den 20 december

Fråga

2012/13:225 Kapstadskonventionen

av Suzanne Svensson (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Kapstadskonventionen är en internationell överenskommelse som syftar till att standardisera transaktioner som gäller flyttbar egendom. Konventionen antogs av en diplomatisk konferens i Kapstaden i november 2001.

Målet med konventionen är att öka tillgången till finansiering av viss värdefull egendom och göra denna finansiering billigare. Vilken egendom det är fråga om definieras i de protokoll som utarbetas till konventionen.

Totalt har tre protokoll upprättats. Dessa är specifika för tre slag av flyttbar egendom: luftfartsutrustning (flygplan och flygmotorer), rullande järnvägsmateriel och rymdutrustning. Protokollet rörande luftfartsutrustning trädde i kraft den 1 mars 2006, när det hade ratificerats av åtta stater. Sedan dess har fler stater anslutit sig. Denna fråga gäller just det första protokollet, som behandlar luftfartyg och flygmotorer.

EU anslöt sig till konventionen 2009 och USA redan 2006. Norge anslöt sig i april 2011. EU har uppmanat medlemsstaterna att ratificera konventionen, men kan inte ratificera den för deras räkning.

Vid en ratificering kan en effektiv och trygg finansiering säkras för flygsektorn, Sveriges konkurrensposition inom flyget stärkas och flygoperatörernas flygplansflottor moderniseras snabbare, vilket inte minst är viktigt av miljöskäl.

Avser statsrådet att vidta några åtgärder för att se till att konventionen blir ratificerad av Sverige?