Fråga 2021/22:1847 Varsel inom den svenska sjöfartsnäringen

av Jimmy Ståhl (SD)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Under våren men även under sommaren har det kommit tydliga signaler om att svenska besättningar varslats om uppsägning på grund av arbetsbrist. Det handlar enlig uppgift om hundratals individer. Detta är djupt oroande.

I ett väl fungerande och hållbart samhälle bör förutsättningar skapas för sjöfarten att samverka med övriga trafikslag, oavsett om det gäller leveranser av produkter till en lokal butik på den svenska landsbygden, frakt av fordon till den internationella gruvindustrin, lokala sjötransporter eller internationell passagerartrafik. Även central myndighetsutövning och viktiga samhällsfunktioner såsom försvar, sjukvård och polis är i stort behov av båt och fartyg som transportmedel, med tillhörande infrastruktur.

Konkurrensen måste ske på likvärdiga villkor på den globala marknaden. En snedvriden konkurrens uppstår om svenska fartyg tyngs med skatter, avgifter och andra pålagor. Resultatet riskerar att bli negativt koldioxidläckage, utflaggningar samt som i detta fall varsel om uppsägningar.

Konkurrensmöjligheterna för svensk sjöfart kan uppenbarligen stärkas genom mer rättvisa ekonomiska förutsättningar. Vi värnar om sjöfarten som transportmedel och vill trygga svensk sjöfart genom att öka möjligheten till in-flaggningar, värna arbetstillfällen samt miljö. Vi ser betydelsen av korrekta ekonomiska styrmedel som inte strider mot europeiska konkurrensregler. Långsiktiga konkurrensneutrala villkor ska gälla. Att skapa samsyn mellan marknadens olika parter, både nationellt och internationellt, är centralt.

Med anledning av ovan vill jag ställa följande fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth:

Kommer ministern att agera för att motverka fortsatta varsel av svenska besättningar?