Interpellation 2016/17:114 Ett stärkt konsumentskydd vid telefonförsäljning

av Lotta Johnsson Fornarve (V)

till Statsrådet Per Bolund (MP)

 

Det är snart ett och ett halvt år sedan betänkandet Ett stärkt konsumentskydd vid telefonförsäljning (SOU 2015:6) presenterades, men hittills har mycket lite hänt på området.

Det finns ett betydande missnöje bland konsumenter när det gäller telefonförsäljning. Under de senaste åren har problem som uppstår i samband med telefonförsäljning ökat, enligt Konsumentverket, kommunala konsumentvägledare och Sveriges konsumenter. Det handlar om allt från stark irritation över att bli störd till rena bedrägerier.

Utredningen visar att det finns konsumentgrupper som är särskilt utsatta vid telefonförsäljning, bland annat vissa äldre, personer som inte behärskar svenska språket och personer med olika funktionsnedsättningar. Sammantaget bedömer utredningen att åtgärder behöver vidtas för att stärka konsumentskyddet. En central del av dagens konsumentproblem gäller oklarheter i fråga om de avtal som ingås via telefon, och därför föreslår utredningen att det ska lagstiftas om krav på skriftliga avtal vid telefonförsäljning.

Sverige har länge haft ett relativt lågt rättsligt skydd för konsumenterna vid telefonförsäljning jämfört med jämförbara länder i Europa, bland annat våra nordiska grannländer och Tyskland. Dagens teknik möjliggör olika former av digitala lösningar, till exempel e-legitimation och elektronisk signatur, för att underlätta ett godkännande av ett avtal. En sådan lösning borde även branschen vara intresserad av.

Ett annat problem är att Nixregistret fungerar dåligt, det vill säga rätten att slippa bli uppringd. Därför borde det i stället införas ett omvänt Nixregister, det vill säga att de konsumenter som vill ta emot direktreklam och försäljning via telefon anmäler detta till registret. Konsumenten gör då ett aktivt val att kunna bli uppringd i marknadsföringssyfte.

Mot bakgrund av detta vill jag fråga statsrådet Per Bolund:

 

Avser statsrådet att verka för att det dels införs krav på skriftligt avtal vid telefonförsäljning för att skydda konsumenterna, dels att ett omvänt Nixregister införs enligt förslaget ovan?