

KU yrkande 31, 33, 38

AU yrkande 34-35

KrU yrkande 37 JuU yrkande 39

UbU yrkande 40-44

 


1673 av Annie Lööf m.fl. (C)

Jämställdhet för hållbar utveckling

AU yrkande 1-4, 24-26, 41-43, 69, 81, 119

UbU yrkande 5-8, 10-13, 57, 76, 79, 82, 121, 141

KrU yrkande 9, 14, 16-17, 22-23

SkU yrkande 15, 68, 94, 128

JuU yrkande 18, 20, 46-52, 63, 65-67, 70-74, 77-78, 84-86, 99-115, 146-148

SfU yrkande 19, 27-33, 83, 95, 145, 149

KU yrkande 21, 120, 143

NU yrkande 34-39, 44, 150

SoU yrkande 40, 53-56, 75, 80, 87, 97-98, 116-117, 122-127, 140

MJU yrkande 45, 152

CU yrkande 58-62, 64, 88-93, 96, 118

FöU yrkande 129-138

UU yrkande 139, 142, 144

FiU yrkande 151

TU yrkande 153-155

 

1674 av Rickard Nordin och Ulrika Heie (båda C)

Förbättrad situation för personer i behov av ledar- eller assistanshund

AU

 

1675 av Rickard Nordin (C)

Vinstmarginalbeskattning på digitala tjänster och produkter

SkU

 

1676 av Helena Vilhelmsson (C)

Utökad rätt att bevilja reflektionsperiod gällande offer för människohandel

SfU

 

1677 av Helena Vilhelmsson (C)

Frigörelsekapital

SoU

 

1678 av Helena Vilhelmsson (C)

Detektering av pornografiskt material av barn

JuU

 


1679 av Helena Vilhelmsson m.fl. (C)

Moderniserad lagstiftning för att motverka spridning av våldsam pornografi

KU

 

1680 av Helena Vilhelmsson m.fl. (C)

Situationen för kvinnor som tvingas leva gömda

SkU yrkande 1, 4

AU yrkande 2

JuU yrkande 3

CU yrkande 5

 

1681 av Helena Vilhelmsson och Anne-Li Sjölund (båda C)

Sexsomni

JuU

 

1682 av Ulrika Heie (C)

Arvode för vigselförrättare

CU

 

1683 av Ulrika Heie (C)

Tydligt uppdrag för primärvården att förebygga ohälsa

SoU

 

1684 av Ulrika Heie (C)

Information till myndigheter om elöverkänslighet som funktionshinder

SoU

 

1685 av Eric Westroth och Ann-Christine From Utterstedt (båda SD)

Nationella beredskapslager

SoU yrkande 1-2

MJU yrkande 3

FöU yrkande 4

 

1686 av Eric Westroth (SD)

Anonymisering av sjukvårdspersonal i patientjournaler

SoU

 


1687 av Eric Westroth (SD)

Driftsstöd till icke-statliga flygplatser

TU

 

1688 av Eric Westroth (SD)

Politisk åsikt som diskrimineringsgrund i svensk diskrimineringslagstiftning

AU

 

1689 av Eric Westroth (SD)

Skyldighet för mobil- och teleoperatörer att samverka med rättsvårdande myndigheter

TU

 

1690 av Eric Westroth (SD)

Välfärdspengar

SoU

 

1691 av Cecilia Rönn (L)

Övernattningsbostad och straffavgifter

KU

 

1692 av Helena Gellerman (L)

Vidareutbildning av akademiker till polisyrket

JuU

 

1693 av Robert Hannah och Juno Blom (båda L)

Ett sexuellt kulturskifte i förorterna

AU

 

1694 av Robert Hannah och Cecilia Rönn (båda L)

Höghastighetsbana Oslo–Göteborg–Köpenhamn

TU

 

1695 av Robert Hannah och Juno Blom (båda L)

Slöjor på flickor

KU

 

1696 av Robert Hannah (L)

Kvinnor med förlossningspsykos

SoU

1697 av Robert Hannah (L)

Modernisering av Kinnekullebanan

TU

 

1698 av Lina Nordquist (L)

Binda ihop Uppsala län

TU

 

1699 av Lina Nordquist (L)

Den saknade järnvägsstumpen Enköping–Uppsala

TU

 

1700 av Lina Nordquist (L)

Politik för minskat matsvinn

MJU

 

1701 av Lina Nordquist (L)

Friare vardag genom säkrad förvaring av elrullstolar

CU

 

1702 av Malin Danielsson (L)

Generationsskifte i bostadsbeståndet

SkU

 

1703 av Malin Danielsson (L)

Infrastrukturen på Södertörn

TU

 

1704 av Annika Strandhäll (S)

Individualiserad föräldraförsäkring

SfU

 

1705 av Annika Strandhäll (S)

Beredskapsskatt

SkU

 

1706 av Johan Andersson m.fl. (S)

Lärlingsutbildning för sotare

UbU

 

1707 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Äganderätten

MJU

 


1708 av Josefin Malmqvist (M)

Sexualbrott

JuU yrkande 1-2

SfU yrkande 3

 

1709 av Peter Ollén (M)

Politiska uppdrag i 3:12-reglerna

SkU

 

1710 av Jesper Skalberg Karlsson (M)

Förbud mot statligt finansierad lobbning

KrU

 

1711 av Johan Andersson m.fl. (S)

Fackligt samråd vid arbetsmarknadspolitiska insatser

AU

 

1712 av Josefin Malmqvist (M)

Reformera samhällsorienteringen

AU

 

1713 av Noria Manouchi m.fl. (M)

Nationell Öresundsagenda

UU

 

1714 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

Regelverket kring bolagskoncerner vid ägande av appläkartjänster, apotek och vårdcentraler

SoU

 

1715 av Johan Andersson m.fl. (S)

Byggandet av Ostlänken

TU

 

1716 av Johan Andersson m.fl. (S)

Avskaffande av EBO

SfU

 

1717 av Johan Andersson m.fl. (S)

Kostnadsfria arbetsskor för vårdpersonal

AU

 


1718 av Johan Andersson m.fl. (S)

Lagstadgad rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid

UbU

 

1719 av Johan Andersson m.fl. (S)

Skyddad yrkestitel för barnskötare

UbU

 

1720 av Eva Lindh (S)

Översyn offentlighets- och sekretesslagen

KU

 

1721 av Eva Lindh (S)

Lättillgängligare stöd

SoU

 

1722 av Eva Lindh (S)

Arbetsrättsliga kunskaper i gymnasieskolan

UbU

 

1723 av Eva Lindh (S)

Statlig e-legitimation

TU

 

1724 av Eva Lindh m.fl. (S)

Förundersökningssekretess

JuU

 

1725 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

Marknadsföring av nätläkare

SoU

 

1726 av Eva Lindh m.fl. (S)

Civilsamhällets roll för äldres hälsa

KrU

 

1727 av Eva Lindh m.fl. (S)

Grundlagsskydd för public service

KU

 

1728 av Eva Lindh m.fl. (S)

Stärkt vittnesskydd

JuU

 

1729 av Eva Lindh m.fl. (S)

Utveckling av Finsamlagstiftningen

SfU

 

1730 av Eva Lindh m.fl. (S)

Förändrat skolvalssystem och förbud mot vinstjakt i skolan

UbU

 

1731 av Eva Lindh m.fl. (S)

Tidsgräns vid bodelning

CU

 

1732 av Eva Lindh m.fl. (S)

Avskaffad funkisskatt

SkU

 

1733 av Kalle Olsson m.fl. (S)

Kooperativ företagsrådgivning

NU

 

1734 av Christian Carlsson (KD)

Mindre barngrupper i förskolan

UbU

 

1735 av Gudrun Brunegård (KD)

Skyddad yrkestitel för legitimerad skolkurator

UbU

 

1736 av Christian Carlsson (KD)

Ordning och trygghet i skolan

UbU

 

1737 av Laila Naraghi (S)

Minnesmonument över folkmordet i Srebrenica

KrU

 

1738 av Laila Naraghi (S)

Konkurrensneutralitet mellan medieföretag verksamma i Sverige

SkU

 


1739 av Laila Naraghi (S)

Inkludering av ansökan om bostadstillägg för pensionärer i deklarationen

SfU

 

1740 av Laila Naraghi (S)

Insyn, algoritmer och AI

UbU

 

1741 av Laila Naraghi (S)

Rätt till förskola på obekväma arbetstider

UbU

 

1742 av Laila Naraghi (S)

Tänderna är en del av kroppen

SoU

 

1743 av Hanna Westerén och Laila Naraghi (båda S)

Gotlandstrafiken

TU

 

1744 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Kuba

UU

 

1745 av Alexander Christiansson m.fl. (SD)

Internationellt stöd till utsatta kristna

UU

 

1746 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Folkambassader

UU

 

1747 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Europarådet

UU

 

1748 av Rasmus Giertz m.fl. (SD)

Erkännande av folkmord

UU

 

1749 av Mats Nordberg m.fl. (SD)

Sverigedemokraternas biståndspolitik

UU

 


1750 av Annika Strandhäll (S)

En skattereform

SkU

 

1751 av Annika Strandhäll (S)

Lex Lotta

JuU

 

1752 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Demokrati och mänskliga rättigheter i utrikespolitiken

UU

 

1753 av Johan Andersson m.fl. (S)

Utveckling av utbyggnaden av alkobommar i alla våra hamnar

TU

 

1754 av Johan Andersson m.fl. (S)

Ordning i trafiken

TU

 

1755 av Rasmus Giertz m.fl. (SD)

Arktis

UU

 

1756 av Johan Andersson m.fl. (S)

Olyckor vid vägarbetsplatser

TU

 

1757 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

Återinförande av korttidsstudiestödet

UbU

 

1758 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Afrikas horn

UU yrkande 1, 3-4, 6-10

KU yrkande 2

NU yrkande 5

 

