den 23 oktober

Interpellation

2013/14:54 Nykterhetskontroll vid färjeterminaler

av Lars Johansson (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Rattfylleri är vanligare vid hamnar jämfört med trafiken i övrigt visar statistik från tullen. En försöksverksamhet har startat vid Stenas Tysklandsterminal i Göteborg med automatiska nykterhetskontroller, så kallade alkobommar. Med hjälp av den nya tekniken med alkobommar kan vi stoppa onyktra förare redan innan de kommer ut på vägarna. Själva kontrollen går snabbt och smidigt. Är det en onykter chaufför så larmas polisen, tullen eller Kustbevakningen och chauffören och fordonet tas åt sidan. Den obligatoriska nykterhetskontrollen för lastbilar har gjort att nykterheten har ökat högst påtagligt. Få fastnar i kontrollen eftersom det är väl känt ombord på båtarna att det finns en kontroll som gäller alla lastbilar i Göteborg.

Detta framgångskoncept borde permanentas i Göteborg och i alla stora hamnar med färjeterminaler. Men så blir det inte eftersom försöket upphör i december.

Jag har följande frågor till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd:

Kommer statsrådet och regeringen att ta initiativ till att permanenta den automatiska nykterhetskontrollen med alkobommar i Göteborg? Finns det planer på att införa automatisk nykterhetskontroll i alla stora hamnar med färjeterminaler?