Fråga 2018/19:308 Skatteregler för biltransporter

av Boriana Åberg (M)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

Utvecklingen inom handeln, inte minst internethandeln, talar för att det kommer att ske fler transporter med lättare fordon. I många städer är infrastrukturen inte anpassad för tunga fordon, och i andra, exempelvis Stockholm och Malmö, finns det medvetna politiska beslut om att hålla tung trafik utanför stadskärnorna. Men transporterna behövs och det pratas mycket om omställningen till miljövänligare fordon. Därför är det både ologiskt och olämpligt att lastbilar med en vikt på max 3 500 kg behandlas på olika sätt när det gäller rätten att dra av mervärdesskatten vid inköp. De som är försedda med lastflak, eller skåpbilar som har luftspalt mellan förarhytten och lastutrymmet är berättigade till avdrag, medan de som saknar luftspalt mellan förarhytt och lastutrymme betraktas som privatbilar.

Denna regel hindrar företagare från att förnya sin bilpark och att välja lättare fordon, som förbrukar mindre bränsle och medför mindre belastning på miljön. Det vore mycket enklare, och bättre ur miljösynpunkt, om alla lätta lastbilar med en totalvikt om högst 3 500 kilo omfattades av samma momsregler.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga finansminister Magdalena Andersson följande:

 

Är ministern beredd att vidta åtgärder för att skapa ett likvärdigt regelverk för alla lätta lastbilar och skåpbilar med en total vikt på upp till 3 500 kg?