den 27 maj

Fråga

2012/13:544 Syntetisk diesel i miljözon

av Jan-Olof Larsson (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Regeringen beslutade nyligen om regler för fordon i miljözoner. I de nya reglerna är det inte tillåtet att framföra äldre tyngre fordon, Euro 2 och Euro 3, i miljözonen, även om de är tankade med syntetiskt dieseldrivmedel. Detta gäller trots att syntetiskt dieseldrivmedel, till exempel EcoPar, ger lika låga utsläpp av sot, kolmonoxid och kvävedioxid (NO2) samt lägre utsläpp av giftiga kolväten, som till exempel polyaromater, än fordon som tankas på vanlig konventionell dieselolja men körs med Euro 5-motor.

De nya reglerna ska börja gälla den 1 september 2013.

Det är lätt att kontrollera om ett fordon kör på syntetiskt dieseldrivmedel enligt EU-standard CEN TS 15940. Det är bara att mäta densiteten i tanken med en enkel mätare som man har i handen. Flera tunga remissinstanser angående ändrade regler för miljözon har skrivit att NO2 är det största luftkvalitetsproblemet.

Vad jag förstår är detta ny information som kommit till regeringens kännedom, och min fråga är om statsrådet avser att justera beslutet så att miljözonsreglerna återspeglar den miljöpåverkan som fordon och drivmedel ger.