Fråga 2019/20:1544 Separata badtider för olika kön

av Sara Gille (SD)

till Statsrådet Åsa Lindhagen (MP)

 

Många har flytt från ett kulturellt och religiöst förtryck med krav på kontroll av kvinnors sexualitet och förnekande av jämställdhet mellan kvinnor och män. Men i stället för att komma till ett jämställt land så kommer de till ett land där islamiseringen får ett allt starkare fäste.

Kvinnor uppmanas att inte gå ut själva på kvällarna, och skilda badtider för män och kvinnor införs på svenska badhus för att tillmötesgå kraven från nyanlända med annan syn på jämställdhet mellan män och kvinnor. Vi kan inte låta förorterna få ha sina egna regler. Jämställdhet och integration ska gälla här också. Vill man integrera sig i det svenska samhället bör man gå till simhallen på de vanliga öppettiderna som alla andra svenska medborgare gör.

I ett jämställt land har kvinnor och män samma villkor och rättigheter. Separata badtider för kvinnor är ett steg bakåt i kampen för jämställdhet och är en del av ett systematiskt och metodiskt arbete som islamister bedriver samt visar att hederskulturen fått fäste i Sverige. Det är ett förtryck som utövas av både manliga och kvinnliga islamister.

Sverige ska inte bidra till att upprätthålla ideal från länder som Saudiarabien och Iran. Separata badtider motarbetar jämställdhet och likabehandling av män och kvinnor och är en del av ett systematiskt och metodiskt arbete som islamister bedriver med syftet att hålla kvinnor avstängda från resten av samhället.

Det är uppenbart att Sveriges kommuner behöver stöd och vägledning från nationell nivå eftersom vi under en lång tid har sett att allt fler kommuner inte orkar stå emot trycket för separata rum för män och kvinnor.

Separata badtider handlar inte bara om kvinnors rättigheter utan det handlar i allra högsta grad om männen. Svenska samhället borde lära män att kvinnors kroppar inte är till för dem samt lära kvinnor att inte känna skam för sina kroppar. Man ska skapa en trygghet för alla, men det ska inte ske på bekostnad av kvinnors frihet. Men i stället ser vi hur kvinnor begränsas för att vissa män inte kan hantera det svenska samhället, vilket är emot den utveckling vi vill se. Som kvinna och tjej ska man alltid känna sig välkommen i en simhall.

Oavsett kön så borde barn och ungdomar kunna känna att i Sverige så är alla individer lika mycket värda och ska åtnjuta samma rättigheter och inte tvärtom. Men i dag ser vi med oro hur religiösa krafter steg för steg flyttar fram sina positioner här i Sverige.

När Sveriges kommuner börjar göra undantag för olika etniska grupper med hänsyn till religion och kultur så undergräver vi jämställdheten. Jämställdhet bygger i grunden på att alla behandlas lika. Sveriges regering säger sig vara en feministisk regering och borde då sträva efter jämställt även för badtider. En feministisk regering bör sträva efter att alla i det svenska samhället ska behandlas lika.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga statsrådet Åsa Lindhagen:

 

Ämnar statsrådet arbeta för att inga skilda badtider ska införas i Sverige?