den 23 oktober

Interpellation

2013/14:58 Anställningsstöd

av Ann-Christin Ahlberg (S)

till arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M)

På svensk arbetsmarknad finns det olika anställningsstöd, som både privata och offentliga arbetsgivare kan få ta del av.

Arbetsgivaren ansöker om ersättningen hos Arbetsförmedlingen och det finns regler kring vilka arbetsuppgifter som individen ska få. Introduktion som ska följa arbetsmiljölagen och stöd och handledning som man behöver ska ingå.

Det är en bra tanke om det följs och efterlevs men en oroväckande utveckling finns inom vissa branscher. Man använder ingen fast personal utan enbart personer med anställningsstöd. Den utvecklingen får en undanträngningseffekt på fasta anställningar och ibland bygger hela företagsidén på att enbart ha personer med anställningsstöd. Detta skapar osund konkurrens och bör regleras på ett bättre sätt. Möjligheten till introduktion, stöd och handledning finns ju heller inte om ingen fast personal finns.

Tidigare fanns en praxis att man fick ha en person med anställningsstöd per fem anställda och att den fackliga organisationen skulle yttra sig. Det var en praxis som förhindrade att anställningsstöd överutnyttjades.

Jag har följande fråga till arbetsmarknadsministern:

Avser ministern att reglera detta så att arbetsgivare inte kan överutnyttja anställningsstödet?