Interpellation 2021/22:122 Behovet av ökade kontroller på väg

av Thomas Morell (SD)

till Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S)

 

Fram till den 25 oktober har polisen rapporterat 280 cabotageärenden. Det betyder att polisen i princip upptäcker en olaglig cabotagetransport per dag. Jämfört med 2020 har ökningen under 2021 varit 27 procent. Ökningen belyser behov SD tidigare pekat på, bland annat förstärkning av kontroll på väg av den yrkesmässiga trafiken. Den olagliga trafiken slår undan benen för den seriösa åkerinäringen och landets tågoperatörer. Till råga på allt försörjer den olagliga trafiken en omfattande kriminell verksamhet i landet. En kriminalitet som påverkar hela vårt samhälle.

Tidigare i år presenterades cabotagestudien, och där kan man konstatera att den olagliga transportverksamheten i Sverige är omfattande. Forskaren bakom cabotagestudien, Henrik Sternberg, säger följande i en tidningsintervju med anledning av resultatet: ”I dagsläget finns inte något som fungerar som det ska för att få ordning och reda på vägarna. Att göra punktinsatser räcker inte. Det krävs ett grepp om helheten.”

Trots att flera utredningar gjorts under de senaste åren har varken regeringen eller polisledningen vidtagit åtgärder för att bromsa den negativa utvecklingen. Trafikpolisverksamheten har snarare avvecklats i stället för utvecklats. Att polisen, trots begränsade resurser, ändå lyckas hitta en otillåten cabotagetransport om dagen visar att behovet av kontroller är stort, mycket stort.

Med anledning av detta vill jag fråga justitie- och inrikesminister Morgan Johansson:

 

På vilka sätt avser ministern att möta ökningen av den olagliga cabotagetrafiken?