1759 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

Vapenlicens och digital teknik

JuU

 


1760 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

Utländska uppköp

FöU

 

1761 av Aron Emilsson m.fl. (SD)

Fredsprocessen Israel–Palestina

UU yrkande 1-5

KU yrkande 6

 

1762 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

E-sport

SfU

 

1763 av Aron Emilsson m.fl. (SD)

Säkerhetspolitisk utredning

UU

 

1764 av Aron Emilsson m.fl. (SD)

Säkerhetspolitik

FöU yrkande 1, 7-9, 13-15

UU yrkande 2-6, 10-12, 18

MJU yrkande 16-17

 

1765 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Svenska institutet

UU

 

1766 av Rasmus Giertz m.fl. (SD)

Stöd för utsatta kvinnor i utrikespolitiken

UU

 

1767 av Aron Emilsson m.fl. (SD)

Rymdstrategi

UbU yrkande 1-3, 5-6

FöU yrkande 4

 

1768 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Republiken Kina (Taiwan)

UU

 

1769 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Mellanöstern

UU yrkande 1-3, 5-16

JuU yrkande 4

 

1770 av Staffan Eklöf och Eric Westroth (båda SD)

Utredning av statligt ansvar för järnvägen Halmstad−Nässjö

TU

 

1771 av Jytte Guteland m.fl. (S)

Utredning om hälsovarningar på alkoholprodukter

SoU

 

1772 av Jytte Guteland m.fl. (S)

Stärkt finansiering av och kvalitet på högre utbildning

UbU

 

1773 av Jytte Guteland m.fl. (S)

Förbehåll om att inte tillåta kärnvapen på svensk mark

UU

 

1774 av Ingela Nylund Watz m.fl. (S)

Återinförande av den kommunala förköpsrätten

CU

 

1775 av Ingela Nylund Watz m.fl. (S)

Insatser för att motverka den parallella svarta bostadsmarknaden

CU

 

1776 av Jytte Guteland m.fl. (S)

Barns rätt till frihet från reklam på sociala medier

SoU

 

1777 av Jytte Guteland m.fl. (S)

Förtydligande av partipolitiska studentföreningars rätt att nyttja universitetens lokaler

UbU

 

1778 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Kooperationens förutsättningar

NU

 


1779 av Jamal El-Haj m.fl. (S)

Israel och Palestina

UU

 

1780 av Caroline Helmersson Olsson m.fl. (S)

Sekretesslagstiftning

KU

 

1781 av Caroline Helmersson Olsson m.fl. (S)

Teknikutveckling och äldre

TU

 

1782 av Sofia Amloh m.fl. (S)

En översyn av regelverket för rätten till tillfällig föräldrapenning

SfU

 

1783 av Aron Emilsson m.fl. (SD)

Vissa internationella militära insatser

UU

 

1784 av Johan Löfstrand m.fl. (S)

Teknisk infrastruktur i glesbygd

TU

 

1785 av Ulrika Heindorff (M)

Utfasning av djurförsök

MJU yrkande 1

UbU yrkande 2

 

1786 av Ulrika Heindorff m.fl. (M)

Fler blodgivare

SoU

 

1787 av Ulrika Heindorff (M)

Idrott och hälsa i grundskolan

UbU

 

1788 av Ulrika Heindorff (M)

Ökad kunskap gällande ME/CFS

SoU

 


1789 av Ulrika Heindorff m.fl. (M)

Färdigställande av Västkustbanan

TU

 

1790 av Ulrika Heindorff (M)

En starkare livsmedelsstrategi

MJU

 

1791 av Ulrika Heindorff m.fl. (M)

Fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör

TU

 

1792 av Ulrika Heindorff m.fl. (M)

Elkrisen påverkan på Skåne

NU

 

1793 av Magnus Jacobsson (KD)

Infrastruktur på västkusten

TU

 

1794 av Magnus Jacobsson (KD)

Infrastrukturen i östra Stockholm

TU

 

1795 av Magnus Jacobsson (KD)

Enskilda vägar

TU

 

1796 av Magnus Jacobsson (KD)

Vägnätet i Fyrbodal

TU

 

1797 av Magnus Jacobsson (KD)

Järnvägarna i Fyrbodal

TU

 

1798 av Magnus Jacobsson (KD)

Underlättande av kommuners medfinansiering av infrastrukturprojekt

TU

 


1799 av Magnus Jacobsson och Mathias Bengtsson (båda KD)

Upprustning av Inlandsbanan och Kinnekullebanan

TU

 

1800 av Magnus Jacobsson (KD)

Möjligheterna att sälja fler statliga bolag

NU

 

1801 av Magnus Jacobsson (KD)

Längre lastbilar

TU

 

1802 av Magnus Jacobsson (KD)

Ökat handelsutbyte med Kosovo

SfU yrkande 1

NU yrkande 2

 

1803 av Magnus Jacobsson (KD)

Översyn av möjligheten att införa ungdomskörkort

TU

 

1804 av Magnus Jacobsson (KD)

Balkankonferens för handel och försoning

UU

 

1805 av Magnus Jacobsson (KD)

Utbildning för taxiförarlegitimation

AU

 

1806 av Magnus Jacobsson (KD)

Ökning av stödet till Ukraina

UU

 

1807 av Christian Carlsson (KD)

Kommunala ordningsvakter

JuU

 

1808 av Mikael Oscarsson (KD)

Regelverk för stiftelser och premie- och stipendiefonder

FiU

 


1809 av Magnus Jacobsson (KD)

En flytt av Sveriges ambassad till Jerusalem

KU

 

1810 av Magnus Jacobsson (KD)

Bistånd via ideella föreningar

UU

 

1811 av Christian Carlsson (KD)

Bekämpning av terrorism

JuU yrkande 1, 4, 6-7

KrU yrkande 2, 5

KU yrkande 3, 8

 

1812 av Christian Carlsson (KD)

Rättvisa i straffrätten

JuU

 

1813 av Christian Carlsson (KD)

Stopp för offentliga böneutrop

KU

 

1814 av Lili André (KD)

Sveriges vattenförbrukning

CU

 

1815 av Gudrun Brunegård (KD)

Kommunernas hantering av övergivna hus

CU

 

1816 av Sten Bergheden (M)

Översyn av kemikalieskatten

SkU

 

1817 av Sten Bergheden (M)

Ta bort flygskatten för ökad sysselsättning och företagande

SkU

 

1818 av Sten Bergheden (M)

Central rättning av nationella prov i skolan

UbU

 


1819 av Sten Bergheden (M)

Kostnaden för arkeologiska undersökningar

KrU

 

1820 av Sten Bergheden (M)

Behålla och bygga ut kärnkraften

NU

 

1821 av Sten Bergheden (M)

Förenklade regler och fler dispenser vid uppstart av mindre företag

NU

 

1822 av Sten Bergheden (M)

Skaraborg som utvecklingscentrum för vätgas

NU

 

1823 av Sten Bergheden (M)

Stärkt äganderätten i minerallagen

NU

 

1824 av Sten Bergheden (M)

Regelbunden översyn av konkurrenskraft

NU

 

1825 av Sten Bergheden (M)

Redovisning av kommunernas användning av skattepengar

FiU

 

1826 av Sten Bergheden (M)

Den småskaliga vattenkraften i Sverige

CU yrkande 1, 3

MJU yrkande 2

 

1827 av Sten Bergheden (M)

Lämna matavfall

MJU

 

1828 av Sten Bergheden (M)

Brist på veterinärer

MJU

 

1829 av Sten Bergheden (M)

Beredskapslager för livsmedel

MJU

1830 av Sten Bergheden (M)

Vindkraftverken hotar fågellivet

MJU

 

1831 av Sten Bergheden (M)

Underlättande av småskalig djurhållning på landsbygden

MJU

 

1832 av Sten Bergheden (M)

Underlättande av tillståndsprocesserna och genomförande av Konkurrenskraftsutredningen (SOU 2015:15)

MJU

 

1833 av Sten Bergheden (M)

Mål för att uppnå livsmedelsstrategin

MJU

 

1834 av Sten Bergheden (M)

Dubbla ekonomiska sanktioner för Sveriges lantbrukare

MJU

 

1835 av Sten Bergheden (M)

Självförsörjningsgraden av livsmedel

MJU

 

1836 av Ann-Charlotte Hammar Johnsson och Helena Bouveng (båda M)

Krav på bodelningsprocessen

CU

 

1837 av Maria Stockhaus m.fl. (M)

Utredning av det kommunala utjämningssystemet

FiU

 

1838 av Maria Stockhaus m.fl. (M)

Villkor för fristående aktörer i välfärdssektorn

FiU

 


1839 av Maria Stockhaus och Adam Reuterskiöld (båda M)

God pedagogisk kompetens om adhd, dyslexi och andra neuropsykiatriska diagnoser

UbU

 

1840 av Maria Stockhaus (M)

Politiska vildar

KU

 

1841 av Maria Stockhaus (M)

Bättre behandling för människor med diagnosen ME/CFS

SoU yrkande 1, 3

UbU yrkande 2

 

1842 av Sten Bergheden (M)

Implementering av EU-direktiv

KU

 

1843 av Sten Bergheden (M)

Skaraborgs valkrets

KU

 

1844 av Sten Bergheden (M)

Politisk påverkan från statliga myndigheter

KU

 

1845 av Sten Bergheden (M)

Minskat antal ledamöter i Sveriges riksdag

KU

 

1846 av Sten Bergheden (M)

Tandvårdskostnader för asylsökande och tillfälliga besökare

SoU

 

1847 av Sten Bergheden (M)

Fortbildningsansvaret för läkare

SoU

 

1848 av Sten Bergheden (M)

Sjukvård och tandvård för alla

SoU

 


1849 av Sten Bergheden (M)

Rutinmässig kontroll av diabetes typ 2

SoU

 

1850 av Sten Bergheden (M)

Språkkrav för vissa jobb inom omsorgen

SoU

 

