Motion till riksdagen
2014/15:626
av Cecilie Tenfjord-Toftby (M)

Trafiksäkerhet


 

Förslag till riksdagsbeslut

  1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att beakta trafiksäkerheten.

Motivering

Trafiksäkerhet är en av de viktigaste delarna av en fungerande och pålitlig infrastruktur. Sedan 1997 finns en nollvision om antalet döda i svensk trafik som 2009 förstärktes med ett etappmål. Enligt etappmålet ska antalet dödade halveras mellan åren 2007 och 2020 och antalet allvarligt skadade minska med 25 procent. Det långsiktiga övergripande målet med allt trafiksäkerhetsarbete i Sverige är dock att ingen ska dödas eller skadas allvarligt.

Inom vägtrafiken finns den största förbättringspotentialen vad gäller säkerhet i att se till att hastighetsbegränsningar efterföljs. Eftersom säkraste möjliga hastighet beror av vägens utformning och trafikbelastning bör varje vägs specifika förhållanden tas hänsyn till vid beslut om hastighetsbegränsningar. Andra viktiga åtgärder vad gäller förbättring av den allmänna säkerheten på befintliga vägar kan handla om att uppföra mitträcken, bygga ut med fler körfält, förbättra sikt eller att bygga bort plankorsningar.

Ett antal angelägna vägprojekt finns inom den tidigare Alliansregeringens infrastrukturpaket. Vägprojekt som behövs både ur framkomlighetssynpunkt, men även och inte minst för att förbättra trafiksäkerheten. Ett sådant exempel är RV20. Efter det att regeringen Löfven redan har beslutat att ett antal infrastruktursatsningar ska läggas på is, har en oro börjat sprida sig i Sverige. Det är därför nu extra angeläget att försäkra det svenska folket om att satsningar för att förbättra framkomlighet och säkerhet på svenska vägar också är ett mål för regeringen Löfven.

Vid sidan av det aktiva trafiksäkerhetsarbete som bedrivs inom ramen för befintliga vägar bör trafiksäkerhet också vara en av de viktigaste utgångspunkterna vid planering och projektering av nya vägprojekt. Med nollvisionen i åtanke bör trafiksäkerhet vara ett tungt vägande skäl vid beslut om vilka vägar som ska byggas ut och hur nya vägar ska utformas. Det skulle stärka förutsättningarna för att nå etappmålet till 2020 och det slutgiltiga trafiksäkerhetsmålet om att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

.

Cecilie Tenfjord-Toftby (M)