Fråga 2017/18:406 Långa handläggningstider hos Trafikverket

av Margareta Cederfelt (M)

till Statsrådet Tomas Eneroth (S)

 

Långa handläggningstider hos Trafikverket bromsar och fördyrar byggen av bredband utanför tätorter.

Enligt Trafikverket beror de långa väntetiderna på den nationella bredbandsstrategin, skriver Dagens Samhälle.

Drygt 3 000 ärenden för byggande av bredband utanför tätorterna väntar i kö efter flera månader långa handläggningstider. Trafikverket säger sig ha påtalat de långa väntetiderna för regeringen, dock utan att regeringen har vidtagit åtgärder för att förkorta kötiden. Väntetiderna är fem månader i stället för de lagstadgade fyra månaderna, trots löften om ännu kortare tider via ”snabbspår”.

Statens egen myndighet utgör därmed den största flaskhalsen i den av regeringen prioriterade bredbandsutbyggnaden enligt branschorganisationen IT- & Telekomföretagen. Beräkningar visar att de omfattande förseningarna leder till fördyringar på runt 5 procent för de fiberbyggande bolagen, vilket snabbt växer till stora summor.

De som drabbas hårdast av de pågående förseningarna är fiberabonnenter i gles- och landsbygd, konstaterar IT- & Telekomföretagen, som bedömer att minst 15 000 hushåll inte får utlovade uppkopplingar under 2017 om handläggningstiden är över fyra månader.

Trafikverket har enligt branschen fått information om att rådande väntekaos skulle kunna uppstå och att glesbygden skulle drabbas hårt. Enligt Trafikverket beror de köer som uppstått på att regeringen i sin bredbandsstrategi ökat utbyggnaden av bredband och beslutat om extra stödpengar men att regeringen inte kunde förutse att antalet ärenden skulle öka.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga statsrådet Tomas Eneroth:

Vilka åtgärder ämnar statsrådet att vidta för att inte glesbygden ska drabbas än hårdare av de omfattande förseningarna vid bredbandsutbyggnad?