den 3 februari

Fråga

2013/14:386 Stängningen av tullen i Kapellskär

av Tommy Waidelich (S)

till finansminister Anders Borg (M)

Tullverkets klareringsexpedition i Kapellskär stänger den 26 april i år. Även klareringen vid Landvetter utanför Göteborg läggs ned i vår. Brottsbekämpningen där och i Kapellskär ska dock rudimentärt finnas kvar i form av mobila patruller. Tullverket ser sig tvingat till detta för att det behövs resurser att bygga nya datasystem för elektronisk uppgiftsinlämning. EU:s nya gemensamma lagstiftning på tullområdet kräver att allt informationsutbyte mellan tullen och näringslivet ska ske elektroniskt 2020. Inget annat land i Sverige tycks dock så ivrigt sysselsatt med denna datauppbyggnad, som också sker isolerat utan till exempel samarbete med övriga nordiska länder.

Hamnledningen och rederierna i Kapellskär kritiserar beslutet att stänga. De flaggar för sämre service och ökad miljöpåverkan. Kunder som behöver hjälp med klareringen tvingas i framtiden åka ända till Arlanda, vilket innebär tunga transporter på väg 77. I samband med den förra diskussionen om nedläggning 2008 konstaterades stora negativa miljökonsekvenser för Arlanda. Att utsläppstaket skulle överskridas med all ny lastbilstrafik, vilket skulle hämma flygtransporter, tillväxt med mera. Detta sakförhållande torde inte ha ändrats.

Jag har följande fråga:

Genom vilka initiativ och insatser avser ministern att främja klimatet och gränsskyddet genom att avstyra Tullverkets brådstörta nedläggning i Kapellskär?