Fråga 2020/21:2094 Anläggningar för nykterhetskontroll

av Sofia Westergren (M)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Under pompa och ståt 2019 inviger minister Eneroth en så kallad alkobom i Göteborgs hamn. Placeringen av bommen är vid entrén till oljehamnen. Där kör framför allt svenskregistrerade fordon som kör dagstransporter; chaufförerna sover inte regelbundet i sina fordon. I porten finns också en alkobom för personbilar som körs av övrig personal som arbetar i hamnen. Tekniskt fungerar bommen väl, men chaufförerna funderar över syftet och över att det finns bara den här bommen i Göteborgs hamn efter det att bommen i Tysklandsterminalen togs bort för några år sedan. Den utländska trafiken strömmar in utan kontroll medan nämnd bom riktar in sig på svenskregistrerade fordon.

Ministern är citerad i Göteborgs-Posten:

”– Det är en signal till de som kommer in till våra svenska vägar, de ser att vi har kontroller och att vi förutsätter att man ska vara nykter på det svenska vägnätet, säger Tomas Eneroth.”

Med anledning av detta önskar jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Om ministern tar initiativ för fler alkobommar i Sveriges hamnar, avser ministern i så fall att vidta åtgärder för att säkerställa att kommande alkobommar placeras så att de i större utsträckning når ut även till den utländska trafiken?