den 12 oktober

Fråga

2012/13:41 Svart bilhandel

av Hans Olsson (S)

till justitieminister Beatrice Ask (M)

Uppdrag granskning har kartlagt några av Sveriges största bilägare. Det finns fall med bilägare som står som innehavare av tusentals fordon men där verkligheten är att bilarna, i en organiserad svart bilhandel, sålts och transporterats ut ur Sverige, främst till Västafrika. Verksamheten har pågått i flera år.

Det finns en gemensam nämnare bakom ägarna som gör att handeln kan fortsätta utan att myndigheterna ingriper. De har inga svenska personnummer. I stället har de så kallade samordningsnummer. Man behöver då inte ha någon koppling till Sverige, inte ens ha en fungerande adress.

När Uppdrag granskning begärt ut uppgifter från Transportstyrelsen på alla bilar i Sverige som ägs av någon med samordningsnummer framträder ett mönster av en organiserad bilhandel i stor skala, som omsätter hundratals miljoner varje år. Uppdrag granskning uppger att 20 000 bilar är registrerade på några få personer med samordningsnummer. Dessa bilar har med all sannolikhet redan skeppats ut ur Sverige utan att myndigheterna reagerat. I svenska register syns det nämligen aldrig att bilarna lämnar Sverige.

Varken Transportstyrelsen eller Skatteverket har haft koll på den bilhandel som skett, och Kronofogdemyndigheten har förgäves sökt ägarna, som haft stora skulder för bland annat parkeringsbrott.

Genom vilka insatser vill statsrådet åtgärda den omfattande svarta bilhandeln i Sverige?