Fråga 2021/22:1461 Arbete med bemötande inom statliga myndigheter, verk och företag

av Mikael Larsson (C)

till Statsminister Magdalena Andersson (S)

 

Att bli bemött med värdighet och på ett bra sätt är viktigt för att människor runt om i landet ska ha förtroende för statliga myndigheter, statliga verk och statliga företag. När representanter för just myndigheter och verk är ute och träffar människor är det viktigt att man har ett bemötande som är korrekt och att man inte har attityden att ”vi kommer från staten och det är vi som bestämmer.”

Mycket av det som staten gör är publikt, och då behöver man också från statens håll aktivt jobba med att alla som är anställda har en attityd som inte gör att förtroendet för staten minskar utan att det i stället är ett stort förtroende. Här är viktigt att både politik och anställda jobbar ihop med detta.

Ett exempel som jag fått ta del av handlar om att en anställd inom de gröna näringarna ställt en fråga vid ett möte och fått en utskällning av en anställd vid ett statligt företag för att man inte delade syn på en viktig fråga.

Min fråga till statsminister Magdalena Andersson blir därför:

 

Hur jobbar statsministern och regeringen med utbildning och fortbildning för anställda inom statliga myndigheter, verk och företag på temat bemötande?