1851 av Sten Bergheden (M)

Vaccination mot TBE

SoU

 

1852 av Sten Bergheden (M)

Äldres rätt att få välja sin mat

SoU

 

1853 av Sten Bergheden (M)

Beredskapslager med skydd och mediciner

SoU

 

1854 av Sten Bergheden (M)

Avgifter i äldreomsorgen

SoU

 

1855 av Sten Bergheden (M)

Gårdsförsäljning i Sverige

SoU

 

1856 av Sten Bergheden (M)

Mer undervisning i praktiska kunskaper

UbU

 

1857 av Sten Bergheden (M)

Ekologisk mat

MJU

 

1858 av Sten Bergheden (M)

Kunskapshöjande insats om allemansrätten

MJU

 

1859 av Sten Bergheden (M)

Det allmänna uppdraget

MJU

 


1860 av Sten Bergheden (M)

Minskat strandskydd och borttagande av länsstyrelserna i strandskyddsärendena

MJU

 

1861 av Sten Bergheden (M)

En konkurrenskraftsjämförelse årligen för lantbruket

MJU

 

1862 av Sten Bergheden (M)

Biotopskyddet för nya stenrösen

MJU

 

1863 av Sten Bergheden (M)

Vargen är förvaltningsbar

MJU

 

1864 av Sten Bergheden (M)

Ökad skyddsjakt på varg

MJU

 

1865 av Sten Bergheden (M)

Byggnation av nya djurstall

MJU

 

1866 av Sten Bergheden (M)

Skogsmark som är tagen ur produktion

MJU

 

1867 av Sten Bergheden (M)

Möjlighet till ökad kemisk bekämpning av granbarkborren

MJU

 

1868 av Sten Bergheden (M)

Stärkt markägare angående allemansrätten

MJU

 

1869 av Sten Bergheden (M)

Organisationers påverkan på skyddsjakt och licensjakt på varg

MJU

 


1870 av Sten Bergheden (M)

Inskränkning av äganderätten utan att ersätta markägaren

MJU

 

1871 av Sten Bergheden (M)

Sluta köra fyllnadsmaterial och bergkross till deponi

MJU

 

1872 av Sten Bergheden (M)

Blyammunition

MJU

 

1873 av Sten Bergheden (M)

Översyn av företags och föreningars avgifter för återvinning

MJU

 

1874 av Sten Bergheden (M)

Tydligare uppdrag till myndigheter och verk om att hjälpa företagen att göra rätt

NU

 

1875 av Sten Bergheden (M)

Underlättande av redovisningen för UF-företag

NU

 

1876 av Sten Bergheden (M)

Ökad samordning av kontroller av företag

NU

 

1877 av Sten Bergheden (M)

Processer runt de småskaliga vattenkraftverken

CU

 

1878 av Sten Bergheden (M)

Ett mer rättvist bostadstillägg till pensionärer

SfU

 


1879 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

En fokuserad utvecklingsagenda bortom 2030

UU yrkande 1-4, 6-8, 10-32

NU yrkande 5

MJU yrkande 9

 

1880 av Jonny Cato m.fl. (C)

Integration

AU yrkande 1-2, 4, 9-11, 17

SfU yrkande 3

UbU yrkande 5-8, 12-16

CU yrkande 18-20

 

1881 av Malin Björk m.fl. (C)

Konstitutionella frågor

KU yrkande 1-13, 17-18

KrU yrkande 14-16

 

1882 av Malin Björk m.fl. (C)

En starkare liberal demokrati

UbU yrkande 1, 9-11, 27

KU yrkande 2-4, 8, 12-13, 16-19, 28, 31-34, 36, 41

JuU yrkande 5-7, 14-15, 23-24, 35, 39-40

AU yrkande 20-21, 25-26

FiU yrkande 22

SoU yrkande 29-30

NU yrkande 37-38

UU yrkande 42

 

1883 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Trängselskatt Lidingö

SkU

 

1884 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Östersjöns miljö- och fiskeripolitik

MJU

 

1885 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Åtgärder mot skarv

MJU

 

1886 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Klimatsmart Stockholmsregion

NU

1887 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Strandskyddet och utvecklingen i skärgården och på landsbygden

MJU

 

1888 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Fiske

MJU

 

1889 av Alireza Akhondi (C)

Barnens rätt

JuU

 

1890 av Alireza Akhondi (C)

Våld i nära relationer

SoU

 

1891 av Alireza Akhondi (C)

Framtidssäkring av det svenska vägnätet

TU

 

1892 av Alireza Akhondi (C)

Politiskt tillsatta nämndemän

JuU

 

1893 av Alireza Akhondi (C)

Ett tryggt Sverige, fritt från brott och extremism

JuU

 

1894 av Alireza Akhondi (C)

Flaggning av adresser för ambulans

JuU

 

1895 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Djurrättsaktivism

JuU yrkande 1-7, 9-13

KrU yrkande 8

UbU yrkande 14

 

1896 av Daniel Bäckström och Helena Lindahl (båda C)

Stöd till enskilda vägar och skogsvägar

TU

 

1897 av Helena Lindahl och Catarina Deremar (båda C)

Utvidgat rotavdrag till att omfatta enskilda avloppsanläggningar

SkU yrkande 1

MJU yrkande 2

 

1898 av Sten Bergheden (M)

Underlättad byggnation inom lantbruket

CU

 

1899 av Sten Bergheden (M)

Tydligare besked angående strandnära byggnation

CU

 

1900 av Sten Bergheden (M)

Kostnadsfördelning vid exploatering

CU

 

1901 av Sten Bergheden (M)

Effektivisera Lantmäteriet

CU

 

1902 av Ann-Charlotte Hammar Johnsson m.fl. (M)

Skogsnäringen i Skåne

MJU

 

1903 av Sten Bergheden (M)

Flytt av ansvaret för Tullverket till Justitiedepartementet

KU

 

1904 av Sten Bergheden (M)

Samhällets stöd och uppmuntran till landets samlare

KrU

 

1905 av Sten Bergheden och Marléne Lund Kopparklint (båda M)

Gamla historiska vapensamlingar

JuU

 


1906 av Sten Bergheden (M)

Aktivister och djurproduktionen

JuU

 

1907 av Sten Bergheden (M)

Utvärdering av promillegränsen på sjön

CU

 

1908 av Sten Bergheden (M)

Bekämpning av den olagliga arbetskraften

SkU yrkande 1

JuU yrkande 2, 4

SfU yrkande 3

 

1909 av Sten Bergheden (M)

Stärkt försvarsförmåga med ett ökat samarbete mellan jägare, sportskyttar och försvaret

FöU

 

1910 av Sten Bergheden (M)

Underlättande för bygge av vatten- och branddammar

FöU

 

1911 av Malin Danielsson m.fl. (L)

Stockholm – möjligheternas storstadsregion

NU yrkande 1-2, 4

SoU yrkande 3

KU yrkande 5

 

1912 av Sten Bergheden (M)

Förbättrad redovisning av välfärdstjänster

FiU

 

1913 av Sten Bergheden (M)

Kravet på uppgiftslämnande till olika myndigheter

NU

 

1914 av Sten Bergheden (M)

Myndigheters och verks förståelse för företagsamhet och näringslivets villkor

NU yrkande 1

FiU yrkande 2

 


1915 av Sten Bergheden (M)

Minskning och effektivisering av den svenska byråkratin

FiU

 

1916 av Sten Bergheden (M)

Bankkonto för barn och ungdomar

FiU

 

1917 av Sten Bergheden (M)

Organisationer och personer som inte är sakägare

CU

 

1918 av Sten Bergheden (M)

Kravet på detaljplan för ett fåtal hus på landsbygden

CU

 

1919 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Förverkligande av Norrbotniabanan

TU

 

1920 av Christofer Bergenblock (C)

Reformering av strandskyddslagstiftningen

MJU

 

1921 av Christofer Bergenblock och Anne-Li Sjölund (båda C)

Utökat och breddat skatteavdrag för gåvor

SkU

 

1922 av Christofer Bergenblock (C)

Höjd gräns för tillståndsplikt vid biogasanläggningar

MJU

 

1923 av Mikael Larsson och Christofer Bergenblock (båda C)

Förbättrad tillgänglighet på Viskadalsbanan

TU

 

1924 av Christofer Bergenblock (C)

Utredning av ökad återvinning av plast

MJU

 

1925 av Stina Larsson och Christofer Bergenblock (båda C)

Stärkt tillämpning av skydd av åkermark

CU

 

1926 av Christofer Bergenblock och Stina Larsson (båda C)

Definition av begreppet ”brukningsvärd jordbruksmark”

CU

 

1927 av Niels Paarup-Petersen och Alireza Akhondi (båda C)

Utvärdering av den svenska missbrukspolitiken

SoU yrkande 1-2, 4-5

JuU yrkande 3

 

1928 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Tågförbindelse mellan Stockholm och Oslo

TU

 

1929 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Cyklar

TU

 

1930 av Niels Paarup-Petersen m.fl. (C)

Försäljning av öl och vin i licensierade livsmedelsbutiker

SoU

 

1931 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Ökad andel av nationella planen

TU

 

1932 av Sten Bergheden (M)

Utvärdera pensionsreformen

SfU

1933 av Sten Bergheden (M)

Sänkt bensin- och dieselskatt

SkU

 

1934 av Sten Bergheden (M)

Skatteavdrag för att ta buss- och lastbilskörkort

SkU

1935 av Sten Bergheden (M)

Översyn av kravet på personalliggaren i mindre företag

SkU

 

1936 av Sten Bergheden (M)

Avdrag för hemmakontoret

SkU

 

1937 av Sten Bergheden (M)

Ölskatten för de små bryggerierna

SkU

 

1938 av Sten Bergheden (M)

Belopp under 100 kronor på skattekontot

SkU

 

1939 av Sten Bergheden (M)

