Fråga 2019/20:1010 Trafikförordningen och utbildning av utryckningsförare

av Jessica Thunander (V)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

I dag får en utryckningsförare, till exempel polisaspirant, ambulansförare eller räddningspersonal, under utbildning aldrig träna svåra och komplicerade situationer i stadsmiljö och/eller blåljuskörning, då undantag från trafikregler i trafikförordningen endast gäller under tjänsteutövning i trängande fall, vilket aldrig kan gälla en person under utbildning. Under utbildning får en utryckningsförare öva på sträckor med en hastighetsbegränsning över 70 kilometer i timmen, men detta är inte tillräckligt och innebär att de mest komplicerade situationerna, som ofta är i stadsmiljö, inte övas.

Detta kan i värsta fall leda till olyckor med utryckningsfordon, dels för att förarna aldrig varit i den utsatta situationen tidigare och övat under kontrollerade former med handledare, dels för att de därmed heller inte vet hur de reagerar och hur de ska hantera eventuella reaktioner. Det innebär också att handledarna inte fullt ut kan bedöma sina elevers förmåga i olika situationer.

Med anledning av detta vill jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Avser ministern att vidta åtgärder i syfte att ändra trafikförordningen för att möjliggöra att utryckningsförare under utbildningen får möjlighet att träna i stadsmiljöer samt med blåljuskörning?