Fråga 2019/20:275 Förstärkta tullkontroller

av Thomas Morell (SD)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

Vi berörs alla av nyheten att 39 människor har hittats döda i en kyltrailer strax utanför London. Att det är fråga om människosmuggling står utom allt tvivel, och mönstret känner vi igen sedan tidigare händelser med samma tragiska utgång. Att människosmuggling har blivit en lönsam verksamhet för de kriminella styrks i en rapport från FN-organet ILO från 2014. Rapporten har några år på nacken men redovisar ändå att vinsten för de kriminella nätverken och deras handel med människor är på hela 150 miljarder dollar. Det är således en mycket lukrativ marknad för de kriminella och de möter synnerligen svagt motstånd från myndigheterna.

Vid ett annat uppmärksammat fall med människosmuggling för några år sedan var verksamheten knuten till en mindre ort i Västra Götaland. Eftersom upptäcktsrisken är i det närmaste obefintlig ökar handeln med människor. Det får som en direkt följd att antalet dödsfall i den här hänsynslösa hanteringen ökar. Det som nu har skett i England visar med all önskvärd tydlighet hur grym denna verksamhet är. Under en lång rad av år har Europa och inte minst Sverige blundat för den omfattande kriminella verksamhet som styr handeln med människor.

Att de kriminella nätverken har kunnat växa så mycket beror till stor del på utebliven kontroll vid gränsövergångar. Risken att en transport stoppas är i det närmaste obefintlig, vilket ger de kriminella fritt utrymme att expandera sin brottsliga verksamhet. Förlorare är naturligtvis de människor som dör i den här hänsynslösa hanteringen, men det får också andra konsekvenser i samhället. Det skapas ett parallellt samhälle där de kriminella har sin egen maktutövning.

Att tullens kontroller har minskat kraftigt de senaste åren är väl känt, och det begränsar möjligheten att bekämpa de kriminella nätverken. Eftersom de kriminella arbetar över ytan och eftersom gängen ständigt byter strukturer är behovet av kontroller betydligt större i dag än tidigare. Att vägtransporter är en viktig del i den kriminella logistiken är också välkänt.

Med anledning av detta vill jag fråga finansminister Magdalena Andersson:

 

Tänker ministern ge tullen nödvändiga resurser för att förstärka kontrollerna och därmed begränsa de kriminellas verksamhet?