Underlätta för ungdomar att få jobb och bostad

UbU yrkande 1-2

SkU yrkande 3

 

1940 av Sten Bergheden (M)

Svensk biodling

MJU yrkande 1

SkU yrkande 2

 

1941 av Sten Bergheden (M)

Sänkt dansbandsmoms

SkU

 

1942 av Sten Bergheden (M)

Ytterligare ett jobbskatteavdrag

SkU

 

1943 av Sten Bergheden (M)

Borttagande av plastpåseskatten

SkU

 

1944 av Sten Bergheden (M)

Bottennära fiske

MJU

 


1945 av Sten Bergheden (M)

Regler och ersättning för Natura 2000-områden

MJU

 

1946 av Sten Bergheden (M)

Myndigheters anpassning efter livsmedelsstrategin

MJU

 

1947 av Sten Bergheden (M)

Placeringen av den nya viltmyndigheten i Skaraborg

MJU

 

1948 av Sten Bergheden (M)

Bättre bekämpning av granbarkborren i reservaten

MJU

 

1949 av Sten Bergheden (M)

Byggnation på landsbygden

MJU

 

1950 av Sten Bergheden (M)

Minskning av vargstammen

MJU

 

1951 av Sten Bergheden (M)

Översyn av miljöbalken

MJU

 

1952 av Sten Bergheden (M)

Strategi för ökad produktion och export av svensk mat

MJU yrkande 1

NU yrkande 2

 

1953 av Sten Bergheden (M)

Möjligheterna att bygga även i störningsbelastade miljöer

CU

 

1954 av Sten Bergheden (M)

Återinför tjänstemannaansvaret

KU

1955 av Runar Filper m.fl. (SD)

Språkfrågor

KrU yrkande 1-3, 5-6

KU yrkande 4

 

1956 av Ida Drougge m.fl. (M)

Reformering av det kommunala utjämningssystemet

FiU

 

1957 av Isak From m.fl. (S)

Metodutveckling i tillståndsprocesser

MJU yrkande 1-2

NU yrkande 3

 

1958 av Isak From och Joakim Järrebring (båda S)

Likställande av regelverket för A-traktorer med det för mopedbilar

TU

 

1959 av Nooshi Dadgostar m.fl. (V)

Utgiftsområde 11 Ekonomisk trygghet vid ålderdom

SfU

 

1960 av Gunilla Carlsson (S)

Ekocid som brott vid ICC i Haag

UU yrkande 1

MJU yrkande 2

 

1961 av Gunilla Carlsson (S)

De regionala skyddsombudens tillträdesrätt

AU

 

1962 av Johan Andersson m.fl. (S)

Ordning och reda i upphandlingar

AU

 

1963 av Joakim Järrebring m.fl. (S)

Åtgärder för en fungerande bostadsmarknad

CU

 


1964 av Amalia Rud Pedersen och Gunilla Carlsson (båda S)

Ett utökat familjestöd med myndighetssamverkande kontaktpersoner

SoU

 

1965 av Lawen Redar m.fl. (S)

Åtgärder mot regimen i Iran

UU yrkande 1-4

JuU yrkande 5

 

1966 av Sten Bergheden (M)

Översyn av reglerna rörande stenmurar och odlingshinder

MJU

 

1967 av Sten Bergheden (M)

Översyn av länsstyrelsernas verksamhet

KU

 

1968 av Johanna Rantsi (M)

Ökad studietakt

UbU

 

1969 av Isak From m.fl. (S)

Infrastruktur i norra Sverige

TU

 

1970 av Ida Karkiainen m.fl. (S)

Nationellt förbud mot PFAS i matförpackningar

MJU

 

1971 av Eva Lindh m.fl. (S)

Nordiskt register inom hälso- och sjukvården

SoU

 

1972 av Eva Lindh m.fl. (S)

Gemensamma beredskapslager samt upphandlingar av läkemedel och vaccin i Norden

SoU

 

1973 av Eva Lindh m.fl. (S)

Ambulans- och sjuktransporter i Norden

SoU

 

1974 av Eva Lindh m.fl. (S)

Lagen om valfrihetssystem

SoU

 

1975 av Eva Lindh m.fl. (S)

Sökbarhet för anmälningar som gäller barn

SoU

 

1976 av Eva Lindh och Mats Wiking (båda S)

Tillståndsplikt för skyddade boenden samt stärkt barnrättsperspektiv

SoU

 

1977 av Eva Lindh m.fl. (S)

Stärkt vård och behandling för unga

SoU

 

1978 av Eva Lindh m.fl. (S)

Möjliggörande av mellantvång

SoU

 

1979 av Linnéa Wickman m.fl. (S)

En mer jämlik sjukvård

SoU

 

1980 av Ann-Charlotte Hammar Johnsson och Ulrika Heindorff (båda M)

Borgerlig vigselförrättare

CU

 

1981 av Kenneth G Forslund m.fl. (S)

Tillgång till samhällsservice i samtliga kommuner runt Göteborg

KU

 

1982 av Aylin Fazelian m.fl. (S)

Göteborgsområdets elförsörjning

NU

 

1983 av Ann-Charlotte Hammar Johnsson och Ulrika Heindorff (båda M)

Indelning av länder och språk på bibliotek

KrU

 


1984 av Kenneth G Forslund (S)

Höjd fartgräns för A- och epatraktorer

TU

 

1985 av Johanna Rantsi (M)

Ny brottsrubricering för brott mot skolpersonal

JuU

 

1986 av Malin Larsson och Anna-Belle Strömberg (båda S)

Stärkt roll för länsstyrelserna i den regionala utvecklingspolitiken

NU

 

1987 av Johanna Rantsi (M)

Utökad registerkontroll för anställda som arbetar med barn och unga

JuU

 

1988 av Isak From m.fl. (S)

Kompetensförsörjning för grön omställning

AU

 

1989 av Johanna Rantsi (M)

Kriminalisering av oskuldsoperationer och stävja hederskultur

JuU yrkande 1, 3

SoU yrkande 2

 

1990 av Malin Larsson m.fl. (S)

Svenskt kött och svenska livsmedel i riksdagens restauranger

KU

 

1991 av Johanna Rantsi (M)

Stärkt demokrati i landets gymnasieskolor

UbU

 

1992 av Aylin Fazelian m.fl. (S)

Bättre och mer hållbar infrastruktur i Västsverige

TU

 


1993 av Johanna Rantsi (M)

Entreprenörskap i gymnasieskolan

UbU

 

1994 av Fredrik Lundh Sammeli m.fl. (S)

Uppkoppling i hela Sverige

TU

 

1995 av Johanna Rantsi (M)

Moderniserad hem- och konsumentkunskap i skolan

UbU

 

1996 av Ann-Charlotte Hammar Johnsson m.fl. (M) Gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker

SoU

 

1997 av Denis Begic m.fl. (S)

Oslo–Stockholm 2.55

TU

 

1998 av Jamal El-Haj m.fl. (S)

Gaza

UU

 

1999 av Ann-Charlotte Hammar Johnsson m.fl. (M)

Levande fiske i Skåne

MJU

 

2000 av Sten Bergheden (M)

Ökad produktion i skogen

MJU

 

2001 av Johanna Rantsi och Sten Bergheden (båda M)

Fler yrkesutbildade

UbU

 

2002 av Sten Bergheden (M)

Utvärdering av samhällsnyttan av målen för ekologiska livsmedel inom offentlig upphandling

MJU

 

2003 av Sten Bergheden (M)

Stärkt landsbygd genom ökad försäljning av Sveaskogs skogar

NU

 

2004 av Johanna Rantsi (M)

Yrkeshögskolan

UbU

 

2005 av Johanna Rantsi och Sten Bergheden (båda M)

Ökad ordning i svenska klassrum

UbU

 

2006 av Johanna Rantsi (M)

Detektionsverktyg mot barnpornografi i offentlig verksamhets it-miljöer

JuU

 

2007 av Johanna Rantsi (M)

Kvalitetskontroll av förskolor och pedagogisk omsorg

UbU

 

2008 av Johanna Rantsi (M)

Nationell strategi för särskilt begåvade elever

UbU

 

2009 av Johanna Rantsi (M)

Ordningsomdömen

UbU

 

2010 av Johanna Rantsi (M)

Sexualbrott

JuU yrkande 1, 3

CU yrkande 2

 

2011 av Johanna Rantsi (M)

Språkkrav inom vård och äldreomsorg

SoU

 

2012 av Peter Hultqvist m.fl. (S)

Försvar och samhällets krisberedskap

FöU yrkande 1-2, 4-5, 7-9

UU yrkande 3, 6

 

2013 av Lars Mejern Larsson m.fl. (S)

Näringspolitik i Västsverige

NU

 

2014 av Fredrik Lundh Sammeli m.fl. (S)

Kunskapslyft för barns rättigheter

KrU yrkande 1, 3

UbU yrkande 2

 

2015 av Leif Nysmed m.fl. (S)

Utökat skydd mot föreningsrättskränkning

AU

 

2016 av Paula Holmqvist m.fl. (S)

Hälso- och sjukvården efter coronapandemin

SoU

 

2017 av Paula Holmqvist m.fl. (S)

Tillgång till statistik inom socialtjänstens område

SoU

 

2018 av Paula Holmqvist m.fl. (S)

Förlängd satsning på Äldreomsorgslyftet

SoU

 

2019 av Dzenan Cisija m.fl. (S)

Behovet av insatser för att stärka arbetsmarknaden

AU

 

2020 av Markus Kallifatides m.fl. (S)

Nationell strategi för global cyberpolitik

FöU

 

2021 av Mirja Räihä m.fl. (S)

Arbetslivskriminalitet i skattefinansierade verksamheter

AU

 

2022 av Inga-Lill Sjöblom m.fl. (S)

En mer jämställd arbetsmiljö

AU

 


2023 av Sofia Skönnbrink m.fl. (S)

