Interpellation 2019/20:304 Förändring av fordonsskatter

av Sofia Westergren (M)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

Sverige är ett land med stora avstånd med viktiga näringar och arbetstillfällen som ligger långt utanför våra större städer. Sammanhållningen i Sverige äventyras nu av skattehöjningar som främst riktas mot dem som bor utanför våra större städer. Den frustration som denna orättvisa politiska kurs ger upphov till hos medborgarna är befogad i stor utsträckning. Regeringen tycks pressa igenom skattehöjning efter skattehöjning utan gedigna konsekvensanalyser om hur dessa bördor påverkar förutsättningarna att leva och verka i hela landet, liksom sysselsättning och tillväxt. På samma sätt tycks regeringen visa en nonchalans inför de skatteförändringar som slår hårt mot sammanhållning och viktiga näringar som sker utan att regeringens direkta inblandning – skatteförändringar som sker genom att myndigheter som Skatteverket har ett stort tolkningsutrymme.

I dag finns det fler hästar än kor i landet. Djur som uppskattas för att de betar och håller landskap öppna och säkerställer biotopers mångfald. Hästföretagare är en grön näring, men de känner sig ofta misstänkliggjorda och upplever att de inte tas på allvar. Fyrhjulingen har blivit ett värdefullt redskap på gårdar med hästar. Hästföretagare vittnar ofta om svårigheter med ekonomin, och då kan fyrhjulingen ersätta en traktor.

Att fyrhjulingar kraftigt ska behöva förmånsbeskattas, även då de bara används i yrkesverksamhet, är för många drabbade företagare rent av provocerande. Vi ser i dag hur fyrhjulingar används i olika verksamheter i våra gröna näringar. I ett tidigare svar på en ledamots skriftliga fråga i just detta ärende har finansministern jämfört fyrhjulingar med fritidshus: ”… som exempelvis fritidshus eller båtar som anskaffats av ett företag, även om egendomen också används i verksamheten.”

Det är svårt att förstå varför finansministern inte ser något problem i hur ministerns myndigheter har ändrat synen på hur fordon i våra gröna näringar ska beskattas. Dessa skatteförändringar slår hårt mot företagare på ett oproportionerligt sätt. Det borde åtminstone föranleda någon form av förslag på åtgärder från finansministern.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga finansminister Magdalena Andersson:

 

  1. Vad avser ministern att göra för att fordon som fyrhjulingar inte ska förmånsbeskattas på det oproportionerliga sätt som nu görs?
  2. På vilket sätt kommer den aviserade skattereformen att bidra till att stärka våra gröna näringars konkurrenskraft?