Interpellation 2021/22:466 Manipulerade färdskrivare

av Thomas Morell (SD)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Infrastrukturminister Tomas Eneroth hävdar ofta att det ska råda ”ordning och reda” på svenska vägar. Tyvärr verkar det dock saknas kraft och vilja för att uppnå denna ordning och reda.

Alla fordon som omfattas av reglerna om kör- och vilotider inom EU ska vara utrustade med färdskrivare, enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 165/2014. I färdskrivaren registreras bland annat förarnas kör- och vilotider. Med hjälp av uppgifterna som registrerats i färdskrivaren kan förare, företag och kontrollmyndigheter kontrollera att reglerna följts.

Transportstyrelsen har med framställan om ändring i yrkestrafiklagen (2012:210), yrkestrafikförordningen (2012:237) och förordningen (2001:650) om vägtrafikregister (TSV 2016-637) lagt fram färdiga lagförslag för att kriminalisera användandet av sådan utrustning som manipulerade färdskrivare.

Att manipulera färdskrivare är ett allvarligt brott mot reglerna om kör- och vilotider, ändå lyssnar inte regeringen på Transportstyrelsen och det förslag som myndigheten lagt fram för att stävja fusket med färdskrivare. Med manipulerade färdskrivare sätts den sunda konkurrensen ur spel, och dessutom utsätts trafikanterna för fara. Att en förare som har kört långt mer än tillåtet utgör en uppenbar risk för trafiksäkerheten är knappast något som kräver en utförlig förklaring.

Det som förvånar i det här ärendet är regeringens ointresse att faktiskt vidta åtgärder för att stävja den här typen av allvarliga överträdelser.

Med anledning av detta vill jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Avser ministern och regeringen att vidta några åtgärder för att skärpa lagstiftningen kring manipulation av färdskrivare?