Interpellation 2020/21:737 Bensinmackarnas överlevnad i landet

av Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M)

till Statsrådet Mikael Damberg (S)

 

Det finns ett stort renoveringsbehov med anledning av ett nytt lagkrav vid landets bensinmackar.

Det handlar om att de cisterner som finns i marken vid mackarnas pumpar behöver inplastning på grund av nya rörledningar. Detta är en kostsam omställning. I vårt avlånga land med stora avstånd står vi nu inför att mackar ska ha ställt om till juli 2022. Det finns ett begränsat antal intressenter som kan utföra arbetet, och de enskilda mackägarna har inte de ekonomiska resurser som krävs.

Detta kan i sin tur komma att betyda att anläggningar måste stänga och att service försvinner geografiskt. Den som driver macken kan då välja mellan att gå i konkurs och att bli stående med en personlig saneringsskuld utan inkomster. De stora ägarna lägger ned där det inte finns lönsamhet och så är macken borta.

En stängning av mackar kommer att få samhällskonsekvenser för kommuner med landsbygd och glesbygd. Mackarna utanför staden är kombinerade servicefunktioner för att hålla livet igång i vardagen. Mackarna utgör såväl tankställen för turism i norr, i form av stor skoterverksamhet, och i hela landet finns turister med bil, husvagn och husbilar. Många norrmän utgör intäkter som gör att svenska inlandskommuner kan klara sitt levebröd och fortsätta utvecklas. Mackarna utgör viktiga servicefunktioner med post, paket, apotek, dagligvaror och kanske till och med en resurs för Länsstyrelsen att lämna ut fiskekort och kartor och vägvisning. Det blir allt annat än enkelt att få tillgång till drivmedel om och när mackarna försvinner. Det påverkar också då samhällsviktiga funktioner såsom räddningstjänst.

Med anledning av detta vill jag fråga statsrådet Mikael Damberg:

 

Avser statsrådet att verka för att regeringen lämnar förslag som gör att mackarna mäktar med att ställa om och fortsatt kunna vara en förutsättning för en levande landsbygd?