Interpellation 2020/21:291 Trafikverkets hantering av spårskadorna på Västkustbanan i Skåne

av Boriana Åberg (M)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Sedan den 3 december trafikeras Västkustbanan mellan Lund och Helsingborg med ett pågatåg per timme som håller en hastighet på högst 70 kilometer i timmen. Detta som resultat av en särskild tågorder från Trafikverkets ledningscentral utfärdad på grund av omfattande spårskador. Tågordern kom mycket överraskande för tågoperatörerna, bara några dagar innan ett tidtabellsskifte.

Enligt uppgifter i Sydsvenskan kände Trafikverket till de omfattande spårskadorna redan i somras, men underrättade inte Skånetrafiken och de andra tågoperatörerna som trafikerat sträckan.

Det är inte första gången som Trafikverket stänger samma trafiksträcka utan förvarning. I oktober 2017 gjordes det en grundlig undersökning med skanning och röntgen av rälsen. I november 2019 stängdes sträckan Kävlinge–Ramlösa i flera veckor för byte av kontaktledning med mycket kort varsel.

I augusti i år beställde Trafikverket linjeslipning och spårfräsning för att få bort sprickskadorna. Entreprenören Vossloh Rail Services skrev i sin slutrapport att många sprickor var så stora att de inte kunde slipas bort. I oktober anlitades Atkins Sverige AB för att dokumentera skadorna, och när deras rapport kom visade den på sammanlagt 246 skador. Inte ens på mötet mellan Trafikverket och tågoperatörena den 30 november uppgavs hur pass allvarliga skadorna var och att en särskild tågorder var på gång. 

Med anledning av ovanstående vill jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

1. Vilka åtgärder tänker ministern vidta för att Trafikverket inte ska mörklägga viktig information utan i stället underrätta tågoperatörerna i god tid?

2. Vad tänker ministern göra för att spårarbetena och järnvägsunderhållet ska ske i tid?

3. Vilka åtgärder tänker ministern vidta för att plötsliga nedstängningar av banor inte ska behöva ske?

4. Vad tänker ministern göra för att de skånska infrastruktursatsningar som ingår i Trafikverkets långtidsplaner inte ständigt ska förskjutas fram i tiden?