Fråga 2015/16:419 Bromma flygplats

av Ulrika Heindorff (M)

till Statsrådet Mehmet Kaplan (MP)

 

Regeringen ser över möjligheten att lägga ned Bromma flygplats.

Bromma flygplats är viktig. Frågan om nedläggning av flygplatsen är självklart inte bara en fråga för Stockholm utan berör hela Sverige. Mellan Bromma och Ängelholm går exempelvis mellan två och åtta flygningar i varje riktning dagligen. Andra städer som är sammankopplade genom flyg med Bromma är Halmstad, Växjö och Sundsvall.

Riksdagen har genom flera tillkännagivanden uppmanat regeringen att ta ställning och agera för att flygplatsen inte läggs ned. Riksdagen får väl med all önskvärd tydlighet sägas ha tagit ställning för att man i förtid ska avsluta utredarens uppdrag att finna ett sätt att avveckla Bromma flygplats. Men trots dessa tillkännagivanden är utredaren kvar och fortsätter sitt arbete.

I slutet av oktober svarade statsrådet Mehmet Kaplan på en skriftlig fråga om vilka initiativ som skulle tas av statsrådet för att följa riksdagens tillkännagivande. Statsrådet gav då svaret: ”Beredningen av Riksdagens tillkännagivanden om Bromma flygplats pågår i Regeringskansliet. Min bedömning är att beredningen är avslutad inom kort.”

Med anledning av ovanstående vill jag fråga statsrådet Mehmet Kaplan:

 

När ska regeringen följa riksdagens tillkännagivanden om Bromma flygplats?