den 26 november

Fråga

2012/13:141 Arbetsförmedlingens personalpolitik

av Josefin Brink (V)

till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M)

I en undersökning från fackförbundet ST tydliggörs det att många anställda på Arbetsförmedlingen den senaste tiden upplevt ett försämrat arbetsklimat. Anställda och till och med chefer inom myndigheten vittnar om att de beläggs med munkavle. 44 procent av medarbetarna och 26 procent av cheferna säger i undersökningen att de inte törs säga vad de tycker. Många är rädda för repressalier efter att såväl myndighetens generaldirektör som mellanchefer ska ha yttrat sig i denna riktning. 52,5 procent anser att de upplever ett tystare arbetsklimat det senaste året än tidigare.

Ett sådant arbetsklimat är förstås oacceptabelt på vilken arbetsplats som helst, men när det handlar om en statlig myndighet är det mycket allvarligt. Förutom att arbetsklimatet måste vara gott för de anställdas skull och för kvaliteten på verksamheten, så är yttrandefriheten viktig för allmänhetens insyn och möjligheterna till granskning.

I undersökningen blir det även tydligt att de anställda är kritiska mot vad man upplever som detaljerad toppstyrning, alltmer administrativa arbetsuppgifter och att inriktningen alltmer handlar om kvantitet snarare än kvalitet.

Min fråga till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström är:

Avser arbetsmarknadsministern att vidta åtgärder med anledning av de brister som uppdagats i Arbetsförmedlingens personalpolitik?