Interpellation 2020/21:874 Internationella stöldligor i Sverige

av Thomas Morell (SD)

till Statsrådet Mikael Damberg (S)

 

Enligt Ifs bilbrottsbarometer 2021 ökar bilstölder och bildelsstölder i Sverige. Katalysatorstölderna har ökat med hela 4 300 procent! Går man in på Larmtjänsts hemsida kan man se en omfattande förteckning över stulna och efterlysta bilar, motorcyklar, lastbilar, släp, terrängfordon, mopeder, båtar, vattenskotrar och motorredskap/traktorer.

Enligt en artikel i GT den 17 augusti har mer än 40 bilar stulits på kort tid i Sverige. Lexus har varit ett populärt märke att stjäla, men nu tycks fokus ligga på Mazda CX-5. Tidigare var de dyrare Volvomodellerna ligornas favorit, speciellt i Västsverige. Det är uppenbart att valen av bilmodeller speglar efterfrågan på den svarta marknaden. Enligt polisen lägger handlare utomlands beställning på vilka fordon de vill ha och ligorna levererar det.

Redan 2018 publicerades en debattartikel från Larmtjänst där man uppskattade att stöldgods med ett värde på upp till 2 miljarder kronor förs ut ur landet varje år. Med tanke på ökningen av stölderna torde den summan vara betydligt högre i dagsläget. Enligt Larmtjänsts rapport ökade stölderna av bildelar med 3,8 procent 2020 jämfört med 2019. Då ingår inte katalysatorstölderna i den statistiken. Skadekostnaden för försäkringsbolagen har ökat med nästan 12 procent. Det ät kostnader som i en förlängning flyttas över i konsumentledet. Larmtjänst konstaterar också i sin rapport att det är organiserade ligor som opererar i landet.

Ifs slutsats är att stöldligorna valt Sverige eftersom risken att åka fast är låg och konsekvenserna är milda.

Med hänvisning till texten ovan vill jag fråga statsrådet Mikael Damberg:

 

Vilka åtgärder avser statsrådet och regeringen att vidta för att Sverige inte ska vara det land de kriminella ligorna väljer på grund av att, som If konstaterar, ”risken att åka fast är låg och konsekvenserna är milda”?​