Motion till riksdagen
2015/16:2965
av Jan R Andersson (M)

Avdragsrätt för gåvor


 

Förslag till riksdagsbeslut

  1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att pröva ett förändrat regelverk för gåvor till den ideella sektorn och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

1 januari 2012 införde den dåvarande alliansregeringen en avdragsrätt genom skattereduktion för gåvor till välgörande ändamål. Syftet var att stimulera den ideella sektorn och öka deras möjligheter att långsiktigt och stadigvarande samla in medel till de som behöver det som allra mest. Möjligheten att donera pengar och då få göra ett skatteavdrag används årligen av närmare 800 000 personer, nästan var tionde svensk. Trots detta, och trots att donationerna till dessa ändamål kraftigt har ökat sedan 2012, så vill den rödgröna regeringen ta bort möjligheten till dessa avdrag, just i en tid när behoven växer. Sverige borde istället välja motsatt väg, dels genom att ändra beloppsgränserna, dels genom att utöka antalet ändamål som man kan ge till.

 

För att få skattereduktion idag så måste det totala gåvobeloppet uppgå till minst 2 000 kronor per år och som mest kan man få skattereduktion på gåvor upp till sammanlagt 6 000 kronor. Varje enskild gåva måste vara på 200 kronor för att omfattas. Inte minst den sistnämnda begränsningen anser många av de organisationer som berörs vara onödig. 100 kronor per gåvotillfälle är en vanlig summa att ge och då skulle det också kunna vara lämpligt att man anpassade regelverket därefter. Även minimibeloppet på 2 000 kronor per år stänger ute många gåvogivare från avdragsmöjligheten. Även den som inte har råd att ge mycket bör kunna få del av denna stimulans.

 

Idag är det endast donationer till vetenskaplig forskning och hjälpverksamhet bland ekonomiskt behövande som kan bli föremål för skattereduktion, och även när det gäller dessa är tillämpningen förhållandevis sträng. I exempelvis Norge, som har en ideell sektor som påminner mycket om den svenska, så omfattas fler än 450 organisationer av avdraget, att jämföra med knappt 60 i Sverige. Detta har Norge lyckats med genom att tydligare definiera fler ändamål som de mottagande organisationerna ägnar sig åt.

 

I Norge är sex typer av ideell verksamhet godkända för avdragsrätt:

 

 

Den norska erfarenheten visar att det går att utöka givandet till många typer av samhällsnyttig verksamhet. Detta borde vi i Sverige inspireras av.

 

Utöver de ovan nämnda borde donationer till de organisationer som arbetar för att stödja Sveriges militära och civila veteraner bli en grund för skattereduktion. Dessa organisationer gör stora insatser för att hjälpa de som deltagit i utlandstjänst och arbetar ofta under knappa ekonomiska omständigheter. Dessa organisationers insatser ska aldrig ersätta det som ska göras av Försvarsmakten eller andra delar av staten men att inkludera dem bland välgörande ändamål skulle vara ett sätt att visa uppskattning för allt de gör.

 

Med anledning av ovanstående bör regeringen överväga en översyn av regelverket för avdragsrätt för gåvor i syfte att medlen ska öka och kunna komma fler till del

 

Jan R Andersson (M)