Fråga 2020/21:1758 Beskattning av flyget

av Jimmy Ståhl (SD)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

Flyget och resebranschen är hårt drabbade av pandemin. Flyget har mer eller mindre parkerat sina flygplan under lång tid, och de resebolag som lever på att turister flyger charter går på knäna när inkomsterna försvann över en natt. Att flyget ska ställa om och bli mer miljövänligt är en trend som är pågående, och flygindustrin arbetar ständigt med miljöförbättringar med målet att bli fossilfria. Elflyg är under produktion, och vätgas är kanske nästa bränsle som flyget kommer att nyttja för att nå miljömålen.

I Dagens industri kan man läsa att regeringen, via Tomas Eneroth, driver på EU för att höja skatterna för flygbränslet. Risken med höjda skatter på bränslet är att det ger motsatt miljöeffekt, eftersom flygindustrin då inte med samma ekonomiska kraft kan arbeta mot en omställning.

Med anledning av detta vill jag fråga finansminister Magdalena Andersson:

 

Anser ministern mot bakgrund av flygindustrins utveckling mot en fossilfri flotta och industrins ekonomiska situation med anledning av den pågående pandemin att det är rimligt att höja skatterna på bränslet, och vilka åtgärder vidtar ministern?