Fråga 2017/18:416 Människohandel i Sverige

av Markus Wiechel (SD)

till Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S)

 

Sverigedemokraterna har nu i flera år talat om problemet med tiggeriet och hur detta fenomen kan kopplas till kriminella ligor som på ett hänsynslöst sätt utnyttjar människor som redan befinner sig i en utsatt situation. Vi har redan från början belyst detta problem men har år efter år bemötts med avfärdanden där tongivande företrädare för regeringen avfärdat dessa varningar som hörsägen och påhitt.

Polisen har tidigare kartlagt fenomenet, där det visat sig att Sverigedemokraterna mycket riktigt haft rätt, och nu har ett stort tillslag gjorts mot organiserad människohandel i flera län. Polisen har funnit att människor tvingats tigga för att sedan lämna ifrån sig pengarna till sina förövare. På öppen gata har man med andra ord år 2017 kunnat bevittna något som närmast kan beskrivas som slavarbete. De som anhållits tillhör, precis som Sverigedemokraterna sedan länge varnat för, en internationell liga, och polisen befarar att miljonbelopp lämnat landet.

Med anledning av detta vill jag fråga justitie- och inrikesminister Morgan Johansson:

 

Anser ministern att regeringen agerat tillräckligt mot detta fenomen, och vilka ytterligare åtgärder avser regeringen att vidta för att få stopp på detta fruktansvärda fenomen?