den 26 september

Fråga

2013/14:22 Statens servicecenter

av Raimo Pärssinen (S)

till arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M)

Den nya myndigheten Statens servicecenter bildades för att tillhandahålla och utforma tjänster inom ekonomi- och personaladministration samt stöd för e-beställningar till statliga myndigheter, detta för att hitta gemensamma smarta och kostnadseffektiva lösningar som möjliggör standardisering, stordrift, harmonisering och samlad hantering av gemensamma processer och utmaningar för staten.

Anslutning för statliga myndigheter är frivilligt, men mycket talar för att det finns kostnadseffektiva fördelar med att nyttja servicecentret.

Arbetsförmedlingen (AF) är en stor statlig myndighet med många anställda. Det finns beräkningar på att AF kan höja produktiviteten i sin administrativa verksamhet med 25–30 procent vid en anslutning, vilket skulle motsvara en besparing på 12–15 miljoner kronor.

Därför vore det rimligt att AF ges i uppdrag via regleringsbrevet att utreda en anslutning till Statens servicecenters lönerelaterade tjänster och till e-handelssidan. Utgångspunkten ska vara att en anslutning ska ske såvida inte starka skäl talar emot.

Hur ser ministern på detta?