Motion till riksdagen
2017/18:3917
av Tomas Tobé m.fl. (M, C, L, KD)

med anledning av prop. 2017/18:26 Skjutvapen och explosiva varor – skärpta straff för de grova brotten


Förslag till riksdagsbeslut

  1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om skärpta straff för synnerligen grova vapenbrott och tillkännager detta för regeringen.
  2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att fler vapenbrott ska betraktas som grova och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Alliansen välkomnar förslaget om straffskärpning för vapenbrott enligt 9 kap. 1 § första stycket vapenlagen och brott mot tillståndsplikten för explosiva varor enligt 29 § andra stycket 2 lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Alliansen noterar dock att Lagrådet har haft synpunkter på den korta remisstiden och avsaknad av vissa analyser i promemorian. Detta har försvårat för remissinstanserna att bedöma förslagens konsekvenser. Lagrådet anför att det krävs alldeles särskilda skäl för att godta en så kort remisstid som den aktuella och konstaterar att det i lagrådsremissen inte angetts varför det finns ett behov av att så snabbt kunna genomföra de föreslagna straffskärpningarna. Alliansen ser dock vikten av att straffskärpningarna träder i kraft så snart som möjligt och ställer sig därför bakom propositionen.

Avseende de synnerligen grova brotten är Alliansens uppfattning att det är problematiskt att regeringen valt att inte föreslå någon ändring av straffmaximum för de synnerligen grova brotten. Det högsta straffet för de synnerligen grova brotten är i dag fängelse i sex år. Regeringen föreslår att straffminimum höjs till fyra år. Då straffmaximum bevaras vid tidigare nivå blir resultatet att skillnaden mellan straffminimum och straffmaximum för brotten endast blir två år. Förslagen syftar till att en skärpt syn på främst de grova och synnerligen grova brotten ska få genomslag i rättstillämpningen och att de gärningar som i dag betraktas som grova eller synnerligen grova ska få ett högre straffvärde. Med det som utgångspunkt och med hänsyn till den förskjutning av straffvärdet som förslagen kan förväntas medföra framstår straffskalan för de synnerligen grova brotten som alltför snäv. Det är invändningar som även framförts av Svea hovrätt och Åklagarmyndigheten i remissyttranden. Alliansen ser vikten av att straffskärpningarna träder i kraft så snart som möjligt, och ställer sig bakom propositionen, men vill att regeringen återkommer med ett separat förslag på höjning av straffmaximum för de synnerligen grova brotten.

Alliansen anser också att fler vapenbrott än i dag ska betraktas som grova. Grovt vapenbrott aktualiseras bl.a. då man har haft vapen på allmän plats, då vapnet varit av särskilt farlig beskaffenhet eller då gärningen annars ansetts ha varit av särskilt farlig art. I de fall någon förvarar ett illegalt vapen i bostaden och det kan befaras att vapnet kommer till brottslig användning ska enligt vår mening vapenbrottet undantagslöst betraktas som grovt. Så är inte fallet i dag. Vid bedömning av om det kan befaras att vapnet kommer till brottslig användning ska bl.a. beaktas om vapnet i fråga t.ex. har avslipade serienummer eller förvaras tillsammans med brottsverktyg. Alliansen vill därför att regeringen återkommer med ett förslag för att fler vapenbrott ska betraktas som grova.

 

 

Tomas Tobé (M)

 

Johan Hedin (C)

Roger Haddad (L)

Andreas Carlson (KD)