Avgiftsfri kollektivtrafik för unga och studerande

TU

 

2024 av Gunilla Svantorp m.fl. (S)

Samla tillsyn av förskola och fritidshem hos Skolinspektionen

UbU

 

2025 av Mathias Tegnér m.fl. (S)

Om att förenkla för företagande

NU

 

2026 av Mattias Vepsä m.fl. (S)

En arbetsmarknad med goda villkor och en skola utan marknadskrafter

NU yrkande 1, 6-7

CU yrkande 2

SfU yrkande 3

UbU yrkande 4-5

 

2027 av Daniel Vencu Velasquez Castro m.fl. (S)

Surrogatmoderskap

SoU

 

2028 av Mattias Vepsä m.fl. (S)

Stockholmsregionen som Sveriges gröna motor

NU yrkande 1, 10, 14

TU yrkande 2-8, 15

UbU yrkande 9, 13

CU yrkande 11

SfU yrkande 12

 

2029 av Anna Vikström m.fl. (S)

Klimatomställning

MJU

2030 av Dennis Dioukarev m.fl. (SD)

Alkoholservering i Svenska Hockeyligan (SHL)

SoU

 


2031 av Dennis Dioukarev m.fl. (SD)

Sveriges ambassad till Jerusalem

KU

 

2032 av Heléne Björklund m.fl. (S)

Arbetsförmedlingen ska finnas i hela landet

AU

 

2033 av Anna Vikström m.fl. (S)

Skärp regleringen av ombildningskonsulter

CU

 

2034 av Olle Thorell m.fl. (S)

En nollvision för mäns våld mot kvinnor

AU

 

2035 av Hans Ekström m.fl. (S)

En långsiktig sammanhållen plan för Mälaren

CU

 

2036 av Hans Ekström m.fl. (S)

Stockholm-Mälarregionens transportsystem

TU

 

2037 av Ida Ekeroth Clausson och Azra Muranovic (båda S)

Ersättning vid besök i socialtjänstens verksamhet

SfU

 

2038 av Hans Ekström m.fl. (S)

Etablering och utveckling av övningsanläggningar i Stockholm-Mälarregionen

TU

 

2039 av Lawen Redar m.fl. (S)

Vårdföretagens etableringsfrihet och etableringskontroll

SoU

 

2040 av Azadeh Rojhan m.fl. (S)

Omprövning av Iranpolitiken

UU

 


2041 av Morgan Johansson m.fl. (S)

Utgiftsområde 5 Internationell samverkan

UU

 

2042 av Morgan Johansson m.fl. (S)

Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd

UU

 

2043 av Markus Kallifatides m.fl. (S)

Innovation genom offentliga data

FiU

 

2044 av Daniel Vencu Velasquez Castro m.fl. (S)

Vuxnas våld mot barn

SoU yrkande 1, 4-5

JuU yrkande 2

UbU yrkande 3

 

2045 av Daniel Persson (SD)

Stärkt ekonomi för personer med intellektuell funktionsnedsättning

SoU

 

2046 av Mikael Oscarsson (KD)

Valfrihet och barnomsorgspeng

UbU

 

2047 av Mikael Oscarsson (KD)

Evidensbaserad vård saknas för barn och unga vuxna som får diagnosen könsdysfori

SoU

 

2048 av Mikael Oscarsson (KD)

Skärpning av EU:s sanktioner mot regimen i Belarus

UU

 

2049 av Mikael Oscarsson (KD)

Estonias last under förlisningsnatten

UU

 

2050 av Mikael Oscarsson (KD)

Förföljelse av kristna

UU

 

2051 av Mikael Oscarsson (KD)

En utredning om den officiella svenska hanteringen av Raoul Wallenbergs öde

UU

 

2052 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Utgiftsområde 14 Arbetsmarknad och arbetsliv

AU yrkande 1-22

SfU yrkande 23

 

2053 av Teresa Carvalho m.fl. (S)

Utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering

AU

 

2054 av Lawen Redar m.fl. (S)

Utgiftsområde 17 Kultur, medier, trossamfund, fritid

KrU yrkande 1-14, 16-22, 26-31, 33-38

SfU yrkande 15

KU yrkande 23-25

SoU yrkande 32

 

2055 av Anders Ygeman m.fl. (S)

Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn

SfU

 

2056 av Anders Ygeman m.fl. (S)

Utgiftsområde 8 Migration

SfU yrkande 1-3, 5-6, 8-13

AU yrkande 4, 7

 

2057 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

Utgiftsområde 21 Energi

NU

 

2059 av Anders Ygeman m.fl. (S)

Utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning

SfU

 


2061 av Fredrik Lundh Sammeli m.fl. (S)

Utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg

SoU yrkande 1, 4-24, 26-35, 37, 41, 43-52, 54-73

FiU yrkande 2-3, 25

KU yrkande 36, 39

AU yrkande 38, 42

KrU yrkande 40

UbU yrkande 53

 

2062 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

En politik för ekonomisk resiliens och stärkt konkurrenskraft

SkU yrkande 1

NU yrkande 2-3, 9-10

AU yrkande 4-5

MJU yrkande 6-8

 

2063 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

Gruv- och mineralpolitik

MJU yrkande 1, 5

NU yrkande 2-4, 6-7

 

2064 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

Handel och exportfrämjande

NU yrkande 1-10, 12-18, 20-30

AU yrkande 11

UU yrkande 19

 

2065 av Jörgen Grubb m.fl. (SD)

Barsebäcks kärnkraftverk 2.0

NU

 

2066 av Jörgen Grubb (SD)

Testning av körkortsinnehavare från 65 år

TU

 

2067 av David Perez m.fl. (SD)

Utökad kraftproduktion i Forsmarks kärnkraftverk

NU

 


2068 av Robert Hannah (L)

Religiösa minoriteters överlevnad i Mellanöstern

UU

 

2069 av Robert Hannah (L)

Iraks etniska och religiösa minoriteters överlevnad

UU

 

2070 av Robert Hannah (L)

Ekonomiskt våld mot kvinnor

AU yrkande 1

FiU yrkande 2, 5

CU yrkande 3-4, 6

 

2071 av Robert Hannah (L)

Nationell minnesdag för det armeniska folkmordet seyfo

KU

2072 av Anna-Caren Sätherberg m.fl. (S)

Utgiftsområde 23 Areella näringar, landsbygd och livsmedel

MJU

 

2073 av Anna-Caren Sätherberg m.fl. (S)

Utgiftsområde 20 Allmän miljö- och naturvård

MJU yrkande 1-15, 18-19, 21-33, 35-47, 49-50

TU yrkande 16

NU yrkande 17, 20

CU yrkande 34

JuU yrkande 48

 

2074 av Magdalena Andersson m.fl. (S)

Vårt Sverige kan bättre

FiU

 

2075 av Ann-Sofie Alm och Ann-Sofie Lifvenhage (båda M)

Helhetsbedömning av hur barn och unga påverkas av pornografi och sexualbrott

JuU yrkande 1

SoU yrkande 2

 

2076 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Indraget stöd vid deltagande i krig utan svenskt uppdrag

JuU

 

2077 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Effekterna av skatt på plastpåsar

SkU

 

2078 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Digitalisering av grundskolans nationella prov

UbU

 

2079 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Samhällsbyggnadsutbildningar i Stockholms- och Mälardalsregionen

UbU

 

2080 av Ann-Sofie Lifvenhage och Ann-Charlotte Hammar Johnsson (båda M)

Koppling av studiemedel till avklarade poäng

UbU

 

2081 av Ann-Sofie Lifvenhage (M)

Tidig simundervisning

UbU

 

2082 av Louise Meijer m.fl. (M)

Högre utbildning och forskning

UbU yrkande 1-9, 13-16

SkU yrkande 10

SfU yrkande 11-12

 

2083 av Oliver Rosengren (M)

Rättvis skatt på snus

SkU

 

2084 av Saila Quicklund (M)

Vattenkraftsåterbäring

NU

 


2085 av Viktor Wärnick (M)

Länen norr om Dalälven

NU

 

2086 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg

SoU

 

2087 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Ett permanent statligt lyft för personal i hälso- och sjukvård, vård och omsorg

SoU yrkande 1-2

UbU yrkande 3

AU yrkande 4-5

 

2088 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Förbättringar i den personliga assistansen

SoU

 

2089 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter för alla

SoU

 

2090 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

En familjepolitik för alla barns rätt till sina föräldrar

CU

 

2091 av Elin Söderberg m.fl. (MP)

Utgiftsområde 19 Regional utveckling

NU

 

2092 av Jacob Risberg m.fl. (MP)

Återinförande av den feministiska utrikespolitiken

UU

 

2093 av Jacob Risberg m.fl. (MP)

Utgiftsområde 5 Internationell samverkan

UU

 


2094 av Katarina Luhr m.fl. (MP)

Utgiftsområde 18 Samhällsplanering, bostadsförsörjning och byggande samt konsumentpolitik

CU

 

2095 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Friluftspolitisk motion

KrU yrkande 1, 4, 13

MJU yrkande 2-3, 5-8

UbU yrkande 9-11

CU yrkande 12

SfU yrkande 14

 

2096 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Åtgärder för att främja barns och ungas rörelse

KrU yrkande 1, 3

UbU yrkande 2, 5

TU yrkande 4

 

2097 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Utgiftsområde 17 Kultur, medier, trossamfund och fritid

KrU

 

2098 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Politik för det samiska folket

KU yrkande 1-2, 5-8, 15-16

KrU yrkande 3, 11, 13

NU yrkande 4

AU yrkande 9-10

SoU yrkande 14

UbU yrkande 12

 

2099 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Utgiftsområde 8 Migration

SfU

 

2100 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Gratis mensskydd i skolan och sänkt moms på mensskydd

SkU yrkande 1

UbU yrkande 2

 


2101 av Annika Hirvonen (MP)

Nationellt center för vård för sexualbrottsutsatta

SoU

 

