den 24 april

Fråga

2012/13:464 Arbetsmiljö för bemanningsanställda

av Kent Härstedt (S)

till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M)

I en nyligen utkommen rapport från Arbetsmiljöverket tas förhållandena för anställda i bemanningsföretag i Sverige upp. Den visar att arbetsmiljön och hälsoläget har stora brister. Det behövs bättre regleringar på hur mycket kunskap bemanningsföretaget är skyldigt att ge den enskilde anställde.

Arbetsmiljön, introduktionen och arbetskunskaperna på arbetsplatserna pressas nedåt. För att pressa priserna konkurrerar bemanningsföretagen genom att dra ned på kostnaderna för utbildning och ställer högre krav på den enskilde anställde. Antalet bemanningsanställda med arbetsskador eller förslitningsskador ökar.

Av de i dag ca 60 000 i bemanningsbranschen har merparten uthyrningsuppdrag hos kundföretag med monotona arbetsuppgifter. Där kundföretagens egna anställda har arbetsrotation och lättare arbetsuppgifter delar av arbetsdagen, eller hela arbetsdagar på ett planerat schema, är förhållandena inte desamma för bemanningsanställda.

Detta resulterar i att bemanningsanställda kan få otillräcklig utbildning i till exempel hur en maskin fungerar. Bemanningsanställda får oerhörd press på sig att de ska klara av mer arbete än om de varit direkt anställda hos kundföretaget.

Bemanningsanställda löper också dubbelt så stor risk att hamna i en arbetsplatsolycka.

Vilka initiativ planerar arbetsmarknadsministern för att förbättra arbetsmiljön för de bemanningsanställda?