Fråga 2020/21:288 Tillväxtverkets arbete med enkla digitala myndighetskontakter

av Tobias Andersson (SD)

till Näringsminister Ibrahim Baylan (S)

 

Det återfinns en stor differens mellan regeringens anslagsförslag i budgetpropositionen och Tillväxtverkets eget uppskattade behov av finansiering för sin verksamhet. I verkets budgetunderlag för 2021–2023 skriver de bland annat att ”behovet av fortsatt finansiering av verksamt.se och insatser för enkla digitala myndighetskontakter kvarstår”.

Redan i sitt budgetunderlag för 2020–2022 lämnade Tillväxtverket förslag om att utveckla ett ekosystem för enkla digitala myndighetskontakter. Ett förslag som återkom inför 2021. Flera av de myndigheter som har omfattande kontakter med företag förankrade målbilden för enkla digitala myndighetskontakter under 2019.

Tillväxtverket pekar på att det krävs ytterligare finansiering för utveckling av ett mer heltäckande digitalt ekosystem för att nå de förenklingar som efterfrågas av företagen avseende exempelvis enklare uppgiftslämnande, tillämpning av regler och kortare handläggningstider. Regeringen gör en annan bedömning, då den inte går Tillväxtverket till mötes.

Mot bakgrund av detta riktar jag följande fråga till näringsminister Ibrahim Baylan:

 

Av vilken anledning får inte myndigheten det den efterfrågar i sitt budgetunderlag, och avser ministern att på andra sätt verka för att förenkla digitala myndighetskontakter?