den 20 september

Fråga

2012/13:8 Kris för service på landsbygden

av Penilla Gunther (KD)

till landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C)

Tidigare fanns det ett ansvar från staten med postkontor, apotek och systembolag, men också lokala bankkontor som försåg invånarna även på mindre orter med grundläggande service. I dag är de flesta i stället hänvisade till livsmedelsaffärer eller bensinstationer, som blivit nav för service av alla slag i bygden.

Efter det alarmerande beskedet om säkerhetsbolaget Panaxias konkurs finns en stor oro ute i landsbygden för hur servicen ska påverkas. Panaxia har haft ansvaret för att föra in kundernas, varav ett antal är lokala handlare på landsbygden, dagskassor på rätt konto, men enligt den utredning som försiggår kring konkursen hittills verkar Panaxia ha använt kundernas pengar för att täcka förluster i det egna bolaget.

Bland Panaxias 4 000 kunder återfinns en hel del mindre livsmedelsaffärer och bensinmackar på mindre orter. Eftersom dessa affärer och mackar också ger service vad gäller att hämta ut postpaket samt beställda varor från apoteket och Systembolaget, vad gäller att ta ut kontanter med mera, kommer detta att försvinna, samtidigt som dessa handlare tvingas i konkurs på grund av den misstänkta förskingringen i Panaxia.

Min fråga till statsrådet är:

Vad har statsrådet och regeringen för handlingsplan vad gäller de handlare som drabbas av konkurs på grund av Panaxia samt inte minst invånarna på landsbygden, om servicen försvinner?