den 20 februari

Interpellation

2012/13:283 Tidigareläggning av Ostlänkens öppnande

av Annika Lillemets (MP)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Att Ostlänken nu finns i regeringens planer gör att planeringsarbetet tar ny fart. Det är positivt och glädjande att en så strategiskt viktig investering kommer att bli verklighet.

Från och med den dag som Ostlänken öppnas kommer möjligheterna att resa snabbt och bekvämt mellan Stockholm och Linköping eller Norrköping att förbättras radikalt. Pendeltågsresenärer i Östergötland kommer att få snabbare och bättre resor i sin vardag när Södra stambanan frigörs från de snabba fjärrtågen.

Eftersom sträckan mellan Norrköping och Linköping är den mest belastade längs Ostlänkens dragning anser vi att det är särskilt angeläget att påskynda bygget av just den delen så att den kan öppnas tidigare än den återstående delen.

Eftersom vinsterna med Ostlänken är så stora ställer vi oss frågande till att regeringen tänkt sig en lång byggprocess på drygt tio år, med ett öppnande av banan planerad till senast 2028. Enligt uppgifter från KTH:s järnvägsgrupp kan det gå att bygga Ostlänken snabbare, till exempel genom parallella byggprocesser. Dessutom har planeringsprocessen redan kommit ganska långt. Järnvägsutredningen är redan klar och Trafikverket har pekat ut en korridor för banan.

Mot bakgrund av detta vill jag fråga:

Hur avser statsrådet att agera för att Ostlänken ska bli färdig tidigare än 2028?

Hur avser statsrådet att agera för att tidigarelägga öppnandet av den etapp av Ostlänken som sträcker sig mellan Norrköping och Linköping?