2102 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn

SfU

 

2103 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Utgiftsområde 11 Ekonomisk trygghet vid ålderdom

SfU

 

2104 av Annika Hirvonen m.fl. (MP)

Utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning

SfU

 

2105 av Emma Berginger m.fl. (MP)

Ökning av cyklandet

TU

 

2106 av Janine Alm Ericson m.fl. (MP)

Utgiftsområde 25 Allmänna bidrag till kommuner

FiU

 

2107 av Janine Alm Ericson m.fl. (MP)

Utgiftsområde 2 Samhällsekonomi och finansförvaltning

FiU

 

2108 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Utgiftsområde 14 Arbetsmarknad och arbetsliv

AU

 

2109 av Nicklas Attefjord m.fl. (MP)

Utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering

AU

 


2110 av Per Bolund m.fl. (MP)

En kraftfull naturpolitik för starka ekosystem, biologisk mångfald och ökad klimatnytta

MJU yrkande 1-25, 28-43, 48-54

NU yrkande 26

KrU yrkande 27

CU yrkande 44-47

JuU yrkande 55

UbU yrkande 56

2111 av Daniel Persson (SD)

Fyrfilig E4 genom Gävleborg

TU

 

2112 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

El- och energiförsörjning för ökad tillväxt och välstånd

NU yrkande 1-8, 10-11

TU yrkande 9

 

2114 av Boriana Åberg m.fl. (M)

Bättre infrastruktur i Skåne

TU

 

2115 av Boriana Åberg m.fl. (M)

Uppåkra

KrU

 

2116 av Boriana Åberg m.fl. (M)

Rösträtt och valbarhet i allmänna val bör kopplas till medborgarskap

KU

 

2117 av Boriana Åberg (M)

Förbud mot kusingifte

CU yrkande 1

SoU yrkande 2-3

 

2118 av Boriana Åberg (M)

Offentliga upphandlingar

FiU

 

2119 av Boriana Åberg (M)

Sänkt straffmyndighetsålder

JuU

 


2120 av Boriana Åberg (M)

Tolkservice

KU

 

2121 av Boriana Åberg m.fl. (M)

Den skånska flaggans officiella status

KU

 

2122 av Boriana Åberg (M)

Språkkunskap för medborgarskap

SfU

 

2123 av Boriana Åberg (M)

Skönstaxerade inkomster

SfU

 

2124 av Boriana Åberg (M)

Kvalificering till välfärden

SfU

 

2125 av Boriana Åberg (M)

Sjukskrivning efter skönhetsoperationer utan medicinska orsaker

SfU

 

2126 av Boriana Åberg (M)

Etikprövningslagen och forskningsfriheten

UbU

 

2127 av Boriana Åberg (M)

Kommission om Sveriges agerande gentemot kommunistdiktaturerna

UU

 

2128 av Åsa Westlund m.fl. (S)

En jämlik kunskapsskola utan vinstjakt

UbU yrkande 1-16, 18-19, 21-31, 33-40

JuU yrkande 17, 20

SoU yrkande 32

 

2129 av Åsa Westlund m.fl. (S)

Vuxenutbildning för fler utbildningsmöjligheter genom livet

UbU

 


2130 av Åsa Westlund m.fl. (S)

Utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning

UbU

 

2132 av Åsa Westlund m.fl. (S)

Högre utbildning och forskning för utveckling i hela landet

UbU

 

2133 av Johan Andersson m.fl. (S)

Kompetensförsörjning av arbetskraft vid byggandet av Ostlänken

UbU

 

2134 av Leif Nysmed och Lars Mejern Larsson (båda S)

Regionala skyddsombud

AU

 

2135 av Leif Nysmed och Lars Mejern Larsson (båda S) Behovsprövning för arbetskraftsinvandring från tredjeland

SfU

 

2136 av Sten Bergheden (M)

Register över misstänkta vargjägare

MJU

 

2137 av Niklas Karlsson m.fl. (S)

Utgiftsområde 3 Skatt, tull och exekution

SkU

 

2138 av Niklas Karlsson m.fl. (S)

Skattepolitik

SkU

 

2139 av Ardalan Shekarabi m.fl. (S)

Utgiftsområde 4 Rättsväsendet

JuU yrkande 1-6, 8-17, 20-34, 37-46, 49-50, 52-53, 56-62, 64-66, 68-71

KU yrkande 7, 72

SoU yrkande 18-19

CU yrkande 35, 63

AU yrkande 36, 47-48, 51, 54-55

FiU yrkande 67

2140 av Gunilla Svantorp m.fl. (S)

Utgiftsområde 22 Kommunikationer

TU yrkande 1-17, 19, 21-40, 43-47, 49-52, 54-55

MJU yrkande 20, 41

NU yrkande 42

UbU yrkande 48

FiU yrkande 53

CU yrkande 18

 

2141 av Markus Wiechel och Lars Andersson (båda SD)

Svenskar i utlandet

SkU yrkande 1

SoU yrkande 2

TU yrkande 3

KU yrkande 4-6

 

2142 av Markus Wiechel och Lars Andersson (båda SD)

Smidigare, miljövänligare och säkrare trafik

TU

 

2143 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Videoövervakning vid slakt och straffansvar för slakteriägare

MJU

 

2144 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Satsningar på Stockholms skärgård

MJU yrkande 1-2, 4-8

NU yrkande 3

SoU yrkande 9

TU yrkande 10-11

KrU yrkande 12

 

2145 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Cancerpreventiv kost och en hälsosam och individanpassad mat inom vården

SoU

 

2146 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Ursprungsmärkning och minskad användning av skadliga produkter i livsmedel

MJU

 

2147 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Kvalitativ kost inom offentlig verksamhet

MJU

 

2148 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Rätten till kejsarsnitt samt en utvecklad förlossnings- och mödravård

SoU

 

2149 av Markus Wiechel och Charlotte Quensel (båda SD)

Obedövad slakt

MJU

 

2150 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Avskaffande av Systembolagets monopol

SoU

 

2151 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Förbud av försäljning av foie gras

MJU

 

2152 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Förbud mot koldioxidbedövning vid slakt

MJU

 

2153 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Religionsfrihet på riktigt

KU

 

2154 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Import av odlad fisk

MJU

 

2155 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Slopat skattefinansierat stöd och utökad granskning av trossamfund

KrU

 

2156 av Markus Wiechel och Ludvig Aspling (båda SD)

Medvetenhet kring skador av plast i livsmedel

MJU

 


2157 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Muslimska brödraskapet

JuU

 

2158 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Internationell utredning av den svenska hanteringen av coronapandemin

SoU

 

2159 av Markus Wiechel m.fl. (SD)

Ärekränkning

JuU

 

2160 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Tydligare uppgift för Riksrevisionen

KU

 

2161 av Markus Wiechel och Alexander Christiansson (båda SD)

Riksdagsledamöternas övernattningslägenheter

KU

 

2162 av Yasmine Eriksson (SD)

Förbud mot erbjudanden och kampanjer på sockerrika livsmedel

CU

 

2163 av Yasmine Eriksson (SD)

Kommuners samverkan i arbetet för att motverka hemlöshet

SoU

 

2164 av Yasmine Eriksson (SD)

Obligatoriskt ställningstagande i donationsregistret

SoU

 

2165 av Marielle Lahti m.fl. (MP)

Möjliggörande av krav på flexibilitet för elanslutning

NU

 


2166 av Ida Karkiainen m.fl. (S)

Utgiftsområde 1 Rikets styrelse

KU yrkande 1-9, 11-13

NU yrkande 10

 

2167 av Bassem Nasr m.fl. (MP)

Utgiftsområde 4 Rättsväsendet

JuU

 

2168 av Marielle Lahti m.fl. (MP)

Utgiftsområde 21 Energi

NU

 

2169 av Marielle Lahti m.fl. (MP)

Skatteflykt och land-för-land-rapportering

SkU

 

2170 av Elin Söderberg m.fl. (MP)

För en stark grön näringslivsutveckling

NU yrkande 1-2, 5-9, 12, 14-16

MJU yrkande 3

UbU yrkande 4

SfU yrkande 10

SkU yrkande 11, 13

KrU yrkande 17

 

2171 av Elin Söderberg m.fl. (MP)

Lands- och glesbygd med stark samhällsutveckling

NU yrkande 1-2, 5, 7, 18

CU yrkande 3-4, 6

FiU yrkande 8

SoU yrkande 9-10, 13

UbU yrkande 11-12, 14

KU yrkande 15, 21

TU yrkande 16-17

KrU yrkande 19-20, 22

 

2172 av Jacob Risberg m.fl. (MP)

Erkännande av Västsahara

UU

 


2173 av Jan Riise m.fl. (MP)

Utgiftsområde 1 Rikets styrelse

KU

 

2174 av Daniel Helldén m.fl. (MP)

Utgiftsområde 22 Kommunikationer

TU

 

2175 av Per Bolund m.fl. (MP)

En klimatpolitik som står upp för Parisavtalet

MJU yrkande 1-6, 13, 18, 21-22, 25, 27, 3840, 6269, 71

NU yrkande 7-8, 10, 12, 14, 20, 23, 26, 4448, 50-52, 54-58

UbU yrkande 9

FiU yrkande 15, 17, 24

SkU yrkande 16, 19, 30, 34, 49, 53

TU yrkande 28-29, 31-32, 35-37, 41-43, 61

CU yrkande 11, 33, 59-60, 70

 

2176 av Amanda Lind (MP)

Paket för att stärka den fria konsten

KrU yrkande 1-4, 7-10, 13-16

SfU yrkande 5-6

NU yrkande 11

SkU yrkande 12

 

2177 av Mikael Damberg m.fl. (S)

Utgiftsområde 25 Allmänna bidrag till kommuner

FiU

 

2178 av Mikael Damberg m.fl. (S)

Utgiftsområde 2 Samhällsekonomi och finansförvaltning

FiU

 

