Motion till riksdagen
2020/21:3153
av Ann-Christine From Utterstedt (SD)

Genomför en folkräkning i Sverige


Förslag till riksdagsbeslut

  1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att snarast genomföra en folkräkning i Sverige och tillkännager detta för regeringen.
  2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att de personer som inte har rätt till uppehälle i vårt land bör avvisas omgående och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Under 2000-talet har vårt land ökat sin befolkningsmängd med 16 procent, cirka 1,4 miljoner människor. Detta beror till största delen på ett invandringsöverskott. Historiskt sett har vår befolkning haft ett överskott av kvinnor, men med brytpunkt år 2015, består numera vår befolkning av fler män än kvinnor. I vårt land finns också en mängd människor som vi inte har vetskap om att de uppehåller sig här. Det kan exempelvis röra sig om papperslösa individer som lever sitt vardagliga liv här och bland annat tar del av vår välfärd, utan att på något sätt bidra till densamma. Brottsligheten ökar när vi saknar kunskap om vilka invånare vi har. Jag menar att det är viktigt att vårt land vet vilka individer som lever och verkar här för att exempelvis kunna ha kontroll på vilka som har rätt att utnyttja olika samhällsfunktioner. Det är också viktigt för att olika statistiska beräkningar ska stämma överens med verkligheten, exempelvis antal öppet arbetslösa. En rättvisande statistik ger också möjlighet till att sätta in rätt åtgärder för att exempelvis öka andel individer i arbete och öka landets skatteintäkter som bidrar till vår gemensamma välfärd.

 

 

Ann-Christine From Utterstedt (SD)