Fråga 2020/21:981 Dalslands vägnät

av Ann-Sofie Alm (M)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Dalslands vägmiljöer kan mycket möjligt vara de vackraste i landet. De kurviga vägarna löper längs med vackra sjöar och trollska skogar, mjuka böljande odlingslandskap och Vänerns blänkande kustlandskap. Problemet med vägarna i Dalsland är det grovt eftersatta underhållet.

Dalsland sjuder av kreativa entreprenörer, och det finns en företagaranda som inspirerar. Dalsland har precis det som Sverige behöver för en snabb återstart av landet efter coronakrisen. Men vad man säger sig sakna för att kunna utvecklas från glesbygd och landsbygd till en blomstrande glansbygd är goda kommunikationer och välutbildad arbetskraft. Industrin måste ha tillgång till ett gott och tillförlitligt vägnät för att dra full nytta av det geografiska läge och de fördelar som Dalsland tillhandahåller. Det finns i dag perioder när vägnätet till 50 procent är avstängt på grund av tjällossning.

Detta är inte bilden av ett välfärdsland där man färdas väl.

Väg 172 är en hårt trafikerad pulsåder genom Dalsland där tunga transporter samsas med bussar och personbilstrafik. Vägen är viktig för många kommuner, för många industrier, för sjukvård och för att transportera skolbarn, studenter och arbetskraft. Vid Härsängen, fem kilometer från Högsäter, i uppförsbacken som svänger förbi busshållplatsen, kör man precis med däcken i kanten till en mycket djup och mörk krater i berget. Bergmassorna sprängdes och forslades till ett annat vägbygge, och kratern skapades. Meningen var att vägen skulle breddas men arbetet avstannade och i stället skapades en otäck dödsfälla. Tiden har gått. Det är 21 år sedan kratern bildades.

Den dokumenterat trafikfarliga vägsträckan förbi Härsängen är cirka en kilometer. Kratern, som aldrig fyllts igen, är 200 meter lång. Trafikverket nämner vägsträckan som penibel. Vägsträckan är livsfarlig.

Det är dags att staten tar sitt ansvar och lägger in Dalslands vägnät i den nationella planen och därmed möjliggör en upprustning av Dalslands vägnät generellt, men väg 172 speciellt. Vägsträckan vid Härsängen bör få ett synnerligen skyndsamt förfarande.

Med anledning av detta vill jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Kommer ministern att vidta några åtgärder så att underhållet av väg 172 i Dalsland kommer att prioriteras högre i den kommande nationella planen?