Fråga 2016/17:1377 Handelshinder i tivolibranschen

av Lars Beckman (M)

till Statsrådet Ann Linde (S)

 

Värmlands handelskammare har ett flertal företag bland sina medlemmar som äger och driver tivoliverksamhet både i Sverige och i Norge, och nedanstående problem rör de svenska företag som driver tivoliverksamhet i Norge.

De norska myndigheterna har genom Statens jernbanetilsyn bestämt att man måste ha strikt ansvarsförsäkring för att kunna få ett drifttillstånd för tivoli i Norge 2017. Detta infördes redan 1997, men det är först nu som Statens jernbanetilsyn kräver detta. Strikt ansvarsförsäkring betyder att oavsett vem som har skuld vid en incident så är tivolit ansvarigt. Exempelvis i en situation där en gäst klättrar ut ur pariserhjulet på eget bevåg och hoppar ned i marken så ska en försäkring alltså även täcka en sådan incident.

Enligt Värmlands handelskammare finns det i dag inga försäkringsbolag som ger ut den typen av försäkringar, som innebär en strikt ansvarsförsäkring till tivoli, vare sig i Sverige eller Norge. De få tivolin som har en sådan försäkring har fått det sedan tidigare i Norge, men man tecknar inte några nya försäkringar för nya kunder. Det är alltså ett handelshinder för svenska företag som vill åka till Norge med sin verksamhet. Handelskammaren har medlemmar som har gjort detta sedan 1977.

Först ansåg man inte att detta var ett handelshinder, eftersom det var ett nationellt krav i Norge och berörde både svenska och norska tivolin. Men i dag går det att teckna en ansvarsförsäkring utifrån vissa krav. Exempelvis ska man ha ett norskt organisationsnummer och visa god skadehistorik. För svenska företag är de uppsatta villkoren omöjliga att uppfylla, eftersom ett nystartat företag inte kan visa upp den historik som krävs, och ett handelshinder uppstår.

Med anledning av detta vill jag fråga statsrådet Ann Linde:

 

Är statsrådet berett att vidta några åtgärder med anledning av att svenska företag i tivolibranschen nu har fått ett akut handelshinder för att verka i Norge?