Fråga 2019/20:1480 Luftfartsverket och solceller

av Rickard Nordin (C)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Elmarknaden genomgår nu en förändring, från ett fåtal större producenter till allt fler mindre. För att nå målet om ett helt förnybart elsystem krävs ett brett engagemang från hela samhället. Fler och fler väljer att investera i egna solceller, och antalet mikroproducenter väntas fortsätta öka stadigt de kommande åren. En stor andel av den solelproduktion som finns i Sverige kommer från småskaliga anläggningar.

Det finns exempel på där solceller med optimerare skapat störningar på olika typer av radiosändare. Exempelvis har Telia haft problem med en mast utanför Stockholm. Det finns ett knappt dussin fall rapporterade, och den gemensamma nämnaren är optimeraren. Optimeraren är dock ingen nödvändig del för solcellerna.

Man bör inte påstå att alla solcellsanläggningar ger störningar, men det kan bli problem i vissa fall, enligt Elsäkerhetsverket.

Trots att felet är identifierat och standardisering och riktlinjer håller på att tas fram går nu Luftfartsverket ut och kräver förbud för samtliga solceller. Myndigheten vill se ett skyddsavstånd på tre kilometer mellan solcellsanläggningar och luftfartens flygledningssystem. Alternativet är en utredning i varje enskilt fall som visar att störningar inte kommer att ske. Detta trots att det inte finns några kända fall av sådana störningar för flygkommunikationen.

Att ställa krav på vilken teknik som används, exempelvis att icke störningsfria optimerare inte får nyttjas, är rimligt. Att kräva totalt förbud eller omfattande utredningar är däremot inte rimligt. Det rimmar dessutom illa med januariavtalets skrivningar att det ska bli enklare och mer lönsamt med förnybar el för eget bruk.

Jag vill mot denna bakgrund fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Har ministern för avsikt att agera för att kraven från Luftfartsverket på att förbjuda solceller inom en viss radie från flygledning, oavsett vilken teknik som används, ska ändras?