den 18 december

Fråga

2013/14:231 Gotlandstrafiken som en del av den nationella infrastrukturen

av Christer Engelhardt (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

I budgetpropositionen 2014 redovisas att regeringen överväger att införa en ny metod för styrning av anslaget för trafikavtal. Det framförs att sedan anslaget kom till har anslagets storlek normalt sett varit lika från år till år. Regeringen menar att det behövs ett utvecklat angreppssätt för att komma fram till storleken på anslaget och hur det bör användas. Det anges att den metod som är tänkt att införas innebär att regeringen ger direktiv till ansvarig myndighet om att ta fram ett förslag till inriktningsbeslut och att regeringen därefter fastställer de kriterier och avgränsningar som ska gälla för anslaget.

I Trafikanalys rapport Användning och styrning av anslaget till trafikavtal (rapport 2012:5), som gjorts på regeringens uppdrag, föreslås att Gotlandstrafiken "bör ses som en ersättning för en fast förbindelse och metodmässigt hanteras som andra infrastrukturfrågor". Man menar att färjetrafiken ger möjlighet att resa med bil och är en förutsättning för effektiva godstransporter. Trafikanalys anser att Gotlandstrafiken bör "behandlas i linje med övriga insatser för att stärka Sveriges infrastruktur, i den meningen att Gotlandstrafiken fungerar som en ersättning för en broförbindelse". Som en konsekvens föreslår man att anslaget flyttas från upphandlad trafik, för att hanteras mer som andra infrastrukturfrågor.

Med detta undrar jag följande:

Vad avser infrastrukturministern att göra för att Gotlandstrafiken ska kunna behandlas mer i linje med andra infrastrukturfrågor och som en del av den nationella infrastrukturen och infrastrukturplaneringen?