2179 av Marielle Lahti m.fl. (MP)

Utgiftsområde 3 Skatt, tull och exekution

SkU

 

2180 av Annie Lööf m.fl. (C)

Jobben, klimatet och hela landet – Centerpartiets budgetmotion för 2023

FiU

 


2181 av Martin Ådahl m.fl. (C)

Utgiftsområde 25 Allmänna bidrag till kommuner

FiU

 

2182 av Elisabeth Thand Ringqvist m.fl. (C)

Utgiftsområde 24 Näringsliv

NU

 

2183 av Daniel Bäckström m.fl. (C)

Utgiftsområde 23 Areella näringar, landsbygd och livsmedel

MJU

 

2184 av Julia Kronlid (SD)

Tillåta dubbdäck fram till den 30 april

TU

 

2185 av Julia Kronlid (SD)

En familjevänlig tågtrafik

TU

 

2186 av Julia Kronlid (SD)

Värna Östersjötumlaren

MJU

 

2187 av Julia Kronlid m.fl. (SD)

Stärkt trygghet i Stockholms län med särskilt fokus på kvinnor och unga

JuU

 

2188 av Muharrem Demirok m.fl. (C)

Utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning

UbU

 

2189 av Muharrem Demirok m.fl. (C)

Utgiftsområde 15 Studiestöd

UbU

 


2190 av Annie Lööf m.fl. (C)

Ledarskap för klimat och grön omställning

MJU yrkande 1-6, 8, 11-13, 22-24, 27-41, 4344, 51, 58, 64-68, 70, 72-73, 75, 77, 86, 172174, 177-179, 182-201

NU yrkande 7, 9-10, 14-16, 42, 55-57, 59, 69, 82, 90, 94-95, 100-101, 106-111, 113-120, 122-128, 130, 132, 134-139, 141, 146, 148149, 155-167, 176

UU yrkande 17-21

CU yrkande 26, 45-46, 52-53, 83, 98, 131, 147, 150154, 168-171

SkU yrkande 47, 54, 60-61, 63, 74, 79-80, 8485, 99, 102, 129, 142-145

FiU yrkande 48, 50, 62, 180-181

TU yrkande 49, 71, 76, 78, 81, 87-88, 91-93, 96-97, 103-105, 112, 140

FöU yrkande 25, 89, 121, 133

UbU yrkande 175

 

2191 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Planering och byggnation av Österleden

TU

 

2192 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Skatter för företagande och tillväxt i hela landet

SkU yrkande 1-2, 4-11, 14-17, 19, 21-30, 3235

SfU yrkande 3

CU yrkande 12-13

NU yrkande 18

FiU yrkande 20, 31

 

2193 av Kerstin Lundgren och Mikael Larsson (båda C)

Ett nationellt system för skrotbåtar

MJU

 

2194 av Stina Larsson m.fl. (C)

Art- och habitatdirektivet

MJU

 

2195 av Ulrika Heie m.fl. (C)

Utgiftsområde 22 Kommunikationer

TU

 

2196 av Rickard Nordin m.fl. (C)

Utgiftsområde 21 Energi

NU

 

2197 av Stina Larsson m.fl. (C)

Utgiftsområde 20 Allmän miljö- och naturvård

MJU

 

2198 av Elisabeth Thand Ringqvist m.fl. (C)

Utgiftsområde 19 Regional utveckling

NU

 

2199 av Alireza Akhondi m.fl. (C)

Utgiftsområde 18 Samhällsplanering, bostadsförsörjning och byggande samt konsumentpolitik

CU

 

2200 av Catarina Deremar m.fl. (C)

Utgiftsområde 17 Kultur, medier, trossamfund och fritid

KrU

 

2201 av Mikael Larsson m.fl. (C)

Utgiftsområde 6 Försvar och samhällets krisberedskap

FöU

 

2202 av Kerstin Lundgren m.fl. (C)

Utgiftsområde 5 Internationell samverkan

UU

 

2203 av Ulrika Liljeberg m.fl. (C)

Utgiftsområde 4 Rättsväsendet

JuU

 

2204 av Helena Lindahl m.fl. (C)

Utgiftsområde 3 Skatt, tull och exekution

SkU

 

2205 av Malin Björk m.fl. (C)

Utgiftsområde 1 Rikets styrelse

KU

 


2206 av Martin Ådahl m.fl. (C)

Utgiftsområde 2 Samhällsekonomi och finansförvaltning

FiU

 

2207 av Jonny Cato m.fl. (C)

Utgiftsområde 14 Arbetsmarknad och arbetsliv

AU

 

2208 av Jonny Cato m.fl. (C)

Utgiftsområde 13 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering

AU

 

2209 av Martina Johansson m.fl. (C)

Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn

SfU

 

2210 av Martina Johansson m.fl. (C)

Utgiftsområde 11 Ekonomisk trygghet vid ålderdom

SfU

 

2211 av Martina Johansson m.fl. (C)

Utgiftsområde 10 Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning

SfU

 

2212 av Anders W Jonsson m.fl. (C)

Utgiftsområde 9 Hälsovård, sjukvård och social omsorg

SoU

 

2213 av Jonny Cato m.fl. (C)

Utgiftsområde 8 Migration

SfU

 

2214 av Anna Lasses m.fl. (C)

Utgiftsområde 7 Internationellt bistånd

UU

 


2215 av Jennie Nilsson m.fl. (S)

Konsumentpolitik

CU yrkande 1-2, 4-5

FiU yrkande 3, 6

 

2216 av Jennie Nilsson m.fl. (S)

Utgiftsområde 18 Samhällsplanering, bostadsförsörjning och byggande samt konsumentpolitik

CU

 

2217 av Jennie Nilsson m.fl. (S)

Bostadspolitik

CU yrkande 1-10, 12-20, 22-24, 26-32, 34-35

SfU yrkande 11

FiU yrkande 21, 25

JuU yrkande 33

 

2218 av Jennie Nilsson m.fl. (S)

Familjerätt

SoU yrkande 1, 4

CU yrkande 2-3, 5-6

 

2219 av Åsa Westlund m.fl. (S)

Utgiftsområde 15 Studiestöd

UbU

 

2220 av Eric Palmqvist (SD)

Totalförsvarskunskap i skolan

UbU

 

2221 av Eric Palmqvist (SD)

Utredning av anmälnings- eller tillståndsplikt för kyltornsanläggningar

SoU yrkande 1

MJU yrkande 2

 

2222 av Eric Palmqvist (SD)

Utredning om sänkt fordonsskatt på dieseldrivna personbilar och lätta lastbilar

SkU

 

2223 av Eric Palmqvist (SD)

Utökad diskrimineringslagstiftning – politisk åskådning som diskrimineringsgrund

AU

2224 av Eric Palmqvist (SD)

Åldersbegränsning av däck

TU

 

2225 av Eric Palmqvist (SD)

Regelverk för kommunala konkurser

KU

 

2226 av Eric Palmqvist (SD)

Nationellt undantag för husbilar över 7,5 ton

TU

 

2227 av Eric Palmqvist (SD)

Hörselskadade och riksdagen

KU

 

2228 av Eric Palmqvist (SD)

Förbättrad möjlighet till vila för vägtrafikanter

TU

 

2229 av Eric Palmqvist (SD)

En grundlig översyn av miljöbalken

MJU

 

2230 av Eric Palmqvist (SD)

Besiktningsgaranti

TU

 

2231 av Eric Palmqvist och Eric Westroth (båda SD)

Utbildningskrav för piloter som flyger fallskärmshoppare

TU

 

2232 av Eric Palmqvist m.fl. (SD)

Beskattning av husbilar

SkU

 

2233 av Eric Palmqvist och Johnny Svedin (båda SD)

Regionalisering av fastighetsskatten för elproduktions- och industrifastigheter

NU

 


2234 av Eric Palmqvist (SD)

Synskadade och valsystemet

KU

 

2235 av Eric Palmqvist (SD)

Betalningsansvar för outnyttjade tolktjänster

SoU

 

2236 av Mikael Oscarsson (KD)

Jämlik palliativ vård

SoU

 

2237 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

Utgiftsområde 24 Näringsliv

NU

 

2238 av Fredrik Olovsson m.fl. (S)

Politikens inriktning inom regional utveckling

NU

 

2239 av Mattias Eriksson Falk och Roger Hedlund (båda SD)

Införande av ett statligt bryggstöd för skolan

UbU

 

2240 av Mattias Eriksson Falk (SD)

Avskrivning av studielån vid tjänstgöring på landsbygden inom samhällsviktiga verksamheter UbU

 

2241 av Mattias Eriksson Falk och Roger Hedlund (båda SD)

Tågstopp längs Ostkustbanan

TU

 

2242 av Mattias Eriksson Falk och Roger Hedlund (båda SD)

Dubbelfilig E4 genom Gävleborg

TU

 

2243 av Mattias Eriksson Falk (SD)

Digitalt högkostnadsskydd inom hälso- och sjukvården

SoU

 

2244 av Mattias Eriksson Falk och Roger Hedlund (båda SD)

Dubbelspår på Ostkustbanan

TU

 

2245 av Mattias Eriksson Falk (SD)

En uppdaterad kommunallag i Sverige

KU

 

2246 av Mattias Eriksson Falk (SD)

Ändringar i kommunallagen för bättre protokollföring

KU

 

2247 av Alireza Akhondi och Martin Ådahl (båda C)

Iran

UU

 

2248 av Runar Filper (SD)

Värna om dialekterna

UbU

 

2249 av Runar Filper (SD)

Gemenskap och trygghet med morgonsamling

UbU

 

2250 av Runar Filper (SD)

Identifiera föräldraalienation och umgängessabotage

CU yrkande 1, 6, 8

SoU yrkande 2-3

JuU yrkande 4-5, 7

 

2251 av Runar Filper (SD)

Dansbandsmomsen

SkU

 

