Motion till riksdagen
2014/15:1244
av Sten Bergheden (M)

Sänk skatten för pensionärerna


 

Förslag till riksdagsbeslut

  1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att ta fram en tydlig handlingsplan för hur vi stegvis kan sänka skatten för landets pensionärer.
  2. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att se över hur man kan sänka skatter för de pensionärer som väljer att arbeta efter sin pensionering.

Motivering

Att sänka skatter är positivt för samhällsekonomin. Det skapar lägre kostnader för varor och tjänster och ökar därmed vår svenska konkurrenskraft. Vilket i sin tur gör att svenska företag kan öka sin produktion och lönsamhet i Sverige vilket skapar fler jobb i Sverige.

När fler jobbar gör det att fler betalar skatt vilket gör att våra skatteintäkter ökar.

Det är viktigt att vi fortsätter att sänka kostnader och skatter och därmed öka tillväxten i landet.

En lägre skatt för pensionärerna gör att fler klarar sig på sin pension utan att behöva söka andra stöd.

Självklart ska våra pensionärer kunna ha lägre skatter. Det gör också att pensionärerna får större köpkraft vilket är bra för tillväxten och skapar fler jobb i Sverige.

Man behöver också se över hur man kan sänka skatterna för de pensionärer som har valt att arbeta länge och efter sin pensionering. Varje arbetad timma är viktig och gör att Sverige får ökad tillväxt.

Därför är det viktigt att vi hjälper till och stöttar de pensionärer som vill fortsätta att jobba efter sin pensionsålder. 

Därför behöver regeringen ta fram en tydlig handlingsplan hur man har tänkt att sänka skatten för våra pensionärer.  

.

Sten Bergheden (M)