Interpellation 2020/21:711 Nedläggningen av Bromma flygplats

av Thomas Morell (SD)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

I dagarna meddelade regeringen att man avser att lägga ned Bromma flygplats. Motivet till nedläggningen är bland annat miljöhänsyn och att regeringen inte tror att flyget kommer att återhämta sig. Flyg är en förutsättning för att hela landet ska kunna leva och utvecklas. Ett beslut om tidigarelagd nedläggning av Bromma flygplats skulle ödelägga en viktig del av den svenska infrastrukturen.

Regeringens initiativ till nedläggningen kommer vid en tidpunkt när stora delar av flygindustrin står inför ett omfattande teknikskifte. Flyget kommer inom några få år att vara elektrifierat eller drivet av annat klimatanpassat bränsle. Dessutom kan inte all den flygverksamhet som i dag bedrivs på Bromma flyttas över till Arlanda utan en om- och tillbyggnad av Arlanda.

Regeringens argumentation för att motivera en tidigare nedläggning av Bromma haltar betänkligt. I dagarna har vi kunnat läsa att svenska Exportkreditnämnden erbjuder sig att låna ut pengar till Vietnam. Lånet ska bidra till att utvidga Vietnams flygtrafikledning och täcka byggprocessen för Long Thanh International Airport samt byggandet av den tredje passagerarterminalen vid Tan Son Nhat International Airport (SGN). Dessa lån ska kunna bidra till en betydande expansion av antalet passagerare som ska kunna flyga till och från dessa flygplatser. 

Regeringen motiverar nedläggningen av Bromma flygplats med att vi ska begränsa flygandet, men lånar samtidigt ut pengar till andra nationer för att dessa ska kunna utveckla sin flygverksamhet. Agerandet är minst sagt märkligt.

Med hänvisning till texten ovan vill jag ställa följande fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Hur motiverar regeringen sitt agerande med att lägga ned viktig infrastruktur i Sverige samtidigt som svenska staten erbjuder lån till andra nationer för att de ska kunna utveckla sin flyginfrastruktur?