Fråga 2015/16:103 Försvarsmaktens synlighet för framgångsrik rekrytering

av Hans Wallmark (M)

till Försvarsminister Peter Hultqvist (S)

 

Försvarsmakten centralt har beslutat att stänga sitt informations- och rekryteringskontor i Halmstad. Informationskontoret i Halmstad har varit en del i en försöksverksamhet som Försvarsmakten har bedrivit under två års tid, men som man nu beslutat att avveckla. Försvarsmakten motiverar detta med att kostnaderna inte står i proportion till rekryteringseffekten. Verksamheten vid kontoret kommer att ersättas av ökad synlighet på mässor och evenemang och med besök på gymnasieskolor.

Rekryteringschefen på informationskontoret i Halmstad uttrycker i en kommentar till beslutet förvåning över att försöksverksamheten inte fick fortsätta. Han pekar bland annat på behovet av att nå ut brett för att kunna rekrytera rätt kompetens. Den demografiska utvecklingen i Sverige utgör en stor utmaning för alla svenska arbetsgivare, inklusive Försvarsmakten, som konkurrerar om samma arbetskraft.

Försvaret har ett stort behov av synlighet och innovativa, och gärna mobila, sätt att nå hela den del av befolkningen som skulle kunna tänka sig att kunna ta en anställning i Försvarsmakten. Detta gäller särskilt för dem som bor på landsbygden och för dem som bor på orter där man inte har en naturlig koppling till försvaret genom till exempel ett regemente eller en hemvärnsgrupp. Ur det perspektivet är det oroväckande att man avvecklar försöken med informations- och rekryteringskontor.

I ljuset av detta skulle jag vilja ställa följande fråga till försvarsminister Peter Hultqvist:

 

Hur avser försvarsministern att agera för att säkerställa att det fortsatt ska finnas goda rekryteringsmöjligheter för Försvarsmakten?