av Tobias Andersson (SD)
till Statsrådet Ida Karkiainen (S)
Riksdagen har röstat om att en nationell folkräkning ska äga rum. Behovet av en sådan är obestridligt; vi vet inte vilka som befinner sig i Sverige. En ansvarslös migrationspolitik och en ineffektiv utvisningspolitik har medfört att långt fler befinner sig i Sverige, och särskilt i utsatta områden, än vad som finns på papperet.
Många av de illegala som befinner sig i Sverige utnyttjar olika bidrag, ibland under olika identiteter. En modern folkräkning kan inte ske på samma vis som gjordes förut, i ett samhälle med hög sammanhållning. Dagens utbredda segregation och stegrande kriminalitet kräver att den genomförs proaktivt och offensivt.
Folkräkningen kommer att innebära en kraftansträngning från hela samhället, och fokus bör initialt ligga på lågt hängande frukt i form av utanförskapsområden. En kartläggning behöver ske där bland annat förbrukning av vatten och el mäts och sätts i relation till antalet folkbokförda i området, för att identifiera områden där många illegala migranter kan väntas uppehålla sig. Utifrån detta kan en prioriteringsordning tas fram och arbetet inledas.
Med anledning av detta önskar jag fråga statsrådet Ida Karkiainen följande:
Avser statsrådet och regeringen att vidta några åtgärder för att kartlägga parallellsamhällena?