Interpellation 2021/22:456 Kulturen bakom kravallerna i svenska städer

av Tobias Andersson (SD)

till Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S)

 

Linköping, Norrköping, Rinkeby och Örebro drabbades av våldsamma korankravaller i mitten av april, och när detta skrivs finns risken att fler städer drabbas i närtid.

Orsaken bakom upploppen, vilka snudd på ödelagt hela stadsdelar, är decennier av politisk inkompetens och feghet. En okontrollerad massinvandring tillsammans med obefintliga krav på anpassning och en kriminalpolitik lämplig för det forna trygga Sverige har resulterat i de krutdurkar som nu antänts runt om i vårt land. Gnistan som antände krutdurkarna var den danske politikern Rasmus Paludan från Stram Kurs.

Det har spridits mängder med bilder och videoklipp från de olika muslimska upploppen. Om det inte vore för de svenska utryckningsfordon som syns retirera eller brinna så hade sannolikt de flesta misstänkt att det var filmat i Mogadishu eller Bagdad och inte i Linköping och Örebro. I klippen syns våldsverkarna skandera ”takbir” och ”allahu akbar”, – bland annat samtidigt som de hoppar och sparkar på förstörda polisbilar.

Denna utveckling har inte varit oväntad eller skett över ett dygn. Det är en konsekvens av att svenska politiker förringat värdet av vår kultur och det den står för. De som invandrat i hundratusentals har inte ombetts anpassa sig efter vår kultur, än mindre ge upp delar av sin kultur. I stället har de byggt upp egna parallellsamhällen, frånkopplade det svenska majoritetssamhället. I dessa områden råder inte grundlagsstadgade rättigheter eller statens våldsmonopol.

För att komma till rätta med detta uppenbara samhällshaveri krävs åtgärder på en mängd områden, inte minst det rättspolitiska, men det är även en kulturell fråga. Vi behöver, en gång för alla, våga tillstå att det för det finns en svensk kultur och att den är många gånger bättre än de kulturer som de flesta invandrare migrerat från – och i alldeles för hög utsträckning tagit med sig hit.

Med anledning av detta vill jag fråga kulturminister Jeanette Gustafsdotter:

 

  1. Anser ministern att det är andra kulturer än den svenska som råder i vissa områden, och avser ministern att vidta några åtgärder kring detta?
  2. Avser ministern att vidta några åtgärder för att stärka den svenska kulturen i parallellsamhällen?