Fråga 2017/18:92 Flygets utsläpp och Århuskonventionen

av Jens Holm (V)

till Statsrådet Isabella Lövin (MP)

 

Just nu utformas detaljerna kring den utsläppsmarknad för internationell flygtrafik (Corsia) som beslutades av det internationella flygorganet (ICAO) förra året. De mål som sattes upp av ICAO är svaga och väldigt långt från vad som krävs för att minska flygets klimatpåverkan i linje med Parisavtalet. Men i brist på andra internationella regleringar av flyget så spelar det naturligtvis roll hur Corsia utformas. Klimatpåverkan från svenskarnas flygresande växer snabbt och den föreslagna flygskatten är inte tillräcklig för att vända den trenden. Därför behövs fler styrmedel, i Sverige och internationellt, för att flyget ska ta klimatansvar.

Förhandlingarna om Corsia saknar dock helt transparens. ICAO:s råd, där Sverige har en plats, ska i höst besluta om regelverket för Corsia. De reglerna kommer sedan att behöva implementeras i Sverige. Men bristen på transparens gör att vi inte vet vad det är som förhandlas, vilket enligt min uppfattning är i strid med Århuskonventionen.

Med anledning av detta vill jag fråga statsrådet Isabella Lövin:

 

Avser statsrådet att vidta åtgärder för att säkerställa att förslag till regelverk inom Corsia ges insyn i enlighet med vad Århuskonventionen kräver?