Fråga 2020/21:610 Elbrist som hot mot nya elektrifierade fordon

av Lars Hjälmered (M)

till Statsrådet Anders Ygeman (S)

 

Infrastruktur är som ett blodomlopp i vår ekonomi. Transporter är en naturlig del av våra liv. Det handlar om att kunna åka till och från arbete eller studier liksom om fritidsresor.

Utvecklingen inom fordonsindustrin går nu jättefort. En stor del av arbetet handlar om att minska bränsleförbrukning och utsläpp för att bidra till hållbara transporter liksom att utveckla säkerhetssystem och förarstödd eller helt autonom körning. Elektrifiering är en huvudfåra inom fordonsutvecklingen.

Experter är tydliga med att utvecklingen mot de elektrifierade fordonen nu går mycket fortare än vad man trodde tidigare. Fler elbilar kommer att säljas och användas. Likadant kommer långt fler ellastbilar och elbussar att börja användas de kommande åren. Det är väldigt roligt.

Elfordon kräver fungerande elsystem. Det sista året har Sverige drabbats av tre elkriser i Skåne, Stockholm och södra Sverige. Regeringens hantering av elkriserna har varit omvittnat oskicklig.

Så sent som i slutet av september varnade Energimarknadsinspektionen för att Sverige kan få nya elproblem i Malmö, Västerås och Uppsala. Regeringen driver dessutom medvetet Ringhals 1 mot en stängning i närtid, vilket ytterligare minskar stabiliteten och marginalerna i det svenska elsystemet.

Människor, företag och fordonsleverantörer förväntar sig på goda grunder att elsystemet ska kunna leverera el till elfordon när det behövs. Det sista årets elkriser, varningarna från Energimarknadsinspektionen om möjliga kommande problem i flera städer liksom att regeringen medvetet bidrar till att viktig elproduktion stänger, gör att många väcker frågor om man kan lita på regeringen och elsystemet.

Jag vill därför fråga statsrådet Anders Ygeman:

 

Vad avser statsrådet att göra för att säkra att elsystemet kan leverera el när det behövs för att man ska kunna ladda elfordon?