Motion till riksdagen
2020/21:3599
av Runar Filper (SD)

Kampanj om kommunismens brott mot mänskligheten


Förslag till riksdagsbeslut

  1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att utreda hur information om kommunismens brott mot mänskligheten skulle kunna ges i skolan till eleverna och tillkännager detta för regeringen.
  2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att utreda hur en statlig upplysningskampanj om kommunismens brott mot mänskligheten skulle kunna se ut och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Kommunismen och nationalsocialismen är de två ideologier vilka orsakat mest lidande i världshistorien. Om nazismen har det informerats i skolorna ända sedan andra världs­krigets slut och alltsedan dess har det kampanjats och författats informationsskrifter och böcker genom statliga initiativ. Detta informations- och bildningsmaterial har varit och är grundläggande i arbetet mot krafter och organisationer som anammar och hyllar denna mänsklighetens mörka och grymma ideologi och dess gestalter. Vi har alla ett ansvar för att det aldrig får hända igen.

Men om kommunismens likartade brott och folkmord har ingen liknande informa­tion och upplysning delgetts eleverna i skolorna. Inte heller har vi sett statliga kamp­anjer och informationsskrifter kring detta, vilket är lika beklagligt som förvånande. I detta fall har det tillåtits hända igen, men varför?

Det finns idag en mängd litteratur vilken beskriver de oerhörda grymheter som förekommit i kommunismens namn. Flera av dessa är skrivna av före detta kommunis­ter, människor vilka idag tar avstånd från sina tidigare politiska åsikter och som idag strävar efter att upplysa omvärlden om kommunismens brott mot mänskligheten

Mer än 100 000 000 människor har fallit offer för kommunismens grymheter i bland annat Kambodja, Kina, Nordkorea och Sovjetunionen, vilket innebär att kommunismen är den politiska ideologi vilken ansvarar för världshistoriens mest omfattande folkmord och brott mot mänskligheten.

 

 

Runar Filper (SD)