Fråga 2018/19:478 Den nya tobakslagen

av Michael Anefur (KD)

till Socialminister Lena Hallengren (S)

 

Den 1 juli i år träder en ny tobakslag i kraft i Sverige. Det sker efter beslut av riksdagen i bred politisk enighet.

En viktig förändring som kommer med den nya lagen är att de som säljer tobak ska söka tillstånd för sin försäljning snarare än att enbart anmäla den.

En anmälan om tobaksförsäljning har kunnat kosta 1 000–1 200 kronor per försäljningsställe. I Gävle har brev skickats ut till butiker i kommunen om att tillståndsavgiften kommer att bli 10 000 kronor per försäljningsställe. Enligt uppgifter i lokala medier avser Borås kommun att sätta sin tillståndsavgift till 13 500 kronor per försäljningsställe. Det finns ingen samlad bild över hur det ser ut ute i våra kommuner, men det finns skäl att tro att tillståndsavgifterna kommer att bli extremt höga i förhållande till anmälningsavgiften.

På landsbygden är försäljning av tobak är en viktig del av en butiks möjligheter att finnas på orten. En avgift på 13 500 kronor tar lång tid att tjäna in för en sådan butik. De höga tillståndsavgifter som aviserats hotar därför butikshandeln framför allt på landsbygden.

Vid en prövning granskas ekonomisk skötsamhet, eventuell förekomst av tidigare brottslig belastning (vandel) och att det finns ett för verksamheten lämpligt egenkontrollprogram. Ingen del av denna kontroll bygger på att kommunernas tillsynspersonal behöver lägga tid och kraft på butiksbesök.

I förarbetena till den nya lagen framgår att självkostnadsprincipen ska gälla för kommunernas avgiftssättande. Men trots att något fysiskt besök inte krävs för tillstånd anser kommuner att avgiften kan sättas så högt som 13 500 kronor.

Med anledning av ovanstående frågar jag socialminister Lena Hallengren:

 

Hur avser ministern att säkerställa att den kommunala självkostnadsprincipen efterlevs när tillståndsavgift för tobakshandel sätts?