Interpellation 2021/22:514 Islamism i Sverige

av Tobias Andersson (SD)

till Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S)

 

Sverigedemokraterna har länge varnat för konsekvenserna av en massinvandring från kulturellt avlägsna länder – konsekvenser som förstärkts av att inga krav ställts på dem som kommit hit. I dag är förhoppningsvis det dystra resultatet uppenbart för de flesta.

Hela områden utan anknytning till majoritetssamhället, med egna värderingar och normer och i vissa fall egen rättsskipning. Ett okänt antal med invandrarbakgrund som förvisso lever i Sverige men som på intet sätt kan anses vara en del av Sverige.

Det finns många faktorer till denna utveckling, men det går inte att överskatta vilken roll islam som religion har spelat. Bara i absolut närtid har vi kunnat ta del av hur imamer arrangerar sexköp i Allahs namn, hur kvinnor inte tillåts gifta sig utan godkännande från sitt manliga överhuvud och hur kvinnor inte får skilja sig utan makens godkännande. Kraven kommer även på att begränsa den svenska yttrandefriheten för islams skull – alternativet är våld och mordförsök på poliser.

Islamiseringen pågår med andra ord obehindrat, och som grädde på moset finansieras den i hög utsträckning av det offentliga, vilket islamiseringen önskar trycka tillbaka och begränsa. Det betalas ut bidrag från kommun, region och stat till allt från studieförbund till trossamfund som alla verkar för islamiseringen, och moskéer byggs i rasande takt runt om i landet.

Det är min strikta uppfattning att ju mer islam påverkar Sverige, desto sämre kommer Sverige att bli. Kortfattat blir Sverige mer och mer likt de länder som de som bidrar till islamiseringen en gång har lämnat för att komma hit.

Med anledning av detta önskar jag fråga kulturminister Jeanette Gustafsdotter följande:

 

Tillstår ministern att en islamisering pågår, och kommer ministern att vidta några åtgärder inom sitt ämbetsområde för att stoppa densamma?