2252 av Fredrik Lindahl (SD)

Åtgärdsvalsstudie för kapacitetshöjning av E18 Stockholm nordost

TU

 


2253 av Fredrik Lindahl (SD)

Löttingetunneln och länsväg 265

TU

2254 av Fredrik Malm (L)

Begravningsavgift

KU

 

2255 av Fredrik Malm (L)

Eritreas ekonomiska indrivning i Sverige

JuU

 

2256 av Mattias Eriksson Falk och Roger Hedlund (båda SD)

Underlättande av åtgärder mot skarv och andra skadefåglar

MJU

 

2257 av Camilla Hansén m.fl. (MP)

Utgiftsområde 16 Utbildning och universitetsforskning

UbU

 

2258 av Camilla Hansén m.fl. (MP)

Utgiftsområde 15 Studiestöd

UbU

 

2259 av Emma Berginger m.fl. (MP)

Utgiftsområde 6 Försvar och samhällets krisberedskap

FöU

 

2260 av Janine Alm Ericson m.fl. (MP)

Sexuell exploatering av barn

JuU yrkande 1-4, 9-10, 12

SoU yrkande 5-8, 11, 13

 

2261 av Janine Alm Ericson m.fl. (MP)

En grön feministisk utvecklings- och biståndspolitik

UU yrkande 1-19, 21, 23-25

NU yrkande 20, 22

 


2262 av Emma Berginger m.fl. (MP)

Stärk det civila försvaret och krisberedskapen

FöU yrkande 1, 4-6, 13, 22-23, 34, 43-49

MJU yrkande 2-3, 18-21

KU yrkande 7

SoU yrkande 8-12

CU yrkande 14-17

TU yrkande 24-25, 35-36

NU yrkande 26-33

FiU yrkande 37

JuU yrkande 38-42

 

2263 av Marielle Lahti m.fl. (MP)

Höj mineralavgiften och skapa en ”mineralfond”

NU

 

2264 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

Samma rätt till arbete för personer med funk­tionsnedsättning

AU yrkande 1-6, 10

SfU yrkande 7-9

 

2265 av Emma Nohrén m.fl. (MP)

Utgiftsområde 23 Areella näringar, landsbygd och livsmedel

MJU

 

2266 av Emma Nohrén m.fl. (MP)

Utgiftsområde 20 Allmän miljö- och naturvård

MJU

 

2267 av Katarina Luhr m.fl. (MP)

Stadsbyggnad för människa och miljö

CU yrkande 1-8

KrU yrkande 9

 

2268 av Rebecka Le Moine (MP)

Utsatta människor och utsatta djur

SoU

 

2269 av Daniel Helldén (MP)

Revidering av ordningslagen

JuU

 

2271 av Julia Kronlid m.fl. (SD)

Vårda och bevara Sveriges kristna kulturarv

KrU yrkande 1

KU yrkande 2

UbU yrkande 3-4

 

2272 av Alexander Christiansson (SD)

Romansbedrägerier

CU yrkande 1

JuU yrkande 2

 

2273 av Alexander Christiansson (SD)

Enskilda avlopp

MJU

 

2274 av Alexander Christiansson (SD)

Avkvotering av föräldraförsäkringen

SfU

 

2275 av Märta Stenevi m.fl. (MP)

Vi bygger det nya gröna folkhemmet – Miljöpartiets budgetmotion för 2023

FiU

 

2276 av Nicklas Attefjord (MP)

Korsägande mellan apotek och förskrivare

SoU

 

2277 av Märta Stenevi m.fl. (MP)

Jämställdhetspolitik

AU yrkande 1, 3-7, 9, 12, 17-18, 20-21, 2425, 28, 71-72, 94, 103-106, 118

UU yrkande 2, 65

CU yrkande 8, 41, 115-117

SkU yrkande 10, 13-14

UbU yrkande 11, 19, 29-38, 44, 68, 77-78, 99

NU yrkande 15-16

SoU yrkande 22-23, 42-43, 45-63, 66-67, 6970, 7376, 79, 81, 87, 89-91, 93, 95-98, 101-102, 112113, 120126

SfU yrkande 26-27, 40, 92

KrU yrkande 39

KU yrkande 64

JuU yrkande 80, 82-86, 88, 100, 107-111, 114, 119

 

2278 av Rebecka Le Moine (MP)

Initiativ till ekocidlagstiftning

UU

 

2279 av Nicklas Attefjord (MP)

En närvarande stat

KU

 

2280 av Rebecka Le Moine m.fl. (MP)

Stoppa handeln med utrotningshotade djur

MJU yrkande 1, 3-4

SkU yrkande 2

 

2281 av Ulrika Westerlund m.fl. (MP)

En ny könstillhörighetslag

SoU

 

2282 av Amanda Lind m.fl. (MP)

Ett fritt och tillgängligt kulturarv

KrU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


Innehållsförteckning

§ 1  Justering av protokoll

§ 2  Anmälan om fördröjt svar på interpellation

§ 3  Anmälan om faktapromemorior

§ 4  Ärenden för hänvisning till utskott

§ 5  Motioner för omedelbar hänvisning

§ 6  Svar på interpellation 2022/23:35 om prostitution som grund för utvisning från Sverige

Anf.  1  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Anf.  2  JESSICA RODÉN (S)

Anf.  3  DENIS BEGIC (S)

Anf.  4  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Anf.  5  JESSICA RODÉN (S)

Anf.  6  DENIS BEGIC (S)

Anf.  7  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Anf.  8  JESSICA RODÉN (S)

Anf.  9  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Ajournering

Återupptaget sammanträde

§ 7  Frågestund

Anf.  10  FÖRSTE VICE TALMANNEN

Regeringens arbetsmarknadspolitik

Anf.  11  TERESA CARVALHO (S)

Anf.  12  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Anf.  13  TERESA CARVALHO (S)

Anf.  14  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Bistånd och handel

Anf.  15  RASMUS GIERTZ (SD)

Anf.  16  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Anf.  17  RASMUS GIERTZ (SD)

Anf.  18  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

En aktiv arbetsmarknadspolitik

Anf.  19  CICZIE WEIDBY (V)

Anf.  20  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Anf.  21  CICZIE WEIDBY (V)

Anf.  22  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Skyddat boende

Anf.  23  HELENA VILHELMSSON (C)

Anf.  24  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Anf.  25  HELENA VILHELMSSON (C)

Anf.  26  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Jämlikhetsdata

Anf.  27  ANNIKA HIRVONEN (MP)

Anf.  28  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Anf.  29  ANNIKA HIRVONEN (MP)

Anf.  30  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Bidragsfusk

Anf.  31  OLIVER ROSENGREN (M)

Anf.  32  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Anf.  33  OLIVER ROSENGREN (M)

Anf.  34  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Arbetslösheten

Anf.  35  MAGNUS JACOBSSON (KD)

Anf.  36  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Anf.  37  MAGNUS JACOBSSON (KD)

Anf.  38  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Sveriges arbete mot hiv

Anf.  39  ANNA STARBRINK (L)

Anf.  40  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Anf.  41  ANNA STARBRINK (L)

Anf.  42  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Amorteringskravet

Anf.  43  ADNAN DIBRANI (S)

Anf.  44  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M)

Kvinnojourer och skyddat boende

Anf.  45  CARITA BOULWÉN (SD)

Anf.  46  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Ekonomiska effekter av ny amerikansk lag

Anf.  47  HELENA BOUVENG (M)

Anf.  48  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Gängens rekrytering av unga

Anf.  49  TORSTEN ELOFSSON (KD)

Anf.  50  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Sverigebilden

Anf.  51  AIDA BIRINXHIKU (S)

Anf.  52  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

En likvärdig bolånemarknad i hela landet

Anf.  53  PER SÖDERLUND (SD)

Anf.  54  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M)

Kompetensbristen i besöksnäringen

Anf.  55  CARL NORDBLOM (M)

Anf.  56  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Reformering av biståndet

Anf.  57  GUDRUN BRUNEGÅRD (KD)

Anf.  58  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Initiativ för att stärka svensk demokrati

Anf.  59  PER-ARNE HÅKANSSON (S)

Anf.  60  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Integration och krav

Anf.  61  ANN-CHRISTINE FROM UTTERSTEDT (SD)

Anf.  62  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Biståndsstrategi för Ukraina

Anf.  63  MAGDALENA SCHRÖDER (M)

Anf.  64  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Klimatpolitiken och Sveriges EU-ordförandeskap

Anf.  65  JYTTE GUTELAND (S)

Anf.  66  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Åtgärder mot överskuldsättning

Anf.  67  MIKAEL ESKILANDERSSON (SD)

Anf.  68  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M)

Arbetslivskriminaliteten

Anf.  69  JIM SVENSK LARM (S)

Anf.  70  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Indikatorer för jämställdhet

Anf.  71  MICHAEL RUBBESTAD (SD)

Anf.  72  Statsrådet PAULINA BRANDBERG (L)

Nedskärningar i kärnstödet till FN

Anf.  73  OLLE THORELL (S)

Anf.  74  Statsrådet JOHAN FORSSELL (M)

Äldreomsorgslyftet

Anf.  75  MIKAEL DAHLQVIST (S)

Anf.  76  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

Insatser mot skatteflykt

Anf.  77  MATHIAS TEGNÉR (S)

Anf.  78  Statsrådet NIKLAS WYKMAN (M)

Arbetsförmedlingens förutsättningar

Anf.  79  SERKAN KÖSE (S)

Anf.  80  Arbetsmarknads- och integrationsminister JOHAN PEHRSON (L)

§ 8  Bordläggning

§ 9  Anmälan om interpellationer

§ 10  Anmälan om frågor för skriftliga svar

§ 11  Anmälan om skriftliga svar på frågor

§ 12  Kammaren åtskildes kl. 15.13.

Bilaga

 

 

 

 

Tryck: Elanders Sverige AB, Vällingby 2023