Fråga 2018/19:296 Tågförseningar

av Jessika Roswall (M)

till Statsrådet Tomas Eneroth (S)

 

I valrörelsen 2014 lovade Socialdemokraterna dyrt och heligt att tågen skulle gå i tid om de fick makten. Det har nu gått en bra bit över fyra år sedan det löftet, och tågen går fortfarande inte i tid. Faktum är att förseningarna kontinuerligt har blivit värre, och under förra året var förseningarna de värsta under det här decenniet.

Under 2000-talet har kostnaden för järnvägsunderhåll ökat från 3 miljarder kronor till dryga 8 miljarder. Det är en kostnad som landar hos skattebetalarna.

Tonläget från regeringens sida var till en början mycket högt men har med tiden mattats av. I dag ligger regeringen mycket lågt med att tala om järnvägsförseningarna, och fokus ligger i stället på att lyfta fram nya stambanor för höghastighetståg. Problemet med detta är att de nya stambanorna, förutsatt att regeringen hittar en ansvarsfull och hållbar finansiering för dem, i bästa fall står klara om lite drygt 20 år.

För att järnvägen ska kunna bli ett transportalternativ som fler använder måste människor kunna lita på att tågen går i tid.

Med anledning av det ovanstående vill jag ställa följande fråga till statsrådet Tomas Eneroth:

 

Vilka målsättningar har statsrådet satt upp för minskade förseningar på järnvägen, och vilka konkreta åtgärder avser statsrådet att vidta i syfte att minska förseningarna på järnvägen?